Sziasztok! Régen nevettem olyan jóízűen, mikor a savanyúkáposztás utazásról írtatok...Eszembe jutott a jóféle fasírtillat a repülőgépen Egyiptom felé, valahogy felcsempézték:) Ettől jobb az volt, amikor Thaiföld felé utazva az egyik utas odafelé menet Bangkokban Phuket felé felszállva az oda-vissza való jegyét valahogy az egyik jegykezelőnél hagyta...magyarázata szerint. S ez csak visszafelé 9 nap múlva jutott eszébe, amikor Phuketen felszálltunk volna Budapest felé tartó repülőgépen. A tokás, jól megtermett, sörhasú 60 év körüli úriember leordította a sírással küszködő vezetőnket, őt okolva a saját hibájáért. Szegény idegenvezető rettenetes állapotban még csitítgatni is próbálta a jóembert, hisz - nem tudom milyen okból, de- csak helyi idegenvezető tartózkodhat a repteren.Amúgy megoldódott a probléma, sajnos. Jöhetett velünk haza... Mi viszont nagyon megköszöntük a kísérőnknek a szép utat. Azt a hálás tekintetet...Ja, és a csoportban nekünk és egy házaspárnak nem volt problémája a túlsúlyos csomagokkal. Hiszen feketén-fehéren le volt írva, mennyi lehet a max. súly ill mennyibe kerül kg-ként a túlsúly...Annyi szép cifra, magyar káromkodás töltötte be a reptér auláját:)
"A szállásunkat csak ajánlani tudom, bár nem a legolcsóbb kategóriájú volt. Reggeli nélkül foglaltuk, de mindig reggeliztünk, mivel senki nem foglalkozott vele. (kivéve utolsó nap - ekkor kellett fizetni, és a recepciós segített a reggelinél, úgyhogy nem kockáztattunk... )"
Csak gratulálni tudok! Erre aztán én is büszke lennék.
A feleségem amiatt aggódik, hogy van-e hajszárító a Beach bungalókban a Sun-on. Ha valaki tudja, légyszi írja meg. Ha valaki mostanában volt a Sun szigeten, annak megköszönném, ha adna néhány jó tanácsot a szigettel kapcsolatban. Például visszafelé csak este indul a gépünk Dohába,majd Pestre. Mikor kell a szállást illetve a szigetet elhagyni? A hidroplan mikor megy be a reptérre? Ott van-e lehetőség pár órára bemenni Malere? Mi pár nap múlva indulunk és minden információt nagyon köszönünk előre is. Tényleg lesz még magyar rajtunk kívül október1-8-ig ezen a szigeten?
"Aztán a barmok egyenesbe fékezgettek kb 20-30 al mehettünk, egyesbe átmentem a szembe sávba, megkerülve a bólyákat, nyomtam neki egy padlót, piros mezőig kihuzattam még hármasba is, akkor kb 120-130 al mehettem, elkezdtek szembe villogni, sajnos az autó ledadogott, egy busz maradt volna még előttem, de inkább nyomtam egy nagy féket, és vissza mögé, aztán előről az egész. Tudjátok miért jó ez korom sötétbe eljátszani hajnal 2 kor? mert az ember nem alszik el :D"
Na hazajöttem én is. Elég jó volt, vizidisznókkal nem találkoztam a tengerbe szerencsére, bár elég zavaros volt a víz sajnos... Sikerült megtudnom egy Indiai fiútól, hogy Csak Paralián árulhatnak Vanilia Shake-t, meg vaniliás dolgokat úgy nagyba, mivel ellenőrzik őket, Tehát Paraliát elhagyod, van ott ilyen Kókusz klub vagy mittomén, narancssárga a fala, utánna van egy ilyen vízelvezető pöcegödör árok, utánna nem mehetnek árulni a sütiket. Az árok után már az ágyak is narancssárgák, és ott Milk Shake-t lehet venni nagy nehezen.
A közbiztosnság nagyon jó, szerencsére egy rendőrt sem láttam, lehet száguldozni a sztrádán, jó minőségűek, szép kanyargós utak vannak, jól meghuzattam a verdát egyszer élünk. Tehát a rendőrök nem baszogatnak senkit, örülnek, hogy vannak túristák.
Elmentem az Oliposz hegyre is, elég meredek, az autó kicsit nehézkesen megy fel, lefele már könyebb volt, nyomtam is neki amennyire tudtam, bár kevéske egyenes szakasz volt, volt egy fasza étterem mikor lejöttem, jól megkajáztam, a maradékot odaadtam egy macskának ami épp ottvolt.
Aztán még ami jó volt az a Gokart, csávótól kivettem a legerősebb gokartot asszem 16 lóerőt mondott), 6 kört mentem 8 euróért...(nem érte meg), plusz a benzin a nadrágomra folyt.
Aztán béreltem guadot is, na az nagy kaland volt, kéket adták ide, ami sokkal erősebb mint a piros, kavicsos úton simán lehet vele pörögni. Elmentem vele a strandra is, aztán elakadt a homokba, de kikapartattam vele nehezen, utánna visszaúton jól kihuzattam, olyan 40-45 öt mutatott az óra, de gps szerint 65-el mentem...hát érzésre annyi is volt :D Aztán elkezdett valami zörögni rajta, de még pörögtem vele a banán klubbos parkolóba, csak onnan elzavart a pincér, mert beporoztam, kocsikáztam még, stb.
Nagyon jó volt. Akartam bérelni egy piros Golf Gti-t, hogy meghajtom a szerpentineken, de sajnos elvertem a pénzem, így hazajöttem :D de fasza volt.
JA, A HAZAFELE ÚT.
Miután átlépitek a Macedón határt egyből a sávoknál nem lehet előzni kb 100 km-ig, mert bólyák vannak ott. Így felhalmozódott kb 500 m nyi kocsisor kamionokkal az élen. Aztán a barmok egyenesbe fékezgettek kb 20-30 al mehettünk, egyesbe átmentem a szembe sávba, megkerülve a bólyákat, nyomtam neki egy padlót, piros mezőig kihuzattam még hármasba is, akkor kb 120-130 al mehettem, elkezdtek szembe villogni, sajnos az autó ledadogott, egy busz maradt volna még előttem, de inkább nyomtam egy nagy féket, és vissza mögé, aztán előről az egész. Tudjátok miért jó ez korom sötétbe eljátszani hajnal 2 kor? mert az ember nem alszik el :D