Keresés

Részletes keresés

Zoffar Creative Commons License 2002.02.04 0 0 282
Hm... Nem tudom. Lehet, hogy rombolom saját imázsomat, de én annyira nem viszolygok az SZDSZ szereplésétől. Ahhogy írod: "...1990-ben ők látszottak képviselni a legmegalkuvásnélkülibb antikommunista politikát..." ez igaz, de én inkább úgy látom, hogy ők inkább a centralizálási törekvések ellen lázadtak és lázadnak.

A MIÉP az egyik és ők a másik oldal. Középjobb- és baloldalon két ízig vérig kapitalista párt hancúrozik a Fidesz és az MSZP színeiben, akik között komolyabb különbség csupán a jól/rosszul felépített ideológiai arculat tesz különbséget. Esetleg még annyi, hogy menyire bízik a PR-ban és ennek fedezékében milyen eszközökhöz mer hozzányúlni a források megcsapolása érdekében. Ha már itt a polfórumon többen felvetették, hogy bal és jobb már nem definiálható pontosan a kavarodások miatt, akkor talán úgy lehet megfogni az SZDSZ - ellenkező előjellel a MIÉP - működésének lényegét, hogy adottak a magyar közéletben centralizálásra és decentralizálásra törekvő erők, ill. olyanok akik jellemző keményen konzervatív rendpárti vagy radikális anarchista eszközöket használnak fel önmaguk kifejezésére.
A két nagy kapitalista párt természetesen kizsákmányolja a két hangos "kispártot" saját működésének igazolására, hol azt hangoztatva hogy: "Mi azért nem vagyunk ennyire szélsőségesek...", hol azt sugározva: "Igenis bizonyos dolgokat nagyon jól gondolnak..."

A Centrum ebből a szempontból érdekes példa, mivel az modja: "Minden oldalnak van érdeme, de természetesen olyan vonása is, amit nem tudnánk felvállalni."
Számomra ez szimpatikus. Nem vet el teljes egészében egyetlen erőt sem azért, mert valami nem tetszik benne, hanem megpróbálja az ország számára hasznos törekvéseiket - bármely oldalról is jönne - integrálni. (Természetesen csak azokat, amelyek összeegyeztethetők...)

Jobbliberális és keresztyén-szociális.

Zfr

Előzmény: Sacco és Vanzetti (277)
Sacco és Vanzetti Creative Commons License 2002.02.04 0 0 281
Értem. De mi köze ennek a Centrumhoz? Miért dőlsz be minden provokációnak?
Előzmény: HJM (280)
HJM Creative Commons License 2002.02.04 0 0 280
Nemáne..
csak válasz BaSand (250)-re!
Előzmény: Sacco és Vanzetti (276)
Sacco és Vanzetti Creative Commons License 2002.02.04 0 0 279
Illető úrnak van egy véleménye. Ez a vélemény hogy a Centrum számára ideálisabb, mint az SZDSZ,a amelyre eddig szavazott nem hinném, hogy ebből lehetne bármilyen összeesküvéselméletet fabrikálni... Az összeesküvés elméletek nincsenek, csak azt hivő elmebetegek - nem ezt szokták mondani?

Ezzel egyet értek. Valóban így van.

Vedd észre: Sacco és Vanzeti senkit nem kényszeríthet szavazata megváltoztatására. Azt azonban nagyon sajnálatosnak tartom hogy elsősorban azért választja az SZDSZ helyett a Centrumot mert az SZDSZ-nek nincs esélye a bejutásra. Ez az én szememben árulás-színű. Elnézést ha valakit megbántottam

Itt azonban nem taljesen. Más indokaim is voltak lenn az szdsz-szel szemben, de nem akarom ismételni mert topicomnak nem az szdsz vagy politikusainak sározása a célja. (Különben is van pár olyan információm ami nem publikus sajnos. Viszont befolyásol a döntésben.)

Én nem árultam el az SZDSZ, sokkal inkább az SZDSZ legfelső vezetése árulta el a tagságot. Sajnos a párt működésébe is volt rövid ideig betekintésem. Az SZDSZ belső ügyei, a legtöbb párthoz hasonlóan, nem igen szoktak nyilvánosságra kerülni, azonban nyugodtan elhihetik sokan, hogy némely esetben korántsem olyan liberális és demokratikus a légkör, mint azt a párt magáról elhitetni igyekszik. Meglepő lenne mindannyiótok számára ha betekintést nyerhetne, számomra is az volt, a párt hierarchiájába; nem lenne sokkal jobb légkör tapasztalható, mint például Torgyán körül a kisgazdapárt nyugalmasabb periódusaiban. (Egy dolgot említek, ami valamelyest napvilágot látott: a vidéki szdsz-esek egy csoportjának teljes negligálását a pártban. Ezek a módszerek messze nem nevezhetők demokratikusnak, messze nem eurokonformak, sokkal inkább egy bolsevik szervezetre emlkeztet.) Sajnos. Sajnos ki kell mondani Magyarországon nincs liberális párt! Illetve az nem összeegyeztethető azokkal a normákkal amiket pl. nyugaton joggal elvárnának a szavazók.

Szóval ezt kell mondjam eddig SZDSZ volt, de tévedtem. Most már Centrum a választásom. (Vagy még elválik...)

Előzmény: Tárnokvölgye (246)
nem0 Creative Commons License 2002.02.04 0 0 278
Mondjuk nem sokat reagáltál érdemben arra, amit írtam, de ha már reagáltál, hadd tegyem ezt én is:
A fidesz 1994-ben az szdsz-szel szemben nem koalált az mszp-vel ...
Ami szerinted zseniális húzás volt, azt a másik oldal úgy látja, hogy Orbán jól berágott, amiért a nagyobbik testvér nem vitte be a hátán a Fideszt is a koalícióba, így ugyanis Viktorka már a második ciklusban nem kellett senkinek, vagyis hoppon maradt.

BaSand!
Úgy látom, többen kiakadtak tőled, mivel nem vagy vitapartner. Ahelyett, hogy reagálnál mások érveire, egyszerűen a szőnyeg alá söpröd azokat, mondván, hogy nem számítanak, mivel neked más a véleményed.
Ilyenkor ugye roppant elégedett vagy magaddal!

Előzmény: Tappancs (181)
Sacco és Vanzetti Creative Commons License 2002.02.04 0 0 277
Egyet kell sajnos értsek veled az SZDSZ mostani szereplése még blöffnek vagy viccnek is rossz - nyugaton egy fejlett demokráciában sajnos el kell ismerjem nem lenne sok esélyük. Korábbi bizalmam nagyrészt abból fakadt irántuk hogy 1990-ben ők látszottak képviselni a legmegalkuvásnélkülibb antikommunista politikát. (Aztán később 93-tól nagyrészt kikapcsolódtam a magyar közéletből, egy ideig a tengerentúlra szólított a munkám, valójában még most se állandó az itthontartózkodásom, de vélhetőleg egy lakást azért fenn tudok tartani Pesten a jövőben is és hazajárogatok.)
Előzmény: Zoffar (252)
Sacco és Vanzetti Creative Commons License 2002.02.04 0 0 276
Halálbiztosszupertuti de ez itt baromi nagy OFF! :D
Előzmény: HJM (275)
HJM Creative Commons License 2002.02.04 0 0 275
:-((
helyesen

ezért nem is járulhattak hozzá, és meg sem tagadhatták a hozzájárulás megadását...

Előzmény: HJM (274)
HJM Creative Commons License 2002.02.04 0 0 274
Tudtommal be sem jelentették...
ezért nem is járulhattak hozzá és el sem utasíthatták a hozzájárulás megtagadását...
ergo bírósághoz sem kellett ezért fordulniuk...
nem is munkagépekkel vonultaj fel a legforgalmasabb útszakaszokon...
nem is szólította fel őket senki, hogy oszoljanak széjjel...
nem is kellett a "tömeget" feloszlatni, annál is inkább mivel tudtommal a rendőrök oda sem mentek...

Miért?

A rendőrség miért nem végezte a dolgát, miért nem tette a kötelességét?
És miért tette amikor a Roosevelt-téri fákért tüntetők nem az engedélyezett helyen folytatták a megmozdulást?

Csak nem "kampány" okokból?
Csak tán nem azért, hogy legyen hivatkozási lehetőség rá, hogy "lám mi nem vertük szét pedig nem is volt engedélyezve" ?

Ugyan már...
nem vagyok madár, nem toééas a hátam...

Egyébként úgy tudom, hogy meg fogják őket ezért büntetni...

Én azokat is megbüntetném akik bármely okból is, de nem tették a dolguket, azt amit a törvény ilyen esetekre előír.

Előzmény: BaSand (267)
alfalfa58 Creative Commons License 2002.02.04 0 0 273
Szóval: miért is nem lehetek én jó SzDSz-es?
Előzmény: alfalfa58 (272)
alfalfa58 Creative Commons License 2002.02.04 0 0 272
És te miből tudod azt megállapítani, hogy valaki SzDSz-es vagy sem?

:-O

Előzmény: Endrézet (269)
NagyFehérFőnök Creative Commons License 2002.02.04 0 0 271
Kedves HitetlenTamaska !

Köszönöm korrekt válaszod. A véleménykülönbségünk ugyan megmaradt, de legalább tisztáztuk a félreértést. A közöttünk lévô véleménykülönbséget az április 7-i választások tisztázni fogják. Javaslom, hogy térjünk vissza a témára 9 hét múlva. Addig is ajánlom tanulmányozásra a 128, 132, 139, 142, 144, 145 -ös hozzászólásokat.

Zoffar kartács 234-ben megfogalmazott véleményével maximálisan egyetértve átmenetileg búcsúzik és mindenkinek további jó hitvitákat kiván:

NagyFehérFônök

Előzmény: HitetlenTamaska (138)
alfalfa58 Creative Commons License 2002.02.04 0 0 270
Minden engedély nélküli tüntetés egyenlő. Vannak azonban engedély nélküli tüntetések (ezek a szociálliberális engedély nélküli tüntetések), amelyek még egyenlőbbek.
Előzmény: BaSand (267)
Endrézet Creative Commons License 2002.02.04 0 0 269
Akkor voltál te SZDSZ-es, amikor én Auguszta főhercegnő.
Előzmény: alfalfa58 (263)
BaSand Creative Commons License 2002.02.04 0 0 268
Bingó ! Traiesca Siculus !

De csitt, nehogy megtudja Kuncze elvtárs, hogy lelepleztél minket!

Előzmény: Siculus (264)
BaSand Creative Commons License 2002.02.04 0 0 267
Jesszus Mária !

Hárítottam volna? Azt hittem, hogy megállapítottam, hogy nem volt engedélyük. Ahogy Gusztos bohócéknak sem volt. A METÉSZT elverték, a Gusztos meg jópofáskodott. Capise?

Előzmény: HJM (266)
HJM Creative Commons License 2002.02.04 0 0 266
Én meg arra emléxem, hogy bejelentés után nem engedélyezték amit a bíróság is jóváhagyott.

A bírósági döntés ellenére a tüntetés szervezői az utcára vitték az embereket.

A hatályos jogszabályok alapján a tüntetést fel kellett oszlatni.

Ne hárítsd át a szervezők felelőssét, provokációját azokra akik a hatályos jogszabályok alapján végezték a dolgukat.

Előzmény: BaSand (250)
Tappancs Creative Commons License 2002.02.04 0 0 265
Az új baloldal magától alakult és nem az mszp-be lepetézett ügynökök hozták létre. Ha valóban indul a választásokon az ÚB, akkor jónéhány szavazatot el fog venni az mszp-től. Ráadásul komoly lépéselőnyben van az mszp-vel szemben, mert -talán éppen Szűröst kivéve- nincs tele volt az állampártból ismert PB- és KB-tagokkal.
A szavazatok kérdésében áprilisban tisztábban fogunk látni.
Előzmény: Endrézet (262)
Siculus Creative Commons License 2002.02.04 0 0 264
Milyen munkahely ez, ahol dolgoztok?

Fizetett bérencek. Ez a munkájuk.

alfalfa58 Creative Commons License 2002.02.04 0 0 263
Mi SzDSz-esek nappal annyit internetezünk, amennyit csak akarunk (igaz, éjszaka viszont dolgoznunk kell). Mi SzDSz-esek mindig tudjuk, mit kell cselekednünk, és ha tudjuk, akkor mindig meg is tesszük.

Most például mi SzDSz-esek mindannyian a Centrum Pártra fogunk szavazni.

Kivétel nélkül.

Endrézet Creative Commons License 2002.02.04 0 0 262
Sej, de jó nektek, nappal interneteztek orrba-szájba. Nekem csak este 6 után szabad, akkor meg alig lehet bejelentkezni. Milyen munkahely ez, ahol dolgoztok?
Egyébként nem minden SZDSZ szavazó fog a CP-re szavazni. A CP - ismétlem! a Fidesz elől viszi el a szavazatokat.
Az Új Baloldal pedig egyszerűen egy vicc. Zűrös Mátyás, meg az a kövér Andor gyerek, most nem jut eszembe a neve... komolyan gondolják?
Előzmény: alfalfa58 (261)
alfalfa58 Creative Commons License 2002.02.04 0 0 261
Van egy jó hírem: 29 %-kal nőtt a Centrum Párt támogatóinak száma (ugyanis mi SzDSz támogatók mind a huszonketten úgy döntöttünk, hogy a Centrum Pártra szavazunk - azért, hogy ne vesszen el a voksunk a választások során).
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.04 0 0 260
Ezt kapja az aki csak segíteni akart... ;)))(
Előzmény: kovvacs (258)
kovvacs Creative Commons License 2002.02.04 0 0 258
Edvárd, fő a jóindulat, csak oda ne égjen:P
Előzmény: Törölt nick (256)
alfalfa58 Creative Commons License 2002.02.04 0 0 257
"Alfa, gyere, most üzente a főnök, hogy utalták a fizut!"

Rohanok - csak azt mondd meg, hogy a Kuncze oszt, vagy a Kupa!

Előzmény: BaSand (242)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.04 0 0 256
Ne haragudj de ezt nem Neked kéne jobban tudnod? Próbáld meg a honlapjukat! :)
Előzmény: kovvacs (254)
alfalfa58 Creative Commons License 2002.02.04 0 0 255
Az igazsághoz tartozik, hogy én sem szavazok az SzDSz-re, mert nagyon nem szeretném, ha elveszne a voksom.

Persze, a Centrum Párt az egészen más... - főleg az SzDSz-esek számára.

Előzmény: BaSand (237)
kovvacs Creative Commons License 2002.02.04 0 0 254
Ne haragudjatok, picit off,
de van valahol elérhető formában Centrum - jelöltlista?
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.04 0 0 253
A helyzet az hogy tulajdonképpen egyet kell értsek Veled. Jómagam a MIÉP-et támogatom - ennek okait már több helyütt kifejtettem. Végül is hasonló logikával mint az imént Te.

Hát sok sikert! Én magam nem tartom lehetetlennek az 5% megcsípését, a MIÉP-nek is sikerült 1998-ban pedig senki nem hitte, nem akarta hogy higgyük...

Hasonlóan igaz ez egyébként az ÚjBaloldalra is.

Mindenesetre le tudnám képzelni hogy 12 év múlva a magyar politkát más pártok alakítják majd mint most. Fidesz mivel fiatal még lesz, a MIÉP megerősödhet, az MSZP azonban eltünhet hisz választórétegei elhalnak, "civilizálódnak". Az SZDSZ furcs mód hangos oszlásnak indult - a dögkút szaga már messzről kiabál. Lehet hogy a Centrumnak és az ÚBP-nek van jövője, lehet másoknak akik még nincsenek is sehol...

Ki tudja? :)

Előzmény: Zoffar (252)
Zoffar Creative Commons License 2002.02.04 0 0 252
alfa ősnick, Sacco&V... pedig tök friss. De ez nem jelent semmit.

Hogy melyi SZDSZesek? Akik ugyan annyira meglepőnek tartják az SZDSZ mai irányvonalát, mint az egykori Fidesz szavazók a mai Fideszét, mégsem akarnak az MSZPre szavazni. Jó kis paraméteres egyenlet. :-)))
Nincs még itt lejáttszva semmi. Majd április végén...

Zfr

Előzmény: Törölt nick (249)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!