Keresés

Részletes keresés

martrix Creative Commons License 2004.02.10 0 0 10
Remélem nem bánod, a kölykökről is megpróbálok képet mutatni.
Ja és szerintem a beardik néha az orrukkal látnak.
:-)))

martrix Creative Commons License 2004.02.10 0 0 9
Köszönöm Xil!

El sem tudod képzelni milyen boldog vagyok, hogy sikerült! Számomra az elképesztő érzés, hogy beírok sok hókusz-pókuszt és megjelenik Haggi képe, úgy érzem magam, mint egy varázsló! :-)))

Amit Mafatkáról írtál, azon jót röhögtem, teljesen, mint Haggi, ő is pont ezt csinálja a csattokkal és hajgumikkal!

A mennydörgéssel változó a viszonya, 1 éves koráig füle botját sem mozgatta, pedig egyszer a kertben volt, mi nem voltunk otthon, mikor óriási nyári zápor volt. Nem érdekelte! Aztán elkezdett egyszer csak nagyon-nagyon félni, képes volt a nagy iskola épületben a legtitkosabb zúgban elbújni. S most úgy veszem észre mióta szült megint nem érdekli a dörgés. Mostanában a fésüléssel is jobban megbékélt és egyre többet kell simogatni.

Előzmény: Xil (7)
martrix Creative Commons License 2004.02.10 0 0 8
Szia!

Hátha sikerül, most jön egy kép Haggiről, mikor sok szőre volt!

Xil Creative Commons License 2004.02.10 0 0 7
Hagginak tényleg kivételett helyzete lehet egy csomó gyerkőc között.((( Ez csak az igazán nekik való hely!
Régebben mi is próbálkoztunk a "haj" feltűzéssel, legalább 5 féle gumit és csatot vettem neki, de egyik sem vált be. Addig dörzsölgeti a mancsával, amíg le nem jön. Szóval nem viseli el.
Valahogy azért így is kilát, bár nem vagyok meggyőződve róla, hogy mindig(((
Haggi hogy áll a fésüléssel? Mafival kölyökkorában elég rémes volt, alig várta, hogy szabaduljon, mostanra viszont... Alig tudom őt lezavarni a végén az asztalról. Ki érti ezt?
Ez a kidőlt fa dolog elég ilyesztő. Szerencse, hogy senki sem volt alatta! Haggie hogy viseli az égdörgést?
Előzmény: martrix (6)
martrix Creative Commons License 2004.02.09 0 0 6
Nagyon édes Mafatka, szoktátok összecsipeszelni a haját? Haggie nem nagyon szereti, de azért néha elcsatolom neki.
Képzeld ma a nagy szélviharban kidőlt a kertben egy óriási fa, szerencsére a kutya s a macskák a lakásban voltak!
Előzmény: Xil (5)
Xil Creative Commons License 2004.02.09 0 0 5
Mafatka tesói között is volt 1 barna, de ő sajna fiú volt, pedig nagyon tetszett! Én eredetiben kék-fehér-et szerettem volna, de aztán fekete-fehér lett beőle, de valamennyire ő is kiszürkült.
Eredetiben terveztünk neki kiskutyákat legalább (és valszeg legfeljebb) egyszer. Aztán mivel enyhén szólva nem volt egy hősies típus, úgy gondoltam inkább ne legyen. Most viszont már mintha kinőtte volna a kezdeti gyávaságot, aktívan résztvesz a házőrzésben (mondjuk inkább csak a hangjával), és a kozmetikus is azt mesélte, hogy minden betévedőt nagyon lelkesen fogad. Úgy összességében sokkal kiegyensúlyozottabb lett felnőtt korára. Úgyhogy talán egyszer lesz. Tenyésszemlén már voltunk..
A leveledet megkaptam, de a képek sajnos nem jöttek át!
Én most megpróbálok ide feltenni egyet:

Előzmény: martrix (4)
martrix Creative Commons License 2004.02.06 0 0 4
Haggi barna-fehér, gyönyörű fahéj színe van, most már nő a szőre. Annyira levedlett, hogy látszott a rózsaszínű böröcskéje.
A kölykök fekete-fehérek (4), és kék-fehérek (2).
Küldök képet mélen, jó?
A te kutyád milyen színű? Lesznek kölykei?
Hagginek nagyon jó dolga van, mert egy nagy iskolában lakunk, a kedvesem a gondnok és így az udvaron is és a lakásban is jön-megy, s 200 gyerek kedvence.
Előzmény: Xil (3)
Xil Creative Commons License 2004.02.05 0 0 3
Haggi milyen színű? Milyenek voltak a kicsik? (gondolom csuda édes kis szőrgombócok.) Nincs esetleg képed?
Kifésülve tényleg nagyon szépek tudnak lenni. Nem tudunk úgy végig menni az utcán, hogy néhány elismerő pillantást ne kapna, a gyerekektől meg sokszor a simit begyűjti.
Bár a férjem szerint kevéssé jólfésülten is szép, de én ilyenkor csak a fenyegetően gyülekező csomókra tudok összpontosítani. Nálunk is az első 1-2 év volt nehezebb, azóta mintha kicsit megkomolyodott volna (lehet, hogy most elkiabálom). Te kint tartod vagy bent? Mennyire vedlett le?
Ami azt illeti a dobermann is eléggé más világ lehet..
Előzmény: martrix (2)
martrix Creative Commons License 2004.02.03 0 0 2
Szia Xil!

De jó, hogy írtál!

Ráadásul most pont jókor jött a kérdésed, hogy hogyan boldogulok a kutyám szőrével, mert hogy ma délután fürdettem meg, s ami ezután velejár szőr bontás, stb. Hú, de gyönyörű most!
Sajnos nem szokott sokáig tartani, Haggi kertben is és lakásban is jön-megy.
Igaz, hogy teljesen levedlett,(novemberben szült!)
s most, hogy már a kiskutyák a gazdáiknál vannak, gondoltam ráfér egy teljes renoválás.
Első két évben én is megkínlódtam a kutyaneveléssel(előző kutyám:dobberman volt és ebből adódóan egészen más),de mostmár köszönhetően a kutyaiskolának is, Haggi nagyon szófogadó, játékos és ő is mindenkit szeret. Ahogyan pedig megszülte és felnevelte kölykeit az különösen feledhetetlen élmény.

Előzmény: Xil (1)
Xil Creative Commons License 2004.02.02 0 0 1
Szia Martrix!

Nekem van egy 3 éves beardie lánykám. Bevallom először egy kicsit csalódás volt, annyira nem hasonlított a régi kutyámhoz. A régi bátor volt, büszke és önálló. Ő viszont elég betoji, önállótlan és ha valamit a fejébe vesz rettentően makacs. (Ezekután a Mafla nevet kapta tőlünk, ami tökéletesen illik hozzá, röviden: MAFI.)
DE!! Általában nagyon szófogadó (póráz és behívás első perctől gond nélkül), finom, kedves, csendes és nyugodt, imádják a gyerekek és ő is azokat, egyáltalán mindenkit szeret beleértve a kertünkbe érkező madarakat is. Ezekután nem lehet őt nem szeretni. Egyébként szerintem ideális családi kutya leszámítva a szőrét. Azzal küzdök, de nem vagyok túl jó a szőrápolásban. A Te kutyád milyen természet? Hogy boldogulsz a külsejével?

Előzmény: martrix (0)
martrix Creative Commons License 2004.02.02 0 0 0
Szakállas collie rajongók, hol vagytok?
martrix Creative Commons License 2004.02.01 0 0 topiknyitó
Szia!

Már régóta figyelem ezt a fórumot és egyre jobban hiányzott ez a topic.
Nekem 3 és fél éve van Beardym és nagyon imádom, ha neked is van, vagy volt, vagy lesz, akkor írjál. Sok kutyám volt már keveréktől-pedigrésig, de a Beardy jelenleg viszi a prímet.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!