Keresés

Részletes keresés

babilonok Creative Commons License 2011.05.06 0 0 9093

Lüszim olyan finnyás hogy nem eszik száraztápot. Látszik is rajta hogy nincs formában. Nem tudom mit csináljak vele hogy egyen száraztápot.

Ha eszik is akkor csak virslit vagy valmilyen húst eszik.

Száraztápból is már vettem neki egy csomó félét.

Tipp?

mogyilala Creative Commons License 2011.05.06 0 0 9092

tenyleg szep :) gratula az okoskahoz !

babilonok Creative Commons License 2011.05.06 0 0 9091

Nagyon szép lett!!!

Előzmény: Nikol - Zizu (9086)
Nikol - Zizu Creative Commons License 2011.05.06 0 0 9090

Kösziii :)

Előzmény: BaBaGombóc (9087)
Nikol - Zizu Creative Commons License 2011.05.06 0 0 9089

Zizu mindent hagy szerencsére.:) Mi nem akarjuk versenyre vinni, csak poénból beállítottam. Így legalább jobban látszik milyen szép lett.:)

Előzmény: Totyizselé (9088)
Totyizselé Creative Commons License 2011.05.06 0 0 9088

nagyon szépen beállt. hagyja magát?

Cati nagyon érzékeny a hátsó felére. Sosem hagyja hogy a farkához nyúljunk. Pedig őt annak idején vitték versenyekre is, és ott aztán nem szabad hisztizni :)

BaBaGombóc Creative Commons License 2011.05.06 0 0 9087

NAGYON szépek lettetek! :):) 

Nikol - Zizu Creative Commons License 2011.05.06 0 0 9086

Tegnap kozminál voltunk.:)

Nem tudom, hogy kell rendesen beállítani, de pszt...:)

Törpe =) Creative Commons License 2011.05.05 0 0 9085

tényleg... erre nem is gondoltam..én hülye... lehet, hogy van honlapja majd még utána nézek :)

Köszönöm szépen, hogy segítettél :)

Előzmény: Totyizselé (9078)
Törpe =) Creative Commons License 2011.05.05 0 0 9084

Igen a helyét azt már tudom h mit kell meg hogy csak az ultrahangot nem tudtam, hogy mennyibe kerül.

Köszönöm a segítséget :)

Előzmény: zsuzsu27 (9079)
BaBaGombóc Creative Commons License 2011.05.05 0 0 9083

Persze hogy volt már benne kullancs...nem is 1, nem is 2....:(

Most a napokban szedtünk ki belőle kettőt is, egyiknek a feje benne maradt, de nem lett tőle semmi baja még! 

Előzmény: bogicaaaa4 (9080)
zsuzsu27 Creative Commons License 2011.05.04 0 0 9082

Az mindegy,hogy beleszakad-e a feje,a nyálával mérgez:(

Gyorsan vidd el orvoshoz,ilyenkor minden perc számít!

Nikol - Zizu Creative Commons License 2011.05.04 0 0 9081

Ha bágyadt az nem okés. Irány a doki!

bogicaaaa4 Creative Commons License 2011.05.04 0 0 9080

Halihó! Volt már valakinek a kedvencébe kullancs? Ha mégsem szakadt bele a feje,de utána bágyadt az okés?

zsuzsu27 Creative Commons License 2011.05.04 0 0 9079

Félidős korától lehet ultrahangra vinni,5000Ft. körül van az ára.

Nyugisabbak lesznek általában vemhesség alatt a szukák.

Kell nekik egy kis ellető láda,olyan magas peremmel,ahova a szuka könnyen beugrik,de a kicsik nem tudnak kimászni(egy darabig) :)

Előzmény: Törpe =) (9075)
Totyizselé Creative Commons License 2011.05.04 0 0 9078

ennyire nem vagyok képben, nekünk cati az első kutyánk, és őt is már idős korban kaptuk. és bár neki korábban születtek kiskutyái, nekünk sosem kellett végigasszisztálni egy szülést.

az ultrahang 3500-5000 Ft között lehet. Állatorvostól függ. ha van honlapja az állatorvosotoknak, akkor azon biztos megtalálod.

Előzmény: Törpe =) (9075)
Totyizselé Creative Commons License 2011.05.04 0 0 9077

megkérdeztem a húgomat, de sajna nem tudja a kék paszta nevét. az állatorvostól kapták egy fecskendőben. Annyit tud róla, hogy nem szabad hűtőben tartani, mert megkményedik. a sebeket begyógyította, és nem viszket tőle a kutya bőre. szerintem is keress fel egy másik állatorvost, ha van a közeletekben. talán többet is tud mondani, mint, hogy biztos allergiás valamire.

általában a westiek csirkére allergiásak, illetve a szója tartalmú kajákat nem bírják. ezeket kerüld.

Előzmény: BaBaGombóc (9072)
Törpe =) Creative Commons License 2011.05.03 0 0 9076

Topi mackó: köszönjük szépen, aranyos vagy :)

Előzmény: topi mackó (9066)
Törpe =) Creative Commons License 2011.05.03 0 0 9075

Olvastam azt is, hogy el kell vinni ultrahangra, hogy kiderüljön mennyi kiskutyája lesz... erről esetleg tudsz valamit ( godolok itt anyagiakra)?

Sajnos igen... :S jó lett volna találni valamit a terhességről is mert ugye ez az első szülés amit nyomonkövetünk és persze Kókusznak is ez az első :D így nem nagyon tudom h mi a normális és mi nem...

köszönjük szépen :) remélem, hogy minden rendben lesz :)

Előzmény: Totyizselé (9071)
Buksi Ágo Creative Commons License 2011.05.03 0 0 9074

Sziasztok!

Hát én   már  nem tudok  mit tanáncsolni, Ne Haraguljatok rám. Nekem Pedig Csak 1éves westim  van és azelőtt soha nem volt Kutyám és most tapasztalom ezeket.

Mi Buksink szerencsére nem eszik kakit. Jól van nevelve és ha találkozunk utcán Westisekkel itt a 11.Kerbe ahol lakunk akkor mindig megosszjuk egymással a tanáncsokkal. Vannak olyan emberek is itt a 11.kerbe akiknek két westijuk van  és panaszmentesek.

zsuzsu27 Creative Commons License 2011.05.03 0 0 9073

A dokidat sem ártana lecserélned:)

A seb akkor is viszket,ha gyógyul,amit újra kivakarhat,a Cortizeme krém nagyon jó rá.

Az allergia nem olyan,hogy lenyeli a kaját és ha allergiás rá,azonnal elkezd vakarózni.

Mivel az én egyik westiem is allergiás,ezért már írtam,milyen húsokat lehet bátran adni nekik,mi 8 éve panaszmentesek vagyunk.

Orvosi tápokat is lehet kapni allergiás kutyáknak,nem olcsó,de abban minden benne van,amire a szervezetüknek szüksége lehet.

A kaki evés valaminek a  hiányát jelzi.

BaBaGombóc Creative Commons License 2011.05.03 0 0 9072

Nekünk sem mindenhol hullott ki a szőr, sőőőt alig hullott a szőre, csak sebes lett és állandóan vakarta! Most hogy le lett nyírva a sebeknél nincs annyi szőr, mint a többi részen, de majd idővel ott is lesz! Amúgy alig lehet észrevenni, hogy sebek vannak rajta!

A doki nekünk nem adott semmit, pedig kérdeztük, azt mondta, hogy szte a tápra allergiás és most ne adjunk neki, hanem csak főtt rizs, főtt halfilé és próba, hogy mi változik. Aztán amikor vittük nyiratni akkor mondta, hogy azt adjunk neki, amit adni szeretnénk és csak így lehet meglátni, hogy mire allergiás...:( Hát akkor csináltunk neki sertés tarját meg főtt répát és most ezekkel bővült az étrend. Eddig semmi allergia nem lett rajta, mindegyik nagyon ízlett neki, de még mindig éhes, soványka, és kakit eszik...:( sőőőőt reggelre direkt bekakil a helyére és megeszi, szóval mi csak nyomokat találunk mindig...:(

Séta közben megállás nélkül őt figyeljük és megyünk utána és rászólunk ha azt látjuk, hogy kakit eszik, de mindig olyan ügyesen megoldja, hogy meg tudja enni mielőtt szólunk! 

Megköszönnénk ha megkérdeznéd, meg azt is, hogy hol lehet kapni és mennyiért?! 

Tudja nagyon jól, hogy amikor eszi a kakit akkor rosszat csinál, persze annak ellenére csinálja, de nálunk is elég már ha Párom kicsit erősebben rászól, egyből behúzza fülét-farkát és elrohan amerre lát! De mégis csinálja újra!

Előzmény: Totyizselé (9070)
Totyizselé Creative Commons License 2011.05.03 0 0 9071

sajna a vemhességről túl sokat én sem találtam, inkább csak az ellésről írnak. arról legalább kimerítően.

szerintem ha bizonytalan vagy, és tényleg szokatlanul levertnek látod Kókuszt, akkor fordulj állatorvoshoz, biztos ami biztos. állatorvosra amúgy is szükséged lesz, hiszen az anyukát az ellés után mindenképp el kell vinned.

drukkolunk a kismamának, hogy minden rendben menjen.

Előzmény: Törpe =) (9065)
Totyizselé Creative Commons License 2011.05.03 0 0 9070

a húgom kutyája is vakarózott, bár ő nem westie és nem az egész testfelületén hullott ki a szőr, hanem csak az álla alatt a nyakán. A doki adott valami kék pasztát, amivel kenegetni kell. elmulaztja a viszkető érzést, és nem vakarózik. azóta egész szépen gyógyul. ha gondolod megkérdezem mi a neve a szernek, hátha  Momonak is használna.

a kakievésről pedig le kell szoktatni. mindig rángasd el, ha látod, hogy szaglássza a kakit, ha eszi, akkor egy picit üss a fenekére. Cati elég érzékeny a hátsó felére, nála ez nagyon be szokott válni. most már néha az is elég ha toppantok egy nagyot, és felemelem a kezem. ha addig a füle botját sem mozgatta, erre már behúzza fülét-farkát és spurizik.

más kutyák ürülékében lehet féreglárva is. ha Momo megeszi, a lárvák az ő bélrendszerében kelnek ki, és ettől fogyhat is. szerintem is próbálkozz meg egy féregirtással, hátha ez a fogyásának az oka.

azért kérd ki az állatorvosod véleményét is.

Előzmény: BaBaGombóc (9067)
BaBaGombóc Creative Commons License 2011.05.02 0 0 9069

Most tápot egyáltalán nem ehet, főtt kajából meg többet kap mióta észrevettük, hogy eszi a kakit...

A sebekre nem kaptunk semmilyen krémet, mióta nem kap tápot azóta szépen lassan javulnak! Tudjuk jól, hogy elég hosszú folyamat míg teljesen begyógyulnak! 

Előzmény: zsuzsu27 (9068)
zsuzsu27 Creative Commons License 2011.05.02 0 0 9068

Ha eszi még mindig a kakit,gyakrabban kell féregteleníteni és persze főtt kajából többet kell adni neki,mint tápból.

A sebek sem gyógyulnak egyik napról a másikra,folyamatosan kell addig kenegetni,még tünetmentes nem lesz.

Előzmény: BaBaGombóc (9067)
BaBaGombóc Creative Commons License 2011.05.02 0 0 9067

Sziasztok!

Momonk pár napja kap sertés tarját, (az jó?) ízlik is neki, eddig allergia jelei sem jelentkeztek, viszont kaki evés még mindig van...:(

A hátán a sebek még mindig gyógyuló félben vannak, szőr még mindig nincs azokon a részeken, a hasát viszont mostanában elkezdte vakarni...:(

Most fogjuk elkezdeni a főtt répát is bevezetni nála, reméljük ízleni fog neki és nem lesz baja tőle!

Viszont úgy vettük észre, hogy fogyott...nem is keveset! :( Nem emlékszünk, hogy ennyire vékonyka lett volna valaha is! 

topi mackó Creative Commons License 2011.05.02 0 0 9066

Na mi így nézünk ki a kozmetikus után:

Pamacs a szép!

Szép napot mindenkinek.

A vemhes kutyusnak szurkolunk, hogy semmi baj ne legyen.

topi mackó

Törpe =) Creative Commons License 2011.05.02 0 0 9065

Köszönöm szépen, hogy válaszoltál. :)

Amiket leírtél azokról énis olvastam már csak azt nem írták sehol, hogy milyen a hangulata... és ezért rémültem megy kicsit, hogy lehet valami baja van, de ezek szerint akkor semmi komoly csak a terhesség miatt ilyen  :)

Előzmény: Totyizselé (9064)
Totyizselé Creative Commons License 2011.05.02 0 0 9064

amit én találtam a vemhességről:

a westienél a vemhesség 9 hétig (63 nap) tart, de néhány nappal előbbre jöhet a szülés. tehát már nincs sok hátra. ha 2-3 nappal túllépné a szokásos időt, vidd állatorvoshoz. (gondolom ismered a vemhesség első napját)

négy héttel a fedezés után a mellbimból rózsaszínre váltanak és megnőnek, esetleg enyhe szivárgó nedv is jöhet belőlük. ha csúnya színű hüvelyfolyást tapasztalsz, azonnal vidd állatorvoshoz.

az normális, hogy ilyenkor bágyadtabb, mint rendesen, hiszen többlettsúlyt kell cipelnie már most is. ne ugráltasd, ne játsz vele "hozd vissza" játékot és főleg ne lépcsőztesd, mert az nagyon megterhelő neki.

ilyenkor a tápigénye is megnő. mégis vigyázni kell, nehogy túl sokat adj neki, mert elhízhat. inkább a szokásos adagját oszd két felé, reggelire és vacsorára kapja meg. az egyik adaghoz szórhatsz kálcium port, ami a kicsik csontozatához kell. ha szorulása lenne, adj neki olajos ételt, pl szardínia konzervet.

ideje felkészülni a szülésre is. keríts neki egy dobozt, amit csendes, félreeső, nyugodt helyre állítasz, távol a többi kutyától (ha vannak). fontos, hogy ne legyen huzatos helyen. béleld ki az alját újságpapírral. ebből sosem lesz elegendő mennyiséged. jó ha a doboz fölé fel tudsz szerelni egy infra lámpát, amivel melegíteni tudod majd a kicsiket. a javasolt hőmérséklet 21 °C körüli. az ellés előtt kb 2 héttel mutasd meg a szukának is, hogy hol lesz a helye. ha mázlid van, elfogadja, és nem a perzsa szőnyeg közepén akar majd elleni.

végül: sohasem lehetsz elég óvatos. ha nagyon elesettnek tűnik a kutyus, azonnal vidd állatorvoshoz.

Előzmény: Törpe =) (9061)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!