keresem azt az embert, aki megsugja nekem h a passion c. film (mel gibson jezus eleterol szolo filmje, jovore) trailere alatt mi az ami szol, mert behalok tole, es kell nekem. azonnal :)
Mivel csak vitaztok itt, kenytelen vagyok megint en irni egy filmrol.
A mult heten lattam "Az osz magyar vigjatekat", legalabbis a plakatja igy hirdeti a Boldog szuletesnapot c. filmet. Lehet, hogy (versenytars hijan) ezt a titulust meg is erdemli majd a film, azert lenduletessegben, es a poenok mennyisegeben is szerintem elmarad a Valami Amerikatol. A tortenet rendben van, valoszinuleg nem csak a harmincasok, hanem minden korosztaly erdekesnek talalja majd. Fazekas Csaba rendezo, elso nagyjatekfilmjevel egyaltalan nem vallott kudarcot:
Az operator Sas Tamas, itt a rendezovel lathato:
A szineszekre sem lehet panasz. Onodi Eszter bubajos a szelhamosno szerepeben:)
Kocsis Gergely eddig inkabb szinhazi szinesznek szamitott, de a filmvasznon is megallta a helyet:
Hernadi Juditert nem nagyon rajongok, de ebben a rovid szerepben ki lehetett birni:)
Szoval egyszer mindenkepp erdemes megnezni, de kivancsi vagyok masodikra mennyit tudok majd nevetni rajta.
Mostmár elismerem, hogy én vagyok te, és ez az évszázad önleleplezése. Jól megterveztem, még egy teljesen hülye topikot is nyitottam hozzá (˘Mit szidjak?˘).
Kezdenem is a David Gale eletevel. Ma volt szerencsem megnezni a filmet, es szerintem tobbre erdemes, mint amennyi teret kapott Magyarorszagon. Egy nagyon okos, elgondolkodtato film, ami viszont vegig szorakoztato is, es ez nagy dolog manapsag:) Mast inkabb nem ir irok, mert nem akarok leloni egyetlen poent sem:) Mindenki nezze meg inkabb!
Ime, az egyik foszereplo, Kevin Spacey:
Itt pedig Kate Winslet es Gabriel Mann:
Laura Linney alakitasat minden kritika kiemeli:
Tovabba kapott egy rovid szerepet az egyik legszebb szineszno, Rhona Mitra is:
Ide mindenki megirhatja, ha latott egy jo filmet moziban, TV-ben, vagy hallott egy keszulo alkotasrol! Irjatok kritikakat, tegyetek be kepeket, es minden erdekesseget, ami csak a filmek vilagabol fellelheto:)