Üdv néked földi halandó szerény topicunkban! Az elnevezés némi magyarázatra szorul: olyan emberek sorakoznak itt, akik háziállatként, barátként, társként tartanak patkányt, esetleg többet. Olyanokat is szívesen látunk, akiket érdekel ezeknek az értelmes háziállatoknak a tartása, mindennapjaik. Ha tenyésztő vagy, aki felelősségteljesen gondol az utódgenerációkra, és nem menünek szánja őket, nem orvosi kísérletek oltárán áldozza föl őket és végképp nem vadászkutyák tanítására termeli szegény fejüket, akkor Téged is szívesen látunk, hogy tanácsokkal lásd el a leendő és meglévő gazdikat. Sok képre is számíthatsz, jókedvre, és szívélyes fogadtatásra, ha te is patkányimádó vagy!
- a Dunakaputérhez vezető kis utcában a Pálffy étterem oldalával szemben van egy állatkereskedés, ott a tulaj patijának kölykei vannak, kb két hete kukkantottam be, ketten voltak akkor, asszem girandulo Lucája onnan jött
- Madagaszkár Díszállat Centrum (kis lyuk bolt amúgy) a Kiss János u.18-20. ban, Batthyány tértől a Duna felé nem messze, onnan származik Csülök úr, ott egy éve jártam, aktuális helyzet nem ismert
Ki tud valakit aki Győrben patkányokkal foglalkozik vagy át tudna vinni Győrbe 2 db kis dumbó nőstényt akik bizti nem beltenyészet? édesapám hivott fel,nekik van 4 patijuk,de az egyik már 4 éves -szeretnének 2 pici dumbóleányt. SZUPER helyre kerülnének,családtagnak,külön főz nekik apum élettársa csirkehusit meg muffint,direkt patinak való összetétellel,meg kapnának minden jót és szabad kijárásuk lenne alakásban is,szóval....! Természetesen nem ingyen kérik. infókat lécci ide ,köszi! Ime apámék 2 patesza:
Rá kellett jönnöm idővel, hogy én is pont így vagyok, mint HangyaDani, Sweeny-Todd.. Nincs időm a másikra. Egyáltalán nem érzem bonyolultnak vagy érthetetlennek, csak szimplán megüti azt a 'maceraszintet', amihez már nincs türelmem nap-nap után....
Akkor jön nagyon jól ez, ha visszamenőleg szeretnék valamit megkeresni (pl. gyógyszerek, etetés, stb.), akkor az áttekinthetősége miatt könnyen megtalálom. Ez a hallatlan nagy erénye a ratmaniának.
Na. Én olvasom a másik fórumot rendesen, minden topicot, de megértem azokat, akik erre nem tudnak vagy akarnak időt/energiát szánni. Néha én is idegbajt kapok a morózus szigortól ami a témába nem vágó hozzászólásokat sujtja. És Veg, nem lehet 2-3 topicot kiválasztani, mert nyilván az embert a patkány-ügyek általánosságban érdeklik, de pont a Nade kinek nincs itt patkánya? topic, ahol ezek az általános dolgok lennének, egyáltalán nem pörög. Mert mindenki ezerfelé ír, nehogy valami "szak" dolog rossz helyre kerüljön... ÁÁÁÁ
Akkor neked is szól, amitt feletted irtam: semmi szükség rá, hogy 86 altémát olvass, olvasd azt a 2-3at, ami érdekel. Ráadásul némelyikben kevés uj van, mások jobban pörögnek...
Mivel tematikus, csak azt olvasod, ami érdekel belőle, a többi eleve majd ha ráérek kategória. Piros karika van azok elött a topikok elött, ahol nem jártál és uj szöveg van, ha belépsz, piros ikonok jelzik, melyik az olvasatlan hozzászólás. Tehát: belépsz, megnézed, melyik topik érdekel, ráböksz, megnézed, hol piros a pici téglalap, onnantól olvasod. Legközelebb belépsz, megint megnézed, akkor mi érdekel, pici piros téglalapot keresel, stb. Szal lehet, hogy jobban pörög, de ha azt nézed meg elöször, amelyik jobban érdekel, két másodperc alatt megkeresve a téglalapoknál a piros/fehér váltást, akkor kevés idővel is jobban boldogulsz :)
áhh sztem nem, mert pl. ami nem érdekel azt nem olvasod, pl. etetés, szoktatás, alm meg ilyenek amit tudsz és annyira nem igazán érdekel vagy hogy mondjam azt nem nézed. Amúgy nem bonyolult, olyan szépen jelzi az ikon hol van új hozzászólás. Szóval sztem nem vészes csak megszokás kérdése, mint minden assszem :)
Biztosan azért csinálja, mert sok volt neki az utazás, a két gazdicsere, a tesó elvesztése. Biztosan meg fog nyugodni. Edyvel összetetted már? Hogy viselkedtek egymással?
Nekem az állatorvosin császározták Barackot, szépen rendbejött, és a babák is jól vannak, szóval ebből a szempontból minden OK. Viszont Barack egy finom kis bőrgombát is hozott magával, amit kizárásos alapon csak az orvosnál, vagy az odafelé úton szedhetett össze :(
jelentem alásan, Pocak Úr tegnap este szerencsésen megérkezett a végleges gazdihoz (azaz hozzám). az éjszakát rumlival töltötte, most is miatta vagyok fent. :) fújtat, sípol, visít,üvölt, szétrúgja az almot... szóval nagyon rossz. remélem hamar elfogy már az energiája és takarékra teszi magát. :)
Ha a XV. kerületi PimAVet-ről van szó, akkor azt inkább kerüld. Macskákhoz-kutyákhoz értenek, de a kisrágcsálókhoz nem. Az egyetemet nyugodt szívvel tudom ajánlani, de nem olcsó!
Szia! Az Állatorvosin mindkét egzotikusállat-dokit, Pazár Pétert és Szabó Zolit is nyugodt szívvel ajánlom. Én hozzájuk járuk, nem egy állatomat gyógyították már meg.
Érdeklődni szeretnék, hogy volt-e már valaki a patijával az István utcai Állatorvosi Egyetemi egzotikus állatorvosi rendelésen és mi volt a tapasztalata?
Tudom, hogy itt sokan Gráf dokihoz járnak, de mivel az nekem messze van, meg az állatorvos akinél voltam az egyetemet ajánlotta, gondoltam megpróbálnám. Nem utolsó sorban, kicsit drága is Gráf doki, bár ha tudom, hogy meggyógyítja a kis drágámat nem számít annyira a pénz. Egyszóval tanácstalan vagyok, hová vigyem :(
Tasla tünetei a múlthét pénteken kezdődtek, 1 éves hím pati. Körülbelül fél óráig tartott, fura hangokat adott ki, úgy viselkedett, mintha valami irritálná a szájában. Vakarászta a pofiját, rázta a fejét, és furán nyögdécselt, aztán abbamaradt a dolog. Szombaton délután ismét jelentkezett a tünet, de sokkal rosszabb lett, már látszott, hogy az lehet a baj, nem kap az orrán levegőt. Nyitott szájjal vett levegőt és minden levegővételnél fura morgó hangja volt :( Nagyon megijedtem, délután 2 óra volt, szombat, így elvittem a PrimaVet állatorvosiba, mert az nyitva volt este 11-ig. A doktornő belenézett a szájába, azt mondta szépek a fogai, nem látszik semmi elváltozás. Nem telt el 5 másodperc, Taslának eleredt az orravére, én annyira megijedtem, nagyon vérzett szegénynek, szó szerint folyamatosan csöpögött belőle a vér, a sírás folytogatott :( Adtak neki egy antibiotikumos gyulladáscsökkentős koktél szurit, majd azt javasolták vigyem el a héten az egyetemre, ahol megfelelő műszerrel megnézhetik mi lehet az orrában, azt mondták lehet, hogy egy vérömleny, de az is lehet, hogy csak a stressz miatt indult meg az orravére. Mindenesetre a doktornő azt mondta, nem utal a tüdő betegségére a tünet, de az orrában lehet egy daganat. Hazafelé úton megnyugodott a pici, lassan rendeződött a légzése és miután az alvadt vért kiprüszkölte és lemosakodta az orráról, szépen kapott levegőt. Egész fiatal kora óta, egyébként vigyáznom kellett, hogy milyen almot használok, mert ő mindíg is érzékeny volt a porra, forgácsot nem is használhatok, mert attól nagyon prüszköl. Mióta nálam van, 2x fordult elő, jópár hónap különbséggel, hogy vért tüsszentett, azthittem azt is az allergia okozta, így csak nagyon portalan almot használtam. Mivel ezen a két tüsszentésen kívül nem látszott betegnek, még nem vittem orvoshoz :( Most viszont minden délután van egy kb. 10-20 percig tartó időszak, amikor nyüsszög és tüsszög, az orrát piszkálja :( Egyébként a kedve a jó, eszik rendesen és Agyarral is ugyanúgy játszanak, bármikor kétvállra fekteti, ahogy szokta.
Bármilyen tapasztalatot, véleményt szívesen fogadok, a héten mindenképpen el szeretném vinni valahová ahol tudnak rajta segíteni, nem szeretnék mégegy ilyen vizsgálatot, ami ennyire kikészíti szegényt, de nem ad választ a betegségére :(
Köszike a dícsérő szavakat, de ez mi kis csalkádunk (párom, madárkám és én) érdeme. De próbálkozik még, sajna nem fél tőlünk. Fütyülni nem lehet most anyuéknál, mert a madár kamikázé módra hasít felénk. :)