Keresés

Részletes keresés

lorba Creative Commons License 2011.09.19 0 0 15602

Köszi, igazából nem tudom, mit csináljak, talán másik orvos kellene, de sajnos a pénztárcám igencsak megnehezíti a dolgot. :-(

Előzmény: hoyanta (15599)
lorba Creative Commons License 2011.09.19 0 0 15601

Nem vontam kétségbe, amit mondtál, reméltem is, hátha nálunk is ez lesz.

Ez az orvos ragaszkodik a tápallergiához, nem álltam le vitázni vele, így is furcsán nézett rám, hogy mit akarok...

Egy gyull. csükkentő szurit adna szerintem, attól csökkenne a vakarózás-nyalogatás. Pár napra, utána minden menne ugyanígy tovább. Amikor először levittem emiatt, akkor is adott egy szurit, és tápváltást javasolt, leginkább hipoallergén tápot.

Továbbra is nyalja a mancsait és vakaródzik is, bár nem folyamatosan. Most is nyugodtan alszik.

Előzmény: Fiole (15596)
hoyanta Creative Commons License 2011.09.18 0 0 15599

Nem vitakénk, tapasztalatként, ha elfogadod egy kutyagyűtőtől. Allergiás kutyánál a PP lazacos tápja nagyon jó lehet (már ha szereti nekem köpködtek rá.)

A mancsnyalogatás öreg már elhunyt Eddykém kiskorában  volt jellemző, nála a kivizsgálás során masszív vesemedence gyulladás volt a diagnózis ++-es vizelettel.

Egy nagyon ígéretes kipasim van még elsősorban kiállításra, akit érdekel emailben a részletek!

Maxocskának itt is nagyon boldog névnapot kivánok!

Előzmény: lorba (15586)
panfran Creative Commons License 2011.09.18 0 0 15598

Ezek a szépséges barna törpe uszik még gazdit keresnek. A képeken 14 hetesek, júniusban születtek.

Fiole Creative Commons License 2011.09.15 0 0 15597

netboardról:

TALÁLTÁK, GAZDÁJUKAT KERESIK

- Fajtája: Törpe uszkár
- Neme: kan
- Ivartalanított: nem
- Mérete: kicsi
- Szőr hossza: rövid
- Szőr színe: fehér
- Ismertetőjegy: Barna bőr nyakörv van rajta.
- Aktuális életkor: 2 év körüli
- Bejelentő neve: Temesi Csaba
- Bejelentő elérhetősége: 06-70-6767-221 allatijo@enternet.hu
- Bejelentés oka: talált
- Eset időpontja: 2011,09,14
- Pontos hely és körülmények: Bp. 16.kerület Rákosi úton szaladgált egy fekete kan snaucer keverékkel.
- Talált kutya esetén meddig tudja befogadni: 2011,09,17.
- Egyéb megjegyzések:Több állatorvosnál voltunk a környéken sajnos nem ismerik őket,chippel nem rendelkeznek.

Fiole Creative Commons License 2011.09.15 0 0 15596

Nekünk azt mondta a doki, hogy ha durva a gyulladás akkor az tud olyan tüneteket kiváltani mint az allergia- és tény, hogy mikor kikerült belőle a cucc azonnal abbahagyta a nyalogatást, úgyhogy biztosan ez volt a gond.

Egyébként milyen szurit akar adni ha gőze sincs, hogy mi baja?

tyulumanó: Rubinak egyszer már volt ezzel gondja, pont az ivartalanítása előtt. De ott egyértelmű volt, hogy azzal van a gond, mert kvázi lekopasztotta a farkát egy nap alatt... most semmi nem utalt arra, hogy a bűzmirigyével van gond.

Azóta sem volt vele probléma, de úgy látszik 3 évente bedurran :-S Minden esetre figyelni fogom ezután.

Előzmény: lorba (15595)
lorba Creative Commons License 2011.09.15 0 0 15595

Nos, megjártam az állatorvost. A bűzmirigye üres, úgy látszik azt a keveset, ami volt benne azt én kinyomtam reggel. Most nem is volt érzékeny neki.  Azt mondta, hogy ilyet még nem hallott, hogy a bűzmirigyétől nyalja a mancsát, ez ételallergia szokott lenni. Pár nap türelem és ad egy szurit, ha nem múlik. De attól még mindig nem tudom, hogy mitől volt/van a gond!

Kissé tanácstalan vagyok.

lorba Creative Commons License 2011.09.15 0 0 15594

Szia!

Jó, hogy leírtad, gyorsan ki is nyomtam (volna) a bűzmirigyét, de fájt neki, így abbahagytam. Megyünk a dokihoz, hátha ez a gond. Minden nyírásnál-fürdésnél kinyomon nekik, eddig még sosem nyüszített, hogy fájna. Most meg igen...  Akkor lehet, hogy megoldottad a problémát? :-)))

Majd beszámolok, hogy mit mondott a doki.

Előzmény: Fiole (15591)
tyulumanó Creative Commons License 2011.09.14 0 0 15593

Szia!

Ez a bűzmirigy kérdés nagyon megoszlik.Én azt tudom hogy Linának egyszer hozzá kellett nyúlni(állatorvos),kb 2 éves volt,és azóta sajnos általában 3 havonta tisztítani kell.

Amikor már vakarózik rágja a lábát,akkor  tudom hogy az a baj.Az a durva amikor éjjel arra kelek hogy nyalogatja magát a fejemen és olyankor büdi is.Bár ez csak kétszer fordult elő.

Szerintem ha egyszer hozzá van nyúlva onnantól mindig nyomni kell időnként.Nekem ez a tapasztalatom.

Inkább így mint szétvakarja ,rágja magát,mérgezve ezzel magát belűről.

Előzmény: Fiole (15591)
seciné Creative Commons License 2011.09.14 0 0 15592

Jupppppppiiiiiiiiiiiiiiiii! A nagyfonok (ferj) teljes aldasat adta a kutyara, sot mar feher uszi is johet a hazhoz!

Előzmény: Xavano_89 (15585)
Fiole Creative Commons License 2011.09.14 0 0 15591

Szia!

Édesek a srácok! :-)

Képzeld, pontosan ezzel bajlódtunk Rubival is az elmúlt időszakban. Egyszer csak azt vettem észre, hogy egyre többet macerálja a mancsait, éjjel is felébredtem rá, hogy nyalogatja őket. Aztán kezdett a szeme és az egyik füle is begyulladni, úgyhogy elvittem dokihoz. Ő is egyből táp allergiára gondolt, de amit ők esznek az marhahúsból készül, úgy tudom csirkét nem tartalmaz. Átvizsgálta, és végül kiderült, hogy a bűzmirigye volt csúnyán begyulladva és ez okozta a tüneteket- az egyetlen hely amivel nem volt látszólag gond. Kipucolták neki, és aznap már békén is hagyta a lábait, a szemére és fülére kapott cseppet. Kb két hét múlva megint kezdte nyalogatni a lábait. Közben új helyre költöztünk és nem tudtunk ahhoz a dokihoz visszamenni, így elmentünk máshoz. Megnézte a bűzmirigyét, de az rendben volt, úgyhogy azt mondta, hogy esélyesen a pollenre allergiás, és mossak neki lábat minden séta után. Egy ideig mostam neki, és nem nyalogatta, most kíváncsiságból nem mosom neki egy ideje, és nem tért vissza a probléma... úgyhogy én inkább arra tippelek, hogy csak egy "utórengés" volt a gyulladás után ami mára szépen megszűnt. Minden esetre 4 havonta meg fogom nézetni a bűzmirigyét, ne járjunk így még egyszer.

Nem tudom ki hogy áll ehhez a bűzmirigy kérdéshez. Van aki szerint nem szabad rendszeresen nyomkodni, mert azzal ártunk, van aki meg pont az ellenkezőjét mondja...

lorba Creative Commons License 2011.09.14 0 0 15590

Kicsit sokan? Mit jelent a kicsit sokan, kölykök vannak? Akkor képet is kérek! :-)

Előzmény: Xavano_89 (15589)
Xavano_89 Creative Commons License 2011.09.14 0 0 15589

Épp benéztem, azt nem is figyeltem, hogy mikor írtad... :-)) A bárányos táppal nagy bakot nem lősz, de ha csirke allergiája lenne, akkor azon a bárányos táp vajmi keveset segítene, mivel kizárólag az orvosi tápok mentesek attól. Én is totál kiakadtam a múltkor, hogy gyakorlatilag mindegyik tápban van csirke vagy csirkeszármazék. Van amúgy kutyákra allergiateszt, de ha jól tudom itthon nem csinálják. A vért talán Németországba küldik ki és százezres nagyságrendű az ára. Ha van orvos ismerős, akkor valami humán laborban is meg lehet csináltatni, de értelemszerűen sok olyan dolog abba a vizsgálatba nem kerül bele, ami egy állatnál fontos lehet.

Amúgy jól vagyunk, kicsit sokan ugyan, de megvagyunk. :-))

Előzmény: lorba (15588)
lorba Creative Commons License 2011.09.14 0 0 15588

Hű, de gyors voltál! :-)

Igazából ez nekem is eszembe jutott. Mármint, hogy lehet pollen is.  Viszont akkor hogy fog kiderülni? Csak egy 3 kg-os bárányos tápot vettünk, az nemsokára elfogy, utána mit adjak neki?

Nem tudom, szoktak-e kutyáknál allergia tesztet végezni (gondolom vérből), de sajna arra biztos nincs pénzem...

Amúgy jól vagytok? Család, kutyák rendben?

Előzmény: Xavano_89 (15587)
Xavano_89 Creative Commons License 2011.09.14 0 0 15587

Szia! Tényleg rég hallottunk felőled, viszont nagyon csinik a srácok! A gondodra válaszolva: közel nem biztos, hogy tápallergiája van Diónak, pláne, ha eddig nem volt, sokkal inkább lehet valami pollenre, most virágzó gazra, vagy bármi szezonális dologra allergiás. Ne hagyd neki, hogy nyalja, mert könnyen begombásodhat az ujjai között vagy a körme. Ha nem hagy fel vele, húzz a lábára napközben zoknit és copoly-val rögzíts a szárát, hogy ne tudja leszedni. Hatásos lehet, ha napjában többször megmosod a lábád és esetleg ráspriccelhetsz a nem kimondottan ezt a célt szolgáló, de hatékony  Bitter Apple spray-ből. Remélem hamar túljuttok rajta.

lorba Creative Commons License 2011.09.14 0 0 15586

Sziasztok!

Nagyon rég jelentkeztem, de most akadt egy kis gondom.

Dió el kezdte nyalni a mancsait, gondoltam, hogy allergia, az orvos is megerősített. Tápot váltottunk első körben, most kb. 2-3 hete eszik bárányosat, de még mindig nyalja a lábait. Ez még belefér, vagy már múlnia kellene a dolognak?

Egyébként a fiúkkal minden rendben, pár képet fel is teszek róluk. A kis fekete a szüleim uszija:

Xavano_89 Creative Commons License 2011.09.12 0 0 15585

Semmi gond, kicsit paranoiás a hölgy... Majd írd meg mi történt, hogy volt. Mindig érdekesek ezek a "tanulmányok".

Előzmény: seciné (15583)
Xavano_89 Creative Commons License 2011.09.12 0 0 15584

Könyörgöm kezeltesd már magad! Nem rádtromfoltam, hanem megosztottam a valós tapasztalataimat egy érdeklődővel. Hol van leírva, hogy kizárólag te válaszolhatsz itt bárkinek (pláne, hogy hülyeséget). Ebben a párbeszédben semmi nem szólt rólad. Bár lehet, hogy pont ez fáj...

Előzmény: hoyanta (15582)
seciné Creative Commons License 2011.09.12 0 0 15583

Ajaj! nem akartam en vitat inditani, elnezest kerek ha valakit megbantottam a kerdesemmel/erdeklodesemmel.

Előzmény: hoyanta (15582)
hoyanta Creative Commons License 2011.09.12 0 0 15582

Nem te lennél ha nem tromfolnál rám...szánalmas!

Előzmény: Xavano_89 (15578)
seciné Creative Commons License 2011.09.11 0 0 15581

Koszi az otleteket. A nyuszi torpe nyuszi es 2,5kg, de o az ur a kertben. Ma megint itt jart a felnott uszkar es bekesen hatat forditottak egymasnak. Jot rotyogtunk, mert mind a ket allat ugy tett mint ha nem torodne a masik jelenletevel, de a szeme sarkabol figyelt. Ma az uszkar halaszott! A gyerekek etettek a halakat a kerti tavacskaban es az uszkar meg ki akarta szedni a mozgo halakat. Alig varom hogy ujra egyen kutyusom :).

Előzmény: Xavano_89 (15580)
Xavano_89 Creative Commons License 2011.09.09 0 0 15580

Gondolom a vendég uszi felnőtt volt, így a tartózkodása legyőzte a kiváncsiságát. Egy egészséges, életrevaló, jól szocializált kölyökkutyánál (fajtától függetlenül) a kiváncsiság mindennél előbbre való. Ha a nyuszi mozgását meglátja, vagy történetesen a nyuszi "betámadja", akkor előbb fogja játékosan égnek emelt popsival ugatni, semmint elmenekülni előle. Ilyenkor jellemzően a kiváncsiság "tárgya" felé ugranak, bögnek egyet az orrukkal rajta, rosszabb esetben belecsípnek, majd újra elugranak, és közben csaholnak. Na ez az, amin nem szabad nevetni, vagy jópofának tartani, mert ez megerősíti a kutyát abban, hogy helyes, amit csinál, és a kölyökkorból kilépve ez a játékosság átalakulhat erőszakká. Ha nagyobb méretű, 7-8 kilós házinyusziról van szó, akkor kicsit egyszerűbb a dolog, mert a törpenyuszik lényegesen törékenyebbek.

Szerintem jobb, ha először mindkét állatot kézben tartva mutatjátok be őket egymásnak, és ezt a barátkoztató fázist többször megismételve csak néhány nap elteltével próbálkoztok a "szabad találkozással". Ennél is először szerintem jobb, ha a kutyát pórázon engeditek közel a teljesen szabadon lévő nyuszihoz. És ha ezek a kísérletek jó eredményt hoznak, akkor lehet már a kutyus is szabadon.

Jó esetben, néhány nap elteltével csökken a kutya kiváncsisága, megszokja a nyuszi szagát, és megérti, hogy a nyuszi is hozzátok tartozik, tabu a bántása.

Majd számolj be a fejleményekről. :-))

Előzmény: seciné (15579)
seciné Creative Commons License 2011.09.09 0 0 15579

AZ Uszkar (nagy meretu) kolyokkent kerul hozzank, szoval kicsi lesz. A gondom inkabb a nyuszival van, aki 5 eve  uralja a kertet. Bizom benne hogy ossze lehet majd oket szoktatni. :) Tegnap volt nalunk egy uszkar es a nyuszink sikeresen megfelemlitette, szoval az uszkar ki sem mert menni az udvarra. Jokat rotyogtunk. 

Esetleg tudtok adni valami jo tanacsot hogy mit ne csinaljak tutin es mit csinaljak? Volt mar kutyam, de az jatszoteri keverek volt de imadtam. ez most mas lesz a maga eleganciajaval.

Előzmény: Xavano_89 (15578)
Xavano_89 Creative Commons License 2011.09.09 0 0 15578

A nyuszi alapvetően zsákmányállat a kutya pedig ragadozó, így bátran bízni a kutyában szerintem nem lehet. Növeli az összeszoktatás esélyét, ha kölyökként találkozik vele, de ugyanakkor csökkenti a jelentős méretbeli fölény, így felügyelet nélkül én sosem hagynám őket együtt. 10 évig volt nyuszink, de amikor "szabadlábon" volt a legtöbb kutyát inkább elzártam, mert bár közömbösek voltak rá amíg a lakosztályában volt, vadásztak rá, amikor kivettük onnan. Egyedül a toy uszkár volt kiváló pajtija a 2 kilós törpenyuszinak.

Előzmény: seciné (15576)
hoyanta Creative Commons License 2011.09.08 0 0 15577

Bízz benne okos és értelmes bárkit elfogad és bárkivel megbarátkozik!

Előzmény: seciné (15576)
seciné Creative Commons License 2011.09.08 0 0 15576

Sziasztok.

Most tervezek venni egy nagy uszkart. (augusztus elejen szuletett) Van ket nyuszim. Van valakinek tapasztalata hogy hogyan viselkedik az uszkar a nyuszikkal? Ossze lehet oket szoktatni vagy teljesen remenytelen.

Xavano_89 Creative Commons License 2011.09.03 0 0 15575

A 2011. október 1-2-i komáromi CACIB-Derby kiállítás nevezési határidejének meghosszabbításával egyidőben mi is fogadunk még nevezéseket. A kitolt nevezési határidő: 2011. szeptember 9.

Cicoma Creative Commons License 2011.08.28 0 0 15574

Én csak a vendégeim eredményeit tudom, akiket én készítettem fel a kiállításra, Tafi az apri óriás kan CACIB, BOB, ezzel teljesítette az Interchampion feltételeit, most járt le az éve.

Lokni, a tündéri fehér törpe lányka élete első kiállításán HPJ, BOB. Gratulálok nekik, nagyon büszke vagyok rájuk!

Előzmény: hoyanta (15573)
hoyanta Creative Commons License 2011.08.28 0 0 15573

Debrecen CACIB-ról tudtok eredményeket?

Cicoma Creative Commons License 2011.08.24 0 0 15572

SZépséges!

Előzmény: hoyanta (15571)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!