Keresés

Részletes keresés

Zitka Creative Commons License 2005.09.26 0 0 62
Az "itt nálunk" melyik országot jelenti. Bocs, ha már említetted volna, valszeg elkerülte a figyelmemet.
Előzmény: magnum13 (61)
magnum13 Creative Commons License 2005.09.26 0 0 61
hagyma van benne,de szerintem ez mas,ez itteni recept.Eszrevettem M.o-on sok salatat csinalnak johurtos,iros es hasonlo ontetekkel,itt nalunk meg inkabb majonezt hasznalnak,raadasul csak valami utanzatot,hogy megorultem amikor megjelent a Heinz majonez,de sokkal szimpatikusabbak a magyar salata receptek vagy ez is a honvagy?
Előzmény: Zitka (60)
Zitka Creative Commons License 2005.09.26 0 0 60
A tejfölt (írót) és hagymát direkt hagyod ki belőle? Mert egyébként ez lenne a KFC Cole Slaw receptje...  Mi is nagyon szeretjük, de az eredeti változatban. :-)
Előzmény: magnum13 (58)
taknyosvarjú Creative Commons License 2005.09.26 0 0 59

Hali!

Uborka meghámoz, lesóz, kinyomkod. Apróra vágott fokhagymával és tejföllel összekeverni.

 

Paradicsom, uborka, paprika, lilahagyma, fejes saláta, retek feldarabolva, sózva, fehérbors, olivaolaj, feta, kockára vágott pirítós kenyér. Összekeverni, lehűteni és lehet fogyasztani.

magnum13 Creative Commons License 2005.09.26 0 0 58
Horvath Ilona szakacskonyvbol mar probaltam,de nem sikerult,raadasul,nem ad mertekeket es en szeretek olyan recept utan dolgozni,ami leir mindent,mintegy kezdo haziasszonynak.
Ha szereted a kaposztat,akkor ezt probald ki:

majonezes kaposzta salata
fel kaposzta csikokra
2 sargarepa csikokra
fel hagyma szeletelve
fel pohar majonez
2 ek citromle
1 kk cukor
so,bors
en meg tettem hozza 2 ek szojaszoszt es a csaladom nagyon szereti,de nem akarok mindig ugyanazt csinalni.
a majonezt,citromlevet,cukrot,sot,borsot osszerazzukuk es raontjuk a zoldsegekre egy kicsit allnihagyjuk es fogyaszthato
Előzmény: kemese (57)
kemese Creative Commons License 2005.09.26 0 0 57

Hagyma nélkül ismerem a káposztasalátát, habár nem szoktam csinálni, pedig szeretem.

A káposztát vékony csikokra vágni, leforrázni, pár perc múlva leszűrni. Lesózni, 1-2 órát állni hagyni. Sima ecetes, cukros, vizes salátalébe betenni a kicsavart káposztát, köménymaggal fűszerezni. Olajjal is le lehet önteni.

Két szakácskönyvben is ezt a leirást találtam. Hogy miért kell leforrázni, azt ne kérdezd, azt hiszem én nem tenném.

Előzmény: magnum13 (56)
magnum13 Creative Commons License 2005.09.26 0 0 56
Sziasztok!
keresem egy olyan kaposzta salatanak a receptjet,amiben van hagyma ecet,so es nem tudom meg mi,mert parszor probaltam csinalni,de nem sikerult,emlekszem anyosome mindig nagyon finom volt esmasnap meg finomabb.Valaki tudna segiteni?
kemese Creative Commons License 2005.09.24 0 0 55
Akkor nálam is marad a rizs, mert én se nagyon szeretem. Valahogy semmi ize.
Előzmény: magnum13 (54)
magnum13 Creative Commons License 2005.09.24 0 0 54
Szia!
Pontosan az,de mondom en igaz hogy vettem,de valahogy a tesztaert nem lelkesedek es ezert rizzsel csinaltam,viszont onalloan is lehet enni.
Előzmény: kemese (53)
kemese Creative Commons License 2005.09.24 0 0 53

Na, ez a tészta megint problémás :o)

Ez az, ami kocka alakú tömbre van száritva és hullámos metélt tészta? A kinai gyors levesekhez adják nálunk. Vagy teljesen más?

Előzmény: magnum13 (52)
magnum13 Creative Commons License 2005.09.24 0 0 52
sziasztok!
ma csinaltam "ugraltatott"zoldseget,amihez en hust is tettem. Wokban keszul.

1 csomag tojasos teszta( olyan ami kimondottan "ugraltatott zoldseghez van)
fel fej kaposzta,
1 zoldpaprika,
1 sargarepa,
fel csomag csira (vastag),
fel hagyma szeletelve,
2 zoldhagyma,
2 ek mogyoro olaj vagy amilyen van otthon,
2 ek szojaszosz,
1 kiskanal so (en nem tettem bele,mert a szoja ugyis sos),
negyed kiskanal feherbors,
negyed kiskanal cukor,
1 ek szezammag olaj(ezt elfelejtettem)

a tesztat fozzuk 1 percig forro vizben,leszurjuk,megmossuk es hozzakeverunk 1 evokanal olajat,hogy ne ragadjanak ossze.
A zoldsegeket a hagyma kivetelevel csikokra vagjuk.A wokba tesszuk a mogy.olajat es ha forro,akkor beleontjuk a tojast es mikor felig megsult,beletesszuk a zoldsegeket es a fuszereket, 2 percig "ugraltatjuk" ,hozzaadjuk a tesztat es meg 3 percig hagyjuk a tuzon,de kizben razogatjuk.Attesszuk talba meglocspoljuk a szezammag olajjal es daralt mogyorval diszitjuk.
A hus hozza
fel cs.mell csikokra vagva
1 ek worshester szosz, 1 ek szoja szosz, 1 ek mez, feherbors,orolt gyomber -ezeket osszekeverjuk es a hust legalabb fel oraig allni hagyjuk benne.
A hus miatt en a zoldseghez nem adtam cukrot es a teszta helyett barnarizst foztem hozza.A csaladom azt mondta nagyon finom volt.


magnum13 Creative Commons License 2005.09.23 0 0 51
ez a salata is jol hangzik,meg fogom csinalni en is,de most megyek aludni jo ejszakat.
Előzmény: kemese (47)
magnum13 Creative Commons License 2005.09.23 0 0 50
muszaj megosztanom veletek megint egy finom salatat,amit vendegsegben ettunk es ma megkaptam a receptjet
kukoricas tonhal salata:
1 doboz tonhalkonzerv
1 pohar szemezett fott kukorica
1 hagyma aprora vagva
3 kemeny tojas
kapor (ez adja meg a kulonlegesen jo izt)
2 ek majonez
so,bors
a tonhalat villaval osszetorjuk es osszkeverjuk a tobbi hozzavaloval,ezt palacsintaba is lehet tolteni.Hozzafuzom,hogy a palacsintat is keverem telj.kiorl.liszttel es a ferjem azt mondta ez a legfinomabb palacsinta amit eddig evett.
kemese Creative Commons License 2005.09.23 0 0 49

Azért nem biztos, hogy el kell mennem oda, előbb körül nézek.

Fenyőmagot is kaptam a Kaiserben :o) Kár, hogy olyan drága, mert csak úgy magában is jó sokat el tudnék csipegetni belőle jó sokat :D

Előzmény: TTAMAS (48)
TTAMAS Creative Commons License 2005.09.23 0 0 48
Lelőhelye az Ázsia bolt, a Vásárcsarnok alagsorában.
Előzmény: kemese (46)
kemese Creative Commons License 2005.09.23 0 0 47

A fűszerekkel, amúgy is óvatos vagyok a gyerekek miatt. Első a szimat próba, abból már nagyjából kiderül, hogy szimpatikus-e?

 

A mai vacsink:

1 szál répa, 1/4 fej lila káposzta, 1 lila hagyma szálkásra vágva, pár levél saláta. Piritott fenyő-, napraforgó- és szezámmag.

Öntetnek: 1 pohár joghurt, 1 kk dijoni mustár, pici só, bazsalikom.

 

A magok nagyon finomak voltak, különleges lett tőle a saláta.

 

 

Előzmény: magnum13 (45)
kemese Creative Commons License 2005.09.23 0 0 46
Köszi, igy már nagyobb esélyem van a megtalálására.
Előzmény: Zitka (41)
magnum13 Creative Commons License 2005.09.23 0 0 45
Kemese!
ha uj fuszert probalsz ki,szerintem csak egy kis mennyisegbe tegyel,mert nem mindenki szereti a keleties izeket.
Előzmény: Zitka (41)
magnum13 Creative Commons License 2005.09.23 0 0 44
a fiam sem szereti,igy tettem bele petrezselymet,igaz akkor mar nem tzaziki,de a lenyeg,hogy o is egyen,viszont az uzletben kaphato fagyasztott kapor es azt hasznalom,ennek nincs olyan eros ize.Amit en apritok a melyhutobe,az nem nagyon sikeres.
Ma frisset vagtam bele es igaz megjegyezte,hogy ez mas,de megette.
Előzmény: kemese (40)
magnum13 Creative Commons License 2005.09.23 0 0 43
Szia!
Hogy oszinte legyek a humuszt en is keszen veszem,eleg bo a valasztek,de mar reg nem vettem,ha a szabadban sutogetunk,akkor mindig veszek,mert a pitat avval kenjuk ki es ugy pakolunk bele tobb fele salatat es a hust is.A pitara is van receptem,ha erdekel valakit.
Előzmény: kemese (39)
Zitka Creative Commons License 2005.09.23 0 0 42
Fokhagymát nem teszel a tzatzikibe? Szerintem az a lényeg. :-)))))))
Előzmény: Chimney (36)
Zitka Creative Commons License 2005.09.23 0 0 41
A cumin római kömény. Vigyázat, más íze van, mint a "magyar" köménymagnak!!!
Előzmény: kemese (39)
kemese Creative Commons License 2005.09.23 0 0 40
Hű, a kapor nálam szóba se jöhet! Azt sajnos nagyon nem szeretem.
Előzmény: Chimney (36)
kemese Creative Commons License 2005.09.23 0 0 39

A tehina kérdés megoldódott, annak a receptjét irad már. Következő kérdés, mi az a cumin? Fűszer? Ma is végig néztem a kinálatot, volt egy csomó fűszer, de ezt nem találtam. Viszont árulnak kész humuszt :o)

 

Viszont kaptam fenyőmagot!

Előzmény: magnum13 (33)
magnum13 Creative Commons License 2005.09.23 0 0 38
en meg szoktam beletenni egy kis olivaolajat,mert ugy tudom az olaj segit a vitaminok felszivodasat.Nekem most ez a kedvenc salatam.
Tudtatok,hogy minnel kisebb db-okra van vagva a zoldseg-gyumolcs annal hamarabb veszit a vitamintartalmabol?Ja es ha lehet azonnal el kell fogyasztani,par orara sem jo eltenni.
Előzmény: Chimney (36)
magnum13 Creative Commons License 2005.09.23 0 0 37
Szia Kemese es a Mindenki!
A csicseriborsot lehet enni csak ugy mefozve,mint pl. a zoldborsot,de keresek erre meg recepteket.
A kerdesedre a valasz.hogy a tehina=thina,csak itt nalunk az utobbi kifejezest hasznaljuk,a masik lenevezet meg M.o-on ismerik,de erdemes ezt is megismerni,a konyha-trukkok tpickban mar irtam recepteket.
Előzmény: kemese (34)
Chimney Creative Commons License 2005.09.23 0 0 36
kefírbe belereszeled a kígyóubit(nagyon finomra) só, kis bors jó sok kapor.Tehetsz bele pici citromlét is.
Előzmény: kemese (34)
kemese Creative Commons License 2005.09.22 0 0 35

Magnum!

Most már nem hagylak békén. :o)

A tehina, és a thina két dolog, vagy elirtad az egyiket?

kemese Creative Commons License 2005.09.22 0 0 34

Ma is salátáztunk a lányommal! Ez is nagyon finom volt, úgyhogy el is határoztuk, maradunk a salátás vacsiknál.

Holnap valami olyasmit szeretnék, amit a gyroshoz adnak. Káposzta, répa, saláta, uborka, paradicsom, ha emlékeim nem csalnak. Lehet hozzá csicseriborsó is.

Valami jó kis öntet kéne hozzá, monjuk kefires, vagy joghurtos. Tudtok valamit?

magnum13 Creative Commons License 2005.09.21 0 0 33
Szerintem az jo lesz.Ebben a topickban van az 5-os hozzaszolasban,de ide masolom neked,majd utana nezd meg ujra:

humusz

fel kg aproszemu csicseriborso(a nagy szemu nem olyan izletes, ki kell valogatni es jol megmosni)
3 ek tehina
4 ek citrom le
2 ek olaj(csak az oliva ajanlott)
2 gerezd fokhagyma
so,cumin(nem sok,de feltetlenul kell)
disziteshez: petrezselyem,pirospaprika
Ejszakara beaztatjuk a cs borsot es kuktaban 1 ora alatt megfozzuk,akkor puha a 2 ujjunk kozott szetnyomodik,az itteni okosok husdaraloban ajanljak megdaralni,de lehet mixerben is,az elozoben darabosabb,az utobbiban pepesebb,ki hogy szereti termeszetesen kihules utan. Majd hozzaadjuk a fuszereket,az olajat,citrom levet
belekeverjuk.Tanyerra tesszuk szetkenve,meglocsoljuk egy kis oliva olajjal,megszorjuk piros paprikaval es petrezselyemmel(ezt lehet bele is tenni aprora vagva) diszitjuk.Lehel piritott cinoberrel is vagy nehany nagy szemu(fott)cs.borsoval is.Pitaval szoktak kitorolni,de meg lehet kenni a pitat vele es savanyu uborkaval isteni.Ha izlett,akkor lehet nagyobb mennyiseget fozni,megdaralni es szetadagolva a
melyhutoben tarolni.Utana csak fuszerezni kell es fogyaszthato.Az alabbi cimen lehet olvasni rola egy keveset:
http://www.sesblog.hu/archives/individual/011928-20041104.html
sok sikert!
Előzmény: kemese (31)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!