Kedves Festéktüsszentő!
A Zöldligetről is tudsz némi információt? Bár ez nem az a topik, de a Zöldligetnek még nincs sajátja (én meg még újként nem tudok nyitni.
Bár így is jó olvasni a "Gizellásokat", előrébb járnak, mint a Zöldliget, sokat lehet tanulni belőle.
Tudtommal létezik egy kormányrendelet, mely szerint újépítésű lakásokra 3 év, a szerkezetre meg 10 év garanciaidőt kötelező vállalni. Alig pár éves, és nem hallottam arról, hogy hatályon kívül helyezték volna. Ha visszalapoztok jó pár oldalt a Centrál Parkos topikban, akkor azt is megtaláljátok, hogy melyik rendelet az.
Korábbi hozzászólásokban lattam, hogy a terület rendezési tervről voltal linkek megadva, de ezek már sajnos nem működnek. 2 hete beszéltem a IX. ker-i önkormi műszaki irodájával, és azt mondták, hogy az üres telken egy szállodára adtak ki építési engedélyt. A Gizella Malomra pedig irodák kialakítására azzal a feltétellel, hogy a műemléki jellege megmaradjon. És a 3 épületnek lesz egy NAGYON SZÉP belső udvara. Ehhez képest, most azt látni, hogy a telekhatár köztünk és a szálloda között egy fal épült. Tudtok erről többet?
Internet:
A UPC-val beszéltem, mivel ők a helyi kábel szolgáltatók, hogy lesz-e CHELLO. Azt monták, hogy attól függ, hogy a kivitelező mivel kábelezt ki az épületet, mert az Ipar u. 9. ben lévő kábel nem alkalmas a szélessávú internetre. Erről tudtok valamit?
Nem vagyok műszakis, de majd rákérdezek. Elvileg 1 év a garanciális idő, a szavatosságot meg nem tudom. Elvileg mindenre vonatkozik, ami nem károkozás, hanem anyag- vagy technológiai hiba, de ha lesz rá idő, igérem, megkérdem a műszakiakat pontosan.
Egy ismerosom dolgozik az Ytong-nal (Ugyebar Ytong rendszer a valaszfalak!), es o mondta, hogy az Ytongnak a hangszigeteleo megoldasa az jo, nem lesz vele problema, ha normalisan megcsinaljak (ket Ytong kozott egy masik reteg, valami puha, nemtom mi). Bar igaz, hogy a vasbeton elemek bizony "utban vannak", azok meg viszik a hangot, ahogy kell....
Mindenesetre en bizakodva varom, bar en is sok rosszat hallok az ujakrol.
Festéktüsszentő H Benő azt szeretném kérdezni, hogy mivel Te ott dolgozol biztos tudod, hogy mennyi a garanciális idő és pontosan mire szól? a burkolásra, festésre stb?
Köszi előre is az infokat!
hello
Fogalmam sincs, a palócot lezavartuk kb. két hét alatt.
Az index nem is létezik, ugye nem kell mondanom? Szeretnék még ott dolgozni egy ideig :)
Az üzletek egyelőre nem keltek el, kivéve egy jelentős területet, amit a zsalu vesz meg irodának. (Ebből azért lehet következtetéseket levonni az épület minőségére, be mernek költözni a földszintre és vállalják, hogy napi kapcsolatban maradnak a vevőkkel :) De ugye erről sem tudtok, amíg a Zsalu nem mondja?
Sziasztok, mi csak most találtunk erre a fórumra és lenne egy kérdésünk/észrevételünk: sok panaszt hallottunk ismerősöktől az új lakások hangszigetelésének hiányosságaira vonatkozóan (pl. az Orczy-házban, az Egressyben)mégpedig, hogy totális az áthallás a lakásokban. Mit tudtok a Gizella-ház hangszigeteléséről? Igaz, hogy a műszaki leírásban benne van belső falak hangszigetelése, de nem fogják itt is esetleg "kifelejteni"???
Azt nem tudjátok, hogy bejárati ajtókat mikor szerelnek fel? Ettől függenek a fürdőszobák berendezései is.
És ez már végeleges, hogy csak nyíló ablakok lesznek és nem Nyiló/bukó, még az erkélyeknék is?
Sziasztok,
Még mindig páraelszívó. Ma beszéltem az Ofir-Tallal, és mondta az értékesítő, hogy szerinte jár, de nem tűnt olyan biztosnak. Arra kért, hogy nézzem meg a műszaki leírásban.
Nálatok mi van a konyhára vonatkozóan?
Szerintem is kikéne adni egy hivatalos vállalkozonak és neki kell üzemeltetnie és karbantartania, plussz fizetne valami bérleti díjat is! Iazábol az is kérdéses, hogy a szauna és a konditerem milyen elosztásu remélem egymás mellett van mivel ekkor lehet kiadni. Mivel manapság szauna nélkul nem megy semmi.
A radiátorok meg kicsik de a teljesítményuk jo, mi rakattunk a bejárati ajto mogé de kiderült oda nem lehet és azt mondták majd kicserélik és kapunk nagyobb teljesítményüeket annak kárpotlásáért, hogy eggyel kevesebb radiátorunk lesz. De igy is 36+6 négyzetméterre négy radiátort kellett elosztani. Szerintem egy kicsit sok!
A portásfulkére kiváncsi leszek, azt hittem a portás majd minden vendéget lecsekkol és nem jonnek be idegenek de ha nem látja a bejáratot akkor ez kérdéses. Ugy gondoltam, hogy a portással majd ilyen nagy barátság fog kialakulni mint az amerikai filmekbe!:)
Már nagyon várom az átadást!!!!!!!!!
Hello
Hohó, ez nagyon jó hír!
Az átadásnál az indexesek élvezhetnek majd egy kis előnyt? ;-)
Hogy fog történni az átadás? Milyen sorrendben, és egy héten kb. hány lakást adtok majd át?
Allvanyozas: Kiralysag! Jon a tavasz, lehet motorozni, meg a lakast is allvanyozzak.. :-)
Kondi: Jaja, kibereltetni meg jobb otlet, bar azon kivul, hogy "lessz", semmi mast nem tudok (hol, mekkora, stb)
Amikor utoljára ott voltam, akkor már a nappaliban fel volt szerelve a fűtő radiátor. Elég kicsi volt a szoba méretéhez képest. Ezekről tudtok valamit?
Namost en is meglepodtem, de elokaptam egy dunaferr-es radiatormeretezo-progit (letoltheto), es latam, hogy bizony csak kicsinek tunik, de pont jo lesz oda...:-)
LAkasok megnezese: Igen, szerdankent lehet megnezni elozetes egyeztetes utan. Ez ugyben hivd az Ofir-Tal-t!
Sziasztok,
Friss hírek, információk: Ma reggel valahogy arra mentem, hogy körül nézzek, és azt láttam, hogy az Ipar utcai homlokzatot állványozzák. KB a II. Emeletnél tartanak. Amikor a soroksárit csinálták, ha jól emlékszem, akkor 2 vagy max 3 hétig tartott mire leszerelték az állványt a kész homlokzatról. Tehát itt is valami hasonló időre lehet számítani.
A kondi teremmel kapcsolatban pedig (de ez csak ötlet/javaslat), az is jó lehet, ha kibérli valaki, ezzel nagymértékben csökkenne a közös költségünk. A közelben nem nagyon van kondi terem. Bár nem tudom, hogy mekkora lesz, és hogy lehet-e úgy üzemeltetni, mint bármelyik nagy kondi termet. A házlakóinak, pedig valami kedvezményes jegy vagy bérlet konstrukciót kell kialkudni a bérlőtől. Ez azoknak is jó lehet, akik nem tervezik, hogy igénybe vegyék a kondi termet. Mert 155 lakás van. Lehetnek a lakók között olyanok is, akik idősebbek, vagy egyáltalán nem érdekli őket ez a lehetőség (Én biztos igénybe veszem).
Igaz az, hogy Szerdánként belehet menni, megtekinteni a lakásokat? Amikor utoljára ott voltam, akkor már a nappaliban fel volt szerelve a fűtő radiátor. Elég kicsi volt a szoba méretéhez képest. Ezekről tudtok valamit?
Jól megszedhetnénk magunkat!:) Persze ez csak vicc!
Sztem ez nem vicc! Ha joltom, akkor a boltok azok eladasra kerulnek, tehat a haznak nem lesz bevetele beloluk (havi 4-500e minimum), ami eleg tetemes lehetne. A sorolt "szolgaltatasokat" viszont lehetne nyujtani!
En amondo vagyok, hogy kulsosoknek piaci aron, belsosoknek onkoltsegi aron kene fizetni.
PErsze ehhez kell az is, hogy valamennyire el legyen szeparalva a haz tobbi reszetol, hisz akkor nem sokat er a portasfulke....
Sziasztok
Szerintem szagelszivo mindenkinek jár mivel azt mondták, hogy az olyan konyhába aminek nincs kozvetlen ablaka kotelezo az elszivo. És a mindta lakásban is volt és azt mondták,hogy ez alap tartozék. Tehát szerintem mindenkinek járni fog. Én még az inoxot is megrendeltem 15000Ft+áfáért és akkor is mondták, hogy lesz!
Jó hogy ennyien összejöttünk itt a neten. A végén még alakítunk egy jó kis lakó közösséget!
Amugy nektek mi a véleményetek majd a kozos dolgokrol? szauna konditerem stb? Szerintetek majd megkéne szervezni, hogy kulsosok is johetnek és fizetnek érte vagy csak a lakoknak?
Jól megszedhetnénk magunkat!:) Persze ez csak vicc!
Hello
Tegnap voltam a Gizellában, szépen halad a zsalu, már parkettáznak. Ne tudjatok róla, még véletlenül sem, de nagyon úgy néz ki, hogy áprilisban elkezdünk átadni.
Az őrfülke ablaka tényleg érthetetlen módon el lett kefélve, nem is értem, miért, de a bejáratnál lesz kamera, úgyhogy látni fogja az őr a mozgást.
Mindenesetre nekunk tuti lesz szagelszivo, mert beleirattuk a szerzodesbe... :-) (Valahogy tul altalanosnak tartottam "a konyhabutor kialakitasa a faipari munkalatok erejeig terjed" mondatot, es a "persze, lesz szagelszivo, meg suto, meg fozolap, meg butor, meg...." szobeli megjegyzest...)
Sajnos sok mindent kifelejtettunk belole meg igy is, hogy csomo vacakot belevettunk (lasd pl. a nyilo-buko ablakok)
Ja, a "2 utem" sztem csak azt jelenti, hogy eloszor az egyik felenek fejezik be a belsejet, aztan atmennek a masik szarnyba, s 1 honap alatt befejezik azt is.
Hello adi123,
Jó hogy közvetlen szomszéd is van itt. Mintha már találkoztunk volna. Én Novemberben egyik hétvégén voltam utóljára a lakásban, és mintha ti voltatok az előző lakás bejárók. Amíg lent vártam a Marcelt, addig azt láttam, hogy a fölöttünk lévő lakókkal van.
Nekem is a kora este jó a sörözéshez.
big_mafa
Mintha az értékesítőnk és a Zsalus csajszi is ezt mondta. De legjobb lesz ha rákérdezel.
Szagelszivo: Sztem lesz mindenutt, en ilyen pletykat nem hallottam. No persze a konyha mostani allapotabol nem lehet lemerni, hogy lesz-e szagelszivo, de miert ne lenne?