Nekem az is érthetetlen (túl azon, hogy miért mentek oda), hogy miért tették zárt csoporttá. Csak emiatt regisztráltam a face-ra, de ezek szerint hiába. Nem akarok irogatni senkinek, hogy miért is akarnék a csoporthoz tartozni, a nevem is ismerős egy-két tagnak. Rejtély, hogy miért jobb az, mint ez a fórum. És mire a zárt csoport?!
Kedves Ametiszt59, facen kerestelek üzenetben, de még nem válaszoltál. Azt szeretném tudni, milyen széles a férjed által készített rózsatámasz. Mi is nekikezdtünk a barkácsolásnak, a Tiéd az etalon. Néztem itt a fórumon a régebbi hozzászólásaidban, de csak a magasságát találtam. Nagyon megköszönném, ha segítenél ebben.
Segítséget kérnék és hajlandó vagyok a rózsák árához képest egy komolyabb összeget áldozni a dologra !
Nagyszüleim kertjében volt egy hatalmas rózsabokor ami sajnos nincs meg.Ezen bokrot kívánnám pótolni.
Próbáltam többfelé keresgélni,kaptam a rózsa fajtáját nézve ötleteket,de az azonos növényt nem találom.
Amit tudni lehet:
Kb. 3-4M magas volt a növény,nyáron emlékeim szerint folyamatosan virágzott talán szeptember közepéig.Viszonylag apró halvány rózsaszín virágokat hozott fürtökben.Amikor virágzott bokáig jártam a sziromban és 15-20 M-ről jellegzetes illata jött.A virágok rózsaszínből fehérre fakultak mire lehullottak.Az is előfordulhat,hogy vmi tájfajta volt Keszthely környékén.Vindornyafokiak pl még emlékeznek rá,de sehol nem találom.
Ne feledjétek nem kérem ingyen a segítséget illetve a növényt !😀
Elképzelhető, hogy tápanyaghiány okozza, de ebben az aszályos nyárban lehet, hogy a víz volt kevés neki. Öntözve volt rendszeresen? Többféle rózsatáp kapható, de a trágyázás és a csalánkivonat (recept itt a fórumon) is kiváló lehet tápanyag utánpótlásra. A sárgulás valóban jelenthet vashiányt ez esetben javaslom a Damisol vas termékét.
Új vagyok a fórumon, és segítségre lenne szükségem.
Van egy ismeretlen fajtájú (sok évvel ezelőtt előző lakó által ültetett) bokorrózsám. Az új hajtások levelei sárgák maximum a fonák zöld, amiről azt olvastam, hogy vashiányos a talaj. Rengeteg bimbót hozott de egy sem tud kinyílni, mikor már látszik a bimbó színe el kezd picit barnulni a takaró szirom és kezd befonnyadni picit, nem nyílt ki csak egyetlen egy virág. Mi lehet az oka? Akkora a tápanyaghiány, hogy nincs ereje a növénynek kinevelni a virágot?
Gyönyörűek a képeid s a kert . Magokat vagy növényeket szoktál rendelni? Honnan? A tátika tényleg különleges :), a 19 képen a kék virágnak mi a neve? köszi
Most olvastam az 5 évvel ezelőtti bejegyzésed. Megvan még ez a rózsád? Rosarium Utersen. Ha igen, milyen lett 5 év alatt? Nekem ma nyílt ki először, amit tavasszal a Tescoban vettem. Az iilata kissé fűszeres, nem az én illatom....
A virág színe nagyon tettszik - málna színű - .
A virágára mondják azt, hogy rozettás? Meglepődtem, h ilyen kicsi, kissé csillag alakú. Kiváncsi vagyok mennyire tartós.
Ő a kis szegény Nosztalgia rózsám, amelyik cserépben sínylődik, de még így is hozza a virágot. Bimbósan fehér rózsaszín széllel. Ahogy egyre jobban nyílik, úgy egyre jobban rózsaszínesedik. A rózsaszínt inkább uv. rózsaszínnek mondanám. Olyan mint az edző ruhám. :) Foszforeszkál. Érdekes....