Keresés

Részletes keresés

hamanokaito Creative Commons License 2007.03.28 0 0 2668

Had reagáljak erre, bár nem nekem lett címezve egyetértek Szasztok véleményével ...

Kedves Szasztok! nincs jogod más személy valamely alapvető jogát korlátoznod azáltal, hogy nem engeded be a szórólaposokat.

Már elnézést !

Kinek milyen alapvető jogát is korlátozom azzal, hogy valakit akit nem ismerek és nem tartok megbízhatónak ( Pl: a magát szórólapterjesztőnek mondó emberke, aminek valóságtartalmáról egyébként nem tudok meggyőződni ) nem engedek be ?

A szórólapterjesztőnek nem alapvető joga a belépés a társasházba !!!

A lakótársaknak sem alapvető joga, hogy meggyőződésem ellenére én engedjem be a szórólapterjesztőt, azért mert nekik esetleg szórólapra van szükségük.

Eddig szerencsére csak egyszer csengetett be hozzám egy ( keveset vagyok otthon)  meg is mondtan, hogy nem engedem be és kérem, hogy ilyesmivel többet ne zavarjon. 

Ha bemondás alapján beengedek ( beengedünk ) akárkit, akkor akár tárva nyitva is állhat a bejárat, semmi szükség a kaputelefonra, távnyitásra stb, ... 

Javaslat. Azt engeddje be mindenki, akit név szerint személyesen ismer vagy egyéb ok miatt tud az érkezéséről és várja  ( pizzafutás, egyéb házhozszállítás, stb ... ) és meggyőződik róla, hogy valóban hozzá jött. Aki valakit beengedett, az a felelősséget is vállalja érte !!!

Egyébként a saját és a többiek biztonsághoz való jogát sérti ...

Előzmény: kgm (2660)
szaboattila_ikon2 Creative Commons License 2007.03.27 0 0 2667

Te nem alattam laksz, ugye???

Ha mégis, akkor hanyagold a plafon ementálivá varázslását. :o) (És ebben az esetben adok jó címeket, ahol álló virágtartókat lehet ócsón beszerezni) :o)))))))))))))

Előzmény: szosza (2663)
szaboattila_ikon2 Creative Commons License 2007.03.27 0 0 2666

Helló Minden Kedves Lakónak!

Sorry, hogy így felborzoltam az idegeiteket ezzel a szórólapos mizériával.

Kedves Szasztok! ajánlom figyelmedbe a korábbi leveleimet és a lakótársak leveleit. Nem csak egyet-egyet, hanem folymatában a válaszokat, reagálásokat is. Úgy könnyebb lesz. Megoldást akartunk sokan találni, nem problámát generálni.

Kérdésem volna hozzád: melyik lh-ban laksz? Van egy olyan érzésem, hogy nem a "D"-ben, mert akkor nem írtál volna butaságot. Ha előbb marha egyszerűen feltetted volna a kérdést, hogy működik az a szerencsétlen, hülye szórólapos doboz, akkor megspóroltuk volna ezt az egészet?!

Ugyanis működik!!! :o)) Tudom furcsa ez neked, mert te (mint mostmár tudjuk tapasztalt társasház lakó) nagyon rossz emlékekkel rendelkezel. De megnyugtatlak, könnyű szívvel kijelenthetem, hogy ez a mezei egyszerű megoldás célba ért. Persze semmi sem tökéletes, mert mindig akad olyan kedves-aranyos-antipatikus lakó, aki annak ellenére, hogy a szájába teszem a dobozt, mégis a lift előtt olvassa el a leveleit és a szórólapokat ott válogatja ki és a szeméttároló onnan már tényleg mérföldekre leledzik.

Ennek ellenére én sikernek könyvelem el a doboz project-et.

Részemről lezártnak próbálom tekinteni az ügyet.

Kedves Kqm!

Neked külön köszi a 2660-as válaszodat, magyarázatodat. Te mondtad ki a frankót... :o)

Szürkeszamár!

Amennyiben érdekel a dobozos sztori továbbra is, csak szólj! Vagy már megoldottad? :)

További szép napot-hetet Minden Kedves és Trehány Lakónak.

fiend Creative Commons License 2007.03.27 0 0 2665
No hogy borzoljam a kedéjeket! :-)
Nem szórólap ügyben szólnék hozzá mert arra úgy sincs megoldás! :-)

Ti megkaptátok már a meghívótokat a közgyűlésre? Átnéztétek már az idei költségvetés tervezetet?
Nekem lenne némi fellázadásom e téren! :-(
A 2006-os évben 106 Ft/tulajdoni hányad felemelkedik 135 Ft/tul. hányadra! Ennek az emelkedésnek a legbagyobb részét az teszi ki, hogy a 2006-ban havi 144000 Ft közösképviseleti díj 321348 Ft-ra emelkedik 2007-ben. Ezt nagyon jó lenne tudni, hogy mi lapján? :-( Az van oda írva, hogy megbízási szerződés alapján. Ki bízott meg és kicsodát a közös képviselettel a tavalyi évben szedett díj 223 %-áért????? :-( Ha jól emlékszem az elmúlt évi közgyűlásen azt mondták, hogy a közös képviseleti díj az amit a AFM IngatlankezelőKft-nek fizetünk azért mert van irodájuk meg alkalmazotjuk a közösképviselet ellátására és nem a gondnok fizetése!

Mert ugyi a gondonk (Műszaki manager) havi díja megint ottan van külön tételkén ami csekély 5000 Ft-al emelkedik az elmúlt évhez képest. Ami még érthető is.

A másik tétel ami melbevágott, hogy idéntől havi 31000 Ft-ot terveztek be Gépészeti, Gyengeáramú karbantartásra! Ez egy érdekes tétel mert hát ugyebár mindezt a gondnoknak kellene elvégeznie mert ezért fizetjeük!

Az idei költségek között is találtam egy érdekes tételt, nem nagy összeg de bosszantó, hogy a lift emeletjelző hangjánka kikapcsolása 25584Ft-unkba került! A kedves lakótársak trehánysága miatti sitt szálítás (gondolom a költözködési hulladékokról van szó) 28800 Ft volt!

És még egy brutális összeg sokkolásul az éves bankköltségünk 2006-ban 269438 Ft. Ez azért erősen brutál összeg ekkora pénzforgalom melett! :-(

No lehet csemegézni ki mit talál még! :-)

Ja még valami:-)

A kedves lakók közösköltség tartozása összesen: 1258000 Ft kerekítve! :-(
A csócstrartó: 102637 Ft-al tartozik!
Szürkeszamár Creative Commons License 2007.03.27 0 0 2664
Tömör vasbeton, hilti a minimum. arra ügyelj, hogy ha a betonból a vasat találod el, megforgat székestől. A villany nagyjából a kapcsolók irányából jön. A víz pedig lakáson belül alulról, ezért túl mélyen ne fúrj. A fűtés nagynyomású forró vize nagyjából a gőzborotvára hasonlít. Bőrrel való érintkezés nem ajánlott. Én igyekeztem minél kevesebb lyukat fúrni az egész lakásban. Van egy csomó szép szekrény, állvány stb. ami nem hagy lyukat és könnyen mozgatható.
Előzmény: szosza (2663)
szosza Creative Commons License 2007.03.27 0 0 2663

Lazításként mondjátok el, legyetek szívesek, hogy ki milyen tapasztalatot szerzett a plafonfúrás terén!
Nem túl nagy tömegű tárgyat (ámpolna virággal) szeretnék felfogatni, de ha túl macerás, akkor inkább leteszek róla. Valaki írta már, hogy kemény az anyag, meg sok a por és nem árt a szemüveg. Ezen kívül az is érdekel, hogy milyen a plafon minősége (teherbíró-e) és milyen mélységben engedhetem be a fúrót. Gondolom, hogy egy normális födém min. 20cm vastag és alulról viszonylag kis eséllyel találok benne vezetéket vagy csövet, de igazán nem szeretnék meglepetést okozni sem magamnak, sem a fölöttem lakónak...

kgm Creative Commons License 2007.03.27 0 0 2662

mára már feltalálták a kertes házat és a kisvárosi övezetet. körülbelül az alkalmas azokra az igényekre, amiket az alább megfogalmaztál.

ne haragudj, de én nem szeretnék készenlétben állni, mert jön egy szórólapos és valaki vagy valakik a házból megmondták, hogy mit kezdhetek vele. viszont van egy postaládám, ami arra való, hogy a részemre érkezett leveleket, szórólapokat oda tegyék. ha hoznak reklámot, átfutom, majd a papír a szelektív hulladékgyűjtőben végzi.

kifogásolhatóak igényeim, de az is, hogy egyes lakók nem képesek alkalmazkodni másokhoz. nekem viszont sokkal inkább ezzel van problémám, mert úgy érzem, hogy egy olyan társasházban, ahol ennyien laknak, ez szükségszerű (lenne)....

Előzmény: Szürkeszamár (2661)
Szürkeszamár Creative Commons License 2007.03.27 0 0 2661

Nekem már azzal is alapvető problémám van, hogy valakit bemondásra egyáltalán BEENGEDÜNK az épületbe.

Ráadásul, ha belül lenne a szórólapos doboz, a lakóknak NAGYOBB RÉSZE engedne be ismeretleneket mint eddig tette, mert hogy a szórólapszemét probléma meg van oldva és azzal nem okoz problémát ha beengedi. Aztán pedig csak reménykedjünk, hogy a kamera felismerhetően rögzítette a csőkulccsal és fúróval felszerelkezett szórólapterjesztőt...

Ha valaki nagyon akar szórólapot, szívesen kiírjuk a bejáratra, hogy az ő csengőjét kell megnyomni, lejön, és átveszi a szórólapot. Egyébként is elegem van, hogy sem közlekedési táblát, sem utcanévtáblát nem lehet észrevenni mert mindenütt reklámot tolnak a pofánkba, a tévében nemkülönben. Még itthon is a postaládánkba nyomják a szemetüket.

Előzmény: kgm (2660)
kgm Creative Commons License 2007.03.27 0 0 2660

Csatlakozom a szomszédasszony eretnek felvetéséhez :)) és <u><b>konkretizálom a megoldást</b></u>.

Kedves Szasztok! nincs jogod más személy valamely alapvető jogát korlátoznod azáltal, hogy nem engeded be a szórólaposokat.

De úgy gondolom, ez már megoldott téma.

A legjobb megoldás, amit az ügyben találtunk, hogy

- <b>engedjük a szórólaposoknak, hogy végezzék a munkájukat</b> (amit nyilván nem azért tesznek, hogy téged bosszantsanak, hanem azért, mert ez után kapják azt a pénzt, amiből megélnek), másrészt

- <b>kiteszünk egy gyűjtőt</b> (nem kívülre, hanem a lépcsőházon belülre), ami nem azt a célt szolgálja, hogy a szórólaposok oda dobálják a te általad felhozott, matematikai zsenilitással kiszámított 36 darab szórólapot, hanem

- te és a hozzád hasonló <b>szórólap-ellenes lakók a nemkívánt szórólapokat oda dobják be</b>.

Ha a kisdoboz a szemetes funkciójára jut, akkor az nem a szórólaposok, illetve az arra járók, hanem a lakók felelőtlensége és trehánysága miatt válik azzá, mint ahogy válnak az üresen álló postaládák is ilyen gyűjtő-szemetessé.

Előzmény: Papagena79 (2659)
Papagena79 Creative Commons License 2007.03.27 0 0 2659
Szia!

Élnék egy eretnek felvetéssel :-))

Mi van azokkal a Kedves Lakótársakkal, akiket érdekelnek a szórólapok??
Bevallom hősiesen van néhány (igaz az össz szórólapmennyiség 10%-a), amit én is érdeklődéssel át szoktam lapozni.

Jogunk van tőlük megvonni eme élvezetet? Nem vagyok biztos benne...
Előzmény: szasztok! (2658)
szasztok! Creative Commons License 2007.03.27 0 0 2658

Konkretizálom az aggályomat.

Ha egy lépcsőházban van (az egyszerűség kedvéért) 6 emelet, minden emeleten legalább 6 lakás, akkor az minimum 36 lakás.

...ez azt jelenti, hogy kb ennyit bele fog rakni a szórólapos a szórólaptartó ládikóba....és nem kell hozzá zseninek lenni, hogy kiszámolhassuk azt, hogy 1 terjesztő kapásból megtölt egy A4-es méretű ( az egyik lentebbi képen látható) dobozkát.

Szerintetek mennyi idő alatt telik meg ......és utána kupacokban hever majd a kapu bejárata előtt az a temérdek szórólap, amit több terjesztő hord heti legalább kétszeri rendszerességgel, plusz az egyéb cetlikék..stb??????

Továbbra is azt javaslom, hogy SENKI NE ENGEDJEN BE SZÓRÓLAPOST A KAPUN.

.....ja és egy korábbi levében azt írtam, hogy ez a szórólapos doboz hamarosan a szemetes funkcióját fogja majd betölteni. Sajnos ezzel kapcsolatban már tapasztalatokkal rendelkezem, mert a korábbi lakóházamban ez így volt! Itt nem arra gondoltam, hogy a háztartási szemetét fogja valaki a kuka helyett ide gyömöszölni (bár elnézve a kukatárolós állapotokat az sem kizárt), hanem arra gondoltam, hogy majd a "kedves" járókelők vagy akár trehány lakó  csokis papírt, cigis dobozt.....stb. hajigálnak majd bele.

Előzmény: szaboattila_ikon2 (2655)
smatte Creative Commons License 2007.03.23 0 0 2657
Hát, a dokumentumok 90%-án IKON2 Társasház megnevezés szerepel.
Előzmény: Fineszedző (2656)
Fineszedző Creative Commons License 2007.03.21 0 0 2656
Azt ugye tudjátok, hogy a két ütem külön társasház? Mi a második ütem neve hivatalosan? Az elsőé Vésőház Társasház.
szaboattila_ikon2 Creative Commons License 2007.03.19 0 0 2655

Sziasztok!

A következőket küldtem el most a közösképviseletnek a közgyűlés témáival kapcsolatban.

Aki akar még hozzátenni az írjon egy levélkét az info@a-fm.hu -ra.

A levelem lényegi része:

"1. Szeméttároló:
A D lh-ba 4 kuka kevés! Minimum 1-el több kellene.
Tábla/felirat az ajtóra, hogy az ajtót zárják rendesen és ne csak az
első kukát használják szükséges lenne!

2. Lift:
A "D" lh-ban havi 1-szer megadja magát a lift. Szeretnék a lift
üzemeltetőjétől/karbantartójától információt kapni, hogy mik a leállás
okai. Amennyiben nem szabályszerűen használják a lakók, akkor ezt
felirattal jelezni kellene a liftben. Amennyiben mások az okai a
leállásoknak, akkor arra szeretnék választ/megoldást kapni, hogy
mik ezek és hogy mikorra lehet ezeket kijavítani véglegesen!
Amennyiben megoldható a lift üzemeltetője is jelen lehet a
közgyűlésen, hogy kicsit rövidítsük a beszélgetést a témában.

3. Szórólapok:
Szerintem nemcsak a D lh problémája.
Megoldást szeretnék találni arra, hogy a postaládáink ne legyen tele
nap, mint nap szórólapokkal. Esetleg külső szórólap tároló láda is
szóba jöhet.
A lakók sajnos (tisztelet a kivételnek) nem dobják ki a szemétbe a
felesleges szórólapokat, hanem eldobálják.
Ehhez én egy egyszerű dobozt már készítettem a "D" lh-ba. Úgy néz ki
működik a történet. Mind az 5 lépcsőházba kellene egy egységes
szórólapos dobozt beszerezni, amelynek az ürítését is meg kellene
oldani. Ha elég nagy a doboz, akkor elég lenne a kukaürítési napokon
kiüríteni a kukákba.
"

Szürkeszamár Creative Commons License 2007.03.19 0 0 2654
Szerintem most értünk el oda, hogy egy teljes éve használjuk a rendszert és így ki lehetett számítani a valós hatásfokot. Az elején valószínűleg egy saccperkábé értéket adtak meg (bámulatos 90% körüli), míg pl. a Center házban ennél sokkal rosszabb volt (60-70%?), ezért nekik jóval többet kellett fizetniük. Régebben panaszkodott valaki a Centerből a mi fórumunkon, utána lehet nézni a pontos adatoknak. Most valószínűleg a vélt és a valós közötti különbözetet fizetjük ki, és mintha az 1GJ ára is megemelkedett volna. Nekem már az elején gyanusan alacsony volt a fűtés költség, ugyanis a múlt télen kevesebbet fizettem a teljes szezonra, mint a távfűtött panelekben az egyhavi fűtés kerül. Szép lenne ha így lenne, de ennyire nem vagyok idealista.
Előzmény: kgm (2653)
kgm Creative Commons License 2007.03.19 0 0 2653

tudja valaki, hogy a gázművek által kiszámlázott, illetve a ház által továbbszámlázott fűtési költségek közötti eltérés miből adódik?

elméletileg minden olyan helyiségben, ahol fűtés van, van (egyéni) mérőóra is és nyilván van egy, a ház által fogyasztott hőmennyiséget összességében mérő (fő) mérőóra is. viszont nem értem, hogy az utóbbi által mért hőmennyiség miért tér el az egyéni mérőórák által mért kummulált hőmennyiségtől. ez a probléma az olyan lakások vízórái esetében adekvát, ahol nem minden lakás rendelkezik vízórával, viszont a mi esetünkben szerintem joggal merül fel a kérdés, hogy "hova tűnt a melegvíz?!"

más téma (akár a közgyűlésre is): nem tudom mást zavar-e, de én nyugodtabb lennék, ha a lakásokhoz tartozó, külső mérőórák szekrényei zárhatóak lennének és a szinten minden lakásnak lenne hozzá kulcsa.

smatte Creative Commons License 2007.03.14 0 0 2652
Lehet, hogy igazad van. Le kéne magamat kötni valamivel, amikor itthon vagyok és nem gondolni arra, hogy az ember a pénzéért nem csak lakást, de mozgalmas környéket is kapott...:(
Előzmény: Fineszedző (2650)
smatte Creative Commons License 2007.03.14 0 0 2651
Ez kivételes alkalom, utolsó munkanap a héten!:) Engem egyébként reggel zavar a leginkább...
Előzmény: szaboattila_ikon2 (2648)
Fineszedző Creative Commons License 2007.03.14 0 0 2650
smatte, inkább csinálj dobozokat, az megnyugtat! :) Hivatalban kiröhögnének.
Az okmányirodába jönnek a legtöbben! De még mindig jobb a helyzet, mint a többi AL projekt környezetében: Gömb u. és a Petneházy u.
szaboattila_ikon2 Creative Commons License 2007.03.14 0 0 2649

Szürkeszamár!

Mára bebuktad a szórólapos dobozt a B-be! Sorry!

Talán jövő7en, ha addig nem csinál valaki ott is egy hasonlót (halkan jegyzem meg ez a minőség megismételhetetlen :o))) )

szaboattila_ikon2 Creative Commons License 2007.03.14 0 0 2648

De jó neked!

Te otthon vagy?

Engem valszeg azért nem zavar a napközbeni forgatag, mert a város másik felén dolgozok, este meg azért már alábbhagy a forgalom és hely is van a környéken.

Előzmény: smatte (2647)
smatte Creative Commons License 2007.03.14 0 0 2647
Látod pont amiket felsoroltál, azok nem igazak ezekre az autósokra... itt lenne dolguk, itt laknának, dolgoznak, parkolnának, vásárolnak(hol?), vagy csak próbálnak egérutat nyerni. Ez utóbbi igaz a 98 %-ra, és hidd el, pont ez zavar. Mekkora előnyt szereznek ezzel? Míg ezt a pár sort írom, ezalatt "elzuhogott" itt rengeteg kocsi. Miért ne lehetne egyirányusítani az utcát? Sokan leszoknának róla...
Előzmény: Szürkeszamár (2645)
szaboattila_ikon2 Creative Commons License 2007.03.14 0 0 2646

Lehet szó egy új prototípus gyártásáról, aztán lassan beindítom a vállalkozásomat, szórólapos dobozok gyártásával. :))

Ha tényleg kell egy (van még hozzá alapanyagom az irodában) szólj vissza még ma 17.00-ig.

Kqm!

Hol is laksz te pontosan? :o))))

Előzmény: Szürkeszamár (2645)
Szürkeszamár Creative Commons License 2007.03.14 0 0 2645

- Átmenő forgalom:

Igaz, és ez csak tovább fog romlani. A kerület rendezési tervében kifejezetten az a szándék, hogy irodaházak épüljenek végig a Váci úton, és mint látjuk, épülnek is. Itt a sarkon a Kinnarps új épülete, és a Váci út másik oldalán is épül nem egy a közelben. Szerintem már így is sok van, és ha még több lesz, akkor ugyan az a helyzet alakul majd ki, mint a belvárosban: Eleve nagy átmenő forgalom + azok az emberek, akiknek a környék céllá vált, mert ide jönnek dolgozni, intézni az ügyeiket, vásárolni, stb. vagy - uram bocsá' - itt mernek lakni (=mi).

Az önkormányzat pedig minden talpalattnyi helyet elad(ott) és még ott is irodaházak fognak épülni ahol eddig parkolni lehetett. Élő példa a Duna Plaza környéke, ahol most kezdik beépíteni az eddig még szabadon maradt területeket. Tudomásul kellene azonban venni, hogy amig ezer évvel ezelőtt lovon jártunk - most autókon. Akár tetszik, akár nem, de mind több és több embernek lesz autója mert a mai életmódhoz elengedhetetlen (gyere be dolgozni Érdről Újpestre tömegközlekedéssel, hehe.... ) és szerintem rossz vért fog szülni, ha tiltásokkal és korlátozásokkal akarjuk ellehetetleníteni az embereket hogy autóval járjanak. Mi pedig sajnos számíthatunk rá, hogy nap közben itt fognak körözni az autósok parkolót keresve vagy ha bedugul a Váci út, akkor a párhuzamos utcákon próbálnak meg menekülő útvonalat találni.

- Doboz:

A doboz tökéletes, kérünk egyet a "B" lépcsőházba is :))))

kgm Creative Commons License 2007.03.14 0 0 2644

tényleg? nekem tök üresnek tűnik :))))))))))))))

Előzmény: szaboattila_ikon2 (2643)
szaboattila_ikon2 Creative Commons License 2007.03.13 0 0 2643

Úgy néz ki működik a dobozom. :o))

doboz

smatte Creative Commons License 2007.03.13 0 0 2642
Mindenesetre jó ötlet, sőt minden az, ami próbál a szórólapok ellen tenni...talán a matricázás a legjobb eszköz, a szórólapok nagy részét távol tartja a postaládádtól.
Teljesen más. Mit szóltok az abszolút értelmetlen, és annál zavaróbb, egyre növekvő "átmenő" forgalomhoz? Tudom, hogy ez már túlmutat az Ikonház lakóinak ügyes-bajos dolgain, de most, hogy jön a jóidő, az embernek egyre gyakrabban és hosszabban nyitva az ablaka, rémségesen zavaró az alatta elhaladó kocsik tömege...egyáltalán nem is értem, miért jönnek be ide (Visegrádi u., de az Esztergomival is ugyanez a helyzet), amikor semmi dolguk itt. Vélemény? Arra gondoltam, kontaktálok az Önkormányzattal, milyen lehetőségei vannak egy szegény állampolgárnak, hogy a közelében lévő közterület forgalmi rendjét megváltoztassa az arra illetékes Hatóság....hülyeség, amit írok?:)
Előzmény: szaboattila_ikon2 (2640)
Fineszedző Creative Commons License 2007.03.12 0 0 2641
Ma találkoztam a szórólaphordozókkal, nem engedtem be őket, és megkérdeztem, mi a cégük neve: Feibra Kft.. Azt mondták a Lomb u. 31/C-ben is van irodájuk. Elég, ha kiírjuk, hogy nem kérünk szórólapot. (Ők a hypermarketek újságjait hozzák.)
A baj az, hogy a hypermarketek újságjainál sokkal bosszantóbb papírfecniket mások hordják ki, mert mégiscsak volt vmi a ládámban dél kürül, majd ennek eltávolítása után este egy másik fecnit is ki kellett dobnom.
Például mi a fenének dobál be ide az Otthoncentrum?!
szaboattila_ikon2 Creative Commons License 2007.03.12 0 0 2640

Nem tudok képet feltenni a fórumra, így csak az infót tudom átadni nektek:

Készítettem egy egyszerű dobozt a szórólapok részére, amelyet ma este ki is teszek a D lh postaládái alá. Remélem hasznos lesz.

szaboattila_ikon2 Creative Commons License 2007.03.12 0 0 2639

Az eddigi hozzászólásokat látva, egy kicsit én is elbizonytalanodtam a külső szórólapos doboz létjogosultsága kapcsán.

Egyik megoldás lehet az egyénileg felragasztott "nem kérek szórólapot" felirat a levelesládákon, a másik lehet egy papírdoboz (vagy bármilyen doboz) a postaládák alatt, amelybe mindenki a már megkapott szórólapokat kidobhatja. Így a szórólaposok is végezhetik munkájukat, mert ahova lehet bedobják anyagaikat, és a lakók is "egyszerűen, kényelmesen" megszabadulhatnak a fölösleges papírmennyiségtől, miután megnézték, hogy kell-e nekik.

Erre mondhatjátok, hogy miért nem egyenesen a kukába dobja mindenki a feles papírokat! Jogos lenne, de a tapasztalat azt mutatja, hogy a többség inkább arra a kis 1,10-es falra teszi ki ami nem kell neki.

Már csak azt kell megbeszélni, hogy az említett dobozt mindenki ürítse, miután tele van.

Van valakinek még kérése/felvetése mi kerüljön napirendre a közgyűlésen?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!