Keresés

Részletes keresés

Édy Endre Creative Commons License 2005.09.22 0 0 643
Édy Endre Creative Commons License 2005.09.22 0 0 642

Tehát itt is minden további nélkül megtehetjük. Bárkivel. Bárhogy. Hiszen csak széteső sejtcsomó.

A film: Kundun.

Előzmény: AliceCsodaországban (640)
Édy Endre Creative Commons License 2005.09.22 0 0 641
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.09.22 0 0 640
Tibetben a halottakat felviszik a hegyre és a tetemmel etetik meg a keselyűket, pedig azok elég spirituális emberek. A legközelebbi férfirokon vagdossa le a csontokról a húst, és dobálja a madaraknak, láttam a Kundum c. filmben...
Előzmény: Édy Endre (637)
Édy Endre Creative Commons License 2005.09.22 0 0 639

Legyenek javaslataid! Ne légy gyáva nyuszi, aki csak a háttérből sejtet, de nyíltan nem mer. Ennyire futja csupán?

Az életed nem érték. Írd rá a pólódra, mondom, és sétálj körbe-körbe. :)

Előzmény: vizinikk (631)
Édy Endre Creative Commons License 2005.09.22 0 0 638

Mi történne az emberiséggel, ha a halálod után beledolgoznának disznósajtba adalékanyagnak?

És miért nem tetszene ez egyeseknek?

Előzmény: spooler (624)
Édy Endre Creative Commons License 2005.09.22 0 0 637

Mondjuk például elteheted őket befőttnek is szűkösebb időkre, hiszen amúgy is csak széteső sejthalmazok ugyebár, meg nincsen bennük élet, meg ha lenne, az akkor sem érték önmagában.

Például ezt.

Előzmény: AliceCsodaországban (607)
petey t Creative Commons License 2005.09.22 0 0 636
Add be valamelyik biológia órán. Czeiczel Endrét megüti a guta, ha megtudja, hiába küzdött egy egész életen át a magyar elme fényesre csiszolásáért. :-)  
Előzmény: spooler (623)
Mantequilla Creative Commons License 2005.09.22 0 0 635
"Ha öntudtlan, és életmentő beavatkozásról van szó, akkor esetleg adnak neki.
De ha valaki kórházban van, és ismert róla ez, akkor nem adnak neki."

Amikor én kórházban voltam, és aláírtam a nyilatkozatot, hogy hozzájárulok az esetleges vérátömlesztéshez, és megkérdeztem, mi van akkor, ha valaki nem írja alá, a nővér azt mondta: ha életmentésről van szó, úgyis adunk.
És ez szerintem így jó.
Előzmény: spooler (634)
spooler Creative Commons License 2005.09.22 0 0 634
Van vallás, ahol a hívő nem kaphat vért.
Ha öntudtlan, és életmentő beavatkozásról van szó, akkor esetleg adnak neki.
De ha valaki kórházban van, és ismert róla ez, akkor nem adnak neki.

Tessék menézni a "Mégis, kinek az élete?" c filmet!
Előzmény: alfredoo (630)
spooler Creative Commons License 2005.09.22 0 0 633
Bizonyos jogaidról lemondhatsz, de nem mindenről.

Ha elájul az éhező, akkor kap infúziót.
Előzmény: alfredoo (626)
matej nyikolajevics Creative Commons License 2005.09.22 0 0 632
ha az ilető (nagykorú) úgy dönt , hogy nem akar vérátömlesztést, akkor szerintem hagyni kell. erőszakkal nem kell se rosszat se jót csinálni senkinek.
Előzmény: alfredoo (630)
vizinikk Creative Commons License 2005.09.22 0 0 631

pontosan azt kifogásolod a hozzászólásomban, amit én a magzatvédőknél kifogásolok, nevezetesen azt, hogy a számukra csak a magzat védendő és támogatandó, lehetőleg az anyjával szemben, de a megszületett gyermekért már nem akarnak, és nem is tesznek semmit.

(egyébként meg nekem is lehetnének javaslataim a számodra, de inkább nem.....)

:-)))))

Előzmény: Édy Endre (603)
alfredoo Creative Commons License 2005.09.22 0 0 630

luisen

kulonosebben nem erdekes a dolog mert ha elo van irva hogy valsaghelyzetet kell 'produkalni', akkor a teema valahogyan megsem a teljes szabadsag jegyeeben zajlik. igy aztan nekem teljesen mindegy hogy ki mikor mit hazudik.! vagy eppen nem hazudik. vagy ki mit kepzel el. vagy nem kepzel el.

a 'dolgot' torveny szabalyozza. tehat valamilyen kulonbseget csak kell talalnunk az abortusz es a vakbelmutet kozott. gondolom az ember a vakbelehez is ragaszkodhat. vagy akarata ellenere kiveszik belole?

a veradast is megtilthatja jognyilatkozatban az ember. az orvos ilyenkor mit csinal. ott all es nezi ahogy embertarsa elverzik? hiszen jognyilatkozat van? vagy eletmento esetben kozbeavatkozik.!

Előzmény: luisen (628)
matej nyikolajevics Creative Commons License 2005.09.22 0 0 629
minden onanizálás egy genocidum:-)
Előzmény: spooler (623)
luisen Creative Commons License 2005.09.22 0 0 628

peldaul ugy tudom hogy hazassagban elo nonek ha egy gyereke van nem veszik el kivansagara a masodik gyereket. mivel nincs valsaghelyzet.

nincs ilyen előírás. (A válsághelyzet amúgy nem kizárólag csak anyagi lehet, és egy házasság különben sem jelenti feltétlenül a válsághelyzetek kizárását.)

Előzmény: alfredoo (618)
alfredoo Creative Commons License 2005.09.22 0 0 627

spooler

az ehsegsztrajkolot eroszakkal taplalni jogellenes? a birosag megtilthatja?

Előzmény: spooler (625)
alfredoo Creative Commons License 2005.09.22 0 0 626

spooler

lemondhatok a jogaimrol? jogomban all hogy szabadon eljek? peldaul bevonulhatok szabad akaratombol bortonbe?

Előzmény: spooler (625)
spooler Creative Commons License 2005.09.22 0 0 625
Miért lenne tilos?
Lemondhatsz a jogaidról.
Éhséhsztréjkolhatsz.
Szétoszthatod mindenedet.
Felajánlhatod a szerveidet a rokonoknak, még életedben, vese, stb...

Az életed tabu saját magadnak?
Fura lenne...

És mivel szankcionálják? életfogytiglan?
Előzmény: alfredoo (608)
spooler Creative Commons License 2005.09.22 0 0 624
Természetesen a dolog filózófial, pszichés, vallási és egyéb vonzatait nem tagadom, de:
Ha a fapados egyszerű praktikus józan paraszti hétköznapokat vesszük, akkor mi a te életedben az érték? Mi történne az emberiséggel, ha hazafelé elütne téged a kamion, fejedre esne a tégla, stb...
.
.
.
.
.
.
.
SEMMI.
Előzmény: Édy Endre (603)
spooler Creative Commons License 2005.09.22 0 0 623
Bizony.

És aki orálisan kielégít egy férfit, és nem a petesejtek közé köpi a cuccot, hanem neadja Isten lenyeli, az EMBEREVŐ.

Pfujj...
Előzmény: onlime (622)
onlime Creative Commons License 2005.09.22 0 0 622

Bocs, az elöbb, elöbb írtam mint késöbb olvastam.

Eszembe jutott valami: Ha az élet minden körülmények közt szent, akkor ha óvszerrel akadájozom meg egy potenciálisan megfoganó gyermek létrejöttét, akkor is ölök? Vagy nem? Ha jól tudom, az előző pápa tiltotta hívei számára a koton használatát(is), és a mostani is osztja az előző véleményét. Akkor most mi van?

Nem csak az abortusz klinikákat kell felrobbantanom, hanem az óvszergyárakat-is?

onlime Creative Commons License 2005.09.22 0 0 621
"Jogában" bárkinek is öngyilkosságot elkövetni?
Előzmény: spooler (593)
Babco Creative Commons License 2005.09.22 0 0 620

peldaul ugy tudom hogy hazassagban elo nonek ha egy gyereke van nem veszik el kivansagara a masodik gyereket. mivel nincs valsaghelyzet.

Én 2002-ben szültem az elsőt, mivel majdnem koraszülés lett, 2 hétig feküdtem infúzióval az abortuszosok között. Volt közöttük mindenféle, még kisgyerekes anyuka is, aki már nem tudta bevállalni a 2. vagy 3. gyereket. Szerintem elég csak valami indokra hivatkozni, hogy pl. az x.gyereket már nem tudja eltartani.

Előzmény: alfredoo (618)
alfredoo Creative Commons License 2005.09.21 0 0 619

nd

a magzatot egy bizonyos fokig nem tekintem eeletnek. egy bizonyos ideig. kozmegegyezes alapjan. mint ahogy a rakos daganatot sem tekintem eletnek es semmi kifogasom eltavolitasa ellen.

ezzel nem hasonlitottam ossze vagy nem ugy hasonlitottam ossze a rakos daganatot es egy szuletendo gyereket.!

Előzmény: NattyDread (616)
alfredoo Creative Commons License 2005.09.21 0 0 618

utu

tehat az abortusz, ha jol tudom, valsaghelyzetre van kitalalva.

meeg csak nem is anyagi kerdes, tehat nem arrol van szo ha finanszirozom akkor elveszik a gyereket. akkor veszik el ha bizonyos feltetelek fennallnak.

ezt ugyan nem CSAK nok dontottek el de nem tudhatjuk hogy ha csak nok dontenenek akkor hogyan dontenenek? ha peldaul teljesen betiltanak az abortuszt, a szavazo nok tobbsege akkor mit szolnank?

netaan elfogadnank? vagy akkor ez nem lenne ervenyes es vitathato lenne?

honnan tudjuk hogy ha csak nok dontenenek akkor azok a liberalis allaspontot kepviselnek?

ugy tunik hogy az abortusz nem a szabadsagjogok alapveto aspektusat kepviseli. lehet hogy ez baj, de attol meeg igy van!

Előzmény: Törölt nick (612)
NattyDread Creative Commons License 2005.09.21 0 0 616
"szerintem onmagaban tilos az elet elvetele, minositesektol fuggetlenul. tehat sajat eletem elvetele is tilos."

Egyet értek! Azt azért hozzátenném, hogy önvédelemből és az emyéim védelme esetén bármikor, bárkit! :o)) De nem örömmel....
Előzmény: alfredoo (608)
NattyDread Creative Commons License 2005.09.21 0 0 615
Milyen helyzetbe?
Előzmény: vizinikk (602)
NattyDread Creative Commons License 2005.09.21 0 0 614
Azokat, akik gyerekeket ölnek! Régen ők voltak Moloch szektája, ma orvosoknak nevezik őket :o(
Előzmény: Törölt nick (585)
NattyDread Creative Commons License 2005.09.21 0 0 613
"Mert jelenleg a társadalom elitéli a tudatmódosító szerek használatát (az alkoholt is, csak nem ennyire). A használatát viszont csak megfelelő feltételek esetén "engedélyezi": morfin származék - fájdalom csillapítás."

Még jó, hogy ölni - előre megfontolt szándékból, aljas indokkal - büntetlenül lehet olyan hősöknek, akik csak a védtelen, önvédelemre képtelen gyerekekkel szemben ilyen nagy terminátorok! Azután ha valaki megnyuvasztja őket, akkor fel vannak háborodva!
Előzmény: 0.5bit (582)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!