Keresés

Részletes keresés

fakeco Creative Commons License 2010.10.14 0 0 2032

Hali

Gipszkartonos almennyezetnel  sokkal elegansabb a  Barisoll  almennyezet.

www.barisoll.hu

XPS epito Creative Commons License 2010.10.13 0 0 2031
Szia KevinMulder!

Hol tartotok az építkezéssel?
Mi a tapasztalatod? Volna jó tanácsod?

Köszi
Előzmény: KevinMulder (1384)
legirepa Creative Commons License 2010.09.22 0 0 2030
Mért félsz ennyire az álmennyezettől? Ki kell szintezni a gipszkartont, nem nagy ügy. Komplett rendszerek vannak erre, de sima cserépléccel sem bonyolult.
Előzmény: XPS epito (2029)
XPS epito Creative Commons License 2010.09.21 0 0 2029
A födémpallók aljai nincsenek teljesen síkban.
na akkor rácsesztem, megdőlt a mutatványom.
én azt hittem, hogy az egy síkban lesz és arra könnyedén fel tudok csavarozni alulról dolgokat.
Lehet, hogy inkább vissza kell térnem a betonfödémes elképzelésemhez.
Előzmény: unisignal_aefh (2028)
unisignal_aefh Creative Commons License 2010.09.20 0 0 2028
Nem ismerem azt a padlapot...
Én is ügyapotot akartam de végül cellulóz lett belőle. De majd gyapot is lesz a tetején egy réteg, hőtükörre kasírozott.
OSB lap ennél a tetőnél alapesetben nem lehet. A rácsos tartók nem engedik és a csatlakozásoknál perem sincs ahová felülhetne. Komoly barkácsolás árán esetleg megoldható...
Azokat a padlapokat hogyan rögzítenéd és állítanád be vízszintbe? A födémpallók aljai nincsenek teljesen síkban. Párnafázni muszály lenne...
Előzmény: XPS epito (2026)
unisignal_aefh Creative Commons License 2010.09.20 0 0 2027
A Maytetőnél kifejezetten ajánlották a saját kivitelezést.
40ezret fizettünk a daruért, és azt hiszem 60at a szállításért.
Be vannak számozva, rá vannak írva hogy jobb vagy bal oldal, pontos rajz van róla stb, minden ami kell. Sorba van az autón, de semelyik fuvaros sem fogja megvárni amíg leszedi róla a daru szép lassan. A teherautóról kézi erővel szedtük le, aztán jött a daru egy 3-4 órás munkára.
Nem lehet elrontani a dolgot, így nincs mutogatás...
Előzmény: XPS epito (2025)
XPS epito Creative Commons License 2010.09.20 0 0 2026
Mennyire életképes az alábbi rétegrend:
Szeglemezes tető alsó övére alulról csavarozva Austrotherm Padlap, farost felével lefelé, erre alulról csavarozva egy réteg gipszkarton.
Remélem a 8mm farost megtartja a róla csüngő gipszkartont :-)
A szeglemezes tető tartói közé szálas anyag szigetelés (pl. Isover üveggyapot) telejére esetleg OSB lezárás kerülne.
A cél az U=0,20 W/m2K vagy környékének elérése.
Előzmény: unisignal_aefh (2022)
XPS epito Creative Commons License 2010.09.20 0 0 2025
Igazad van.
Helyszíni szerelés (Fuvar, daruzás, rácsostartók felszerelése, rögzítése szélmerev állapot elkészítése) = 450e+FA

Ebből mennyi a fuvar és a daru? (Mondjuk, egy KCR szerintem fel tudná rakni az elemeket 6m magasba)
Úgy vannak-e csomagolva, számozva az elemek, hogy egy másik csapat is össze tudja-e rakni a tetőt?
Ha valami nem OK, nem mutogatnak-e az én ácsaimra, hogy ők nem jól rakták össze?
unisignal_aefh Creative Commons License 2010.09.19 0 0 2024
Meg lehet csinálni, csak nem szeglemezzel. Én próbáltam belekalapálni egy nagyobb szeglemezt két fába, de nem jártam sikerrel. A gyártók ezt présgéppel csinálják. Van olyan ács csapat aki a helyszínen készít ilyen tetőket különböző hevederekkel.
Én nem spórolnék ezen 182m2 terület felé tetőszerkezet legyártva impregnált fából 900ezer forint statikai tervvel együtt. Ha a szállítást nem nézzük, nem olyan vészes összeggel több mintha egy hagyományos tetőhöz+fafödémhez vásárolnál impregnált fűrészárut.
Előzmény: legirepa (2023)
legirepa Creative Commons License 2010.09.19 0 0 2023
Egy egyszerűbb szeglemezes tetőszerkezetet házilag is meg lehet csinálni, nem? Meg kell fizetni egy statikust, aki kiszámolgatja, de szeritnem nem lehet nagyon bonyolult.
Sablon alapján sokkal egyszerűb dolgozni, a háromszögeket műhelyben összerakni, majd felemelni, felállítani.

Gondolom a szeglemezes cégnél is a munkadíjon van a haszon nagy része.
unisignal_aefh Creative Commons License 2010.09.19 0 0 2022
Az ár probléma a felállítással van. A szeglemezes cég nem tudom mi okból de 500ezret kér egy egy napos munkáért. Ugyanezt egy sima ács csapat is meg tudja csinálni töredékéért. Ha leveszed az állítás díját (a daruzás és szállítás költségét nem)akkor neked is 5-6/m2 kell hogy kijöjjön. Én is így írtam az árat.

Az alábbi képeken látszik a fal teteje ami alatt nem sokkal van az álmennyezet széle. A födémpallók a 10cm magas talpszelemenen ül, erre van függesztve a mennyezet -15cm-el. A fehér polisztirol a háttérben a fal külső oldalára van ragasztva, ami egyben a cellulózszigetelés zsaluja is lesz. Később lesz feltöltve az egész 30cm cellulózzal, aminek a födémpallók tetejénél lesz vége.

Előzmény: XPS epito (2021)
XPS epito Creative Commons License 2010.09.19 0 0 2021
Köszi!
Melyik cégtől vannak áraid?
Nekem van ajánlatom 1,4mio-ról (csak szerkezet, de kiszállítva, felállítva) egy
11,5m x 14,5m kerületű 25°-os dőlésszögű tetőre, ami kb.8,5e/m2-t ad ki.

A hőszigetelés aláfüggesztésével vannak fenntartásaim.
Előzmény: unisignal_aefh (2020)
unisignal_aefh Creative Commons License 2010.09.19 0 0 2020
Szeglemezes tetőn nem gondolkoztál? Ez megoldja a födém kérdést is.

Környezetkímélőbb, mert kevesebb fából épül fel a tető.
Nem kellenek belső tartó falak - így nem kell alá lábazat és alap sem (sokat megspórolsz itt).
Az ács csapatodnak 1 napos munka felállítani (kevesebb munkadíjat kell hogy kérjenek).
Tartó falak nélkül az építészed szabadabb kezet kap a belső tér elrendezésében.
Maga a szerkezet drágább: anyagárban, statikai tervvel, szállítással és daruzással kb 5500/m2 - viszon összességében nézve (alapok hiánya és a gyors építés stb) szerintem jobb bármelyik megoldásnál.

Én nehézfödémet csak felső lakószint alá építenék.
Előzmény: XPS epito (2018)
r0226 Creative Commons License 2010.09.18 0 0 2019
Azt nem tudom melyik kellemesebb de nekem a fafödém jött be.

A fafödém hőszigetelve is
+ olcsóbb
+ gyorsabb
+ utólag is módosítgatható (áttörések, vezetékek, csövek)
- kisebb hőtehetetlenségű
- kevésbé csendes
- kevésbé biztonságos [tűz, betörés, UFÓ zuhanás :) ]

Sorban válaszolok:
+igaz
+igaz
+igaz
- ez miért negatív, szerintem az a jó ha kicsi ,Szerintem te keverted a hőtárolással.
- ez jóval csendesebb mint a beton tehát nem negatívum
- tűzálló kartonból csinálva kb ugyanannyi idő alatt kap lángra a tető, én még nem találkoztam olyannal ,hogy a födém felől törtek volna be egy családi házba (boltba igen mert ott rácsok voltak a nyílászárókon. Az utóbbi 2 évben nagyon sokszor vagyok éjjel kint mert horgászom de nem láttam még ufót, igaz alkoholt sem iszom és a lelki világom is rendben van.:-)))
Ha mondjuk románokkal csináltatod akkor jobb a betonfödém ,hogy ne szakadjon rád.:-)))

Előzmény: XPS epito (2018)
XPS epito Creative Commons License 2010.09.17 0 0 2018
Úgy tűnik, már eddig is jópár házat összeraktatok.
Mi a tapasztalatotok, véleményetek, zárófödémnek vasbeton vagy "könnyűszerkezetes" megoldás kellemesebb a lakónak?

A fafödém hőszigetelve is
+ olcsóbb
+ gyorsabb
+ utólag is módosítgatható (áttörések, vezetékek, csövek)
- kisebb hőtehetetlenségű
- kevésbé csendes
- kevésbé biztonságos [tűz, betörés, UFÓ zuhanás :) ]
Előzmény: r0226 (2017)
r0226 Creative Commons License 2010.09.17 0 0 2017
Szívesen.

Nem tudom kik dolgoznak ott de nem sok tudós van közöttük .:-))))
7éve még nem is reklámozták magukat, én mondtam az egyik ügynöküknek ha nagyobb forgalmat akarnak reklámozni kéne magukat mert az 1 Construma kevés.
Utána a Lagzi Lajcsival reklámozták.

Nekem már 1986-ban volt kompresszoros motorom a ladában.
Igaz olyan Magyaros, nagyteljesítményű fűtőventillátor nyomta a plussz levegőt .:-)))
Kollégáim lehülyéztek.
Előzmény: Törölt nick (2015)
legirepa Creative Commons License 2010.09.17 0 0 2016
Remélem elolvastad az én előző hozzászólásomat.
Előzmény: Kosika79 (1965)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.17 0 0 2015
Üdv.

Bocsi, de épp építkeztem. És sikerült befejezni a koszorút is az esők előtt.

"Írtad a jégverésben Wartburgban ülés érzését.
Ez melyik szerkezetnél fordult elő? EPS átkötősnél?"

Igen az eps átkötők sokkal jobban átviszik a hangot.

"A műanyag átkötős rendszernél, nem volt gond, hogy a gk.lap szélét nem tudtad odacsavarozni?"

Csak a falvégzárós elemnél nincsen hova csavarozni a sarkot. De ha úgy jött ki akkor purhabragasztóval ragasztottam.

"Fal egyenletlenség?"

Ezeket a falakat lehet egyenesre is építeni.

Más: A Proki elemeivel meg vagyok elégedve. A méretpontosság, tömörség rendkívül jó volt. Könnyen pontosan lehetett vele falazni.

r0226 köszi az áthidalókivágós ötletet a koszorúhoz.

A gyártó meg ha olvassa akkor elgondolkozhatna azon hogy nem érné meg neki koszorú elemet gyártani fa födémhez is. Adhatná annyiért mint az áthidalót de sokkal kevesebb anyag kell hozzá.
Előzmény: XPS epito (1964)
legirepa Creative Commons License 2010.09.13 0 0 2014
Sziasztok, rég jártam erre, de most a fűtési szezon előtt leolvastam a gázórám.

2008.11.01-én költöztünk, 0m3 volt a gázóra állás.
2009.11.01-én kerek 1800m3 volt a fogyasztás az első évben, ekkor kezdtünk fűteni tavaly télen.
2010.03.15-én kikapcsoltuk a fűtést, 2600m3 állásnál, ez 4 és fél hónap folyamatos fűtést jelent.
Most jelenleg 2835m3-en áll, ebben benne van a HMV és a főzés is. Van egy 30 csöves napkollektor is a rendszerben.

A házam 300nm lakott terület, 80nm pince, 140nm fsz, 80nm emelet, vegyesen 25-30-40cm-es anyagból.

Nos, ezért választottam a PKC-t a hagyományos építőanyagokkal szemben.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy van egy kandallónk is, évi 60 000-80 000 Ft tüzelőt égetünk el benne. 21°C-ra van beállítva a padlófűtés, erre dolgozunk rá a kandallóval esténként, mely csak a levegőt fűti.
Az ablakaink 1,1-esek, 3 kamrás műanyagok.
unisignal_aefh Creative Commons License 2010.09.12 0 0 2013
Szia!

Oyan forgalmazót keress akinek van jó kapcsolata a gyáregységgel. A gyártásvezetővel kellett egyeztetni hogy legyárthatják e ezekből a nehéz profilokból az ajtót.
Én az ablakpont.hu val vagyok kapcsolatba, de ez rajtad nem sokat segít a távolság miatt. Az ajtó nem vészes hátránya, hogy az extra gumitömítések miatt a bezárást nem lehet kisújjal elvégezni. Na meg nagyon nehéz...
Előzmény: xBen (2011)
unisignal_aefh Creative Commons License 2010.09.12 0 0 2012
.
xBen Creative Commons License 2010.09.11 0 0 2011
Szia!
Szerintem is az egyik legjobb, ár-érték arányban is kiváló nyílászáró! De mikor én legutóbb érdeklődtem a Premiernél -Szegeden- akkor még ajtót nem gyártottak belőle. Te kivel állsz kapcsolatban? Lehet, hogy nem minden forgalmazónál elérhető az ajtó ebből a profilból?
Előzmény: unisignal_aefh (2007)
XPS epito Creative Commons License 2010.09.10 0 0 2010
Kérlek, a küszöb részéről is tegyél fel képet!

Köszi
Előzmény: unisignal_aefh (2007)
unisignal_aefh Creative Commons License 2010.09.10 0 0 2009
Ez Qualitherm-es.
A forgalmazó szerint van aki 6 éve vakolta fel a pkc falat sima cementes vakolatal alapozó nélkül és semmi baja. Én nem merném alapozás nélkül feltenni. 4 zsák 1700 forintos eps ragasztó fogyott el az alapozáshoz.
Előzmény: hAnd (2008)
hAnd Creative Commons License 2010.09.10 0 0 2008
Szép lett ez a falfűtés. Csak nem Tu-ba csövek? Mi a véleményed az én ötletemről (nincs alapvakolat, műanyag bilincsek az Isoteq összekötőkbe csavarozva, majd gipszvakolat, hálóval, hogy ne repedezzen) ?

Előzmény: unisignal_aefh (2006)
unisignal_aefh Creative Commons License 2010.09.10 0 0 2007
Vágott elem kihasasodása betonozáskor:

Új építkezők figyelmébe ajánlom a rendkívül jó ár érték arányú Kömmerling88+ passzívház ablakokat. Ezekből a profilokból ajtót is gyártanak:

unisignal_aefh Creative Commons License 2010.09.10 0 0 2006
Falfűtésről teszek fel pár képet:

Előzmény: hAnd (1993)
unisignal_aefh Creative Commons License 2010.09.10 0 0 2005
Nekem nincs bajom a azzal hogy nem 100% ban természetes.
Ha már a gyökereket vizsgáljuk: A polisztirol legfőbb alapjai egy afrikai fának a gyantájából állnak, aminek a stirax vagy stirol vagy nem tudom milyen fa a neve, ami egyben névadója is az anyagnak :)

Előzmény: XPS epito (2003)
hAnd Creative Commons License 2010.09.09 0 0 2004
A TV fali akasztója nem jó példa. A lyukak annál túl közel vannak, ezért a gipszkarton lapot szinte egy pontban terhelik a tiplik. A konyhaszekrésznél a függesztési helyek távolabb vannak, illetve nagy felületen fekszik fel a falra, ezért nem is szakítja be a kartont. A fali TV-állvány ebben is rosszabb (kicsi a felüete).
Előzmény: KovacsAndras77 (1998)
XPS epito Creative Commons License 2010.09.09 0 0 2003
-Természetes anyagból van
Barátom érve:
A kőolaj természetes anyag. Abból már bármilyen egyéb természetes anyag előállítható!

Egyébként mennyivel természetesebb, az agyagból szilikátokkal égetéssel előállított anyag, mint a polisztirol, aminek 98%-a levegő?
Előzmény: unisignal_aefh (1992)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!