Hát aludni azt keveset még mindig nem álltam át, ha visszajövök mindig tipródom 1 hétig- érdekes kiutazáskor nincs ilyen bajom...
Ráadásul megjött a férjem barátja Prágában él és imád bulizni a barátnője is ideért Sanghajból - na tegnap + velük vacsoráztunk!!
Asszem visszatérek a húsevéshez, ha már halat, tésztát , tofut , zöldet + ilyeneket látok rosszul vagyok- csak az a baj, hogy a hústól is hányingerem van.
Lehet, hogy pránaevő leszek....
Lehet csak kevesebbet kellet volna zabálni, + inni...
Na helló végre!!! Már kezdtem aggódni miattad, arról volt szó hogy szilveszterezni mentek, nem mondtad hogy húsvétig maradtok... :-)
Hong Kong külön világ, nem csodálom hogy nem tetszett, meg hogy egy szót sem értettetek az ottaniak szövegéből. Gésa pasijának adtam egy csomó dvd-t ami onnan való, és közölte hogy nem ért egy kukkot sem.
Örülök hogy azért jól érezted magad, buli buli hátán, biztos nem volt unalmas. Aludni meg itthon is ráérsz, bepótolod hamar.
sziaszia!!!! Jó újra itt látni és olvasni a jobbnál jobb sztorikat! Még egyszer (persze kicsit elkésve már, de) köszönöm a múltkori ajándékot! Remélem sikerül most pihenned egy keveset - alvásból sosem elég... :D
Sanghajban valóban jókat ettem, főleg az anyósom főztje verhetetlen! HK ebben is csalódást okozott, szinte állandóan éhes voltam, annyira nem ízlett a kantoni konyha!( pedig világhírű!!)
Az egyetlen alkalom amikor jót ettem az első este volt egy étteremben melynek neve- Old Shanghai !!:-))) Hagyományos sanghaji kaját főznek. Úgy találtunk rá, hogy a párom lement körülnézni a hotel környékén érkezésünk után( én még aludtam).-majd visszajött és szólt, hogy menjünk enni, mert talált egy jó "hazai" éttermet. Elindultunk, de menetközben elfelejtette, hogy merre látta- hát nem baj majd megkeressük. Egyik sarkon megálltunk, mert ismerős illat csapta meg az orrom- mondtam, hogy itt sanghaj szagot érzek!!:-)))-persze a kis drága kiröhögött!!
Forgolódtunk körbe- körbe majd a köv. sarkon megtaláltuk az éttermet!!
Szóval ez volt az első és egyetlen, hogy H.K.-ban jó főttkaját ettem, viszont azt el kell ismernem, hogy az angol reggelizőhelyek verhetetlenek!!- anyám azok a frissen sült forró! péksütik, szendvicsek, friss! és változatos saláták , ezerféle haboskávé, tea , + mittudomén, és az az illat!- hát a szüttyedt kiflihez szokott magyar ugrott egy cukaharát!!!( viszont még arra is vetemedtem, hogy vacsorára McDon-ban egyek- fújj mint a hülye amerikai túristák- ég is a pofám de az éhség nagy úr)
Sanghajban és Hangzou-ban viszont bepótoltam így jelentősebb súlyveszteség nélkül jöttem vissza,( pedig ált. 5-6 kg plussz úgy rám ugrik mindig, hogy észre sem veszem!! )Viszont itt + nem aludtunk ment a bulizás hányásig ( szószerint- bocs!)
A másnap + mindig minimum 3 napig tartott ( volna) ha másnap nem kezdődött volna előről az egész tortúra.Szóval a mérleg pozitív- szeretettel ajánlom a várost szíves figyelmedbe!:-))))
Víííí!! Nem hiszek a szememnek. Próbáljuk meg újra: (O-O) (/ - ) (*-*)
Hazaértél!!!! Dejóóó!! Már nagyon vártunk. ^^
Hát lehangoló ez a Hongkong-i kép, de sebaj, oda úgysem akartam menni. (: Seoul, Taipei, Shanghai, Beijing, Tokyo, Kyoto, Bangkok az elsődleges célpontok. (Úgy beszélek, mintha milliomos lennék. XDD) Mennyi finom kajácit ehettetek Shanghaiban. A nyálam is kicsordul. Ha jövőre nem visz el a barátom magával (mostmár tutifixre megígérte), akkor megharapom. :D
Pihenj sokat, és azután írj még nekünk szépeket. ^^
Az út elég vegyes volt, Hongkong szerintem egy nagy semmi- bank+ üzlet,- viszont rendezett. ( még érződik az angol hatás) Sem nem szép , sem nem érdekes.
Az viszont röhej, hogy a hivatalos kínait senki!! nem beszéli, viszont angolul mindenki tud!!- kész vicc volt amikor a férjem kínaiul próbált meg kommunikálni-oszt semmi!!- vagy ha válaszoltak ( a helyi dialektusban , angollal keverve)- na akkor meg nálunk semmi!!- maradt az angol
A párom szerint elég tudathasadásos a helyzet. Vásárolni főleg ezeket a hülye nagyonmárkás ( és eredeti!!!) cuccokat lehet rogyásig- már aki szereti , tehát gucci táska már volt átszámítva ft-ra300.000-ért (leárazva) a sok japán + szingapúri + kínai sorban állt az üzletek előtt ,-ha egyszer gazdag leszek és ilyet vennék lőjjetek le!! anyám!!! yachtot, forma-1-es autót Buick-ot meg ilyeneket úgy árulják mint itthon a kiflit. Kis üzletek egymás mellett , semmi faxni bemész és hazaviszed!!Szval ha valami nagyon sürgős dolgom nem visz arra akkor asszem ezentúl kihagyom.
Shanghai hozta a formáját -hát elég annyi , hogy aludni -azt nemigen szoktunk- mindig meglepődöm magamon , hogy legalább 3-szor meg tudok ebédelni meg legalább ennyiszer vacsorázni az alvásról + elég hamar le lehet szokni..- remélem még tudom hogy kell...( most jöttünk hajnalban kb 36 órája nem aludtam és szunya helyett itt verem a gépet.- a férjem meg bement dolgozni és még nem ért haza...
Áh, sajna nem hiszem, hogy menni fog. Ma takarítás lesz. Hogy utálom, de muszály! X__X Holnap meg délelőtt megint be kell mennem a suliba tanárt vadászni (jegybeírás). Amúgy mire gondoltál, hogy hol vagy hogyan?
Mai vizsgám amúgy 4-es lett (pszicho). Köszi Oolong, a szorítás biztos segített. :D
Engem is érdekelne már, hogy mi van luluval. Remélem hamarosan jelentkezik. ^^
Ha valaha is csináltatnék ilyet (bár nem fogok), akkor CSAKIS az egyedit választanám. Ha egyszer varratsz a bőrödre, azt onnan le nem szeded többé (a lézer az nagy kamu, pl. a pirosat ki sem szedi, amúgy meg a bőröd utána jól megnézheted...). Nem bírnám elviselni, ha valaki szembejönne velem egy ugyanolyannal. Elbeszélgetés, és szépen az alapján rajzolnának egy olyat, ami igazán én vagyok.