Arról, hogy csak lány DS rajongók vannak engem leszámítva (aminek sztem az az oka, hogy a fiúk nem szeretnek olvasni), valamint arról, hogy ugye feldobtam a szkennelős ötletet és jelentkeztek egy csomóan, hogy szívesen beszkennelnék a könyveket, ezen felül arról, hogy mi lesz, ha itt lesz DS:) Ennyi:)
Egyébként ez akkoris furcsa, hogy én vagyok egyedül fiú (jó, nem mintha zavarna):). Én amikor elolvastam a Rémségek cirkuszát, akkor eszembe nem jutott, hogy ezt a könyvet ennyi lány fogja szeretni, és hogy magam sem fogok egy olyan fiút sem ismerni, aki olvasná:) Na mindegy, majd napirendre térek a dolog fölött:)
Nekünk is azt mondták, hogy csak a mi (2001-2005) évfolyamunknak számítják be a nyelvvizsgát, a következő osztálynak már kötelező lesz érettségiznie. Az viszont igazságtalanság (sztem), hogy aki megcsinálja az emelt szintű érettségit min. 60%-ra, az megkapja a középfokú nyelvvizsgát. Ingyen. Nekünk meg fizetni kellett érte, ráadásul nem is keveset.
De egyébként OK, zárjuk le a témát, csak ezt még le akartam írni.
Nekem most ez a középfokú német csak annyit számít hogy nem kell kisérettségiznem, érettségiznem ugyanúgy kell (pár tantárgyból németül), mert én idegenforgalmis vagyok, de ha ott négyesre vagy ötösre vizsgázok megkapom a felsőfokút.
Amúgy érdekes én is csak lány DS rajongókat ismerek ( én is az vagyok), azért majd ha jön Darren akkor majd megnézzük hogy milyen az arány, lehet hogy sokkal több fiú rajongó van, csak nem fórumozgatnak, meg nem felénk laknak, vagy valami:-) Majd meglátjuk.
Őőőő, nem úgy van, hogy csak nekünk végzősöknek váltja ki a nyelvvizsga az érettségit, nektek már nem, akkor se ha már régen megcsináltátok? Bár én ezzel nem foglalkoztam, csak én így tudom. Aha, előlről lécci, úgyis el fogom olvasni az egészet az elejéről, mielőtt meglesz a könyv, vagy így, vagy úgy:) Innen egyébként mindenki lány, rajtam kívül?:)
Hát én már meg sem szólalok ennyi "diplomás nyelvzseni" között!!!
Én 14 vagyok, elvileg 2005 aug. végéig ha letenném a középfokút, nem kéne majd érettségiznem, hanem automatikusan 5öst kapnél emelt szinten, szal meg fogom próbálni, bár nem tudom, hogy mennyi esélyem van. Talán a DS fordítás lendít rajta egy keveset... Remélem...
Nyugi, nem vagytok elmaradva, szerintem, ha valakinek 2 középfokúja van 18 évesen, az már jónak számít, kevés embernek van 2 nyelvvizsgája. Én most szaladok majd neki az angol felsőnek, közép már megvan angolból, meg franciából, igaz, mind a kettő BME-s. (A BMEnél már csak a rigót utálom jobban):)
Most épp pumpkin juice-t iszok, ivott már ilyet vki?:) Érdekes íze van:)
Tudnál majd nekem is küldeni magyar fordítást? Szívesen elolvasnám, mit alkottál:)
Nekem sajnos csak németből van nyelvvizsgám, és abból is csak a szóbeli lett középfok (írásbeli + alap), de az már 2 éve volt, majd év végén megyek megint, mer kötelező lerakni...
Én amúgy 18 éves vagyok, úgyhogy az érettségi miatt kellett főleg a vizsga.
Camats, a TIT is nemzetközi nyelvvizsga. Frankfurtban van a TELC vizsgák központja... asszem. Amúgy az, hogy egy ny.vizsga nemzetközi nem befolyásolja azt, hogy kell-e fordítást csinálni v. ilyesmit. Ahol magyarul és az idegen nyelven is kell dolgozni (pl. fordítani) az a kétnyelvű vizsga. Ott általában többet mennek a nyelvtanra meg a szövegértésre. Én szívesen kipróbálnám, mivel állandóan fordítok olyan barátaimnak, akik nem tudnak angolul, így a szövegértéssel nincs bajom. És a kétnyelvű vizsgák közül sok van olyan, ahol angol szöveget el kell olvasni, és magyarul kell válaszolni a kérdésekre! Az tök jó szerintem. Legalább könnyű megfogalmazni a válaszokat.
A Rigó utcain olyanokat is kérdeztek állítólag szóbelin... hogy... a radiátor működési elvének bemutatása, a vasaló felépítése, síléc márkák felsorolása... Nah, ilyet én magyarul sem tudnék előadni. ^^
ON Tényleg jó lenne, ha nem lenne nagy tömeg a Darrenes eseményen, de sztem a rajongók úgyis megtudják, és aki tud, az ott lesz. És rajongókból is van elég sok. Én még mindig nem biztos, hogy el tudok menni. :( De azért várom, hátha lesz pontosabb info a dologról, és talán meg tudom oldani. Jó lenne! ^^
Alapjában véve nekem is mindegy, hogyan oldja meg, csak azért kérdeztem, mert ha ezt túlságosan meghirdetik, akkor kb olyan lesz, mint a Sting koncert, mennek azok is, akik azt se tudják kicsoda, és ezek miatt maradnak le a fanok:)
Én egyébként 17 vagyok, most végzek ezzel a fránya gimivel. Most is oda készülök... (de legalább az első óra elmaradt):)
OFF: Wow Phoenixe, sűrű gratulációim!!! :)) Én még korban meg tudásban is messze vagyok a nyelvvizsgától sztem...
Egyébként hány évesek vagytok? (komolyan!!)
ON: Nem tom, hogy mikor tudom küldeni a következő fejezetet, de igyekszem sietni!! Hétfőn békén hagytak a tanárok, egész nyugis napom volt. =) Jaaajjj de holnap... kémia doga tavalyi egész éves anyagból!! Szurkoljatok pls!! Nem élem túl a holnapi napot, az tuti...
Hát nem tudom, hogy hogyan lesz ez a Darren Mo.-on sztori... valahogy nem tudom elképzelni, hogy sikoltozó cicababák várják majd a reptéren (ami kifejezetten pozitívum)... Sorry!!
Off: Én is egyet kell, hogy értsek, nekem két nyelvvizsgám van, mind a kettő BMEs, a rigóban egyszer voltam szóbelizni, hát nagyon kiakasztottak. A labornál olyat pontoznak, hogy szépírás, az meg mondanom sem kell, hogy véletlenül egészen szubjektív:) Szóval fizess, és átmész:) Éljen a kapitalizmus:)
On: Na jól van, akkor a szkenneresek látom elég vállalkozó szelleműek, reméljük lesz egy könyvtulajdonosunk is, akinek tetszik az ötlet:)
Más: Szerintetek ha Darren Shan tényleg ellátogat piciny hazánkba, akkor ezt hogy képzelték megoldani? Beül valamelyik Libribe és dedikál egész nap, vagy mi?:)
én úgy tudoma nemzetközi vizsga könnyebb, mert a magyarnál forditani is kell, meg midnenféle teszt van. vagy forditva? na lőjetek le inkább, mert hülye vok. :)
Én is szívesen scannelnék, de a közelemben nincs meg senkinek a könyv. :(
OFF Köszönöm szépen mindenkinek a gratulációkat! :) Veqfuritamma Dzsulájska, TIT-es vizsga volt, amit tettem. A Rigó azért nem jó, mert ott csalások vannak. Egyik nyelvtanár mesélte, hogy 1 csávó 4X ment el, és mindig kevés százalékot kapott (a saját tudásához képest), aztán vmit pereltek, vagy mi, szóval a lényeg, hogy kiderült, hogy a feladatlapja felét ki sem javították, csak az első felére adtak pontot! Ezért nem ment át. :/
Már reggel is akartam írni, de megvadult ez a hülye fórum! Gratulálok a nyelvvizsgádhoz! 100% az nagyon szép, minden elismerésem a tiéd:)
Látom sokan jelentkeznek szkennelni, ez nagyon jó, ha már egyikőtök el tudja majd intézni, akkor cooool, mert én bizony világviszonylatban se találtam már a 11. részt se neten, a könyvesboltok meg mind azzal jöttek, hogy elfogyott, és hogy utánrendelni tudnak, egy hónap múlva talán már ide is ér...
Bocsi az offért, de képzeljétek, most derült ki, hogy meg van a nyelvvizsgám! (Angol középfokú.) Ráadásul a szóbeli része 100%-os lett, az írásbeli meg 90,44% és összesítve pedig 92,83%!!! :))) Mégegyszer bocs az off miatt, de most nagyon happy vagyok, hogy sikerült. :)))))
Bár még nem sok mindnet tanultam holnapra, de nem bírtam nézni, ahogy kedves vámpírtársaim szenvednek!! Szurkoljatok, hogy holnap békén hagyjanak a tanárok, mert nem hiszem, hogy meglágyítaná őket a "Vámpíroskönyvet fordítottam" sztori...