Keresés

Részletes keresés

csilla597 Creative Commons License 2006.04.03 0 0 3195

Sziasztok!

 

A mini-muffinsütőben a 24 db megfelel tészta-mnnyiségileg a rendes 12 db-osnak?

 

És olyanban lehet sütni, amin nem azt írja, h muffinpapír, hanem mignon-papír? Van különbség? Mivel a mignont nem szokták sütni... Köszi a segítséget!

 

 

Anny68 Creative Commons License 2006.04.02 0 0 3194
Köszi a tanácsot kifogom próbálni nagyon nagy sikere volt azt hiszem nemsokára imét sütnöm kell.Akkor majd beszámolok hogy sikerült.
Előzmény: latsia1 (3193)
latsia1 Creative Commons License 2006.04.01 0 0 3193
Anny68, egészségetekre!:O)

Szerintem ne tedd kapszliba, különösen a sós muffikat..
Kend ki a formádat egy kis vajjal és lisztezd ki, úgy ki fog jönni...remélhetőleg, mert ha egy kicsit visszaolvasol, látod, hogy vannak ilyen-olyan minőségek a teflonban is...
De remélem nem lesz gond, majd legközelebb írd meg, bevált-e, ok?:O)
Előzmény: Anny68 (3192)
Anny68 Creative Commons License 2006.03.31 0 0 3192

  Szia latsia!

 

Elloptam a sajtos sonkás hagymás recepted hát isteni finom. Én most kaptam egy muffin sütőt a férjemtől,és nagyon nagy sikere volt a receptnek.Teflonos a sütőm de adtak mellé papír formát is én abba tettem a tésztátés úgy a muffin sütőbe kicsit a papír rá ragadt de azért elfogyott.Nem tudom ha papír nélkül sütöm akkor is ki fog jönni a formából? Vagy olajozzam előtte ki? Várom a válaszod!!!!!

Előzmény: latsia1 (3176)
Tereza Creative Commons License 2006.03.29 0 0 3191

Latsia,

amig irtam az előbbi hsz-omat, te már ebben válaszoltál a kérdésemre a teflonos ügyben.

Előzmény: latsia1 (3188)
Tereza Creative Commons License 2006.03.29 0 0 3190

Szia Latsia!

Köszönöm a válaszodat.

Ezek szerint sok fajta jó szilikonos létezik. A teflonost már nem is használod, teljesen áttértél  szilikonosra?

Nagyon "formás", gusztusos a virslis muffinod.

 

Előzmény: latsia1 (3187)
latsia1 Creative Commons License 2006.03.29 0 0 3189
Bocsánat, nem akartam vastag betűkkel!!! :O((((
latsia1 Creative Commons License 2006.03.29 0 0 3188
Zitka, mielőtt szilikonos formám volt, kipróbáltam egy pár teflonos formát.....egyik a másik után repült a kukába, mert mindbe beleragadt a muffin előbb-utóbb.....

Az egyetlen teflon muffinforma, amibe viszont soha az Tefal termék volt....
A Giardini pld első alkalom után úgy felidegesített, hogy már tettem is ki a szűrét!:O))

Egyébként vanegy kekszsütő formám is, az is Tefal, abba sem ragad bele semmi....érdekes..
Előzmény: Zitka (3179)
latsia1 Creative Commons License 2006.03.29 0 0 3187
Szia Tereza!

Ezt nem a tefalban sütöttem, ez ....na várj felteszem!
Tehát az első a mini muffinos forma, az Tefal, a bordó.
Ez a 2. pedig, a normál muffinméretű ez nem Tefal, ezt itt vettem Svédo-ban...de nagyon szuper!

Igen, ugyanabban sütök, soha nem lehetett érezni a "másik" illatát, ízét. Hála Istennek!:O) Úgyhogy ez tényleg nem gond.


Előzmény: Tereza (3177)
margoci Creative Commons License 2006.03.28 0 0 3186

Sziasztok! Ez az első levelem és nagyon tetszik a virslis muffin biztosan ki fogom próbálni . Én is küldök egy kikisérletezett receptet. Nálunk bevált.

 

Sajtos muffin

 

10 dkg margarin  

2 tojás

csapott kávéskanál só

10 dkg liszt

kávéskanál sütőpor

késhegynyi szódabikarbóna

1 púpos evőkanálnyi reszelt sajt, /a füstölt nagyon finom/

Az első hármat keverőgépben összekeverem, a tojásokat egyenként teszem bele és mindegyikkel összekeverem. Ez különösen akkor fontos ha többszörözöm az adagot.

A lisztben elkeverem a sütőport és a szódabikarbónát. Majd a keverőtálba teszem  két részletben és a géppel összekevertetem. Utóljára a sajtot is jól belekeverem.

Szinte mindent a géppel csináltatok. Azt tudni kell,  hogy a margarint egy kicsit felolvasztom a mikróban. Ha az állaga nem elég laza 1-2 evőkanál tejjel lazitom.

 

Az én muffin sütőm teflon, most kaptam karácsonyra, elég sokat használom, hol édeset hol sósat sütök benne. szeretem mert gyorsan és  finomakat lehet benne sütni. A Stahl Judit müsorából kaptam kedvet hozzá.

Tereza Creative Commons License 2006.03.28 0 0 3185
Bocs, nem akarok- igy a helyes (nehogy más értelmet kapjon a szöveg).
Előzmény: Tereza (3184)
Tereza Creative Commons License 2006.03.28 0 0 3184
Lehet, hogy még újdonság varázsa hat rájuk? Bocs, nem, akarok rosszindulatu lenni.....
Előzmény: Zitka (3182)
Tereza Creative Commons License 2006.03.28 0 0 3183

Van nekem szilikonosom is, de az egyik nagy lyukú (azaz nem normál közepes), a másik meg nem elég mini - de ezt már nem akarom itt nagyon ragozni, mert, iegyszer ezt már itt kitárgyaltuk (mármint a méretet).

A méret és belevaló recept-arányokon kivül nincs is vele semmi baj, de nálam nincs olyan gyakran igénybe véve mint pl. Zitkánál vagy Latsiánál, akik szorgalmasan sütnek, igy az én véleményem nem sokat számit.

Az enyémeknek csokoládés illatuk van, mivel leginkább csokist sütöttem benne és nem akarom nagyon vegyszerezni. Ezért vacilálok a hagymás muffinokkal (mármimt szilikonban). Kell a hagymáshoz külön szilikon tepsikét venni?

 

Zitka Creative Commons License 2006.03.28 0 0 3182
Igen, 24-es. Nem fekete, inkább sötétszürke metál színű. Egyelőre jól kiugrálnak belőle a muffinok. :-)
Előzmény: Tereza (3180)
Tereza Creative Commons License 2006.03.28 0 0 3181

Az az egészben a vicc, hogy valakinek a kérésére sütöttem -" mutasd már meg milyen is a muffin, mert csak hallottunk róla" felszólitására, és akkor szép volt. Bezzeg ha a másodikat látták volna! Általában ez forditva szokott lenni.

 

Tereza Creative Commons License 2006.03.28 0 0 3180

A tepsit még tavaly vettem, már nem emlékszem, hogy 1szer vagy 2szer sütöttem benne, akkor rendben volt.

Most hosszú idő után kétszer sütöttem (de nem egy napon) és bizony,(a második után) olyan ragacsos lett, hogy áztattni kellett. Igen, olyan mint a tiéd.

Van Tefalos szilokonosom (azért is kérdeztem Latsiát), de ezt ilyen pici lyukúban akartam. Hááát, most elment az önbizalmam.

A te újad is 24-es mini? (A Kikás)

 

 

Előzmény: Zitka (3179)
Zitka Creative Commons License 2006.03.28 0 0 3179
Tereza, neked is olyan "ragacsos" maradt a tepsi, ahogy az én lenti képemen látszik? :-(  Nem akarom egyértelműen a droetkert szidni, de én is hasonlóan jártam anno. Lehet, hogy nem rögtön a második próbálkozásnál, de egy ideje nemhogy nem gátolja a tapadást, de inkább elősegíti. :-)  Azóta ebben csak kapszliban sütök. De sajnos a sósak finomabbak meztelenül, úgyhogy erre a célra vettem egy új minis tepsit, vmi holland gyártmány, KIKA-ban 1990 volt.
Előzmény: Tereza (3178)
Tereza Creative Commons License 2006.03.28 0 0 3178

Én mostanában ritkán muffinozok.

Nemrég csináltam a Zitka (873 hsz) féle sajtos-sonkás muffint (köszi a jó receptet) az 5-keres 24-es miniben. Nagyon szép és finom volt, szépen jött ki a formából.

Egy hét múlva megismételtem, és bizony csak darabokban jött ki. Valahogy köszönő viszonyban sem volt az előbbivel.

Mindkét esetben kiolajoztam a lyukakat. Igaz, hogy a sajt és a sonka  (vagyis én tarja kockákat használtam) mennyiségét kicsit szabadon kezelem, nem ragazkodom a 0,6 dl-hez. Hőfok 190 C volt.

Miért  a második nem sikerült?

Tereza Creative Commons License 2006.03.28 0 0 3177

Latsia,

elnézést, ha tévednék, de nekem úgy rémlik, hogy Tefal szilikonosod van. Abban sütötted ezt? Azért kérdezem, mert az olyan nagy mélyedésű és 6db-os, azaz ezt 2 tepsiben kellett sütni. Jól gondolom?

Még egy kérdés: Ugyanabban a szilikonosban szoktál sütni hol hagymásat, hol édeset? Lehet ezt igy, nem veszi át a szilikon a hagyma, vagy a csoki illatát?

Előzmény: latsia1 (3176)
latsia1 Creative Commons License 2006.03.28 0 0 3176
Zitka, muszáj lesz beszerezned egy szilikon formát simán kicsusszannak belőle a muffkók!
Nem, nem lette a virsli mellett rés....nem tudom miért..

Így csináltam:

SONKÁS-HAGYMÁS-SAJTOS MUFFIN

12 db

2 dl joghurt
1/2 dl olaj
2 tojás
1 tk só
10 dkg reszelt sajt
1 kis fej hagyma apróra vágva
2 ek póréhagyma zöldje apróra vágva
20 dkg liszt (benne egy csomag, vagy 2 kk. sütőporral)
1,5 pár azaz 3 db virsli

Az első 4 összetevőt összekeverni, majd bele a reszelt sajt, a hagymák és a sütőporos liszt.
A muffinformába adagolni és a közepükbe - az eredeti recept szerint - minivirslit nyomni, de én a snassz virslit daraboltam fel és ezt tettem bele.

Latsia:
- karakteres sajt kell bele, én füstöltet tettem

Előzmény: Zitka (3175)
Zitka Creative Commons License 2006.03.27 0 0 3175

Én minivirslivel csináltam, a kerek végük kb. fél cm-re kiállt a muflikból még sütés után is. Sokan röhögtek rajta, meg különféle asszociációik támadtak. :-DDDDDDDDDDD

A kihűlés után nem lettek "üregek" a virslik körül? Az enyémek ilyenek lettek. De kitaláltuk, hogy kifejezetten jó, oda lehet belenyomni esetleg egy kis mustárt, ketchupot. Megpróbálok kivágni a "nagy" képből egy kisebbet, amin látszik (nemcsak az agyonragadt tepsi :-(  )

 

 

Előzmény: latsia1 (3173)
latsia1 Creative Commons License 2006.03.26 0 0 3174
Nem, ezt nem mini, normál 12 db-os!
Előzmény: Zitka (3172)
latsia1 Creative Commons License 2006.03.26 0 0 3173
Zitka drága, akkor nagyon köszönöm Neked, isteni finom!!!! Na és nagyon dekoratív ezzel a virslikével!:O)
Előzmény: Zitka (3172)
Zitka Creative Commons License 2006.03.26 0 0 3172
A dizájn asszem az enyém volt. :-))))  A tiéd is minimufli? Én olyat csináltam először... tényleg finom. :-)
Előzmény: latsia1 (3169)
magnum13 Creative Commons License 2006.03.26 0 0 3171
bocs,elfelejtettem:koszi
Előzmény: csilla597 (3168)
magnum13 Creative Commons License 2006.03.26 0 0 3170
es meg finom is,sajat keszitesu cukrozott narancshej is van benne.
Előzmény: csilla597 (3168)
latsia1 Creative Commons License 2006.03.26 0 0 3169
Mai muffin: Virslis muffin

Nem tudom honnan a recept, de bárkitől is mentettem, köszönöm!

csilla597 Creative Commons License 2006.03.25 0 0 3168
Jól néz ki! :)))
Előzmény: magnum13 (3166)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.03.25 0 0 3167
189. SZŐLŐS MUFFIN (12 db)

Hozzávalók:
100 g teljes kiőrlésű liszt,
60 g finomliszt,
1, 5 teáskanál sütőpor,
2 evőkanál diétás margarin,
1 ek. cukor,
2 tojás,
1 csomag vaníliás cukor,
fél tk. fahéj,
150 ml fölözött tej,
150 g kis szemű szőlő.
Elkészítése:
A lisztet elkeverni a sütőporral. Habosra keverni a margarint, cukrot, tojást, vaniliás cukrot, fahajat és a tejet. A szőlőt és lisztet hozzáadni, elkeverni. 190°C-os sütőben 20-25 percig sütni.

fogalmam nincs, mi az a diétás margarin :-)
ezt egyszer már csináltam tk tönkölyliszttel, mintha nem lett volna elég édes, és a túl sok tk liszt miatt nem jött föl eléggé. de jó volt.
Előzmény: Törölt nick (3165)
magnum13 Creative Commons License 2006.03.25 0 0 3166
igy nez ki muffin teszta tortaformaban sutve.








Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!