Mi a Djerba Palace-be fizettünk be de a Caesar-ba kerültünk.Ami nem is volt baj,nyugis,kellemes volt,bár lelakott. Ha pár év alatt nem történt felújítás,akkor nagyon lepusztult lehet,bár már akkor is itt-ott dolgoztak. Ami a nagy baj volt,kifogtunk májusban egy olyan irányú szelet,ami a vízi növényzetet hatalmas hegyekbe kihordta a partra.Mi ott homokot nem láttunk,csak traktorokat és markolókat. Egyébként a két szálloda kertje nagyon kellemes.
Azt hallotam még, hogy az El Muradi szállodalánc egész jó. A Menzel pedig igazán jó áron van és 4 *-os. Március 27-ig, ha befizetjük még lejön 15 százalék kedvezmény is. Ezért gondolkodunk és jó lenne dönteni. Térkép szerint tényleg a parton van a szálló és semmilyen út nem választ el. Ezeket is figyelni kell, mert itt is vannak ellentmondások.
Köszi. Van útikönyvünk, a korábbi nyaralások alatt is azt vettük alapul, most is ez a terv. Kinyomtatom majd, amit írtál, és felhasználom a tervezéshez. W.
Szerintem minden szálloda strandja homokos. Mi kétszer is voltunk, és a saját szállodánkon kívül gyakran hosszan sétáltunk aparton (egy alkalommal 13 km-t, egészen a Flamingo sziget csúcsáig meg vissza!!): szóval végig homokos volt mindenhol.
A Garden Park strandja talán a legkiábrándítóbb, de még az is homokos.
A Djerba Palace szállodát is nézd meg: minden szempontból kiváló!
Itt válaszolok Neked Djerbáról, amit tudok. Djerba és a szárazföld között van egy kb. 5 km-es út. Vagyis Djerbát vagy ezen lehet megközelíteni, vagy a másik felén komppal. Zarzis az már egy közeli szárazföldi nyaralóhely, ahol nem voltam. Mindkétszer a szigeten nyaraltunk, nagyszerűen. Ajánlok párdolgot, amihez nem kell idegen vezetés. Midounhoz lesztek közelebb. Ez a 2. város. Az első Houmt Souk. Midounban van bazár, sok minaret, kirakatok. Van neki 1-2 db egyszintes áruháza is. Könnyű lesz megtalálni. Nagyon hangulatos, de kiemelni semmit sem tudok. Houmt Souk nagyobb és a tengerpartján van egy un. spanyol erőd, ágyúkkal a tengerpart felől. Híres a vasárnapi-hétfői piaca. Részben ottaniakkal, de van egy elég poros hatalmas tér a bazár mellett, ahol ezeken a napokon jelennek meg a libiai árusok óriási és használható ruhanemükkel. Ne hagyjátok ki, alkudni lehet és nagyon szórakoztató. Egyébként a városban érdemes sétálni, vannak látni valók és fényképezni, vagy kamerázni valók is. Taxival néhány percre van Ghriba, ahol a világ legrégibb zsinagógáját lehet látni. Az öltözködésre figyeljetek. Férfiaknak sapka kell. Ezenkívül esetleg a legmagasabb pontra (50 m) elmehettek a múzeumba. A városka neve Galella. Végül ne hagyjátok ki a krokodil parkot. Kb. 150-200 krokodilt lehet látni. Lehetőleg du. 5 kor menjetek, mert akkor etetik őket. Döbbenetes és feledhetetlen látvány. Olyankor, ha szerencsétek van, mint nekünk volt, akkor a bébi ragadozókat kézbe is adják és simogathatod is. Egyszóval lesz mivel töltsétek el a napozáson, fürdőzésen kívüli időt. Persze szervezetten mehettek a sivatagba is, mert onnan közel van. Matmatát nem lehet elfelejteni.
Szia cocer! Én is ezt olvastam, sőt az összes djerbai szállodánál ezt írják a katalógusok, itt a fórumon meg kiderülnek a turpisságok, hogy kavicsos sáv, meg vízben nagy kövek - ezek alapján nagyon meg kell válogatni, hová megyünk. Hangsúlyozom, nekünk mindegy lenne, de a babák miatt lényeges! A google earth-ön szép képek vannak a szállodánál, de oda nyilván a legszebb, legnézettebb képeket teszik fel. Mindenesetre jó lenne a konkrét infókat tudni. Jó áron megy oda a best reisen, csábító...
Én azt olvastam, hogy az El Mouradi Djerba Menzelnek lassan mélyülő, homokos a tengerpartja, de mást még sajnos nem tudok róla, pedig szeretnék több infót szerezni a szállodáról és környékéről.
És a Vincci Alkantara partja is érdekes lehet számunkra. Visszaolvasva láttam nagyon dícsérő szavakat, de olyan is volt, aki lehúzta, hogy nem szép a part, meg hogy kavicsos... Most akkor mi az igazság? Ok, hogy vannak szubjektív dolgok, kinek mi tetszik, de a kavics és homok objektív! :-)
Engem is érdekelne az El mouradi menzel. Elsősorban milyen a partja? Megbízhatóan homokos, vagy van valami kavicsos rész is? A többit majd csak akkor kérdezem, ha homokos, mert egyébként sajna kilőve, ugyanis babákkal szeretnénk menni, ezért nagyon fontos.
Ismét olvasgatom a fórumot. Szeretnék bővebb információt kapni az El Muradi Djerba Menzelről. Kérlek benneteket, akik voltak ott, hogy írjatok a szállodáról, az ellátásról, a pénzváltás lehetőségéről stb.
Igen jó láttad,a kisebb csoport napernyő poolbár mögötti részen van a nagyobb pedig a szálloda előtti teljes tengerparti hosszt foglalja magában.
Sajnáltam én is a tengerparti kényelmetlen ágyakat,de hátha lecserélik az idei szezonra :))
Egyébként a szobák valóban tiszták,sőt a takarítást az "arablányok" olyan komolyan veszik,hogy a ne zavarj tábla ellenére is szinte könyörögnek,hogy takaríthassanak mert annyira féltik az állásukat.
Köszi a választ, és a képeket. Lehet, hogy később lesz még kérdésem, még messze vagyunk a foglalástól, de most ez a szálloda látszik befutónak. :) Vagy július elején, vagy augusztus végén szeretnénk menni, még nem dőlt el, meg azon is múlik, hogy hogy tudunk szabadságra menni.
A szoba nem annyira fontos, nem ott akarjuk tölteni a nyaralásunkat, csak legyen tiszta, azzal pedig nem volt gond a beszámolód alapján.
Kocsit még mi sem próbáltunk bérelni Tunéziában, de luagge-zsal hosszabb utat is bevállaltunk már (mindenképp látni akartam El Djem-et, de az idegenvezető túrákat kerüljük, ha lehet. Van, amikor nem lehet.)
Ja, eszembe jutott egy kérdés: :)
Néztem a szállodát a google earth-ön, és úgy látom, mintha a napernyők a tengerparton két részen lennének: egy nagyobb csoport, és egy kisebb egy épület másik oldalán, ami talán a beach bar lehet. Ezt jól láttam, vagy valami egészen mást néztem napernyőnek? :)
A kényelmetlen ágyakat egyébként szomorúan olvastam, én is órákig képes vagyok bámulni a tengert, teljesen hipnotikus állapotba kerülök tőle:)
Az All a Zephírbe karszalagos. Hogy fakultatív nélkül.hogy tudnátok bejárni a szigetet ? öszintén ,nem tudom. Mi is a "magányos farkasok" közé tartozunk,szeretünk autót bérelni és magunk felfedezni a vidéket.Ezt az arab világban még nem tettük. Hagytuk,hogy az idegenvezető tegye a dolgát !
A hotelba lepukkant szobáról nem tudunk, de ez nem azt jelenti, hogy nem lehet. Mint írtam, az utolsó magyar csoport voltunk októberben, rajtunk kivül németek és franciák voltak.A szálloda sem üzemelt már 100 %-an,de ezzel együtt az ellátáson, a kiszolgáláson, a takarításon ez nem látszott mert minden tökéletes volt.
Próbálok pár képet berakni,de lehet,hogy sikertelen leszek,mert nem vagyok egy számítógépes zseni.
Taxival csak Zarzisba mentünk be. A férjem egy normális 180 cm-es férfiember és a súlya sem 150 kg, de az ottani Renault Clioba nem fért, be ! Kellett egy nagyobb méretű taxit keresni. Egyébként a taxisok megbízhatóak korrektek voltak.
Remélem sikerült segítenem, kérdés esetén szívesen válaszolok.
Remélem, még benézel néha. Ahogy írtad, nekünk nagyon jól jött a hozzászólásod az idei tervezgetéshez:). Az egyik lehetséges úticél Djerba, azon belül pedig a Zephir látszik befutónak. A hotelértékelő oldalakon is nagyon jó véleményeket kap. Van viszont pár kérdésem:
- Az all inc. karszalagos vagy aláírós rendszerben van? (Mi inkább a félpanziót szeretjük egyébként, de csak ezért nem választunk másik szállodát.)
- Zarzisról be lehet valahogy jutni egyénileg a szigetre (busz, luagge)? Tudom, hogy van sziget-túra, de egyénileg szeretünk kirándulni, ahhoz meg kicsit nagynak tűnik a távolság, hogy taxival menjünk, bár lehet, hogy nem így van.
- A szobák milyenek? Láttam egy-két lehangoló fényképet a neten, bár a többség jónak tűnt. Mondjuk csak ez nem tartana vissza azért:).
Nem voltunk máshol csak a szigettúrán és taxival bementünk Zarzisba.Volt egyéb fakultatív program is, de mi most kivételesen csak pihenni és "semmit tenni" akartunk. Ezért nem is érdeklődtünk túlélő programok után.
Meghát valljuk be, azért Djerba nem egy Kos,Rodosz vagy Kréta !
A szálloda több épületből áll,minden szoba kertre néző.Szerintem olyan különlegesen rossz elhelyezkedésű szoba nincs.Én biztosan nem adnék borravalót, mert hangsúlyozom, szinte minden szobából látszik a tenger egy kicsikét.Persze előfordulhat,hogya Neked kiosztott szoba tájálása nem az izlésednek megfelelő,az araboknál vagy, baksisért minden lehetséges ! Egyszóval visszamész a recepcióra egy kis Eurós municióval és biztosan kapsz számodra tetsző szobát.
Kedves Für Elise./megjegyzem,nagyon szép szimfonia!/Köszönöm szépen a gyors választ. Most egy kicsit bosszús vagyok.Az idén két szálloda közül választottuk.a.Meninx b.Zephir.Természetesen mi az elöbbit favorizáltuk.Nem igazán jött be.A szálloda az rendben volt ,de az étkezésnél olyan érzése volt az embernek mintha egy népkonyhán lett volna.Jut eszembe!A szállodán kívül milyen programotok volt még?./Quad stb,/Üdv.
Hát akkor egy kicsit részletesebben a Zephir-ről !, de hangsúlyozom ez az én véleményem és mivel nem vagyunk egyformák.........
Nagyon szép, tiszta és ápolt az egész "objektum", nagy ,de mégsincs olyan érzésed, hogy egy "nyaralógyárba" vagy.Persze bőven utószezon volt és lehet, hogy a nyár kellősközepén még is csak egy "nyaralógyár" !
Minden szoba a kertre nyílik és szinte minden szobából egy kicsit látsz a tengerből.
A kert ápolt, gondozott.Van egy nagy medence és egy kisebb ami a termálmedence.
Van még egy rész ami a gyerekenek van kialakítva játszótér, hinta, csúzda és egy kifejezett gyerekmedence. Mint írtam a kertben a medencék körül kényelmes napozóágyak vannak illetékmentesen. A tengerpart homokos, illetékmentes kényelmetlen napozóágyakkal.Viszont a kert és a tengerpart között kb. 1 perces a távolság.Én azért választottam kétszer is a derékfájdítóágyat mert a tenger közvetlen látványával nem tudok betelni, ez nálam olyan mint a drogfüggőknél a drog.
Az animátorokat csak figyeltem (egy kicsit túlkoros vagyok a müsoraikhoz), de nagyon aranyosak és szimpatikusak voltak. Gyereknek,felnőttnek egyaránt tudtak programot csinálni.(játék,közös móka, aerobik, stb....)
SPA elnevezéséből következik, hogy van gyógycentrum is, ami fedett. A termálmedencét használhatod,de az egyebekért (jazucci, döngölő stb.) fizetni kell. Van masszázs, hammam, fitness gépek, természetesen illetékért.
A szobák tiszták. Takarítás mindennap.Törülköző csere mindennap,ágyhúzás minden másnap. A fürdőszoba is megfelelő, hajszárítóval (müködő ,ezt nem viccből írtam, voltam már olyan szállodában ahol csak dísznek volt mert rossz volt) ellátva. A szobában TV és hütőszekrény van.
Az ellátásról egy kicsit:
Bár merre lépsz reggel 7-től éjjel 1-ig valahol mindig etetnek vagy itatnak. Szóval nagy önuralomra van szükség, hogy ne teveként gyere haza.
A reggeli bőséges (sajt, tojás sütve,főzve, omlettnek, felvágott, joghurt, tej, kávé, kakaó,virsli,palacsinta,müzlik,gyümölcsök,zöldségek, sütemények,vaj,lekvár,méz, narancs és citrom juice) szerintem van amit kihagytam ! Vigyázz az elötted facsart narancsléért 3 Dinárt fizetni kell, ez nincs benne az ALL-ban !
Vacsora: ugyan úgy mint az ebéd csak másféle leves,főtt étel, sütemény.
Az italok benne vannak az árba, hisz ALL ellátás.Az üditőket, a sört magad intézed a pincér csak a bort szolgálja fel ha azt kérsz.
A vacsorához a férfiaknak a hosszúnadrág kötelező, természetesen egy laza vászonnadrág kell és nem öltöny !
A Lobby bárban reggel 9 órától éjjel 1-ig folyamatosan ihatsz alkohol és alkoholmentes italokat, koktélokat és kávézhatsz. Esténként nagyon kellemes élőzene is van. Halk,diszkrét !
Van Ale Carte étterem is,de oda be kell jelentkezni és természetesen fel is kell öltözni ! Ezt kihagytuk, a "kisfekete ruhám", és a férjem öltönye itthon maradt.Azt hiszem ez így is marad, bármerre megyünk is lazitani !
A medencéknél lévő pool bárban délelőtt 10 órától este 9-ig ihatsz úgyanúgy mint a Lobby bárban.Délben ott is lehet ebédelni, elsősorban grill ételeket.Fagyi 10 órától estig folyamatosan szintúgy van.Délután 3 órától pedig sütik a lángost (a magyar lángossütők is megirigyelhetik ,olyan jól csinálják), palacsintát és a pizzát (a férjem szerint jobb mint Olaszországban). Természetesen itt fürdőruhában is kiszolgálnak.
Mivel Tunéziában,Djerbán nekünk európai embereknek még fogmosáshoz sem ajánlott az ottani víz, korlátlan mennyiségben kapsz szénsavas és szénsavmentes ásványvizet.
Strandtörülközöt 10 Euros kaució ellenében kapsz.Természetesen, ha visszaviszed a törülközöt visszakapod az Eurót. Ezt az animátorokkal kell intézni. Van teniszpálya és pinpong is. Ezt is szintén az animátorok intézik.
Mi béreltünk széfet (ez a recepciónál van és ott is kell intézni),napi 3 Dinár volt. Ennyit megért a nyugalmam !
Szóval egyenlőre ennyit, lehet,hogy kicsit csapongtam, de mégcsak most kezdem feldolgozni, hogy milyen jó dolgom volt még tegnapelőtt is !!!
Természetesen minden kérdésedre szívesen válaszolok, ha úgy érzed, hogy segítségedre lehetek.
Örülök,hogy tetszett a Szahara túra (jó pár éve a férjemmel a 2 naposon vettünk részt, vétek lett volna kihagyni !), így most az 1 naposra nem mentünk el. Szerintem valakivel összekeversz, persze ez nem baj mert szívesen csevegek és örülök,hogy az utazási fórumokon át tudjuk adni egymásnak a tapasztalatokat.
Mi most csak a sziget túrára mentünk el, hogy a pihenésen kivül (ezt az utat kizárólag csak erre szántuk) azért legyen fogalmunk Djerbáról. Zarzisba mentünk még be egy kicsit "bazár hangulatot" élvezni .
Egyébként a hotelunk Zarzison volt, a Zephir SPA Hotel.