Keresés

Részletes keresés

kataka2 Creative Commons License 2011.05.11 0 0 4066

tsatho!

Nálunk két kutya van és az egyik nálunk sem szeretett úszni, mindig csak a víz szélén pancsolt. Aztán amikor látta, hogy a másik bemegy és úszik, kihozza a botot stb., akkor szépen lassan ő is elindult utánna. Ez szerintem egy jó módszer, hogyha olyan kutyával mentek úszni (esetleg valami ismerős kutyussan) aki példát mutathat neki. Most már mindketten úszóbajnokok, és órákon keresztül úszkálnak, hozzák a botot, meg minden ehhez hasonló jó móka. De ha esetleg nem tudod rávenni, akkor se búsulj, mert én is halottam olyan fundikról akik bizony nem szeretnek úszni.

Előzmény: tsatho (4060)
noniné Creative Commons License 2011.05.11 0 0 4065

Szia!

Zeusunk feje kb.75 cm, a lánc, amit átdugunk a fején 80 cm-es.

Előzmény: kanga 1 (4061)
macipofa Creative Commons License 2011.05.10 0 0 4064

Saját tapasztalat. Szivesebben usznak veled. Nálunk lassan elökerül a búvárruha (nekem). Idén én is kisfundival is megyek. Kiváncsi leszek bejön-e velünk...

Előzmény: tsatho (4060)
kanga 1 Creative Commons License 2011.05.10 0 0 4063

Pfú, az nem semmi!Nagyon szépen köszönöm!!!

Előzmény: tsatho (4062)
tsatho Creative Commons License 2011.05.10 0 0 4062

Az én kutyám feje 74 cm, de ettől vannak lényegesen nagyobb fundi fejek is :)

Előzmény: kanga 1 (4061)
kanga 1 Creative Commons License 2011.05.10 0 0 4061

Sziasztok! Bocsánat,hogy bezavarok, segítségre lenne szükségem. Egy táblázatot kellene készítenem a kutyák fej körméretéről, hogy melyik fajtának mekkora láncnyakörv jó. (az a típus,amit a fejen kell áthúzni) Lennétek kedvesek lemérni a kutyátok fejét?Sajnos másképp nem tudok Újofundlandi méretet szerezni. Előre is köszönöm!!!

tsatho Creative Commons License 2011.05.10 0 0 4060

Sziasztok!

Tanácsot kérnék,hogy hogyan tudnám rávenni kutyumat arra, hogy beússzon, a vízbe. Sajna csak pancsolni szeret, és csak addig merészkedik, amíg a lába leér. Tavaly nyáron érte egy kisebb stresszhatás, mivel az első ismerkedéskor a lányom többször is lenyomta véletlenül a víz alá, miután meg akarta lovagolni a vízben. Ezután egy ideig a vízbe sem ment be, de nyár végén, ősz elején, már ismét úszkálgatott kisebb köröket. Idén azonban nem tudom rávenni.

Gondolom valamiféle pozitív megerősítés kellene, illetve valamiféle jó élményt kapcsolni a fürdéshez...

Tapasztalat?

noniné Creative Commons License 2011.05.10 0 0 4059

Sziasztok!

Jó régen nem jártam itt. :(

Az elmúlt napokban próbáltam visszaolvasni (a két kihagyott évet nem sikerült teljesen), de  sikerült megríkatnotok, sokat nevettem is, és örülök, hogy pandapanna továbbra is rendületlenül

segíti a fundisokat tanácsokkal. :)

Mi Zeus babánk időközben felnőtt, kis medvebocsból, nagy, 3 éves, macsó maci lett, akit sikerült elkényeztetnünk. :)

Megpróbálok képet feltenni.

Ezek idén januárban készültek.

Na add már azt juti falit!

Mi történik a szomszédban?

inmi Creative Commons License 2011.05.09 0 0 4058

Jópofa moncsicsi:) Nálunk a beütött ménkű után most kezd helyreállni a rend. A fiam megsajnált, hogy nem volt lehetőségem egy ilyet beszerezni tőled, és saját rendezésében hazaállított két fajta tiszta... kaukázusi juhásszal. Édes kis gombócok, és persze: nem fundik, de erről nem tehetnek. Úgyhogy babázok ezerrel. Minden fenn, se papucs, se semmi lenn, hallgatnak a szóra, értelmesek, és már házat őriznek, nem semmik.

Előzmény: feketepanda (4057)
feketepanda Creative Commons License 2011.05.09 0 0 4057

Egy kis monchichi küzd az asztallal:)

feketepanda Creative Commons License 2011.05.07 0 0 4056

Baby anyó ma pancsizott...és manökent alakított:))))

feketepanda Creative Commons License 2011.05.06 0 0 4055

Wow!!! Plutyk, csodaszép lett Ében:)))))  Látom ő is kertészfundi!!

Előzmény: Plutyk (4054)
Plutyk Creative Commons License 2011.05.05 0 0 4054

Elbüszkélkedem Ébennel, most csinosítottuk ki.

Mint látszik, szabadidejében a nárciszokat gyilkolássza.  

Plutyk Creative Commons License 2011.05.05 0 0 4053

De édes! Hová fog kerülni? Van már gazdija?

Előzmény: feketepanda (4051)
kataka2 Creative Commons License 2011.05.05 0 0 4052

Milyen kis tündér ahogy kikandikál a sörénye alól:) Imádom őket! Erre szokták mondani, hogy még a szeme se áll jól.

Előzmény: feketepanda (4051)
feketepanda Creative Commons License 2011.05.04 0 0 4051

Nagy a csönd....hozok egy bocsot...

kataka2 Creative Commons License 2011.04.30 0 0 4050

Köszi Kornél, ez már kiinduló pontnak jó lesz. Szépen lassan haladok a cél felé :))) legalábbis reméllem. Van a szomszéd faluban egy ismerősöm, aki Landseereket tenyészt, azt hiszem őt is fel fogom keresni, hátha el tud látni néhány tanáccsal, hogy a kis rosszaságból őszre dámát faragjak :) Nem lesz kis feladat.

Előzmény: kornél88 (4048)
macipofa Creative Commons License 2011.04.29 0 0 4049

A nagyokat elvittem kozmetikába, a kiscsajcsak úgy jött...Megjegyzem alig 4 hónapos:-)

kornél88 Creative Commons License 2011.04.29 0 0 4048

Szia!

Én úgy gondolom hogy a nagy lácszemű nyakörv az megfelelő lehet, mert nem akad el benne a szőre:) A póráz pedig tök mindegy, ami tetszik neked!!! De én nem vagyok szaki és kiállító sem csak egy túlbuzgó fundi rajongóóóóó :-) Úgyhogy ha rossz tanácsot adtam akkor bocsi, de biztos lesz itt aki majd a megfelelő irányba terel!!!!!

üdv

Előzmény: kataka2 (4047)
kataka2 Creative Commons License 2011.04.29 0 0 4047

Köszönöm szépen a kimerítő válaszokat! Reméllem ezekkel nem lesz gond. Majd gyakorolgatjuk itthon a beállást, mert az még nem megy olyan jól. Reményeim szerint a júniusi Komáromi tenyésszemlére már el is tudunk menni, már ha elkészülnek a törzsköny honosítások addigra.

Abban még tudtok tanácsot adni, hogy milyen felvezető pórázt használjak, elég sokfélét lehet kapni, és nem tudom, hogy a fundiknak melyik a megfelelő.

Mindent köszönök :)

Előzmény: feketepanda (4046)
feketepanda Creative Commons License 2011.04.29 0 0 4046

Kornél:)

Korekt, csupán annyit fűznék hozzá, hogy most már chipp ellenőrzéssel is azonosítanak.

A bíró/bírók a haskört ritkán mérik, hiszen meg tudják ítélni enélkül is, tapintással.

A magasságot és súlyt többnyire mérik.

A szőr lehet természetes állapotú, persze kifésült, ápolt. Szemlére nem kell nyírni.

A szemlén a bíró teljes, leíró bírálatot ad, mindent megnéz és rögzít. Körbe futás és oda-vissza futás, standard beállítás a feladat. Nincs más kutya a ringben. A fogazatot, heréket ellenőrzi, a kutyának ezt tűrnie kell. Fundi nem moroghat és nem támadhat. Alaposan áttapogatja a testét is.

Minősítések a fundinál: tenyésztésre javasolt - tenyészthető - nem tenyészthető

Nem tenyészthető estén 1 éven túl, 1 alkalommal ismételhető a szemle. Ha ott is kizárják a tenyésztésből véglegesen alkalmatlan.

Reggel, érkezéskor jelentkezni kell az adminisztrációnál, kifizetni a bírálatot és leadni az eredeti törzskönyvet. Eztán a bírói ring mellett várni, míg szólítják a kutyát. Itt a bíró hívja be az egy adott kutyát. Elkésni nem lehet, mert érkezési nevezés van. Persze a szemle ideje alatt oda kell érni:)) Többnyire 8-12 óra a szemle ideje, érdemes reggel ott lenni.

Sok sikert a szemléhez:))

Előzmény: kornél88 (4045)
kornél88 Creative Commons License 2011.04.28 0 0 4045

Szia!

A tenyész szemle menete a következő:
A kutya azonosítási számának ellenőrzése:
A tetoválási számnak, -akár a kutya fülében akár a hasfalon található- a bíró számára olvashatónak kell lennie. Amennyiben a tetoválási szám nem olvasható úgy a bőrfelület tisztításával, esetleges borotválásával az azzá kell tenni. Ha ezek után sem olvasható a szám, úgy a kutyát újratetoválással azonosíthatóvá kell tenni, ellenkező esetben sikeres tenyész szemle után is az újratetoválás megtörténtéig a tenyésztésből ideiglenesen fel van mentve. Az azonosító jegyek ellenőrzése közben a kutyának nyugodtan kell viselkednie, mert az általános viselkedés megítélése az összes gyakorlat és teendő során folyamatban van
A kutya testméreteinek felvétele:
Egy erre a célra rendszeresített tolómérővel az álló kutyán a bíró marmagasságot, törzshosszúságot, majd mellkas mélységet mér. Ezután következik a mellkas körméret mérése mérőszalaggal, majd a fejsablon segítségével a fejméretek felvétele (fang és koponya hossz). Ezt követi a szemszín megállapítása a színskála alapján majd a súlymérés. A méretek felvétele közben is természetesen folyamatosan zajlik az általános viselkedés megítélése.
Küllembírálat:
A vezetőnek a kutyát pórázon fel kell vezetnie a küllembíró előtt. A fogazat és herevizsgálat után mozgásban majd állásban kell bemutatni a kutyát.
A tenyészszemle végeztével a teljesítménybíró és a küllembíró együttes véleménye alapján dől el, hogy a kutya "tenyészthető", "kiképzési hiányosság miatt visszarendelve", vagy "tenyésztésre nem engedélyezett".
Díja tagságtól függően 6000 és 12000 Ft!

Internetről ollóztam, amúgy szerintem nem feltétlen szükséges hozzá kozmetika, anélkül is szépek a kutyusaid:)

Lehet, hogy élőben máshogy zajlik, de papíron így megy!

üdv

Kornél

Előzmény: kataka2 (4043)
macipofa Creative Commons License 2011.04.28 0 0 4044

kataka2 Creative Commons License 2011.04.28 0 0 4043

Köszönöm szépen, megtaláltam:) Megtennétek még, hogy elmondjátok, hogy hogyan zajlik egy tenyésszemle pontosan a Fundiknál? Jó lenne úgy elmenni, hogy nem vagyok tök amatőr :S

Visszaolvastam a forumot, és néztem a trimmelésről szóló hozzászólásokat. Szükséges ennyire profin előkészíteni a kutyákat egy tenyésszemlére, vagy elég egy alap kozmetikázás? 

Ja és íme az én két kis macikám: Tia és Milo

Előzmény: kornél88 (4042)
kornél88 Creative Commons License 2011.04.26 0 0 4042

Szia!

Ha minden igaz akkor itt megtalálod a tennyésszemléket: http://www.nksz.hu/rendezv.htm

Üdv

Kornél

Előzmény: kataka2 (4040)
feketepanda Creative Commons License 2011.04.26 0 0 4041

Igen:)) Víz-víz-víz!!!!!!!!!!!!!....és már vetődnek bele:))

Előzmény: kutyimaci (4039)
kataka2 Creative Commons License 2011.04.26 0 0 4040

sziasztok!

Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy van két fundink, egy fiú és egy lány. Abszolút hobbikutyáknak tartjuk őket. Egyszer azért majd szeretnénk kicsiket. Azt gondoltuk, hogy egy tenyésszemle elég lesz nekünk, de mindenki azt mondja, hogy olyan szépek a kutyáink, hogy vigyük el őket kiállításra inkább. Persze mi elfogultak vagyunk a kutyáinkal. MIndenkinek a saját kutyája a legszebb:) De gondoltam, talán ti tudtok ajánlani valakit, aki véleményt tudna mondani róluk, hogy érdemes e foglalkozni a dologgal, és elkezdeni felkészíteni őket kiállításokra. Nem tudom, hogy képekből mennyire lehet megállapítani ezt? Esetleg nem tudtok egy tenyésztőt Észak-Dunántúlon? 

És még egy utolsó kérdés: Hol találom meg, hogy mikor lesznek tenyésszemlék idén?

Előre is köszi mindenkinek!

Kata

kutyimaci Creative Commons License 2011.04.26 0 0 4039

Jujj , de jó hogy megtalálták egymást!! 

Bea: nem kell nekik szerelmes levél, ha a mi vérünk, szimplán csak úszni ment:)))))) Biztos családi vonás!! Joy- t se lehet kikönyörögni a vízből, pocsojából. Másnak az a baja, hogy nem megy be, nekünk hogy nem jön ki a vízből:)))))))))) 

E.

Előzmény: feketepanda (4038)
feketepanda Creative Commons License 2011.04.26 0 0 4038

Köszönöm mégegyszer Rico:)))

Éppen utazik haza a kis úszóbajnok. Átúszta a Dunát a lelkes kamasz, talán egy levelet sodort a szél egy kutyalánytól az orrába, amit azonnal élőben is olvasni akart. A gazdi kerítése abszolút megbízható, a másik kutyusuk - egy tacsi - az automata kapu holtjátékát viszont ismeri, s megállította valószínűleg....

Mégegyszer nagy köszönet a befogadóknak, a boldog gazdik nevében is!!!!

Rico...hálás leszek:)

Előzmény: Rico75 (4037)
Rico75 Creative Commons License 2011.04.26 0 0 4037

Nagyon örülünk, hogy hazakerül a gézengúz, és külön örülünk, hogy részt vehettünk a hazatalálásában.

Kár lett volna érte, gyönyörű kutya.

Örülünk, hogy megsimogathattunk egy feketepanda "babát"...

Feketepanda, ha majd nálad veszünk fundit, reméljük jó áron számítod meg nekünk... ;)

Előzmény: feketepanda (4036)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!