Nagyon elrugaszkodom a valóságtól azzal, hogy hogy a 17 év alatt egyetlen egyszer volt kihívója Orbánnak? Az illetőt le is nyomták, ahogy kell, aztán még engedték egy kicsit fuldokolni, majd teljesen alámerítették? (Waschler)
Vagy hogy az egyik tényleg kimagasló tehetségüket, Urbánt is ejtették, pedig pénzügyminiszternek volt kinézve, mert beszólt valami nem tetszőt?
Meg mondjuk valamivel több cél is kellene, mint kényelmes képviselői helyek megszerzése, valamint szimpla húsosfazék-közeliség. De sajna, titánok már nem születnek.
A magyar politikai piac meglehetősen zárt, mivel a 2 nagy párt meglehetősen szigorúan védi azt az új belépőktől. Egy komoly súllyal bíró, új párt felépítése (országos szervezet, profi politikusok, stb.) milliárdokat (na jó, lehet hogy csak milliárdot) igényel + komoly szellemi, szervezői hátteret.
Na ja. Csak ezeket kábé 11 perc alatt leverik, miként most szombaton Szaddám Viktor jobbkeze (KL) lezúzta a Fidelitast.
Ez van. Az Országos Választmányban még a Fidelitas nyomta le Kövér javaslatát, a kongresszuson meg - szoros versenyben ugyan, de - a Fidelitas került szívó pályára.
Tehát a Fideszben a biztos karrierhez bőven elég, ha egy takonypóc bekiabál a baloldali miniszterelnöknek és egy kicsit - szerencséjére - megpöckölik a zsaruk? Ez már elég is?
Nem, Loppert nem csak azzal harcolta ki magának a lehetőséget, hanem a folyamatos nyomulásával.
És mit szól ehhez a Fidelitas, amelyben tényleg komolyan készülő fiatalok (is) vannak?
Háát, vélhetően nem lesz idilli az ifjúsági tagozat & a Fidelitas viszonya. Erre Loppert személye önmagában is garancia.
Ezt persze fel kéne fognod, de ismeretek híján nem vagy képes rá. Marad helyette a komcsizás és utódpártozás: ehhez valóban kevesebb energia kell, mint kicsit árnyaltabban alkotni véleményt.
Látod, ez jutott nekünk: nekem az ismeretek hiánya, neked meg a Bölcsek Köve.
Ki. Az első háromnak a jelenlegi teljesítményéről sem vagyok jó vélreménnyel, az utóbbi kettő esetében pedig a múltjuk miatt élnek bennem ellenérzések.
A fiatalok egy demonizált multat ismenek, minek szeressék.
SZVSZ épp az, hogy azt sem ismerik - hiszen elszörnyednének...
Nem szívesen zavarlak meg titeket a nem-is-volt-az-olyan-szörnyű merengésetekben, de nem kéne ilyen nagy arccal beszélni a fiatalokról, szerintem sokkal inkább képben vannak, mint azt gondoljátok - csak ugyanazokat a dolgokat egészen másként ítélik meg, mint ti. Nagymamám más településen járhatott csak templomba, mint ahol lakott, mert pedagógus volt. Nagypapámnak hátrányt jelentett a szakmai előmenetelében, hogy soha sem volt hajlandó belépni a Pártba. Szerintetek ezek nem súlyos dolgok. Szerintem meg (s a hozzám hasonlóan szabadságban felnőtt kortársaim nagy része szerint is) igen.
Lenne egy javaslatom, amivel magadnak es nkunk tobbieknek is idot es energiat takarithatsz meg. Valahanyszor olyasmiket szeretnel megfogalmazni, mint ami a topiknyitoban van , egyszeruen irj annyit Viktor! Viktor!. Az informaciotartalom nem csokken.
Nemnem! Ez nem a szálka, hanem az az kiabál, akinek a háza ég!
Miben van igaza? Sorold azokat a jeleket, amik a Gyurcsány körül kialakulni kezdő vezérkultuszra mutatnak.
Mert ha az a baj, hogy miniszterelnökként ő vezeti a Választási Bizottságot, vagy hogy mer a saját pártja munkakongresszusán keményen a saját véleményét mondani, és nem a brosúradumákat, akkor furcsa elképzeléseid vannak a személyi kultuszról.
Kinek a könnyes szemeire gondoltál?
A Gyurcsányéra, amikor karácsony előtt felolvasta egy szegény kislány levelét?
Nahát, nahát!
Csak nem elérzékenyültél Te is?
Én ismerek egy másik pártot is, ahol a pártvezetőnek korlátlan hatalma van immár vagy másfél évtizede, és ahonnan könyörtelenül kinyírják azokat akik csal halovány más véleményt is merészelnek mondjuk a nyilvánosság előtt mondani...
Bár mivel látom , hogy Rogán a kedvenc politikusod, akkor ne is fáradj. Ez mindent a helyére tesz.
Higgadt vagyok. A gyomortájéki hányinger , amit a fideszes viselkedésforma és egy ember jellemtelensége okoz , az nem az idegesség jele , hanem az undoré.
Ki tudhatja? Mindenesetre az azt jelentené, hogy megjelent egy új erő, ami képes önállóan mozogni. Aztán nézhetnénk, hogyan szivárognak át oda (a korhatár felemelése után :-) ) egykori fideszesek, mszp-sek, stb... De én nagyon tartok attól, hogy itt nagyon sokáig nem lesz semmi új. Max. átrendeződés.