Egy angyallal az egyik vállon És egy ördöggel a másikon, S az utóbbi jó tanácsa, amit megfogadok. Egy kis bűnnel meghintve, így élek én, Amikor a világ alszik, én ébren vagyok.
Koszos kockámat gurítva Csak követem az ördög tanácsát. Elveszem a szerelmedet, S a jókívánságaim hagyom hátra, De a kártyában, abban sohasem csalok.
Így tényleg azt hiszed, hogy te vezetsz, Amikor tangót táncolunk a parketten. Csak azért, mert a lábam rejtve van. Az enyém a kéz, ami körbeforgat, Azután az lök ki az éjszakába.
Koszos kockámat gurítva Csak követem az ördög tanácsát. Elveszem a szerelmedet, S a jókívánságaim hagyom hátra, De a kártyában sohasem csalok.
A Piece By Piece (2005) albumról nekem ez kedvencem, de pár éve még elég kevesen voltak, akik egyáltalán felfigyeltek erre a dalra Katie kedvelői közül is. Aztán azóta már vannak páran rajtam kívül is... :)
Katie ritkán zongorázik a dalai előadása közben, inkább gitáron kíséri magát. Ez a kivételek közé tartozik. (És ennek a dalnak a felvételénél a studióban is ő ült a zongoránál az album elkészítése során.) Más "zongorás" dalai még a "What I Miss About You", "The Flood", és a "Walk Lightly On The Earth".
Katie Melua - I Do Believe In Love
They say we never landed on the moon There’s no wind there they assume I guess conspiracies are nothing new But I’m sure I’ve been there with you
And I don’t believe that in space The only life is here on Earth I can't believe the human race Will love and kill from death till birth (new version) (How could we be the only race? That loves and hates till death from birth) (original version)
But I do believe in love Though I should never rely on love Nothing else excites me But loving you
Is it true a politician’s heart? Can rust away and fall apart I guess it must be hard It must be hard To know what’s good and to know what’s easy
You might think it’s strange For all my wild ideas But I do not believe that change Can ever happen without tears
But I do believe in love Though I should never rely on love Nothing else excites me But loving you But loving you
Katie Melua - Spider's web (live @ North Sea Jazz Fest 2007)
Nem ez a dal legjobb előadása (a 2006-os sopoti is jobb pl.), de 3:10-nél olyan dallamvariációt tesz bele, amit azt hiszem, sehol máshol nem énekelt így. Pedig ebben a formában, ott ezzel a dallammal lenne a legjobb a Spider's Web.
...a történet miatt, amit Bobbie Gentry a dalban megírt?
"És én megborzongtam, amint egy csótányt láttam átfutni a magassarkú cipőm orrán. Úgy hangzott, mintha valaki más beszélne, amikor megkérdeztem: Mama, mit kell tennem? És ő így szólt: csak légy kedves az úriemberekhez, Fancy, és ők is kedvesek lesznek hozzád."
Katie Melua - Fancy (live @North See Jazz Fest, Bobbie Gentry cover)
Fancy Mindenre nagyon jól emlékszem, visszanézve, Azon a nyáron történt, amikor tizennyolc lettem, Egy egyszobás, lerobbant viskóban éltünk, New Orleans peremén. Nem volt pénzünk ételre, lakbérre, Túlzás nélkül, kemény volt a helyezetünk, És akkor Mama a utolsó kis[...] Bővebben!Tovább »
Mert eszembe juttattad a Hungáriát... imádtam kislánykoromban... ez volt a kedvenc számom tőlük, és persze nem csak azért, de azért is.... mert... ;)))