World of Warcraft rajongók fóruma. Mesélj, kérdezz bátran, minden elfér ami Azeroth világával kapcsolatos. DE Tört szerverekről ne itt keress infót! Itt mindenki az eredetivel játszik és nem fog segíteni!
par helyen eszrevettem mar, h kialakultak olyan shortcutok, ami a regebbi jatekosoknak szokatlan
aki mostanaban lett 80as, annak termeszetes h vegigrohansz egy hc-t kulonosebb tacs nelkul, pusztan erobol, ezt mar 2k dps-el is meg lehet csinalni ha kozepesnel jobb a tank&healer
kedvencem UP elso boss amikor elkezd pofazni, akkor a rutinos tank nemcsak a boss UTANI abo-t, hanem az azutani 4es pakkot is behuzza, mire vegez a csajszi a monologgal pont megfekszenek:D
az mar mas kerdes, hogy ugyanezek az emberek aztan piszkosul meglepodnek, amikor tokig 232es emblem-gearben belepnek egy raidbe, es ott mar telleg nem lesz pardon
Mi négyen kötelességtudóan ácsorogtunk a bejáratnál, hogy a tank majd kihúzza, mindenki loson kívül ahogyan az a nagykönyvben írva vagyon. A tank meg se szó se hang berohant. Szerinted? :-)
A sámán tudta a taxot, megállt a bejáratnál, letotemezett, hogy majd szépen a tank kilosolja a mobokat és kihúzza őket. Ehhez képest a zseni berongyolt közéjük, jött mindkét grp plusz a patrol a végén még az abbo is hátulról. Nagyjából az esélytelen kategória volt.
Hogyne, bár az izom néha kissé gyengécske, ha a recountot nézem. Én még nem felejtettem el a taxokat és jókat vigyorgok/csendesen szentségelek (helyzetfüggő) a sok menjünk neki ész nélkül emberen. Jó néha én is marha vagyok, amikor pl. kihealelem a hülye retpalát Skadinál, amikor benne marad a pörgésben. Mondjuk szóltam neki, hoyg erre legközelebb vigyázzon, nem minden healer olyan hülye mint én. És igen volt olyan, hogy itt Skadi után a fearelős trashpacken bizony elhalt a nép, mert szétfearelte a csapatot a rengeteg mob, mert ugye a zseniális tank berongyolt közéjük. Mikor beszóltam, hogy tán losolja ki és nem halunk meg (merthogy természetesen azonnal elkezdte csóri sámán healert anyázni) akkor meg én lettem elküldve a francba. Sok egyszerü lélek él a sártekén.
Annak idején [Superior] előtti kék-zöldben lévő emberek 1,6-2k-s dps-sel csinálták az instákat, csak akkor még mindenki tudta a taxot. Most izomból megy le minden.
Ezt én se értem, Oculussal volt oylan, hogy PUG-al öcsiztünk, teljesen mókás volt, jó kis csapatot kaptam. De CoT-al soha még annyi bajom se volt, mint Oculussal, egy gyengébb menet volt, amikor csak 2 perc maradt a timedből, jellemző, hogy kb 7-8 percnél ér oda még a legtöketlenebb pug is.
tegnap a rugom olyan resto samlit kapott ANben, aki insta elejen ferfiasan bevallotta hogy 10 perce dingelt, 14k manaja volt szegenynek:D
na innentol folyamatosan a [vanish+CoS+sprint] makro felett volt az ujjam, ehhez kepest nemhogy wipe, de halal nelkul gyonyoruen lement az egesz 10 perc alatt
ami meg a dps tankokat illeti : 5k dps-t tolo, tokig hc TOC25 (dps!) gearbe oltozott warri tank egyszer, csak egyszer egy charge/intercept komboval kiszaladt a heal rangebol, egy 4es trashpack ugy szetb@szta 4-5mp alatt mint atom
szal en nem hiszek igazan ebben, csak akkor mukodik ha a healer is nagyon kemeny, egy atlagos, vagy foleg egy kezdo healer nem fogja tudni fenntartani
Oculust még megértem, de CoT-ban tényleg mi a nehéz? Az ugyanolyan, mint a többi insta, csak wawek-ben jön a trash. Ne mondjátok, hogy a pug azt sem tudja megoldani.
Nem értem emberek miért lépnek ki egyből, amikor Oculus jön. Nem nehezebb és nem hosszabb, mint bármelyik másik 4 bossos insta. Főleg mióta gearrel együtt nőnek a sárkányok értékei. Csak azok maradnak, akiknek hiányzik onnan az öcsi = friss 80-asok. CoT-ban meg még repülni sem kell. Ráadásul ez volt a War3 egyik pályája, tiszta nosztalgia. (Arthas már akkor is egy kis majom volt.)
Lol, kemény. Én meg folyton megbánom, hogy Oculusból nem lépek ki amint bejön a képernyő. Tegnap is 20 perc alatt jutottunk a második bosshoz, ami végül lement de wipe volt. Ekkor untam meg végleg, az összes DPS 800-1400 között, tankkal messze első voltam. Folyton behúztak drakeket, fogalmam sincs hogyan. Szánalmas, folyton ilyen csapatokat kapok abban az instában.
Akkor esetleg prot talent DPSgear+pajzs? LK elején normál instákat tankoltam így a BCs gearben, ott volt hasonló eredmény, 2K+ overall DPS 70-72 körül tankként :Ds FoSban amúgy semmi nincs ami nagyot ütne warriorra, reflect és interrupt végig igen jól használható. Főboss múltkor egyetlen kasztot nem tudott nekem bevinni, mindet sikerült reflectelni vagy megszakítani.
Még mindig hihetetlen pugokat lehet kikapni. A két healeremmel nem szokott sok gond lenni, bár volt olyan, hogy a pappal életem leghosszabb UK-ját mentük. A tank még csak-csak valami 35k hp körül, rendben volt az instához, a három dps-ből viszont egy se tolt 2k felett. A tank pampogott, hoyg kevés a dps, mondtam neki h itt egyedül én pampoghatok, de mivel nekem megvan a kapacitásom, hoyg életben m aradjunk, míg eldőlnek a dolgok, hát fogja be a száját és haladjunk. Ingvarnak olyan abilityjeit fedeztem fel, amit egy éve nem láttam :-))
Warrival voltam Nexusban, a lock becsülettel bejelentette, hoyg most dingelt 80-at, szóval úgy álljunk a kérdéshez. Mondtam neki, hoyg akkor először is cserélje le a kék párnát instában (druidhealer BINGO-zott egy nagyot particseten :-) majd amikor hozott vagy 900-as dps-t megnéztem mi a talentje és ehhez képest mit csinál. Destro volt a lelkem és a harmadik legtöbbet sebző spellje a curse of agony volt. Az első a rain of fire, a második a shadowbolt. Na mondom én ezt most megtanítom az alapokra, szép kedvesen leírtam, hogy kb mit kéne nyomkodnia és milyen sorrendben. Közölte, hogy hülye vagyok én, hiszen a CoA a harmadik legtöbbet sebző spellje, minek nyomkodjon mást. Feladtam :-)
Röhejesen sokat hoznak a tankok (mindegyik fajta, ha kicsit is ért a karijához), nem nézted az ability használatot? Elég sok ott a kasztermob, spellreflect, TC megdobja rendesen.
10-esben általában nem dob ki markot mire meghal, 25-ösben meg nem egy hátrány ha figyelsz a vackokra, igaz az is öcsire ment le elsőre. Viszont ha problémájuk van 10-esben a markossal, és ahoyg írta egy halál náluk már wipe, akkor vagy nagyobb dps-es emberkéket visznek, vagy figyelnek az energy töltésére.
Most nem azért de az 5% az semmi azzal a dpsel ami a bossra kell. Ráadásul ha meghal a markolt ember akkor a következő mark is lassaban jön. Lehet ezzel trükközni.
Ami fontos a beastenként 2 ember aki csak a saját beastjével foglalkozik. Feltétlen osszátok le melyik pár melyik beastet öli.
A beasteket is túl értékeled, ha a tankok fel tudják szedni őket nagyon kevés BPt generálnak. TCvel 2,4es attack speedjük, a tankoknak még a debuffal is a legmagasabb avodiancejük, kb 10-12 secet élnek a beastek. 1-2 ütést kap max a tank. Nem árt némi stun rájuk. Shockwave 4sec, shadowfury 3sec.
Teljesen jó amúgy amit irtál, HC verzióra. Ott kell ezek miatt aggódni. Normálban atom easy a boss, dpsről szól semmi másról tök fölös bonyolítani.
A 12 yardot range chekkel, talán DBM-hez tartozik, egyszerűen beírod hogy /range check, beállítható 10, 11 vagy 15 yardot néz, de 10-en el kell férjetek. A Blood nova ne érjen egynél több embert. 3 healer sok, kettő elég, sámán/pala is megoldja.
A legfontosabb, hogy minél lassabban töltse fel a boss a kis sárga csíkját, a pala tank felejtse el a consecet amikor jönnek a kis addok, a meele dps semmilyen aoe cuccot ne használjon, amikor a picik kijönnek, lassítócsapda középre és a ranged intézze el, és senkit ne üssenek meg. Frenzynél automatikusan bloodlust (asszem 30 %-nál frenzyzik.)
Nos, mi 10ben próbálkozunk, és sajna nincs meg az 5K minimum dps. Ha valaki meghal, akkor tuti wipe... Felállás MT pala, OT wari, healerek a sámlim meg egy holy pala. Melee dps: wari dk. Ranged 2 hunti, mage, priest. Próbáltuk 3 healerel is, de akkor mg kevesebb volt a dps:-( A 12 yard-ot hogy számoljátok ki?
Ja és ugye tartjátok a 12 yard távolságot egymástól a ranged és healerek, illetve ha nem fértek el, akkor 2-2 ember álljon egymásra, hogy az aoéban sebzős vacak csak max 2 embertől töltse a bosst. A 2-2 emberes csapatoknak meg kell tartania egymástól a 12 yardot.
Most nem azért de ha a markos meghal akkor 5 %-al healeli a bosst :-)
Sok sok meele, aki nem használ aoe sebzést amikor kijönnek a kis vackok, ne őket üsse, azok tudják hihetetlenül felturbózni a boss sárga csíkját. A kis vackokat a ranged pusztítsa el, úgy hoyg nem ütnek meg senkit. Ha van akkor jó egy disces pap, akikre boiling blood kerül bubizza, mint a hülye kevesebb pontot kap vissza a boss, ha absorbolja a shield a sebzést. Egyébként meg atomnuke a bossba, hogy minél kevesebb markot rakjon ki :-)