Nekem is sokszor eszembe jut, hogy milyen csodás lenne egy gitárt elkészí teni, de ehhez hely kell, cuccok, szerszámok és valaki aki ért hozzá :) Majd egyszer.
Djuri kérlek szólj nekik, hogy jöjjenek ide is, kösz. És persze kellemes estét :)
Gitározni akarsz, vagy hónapokat pepecselni valamivel? Szerintem, vegyél egy olcsóbb gyári hangszert és játsz. Ha még a húrok ismerete is gondot okoz neked, akkor talán a gitár építés sem fog túl könnyen menni. Ha sokat szöszölsz vele és nem lesz elég jó, akkor csak csalódott leszel utána.
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nemszimát, melyin serenrodbn vnanak a bteuk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogyaz eslo és az ultosó bteuk a hölyeükn lneegyek. A tböbi bteu lheet tljeesössze-vabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennkoka, hogy nem ovalusnk el mniedn bteut mgaát, hneam cska a szót eszgébéen.
Nem a húr a fő titok, de fontos. D'Addario Silk and Steel jó, a Django nekem nem jött be. Aztán Galli, Savarez, meg még sok másik jó lehet, a lényeg, hogy ne bornz húrok legyenek, hanem puhábbak (az ezüstözött réz-selyem kombinávió a standard, de a Newtone pl. gyárt másmilyet is).
Viszont a húrok alá kell egy ilyesmi gitár is, hogy a kívánt hang legyen.
Itthon lehet kapni Newtone-t, ami nekem nagyon szakadt, illetve találkoztam még D'Addario húrral, de nem az igazi.
Ezek ezüst bevonatú húrok, van sima ill. silk & steel kivitel. Argentine és gallistrings szerintem elég jó :), de ezeket inkább külföldről kell beszerezni. Persze itt a többiek kompetensebbek a témában, várom mit írnak....:)
Nem rég kezdetem hallgatni ezt a stilust,de nagyon megtetszett igy belépek a "Clubba":)A dallamvilágon kivül a gitarok hangja is megfogott,eddig elkerulte a figyelmemet pedig nem vagyok 1 akusztik fan,de kell 1 ilyen hangu gitár..ha megkérdezhetem milyen a húrok márkája és tipusa amit használtok?A válaszokat előre is koszonom.
ez ugyan nem az ő száma - végül is melyik az? :) -, de valamelyik 2000-es évek eleji lemezén rajta van. az egyik zenekarommal játszuk és pont valamelyik nap jutott eszembe, hogy jól szólna djangoban.
Nekem sokkal egyszerűbbnek tűnik kezelni, persze szerényebb is, viszont mindamellet, hogy kísér gyakorlás közben, a gitárnyakon mutatja nem csak az akkord hangokat, de az összes többit is, ami az adott hangnem arpeggiójához tartozik.