Magokat vettem 2014-ben eBay-en, Thaiföldről. Azóta volt ahol már el mertem választani a kinövő 2 hajtást és mindkettő megmaradt. Tehát még szaporodtak is :) Már csak a virágzást kell megélnem....
Amistar elég jól megfogja, de főleg a növény fogékonyságától függ. A te..o-s mangókból nagyon fogékony növények lesznek, de más fajta mangóból pl. nam dok mai mangó magonca teljesen ellenálló, hiába van mellette a gombás.
Nálam pl. egyik mangón vannak ilyenek, a másikon nincs. Valahol már volt tanács a gombaölőkre, a score-ra emlékszem kapásból... de én még nem próbáltam.
Hali ! Már vagy 20 éves ,de most van úgy először ,hogy tele van most még zöld körtécskéivel.Előzőekben nem kényeztetett el.De véletlenül rájöttem ,hogy mindig víznek kell alatta lennie.Kicsit nehézkes már a mozgatása ,de így megtartom.Teleltetni a hidegházba van a citrusaim között.
Hatalmasra nőtt a piros termésű szamóca guava/Psidium cattleianum/. Már az eresz csatornát hajazza.Alig várom,hogy színesedjenek a termések.Mit mondjak ezt szép mozgatni a telelőbe ki és majd be.
Egy angol nyelvű fórumon láttam az egyik gyűjtő módszerét, igaz ő Annona virágoknál csinálta. Igazából a portokokat kell levágni, így lehet a legtöbb pollent begyűjteni.