Keresés

Részletes keresés

ballor Creative Commons License 2002.03.22 0 0 111
Matusek:

Kipróbáltam az F3-as képnézést WCvel, de ha valamivel belenyúlok, akkor is ottmarad a gép neve! Akkor mégiscsak bele lehet nyúlni a képekbe?

Engem továbbra is érdekelne, hogy milyen képet csinál legjobb minőségben min. ill. max zoomal! Lehetőleg kézből, ne állványról! Ha tudsz felrakni, okés lenne!

Szerintem a makróra rakhatnál több képet, ami fent van, az eléggé elkedvetleníthati a vásárlókat (a tubus belógása a képbe elég ronda-vakus kép)

matusek Creative Commons License 2002.03.22 0 0 110
na most mar csak azt mondja meg valaki, hogy a link miert romlott el? A forum.index.hu-t nem en raktam oda ele :(

Tehat itt van a cucc (nem linkekek, tesek kimasolni:

www.megahardver.hu/egyeb/fuji2800

matusek Creative Commons License 2002.03.22 0 0 109
Na, dolgoztam egy kicsit, es az oldalon rendszereztem a kepeket.
Lehet oromkodni, meg kivansagokat kerni, aztan updat-elek.

Itt a cucc: www.megahardver.hu/egyeb/fuji2800/

Bau Creative Commons License 2002.03.22 0 0 108
Szerintem az egy természetes dolog a digitális technikában hogy a gép szoftvere javít a képen, és ha ennek ilyen jó az eredménye, annak csak örülni lehet.
Előzmény: -tarkus (106)
matusek Creative Commons License 2002.03.22 0 0 107
Ertem! Vagyis nem igazan, de lenne egy kerdesem.
Miert erdekel teged a kep tenyleges elessege? A gep ilyen kepet keszit, es akar hasznalt hozza kulso segitseget (szoftvert) akar nem, az eredmennyel meg vagyok elegedve.

Ha nem hasznal autosharp-ot, akkor gondolom nem lesz ilyen szep a kep, de az miert jo? Ebben az esetben orulok, hogy benne van ez a funkcio, es javitja a kep elesseget.

Előzmény: -tarkus (106)
-tarkus Creative Commons License 2002.03.22 0 0 106
Kedves matusek!

Az autosharp az elkészített képet egy digitális szűrőn ereszti át, a kölönböző színek közötti átmenetet erősíti, keményíti fel. Ez jól látható a fürdőszobás képen lévő sötét flakon és a kvázi szürke háttér találkozásánál fellépő világos vonalban. Tehát ez nem a valódi élessége a képnek, hanem egy beépített program eredménye.
Félre ne érts, én nem a sötétben készült kép élességét vitatom, mert szerintem ennek nincs akkora jelentősége, és különben is egy viszonylag nagylátőszögű optika esetében a blende nyílás sem igazán determinálja az eredményt. (Persze, ha full telébe nyomnád az optikát, és úgy lősz, az már érdekesebb eredményeket szülne.)
Szóval engem mindössze a gép által készített kép tényleges élessége érdekel.

üdv tarkus

Előzmény: matusek (101)
Bau Creative Commons License 2002.03.22 0 0 105
Nekem is működik a sötétben fotózás 1.5 és 2 méter távolságra is. Nem tudom hogy működhet az élességállítás sötétben segédfény és elővillanás nélkül, mondhatni hogy ez nekem is rejtély, de működik. :)

Rég linkeltem már ide a saját 2800 -assal készült képeimet, van néhány eredeti méretben is:
bau.rulz.hu

Előzmény: matusek (95)
Bau Creative Commons License 2002.03.22 0 0 104
ha 2mp módban használod a gépet, akkor nincsen digit zoom, kisebbe meg felesleges használni :)

egyébként jelzi a gép, de minek fényképeznél kis felbontásban?

Előzmény: ballor (103)
ballor Creative Commons License 2002.03.22 0 0 103
és nem tudnál vagy két képet ellőni 1600x1200ban min. ill. max zoommal? A téma mindegy, csak látni akarom a képét a legjobb felbontásban, a minőségét is hagyd már léccccci a legjobb állapotában!

szóval kis felbontásban digi zoom, akkor megjelenik egy újabb valami a kijelzőn? remélem felhívja a figyelmet, hogy az már digizoom!

matusek Creative Commons License 2002.03.22 0 0 102
Nem, a kepek nem 1600x1200-asak, hanem a felrakott meretben keszultek, tehat 640x480-ban.

Van egy fontos dolog, amit nem art tudni:
Optikai zoom minden felbontasban 6x-os, tehat annyi a maximum, amit adhatsz a kepnek.
A digitalis zoom viszont mashogy mukodik.

640x480-ban 2.5x-es
1280x960-ban 1.25x-es
1600x1200-ban pedig NINCS.

A digitalis zoom kepkivagassal keszul, ezzel magyarazhato, hogy a felbontas novelesevel ennek a funkcionak az erossege csokken.

Kikapcsolni a funkciot nem kell, a kijelzon a zoom jelolesnel latod, hogy meddig van az optikai, es meddig van a digitalis.

Előzmény: ballor (100)
matusek Creative Commons License 2002.03.22 0 0 101
Szia tarkus!

Hogy erted, hogy "autosharp" nelkul?
Csak bementem a furdoszobaba, becsuktam az ajtot, es nyomtam az exponalogombot. Nem allitgattam semmit, hiszen pont az a lenyege, hogy a gep altalanos hasznalatakor keszitett minosegre vagyunk kivancsiak.

Előzmény: -tarkus (98)
ballor Creative Commons License 2002.03.22 0 0 100
a digizoomot hogy kell rárakni? a 2600-ossal nem volt időm ilyeneket próbálni! Gondolom azért a digizoomot teljesen ki lehet kapcsolni ha nem kell!
ballor Creative Commons License 2002.03.22 0 0 99
Köszi a felrakott képeket, még csak annyit kérnék, hogy küld már el nekem ezeket a zoomosakat eredeti méretben! Gondolom 1600x1200-as képek ezek!

ballor@freemail.hu

ha az oldaladra felrakod, az is jó!

-tarkus Creative Commons License 2002.03.21 0 0 98
Kedves matusek!

Feltennél egy hasonló 1200x1600-as sötét+vaku képet de autosharp nélkül?

üdv tarkus

Előzmény: matusek (95)
matusek Creative Commons License 2002.03.21 0 0 97
Felraktam 3 uj kepet
1. sima
2. 6x-os optikai zoom
3. 6x-os optikai es 2.5x-es digitalis zoom

a szokasos helyen: http://www.megahardver.hu/egyeb/fuji2800/

Előzmény: ballor (96)
ballor Creative Commons License 2002.03.21 0 0 96
Tegyél már fel min. ill. max zoomos képet! Lehetőleg a téma u.a. legyen már! Kíváncsi vagyok a 6x zoomra!

Köszi

matusek Creative Commons License 2002.03.21 0 0 95
Mogorva!

Feltettem a teljes meretu kepet, amit ma delelott a fordoszobaban csukott ajto mellett keszitettem (ablak nincs) ugy, hogy a lampa le volt kapcsolva, es kb masfel meterre voltam a lefenykepezett szekrenytol.

No comment

http://www.megahardver.hu/egyeb/fuji2800/
utolso kep az.

Előzmény: Mogorva (91)
ibarom Creative Commons License 2002.03.21 0 0 94
végezetül szerintetek érdemes várni a vásárlással, azaz lehet számitani a KÖZELJÖVŐBEN JELENTŐS áresésre? ( > 10-15%)
nogard Creative Commons License 2002.03.21 0 0 93
Köszönöm!
Előzmény: Mogorva (92)
Mogorva Creative Commons License 2002.03.21 0 0 92
Előzmény: nogard (89)
Mogorva Creative Commons License 2002.03.21 0 0 91
Márhogy mennyiben is állítok hülyeséget? Arra gondolsz, hogy hülyeség, hogy egy digitális fényképezőgép sötétben nem tud élességet állítani? Hehe... Cáfolj meg, ha kérhetem. :))

De ne 640*480-as képpel, hanem teljes méretűvel.

Aztán beszélgethetünk a kontaszt-detektáláson alapuló élességállításról...

Előzmény: matusek (90)
matusek Creative Commons License 2002.03.20 0 0 90
Mogorva!
Ne legy ilyen mogorva! Hulyeseget allitasz. Elvben igazad van, de a gyakorlat mast mutat. En HASZNALOM a gepet, ezert tudom, hogy ait mondok az nem marhasag.
Nezz el ide:
http://www.megahardver.hu/egyeb/fuji2800/
es meglatod, hogy igazat beszelek
Előzmény: Mogorva (87)
nogard Creative Commons License 2002.03.20 0 0 89
Sziasztok! Kérlek benneteket, hogy szánjatok meg, és áruljátok el a foteksz nagyker czímét. Igen olvastam, hogy melyik topicba van, de ott nem találtam meg. Előre is köszönöm. Nog
Bau Creative Commons License 2002.03.19 0 0 88
Hát nekem eddig csak kétszer kellett így fotóznom de nem volt élesség problémám, pedig max 2.5 méterre volt a fotózott tárgy.
Előzmény: Mogorva (87)
Mogorva Creative Commons License 2002.03.19 0 0 87
Jaja... Elvillan a vaku, bevilágítja a terepet... Na de MIRE ÁLLÍT fókuszt, ha nem lát semmit? Ez itt a legfőbb probléma, nem pedig az, hogy a madár nem lát semmit a képkivágásból.
Persze, ha beáll végtelenre, akkor 5 m-en túl elvileg majdnem éles minden. De csak majdnem. :DD
Előzmény: Bau (86)
Bau Creative Commons License 2002.03.19 0 0 86
persze, gond nélkül

Elvillan a vaku, bevilágítja a terepet és kész a jó kép, ilyen egyszerű. :)

De tegyük hozzá hogy nagyon ritka az olyan helyzet, amikor erre szükség van.

Előzmény: ibarom (85)
ibarom Creative Commons License 2002.03.19 0 0 85
bőrtok probléma: a digitcamnál adnak most hozzá gyári bőrtokot!

tehát valóban jól értettem, ha nincs kép a kijelzőn attól még tud korrekt képet csinálni?

Bau Creative Commons License 2002.03.19 0 0 84
külön kell megvenni jó drágán, de én azt sem tudom hogy néz ki a gyári tokja
Előzmény: matusek (83)
matusek Creative Commons License 2002.03.19 0 0 83
Ha nem latsz semmit a kijelzokon, akkor csak nagyjabol fenykepezel. Nem nezel semmit, csak arra tartod a gepet, aztan nyomod a gombot.

Bortok????? Milyen bortok????? Sot! Milyen tok???? nem jon vele semmi :((((

Előzmény: ibarom (82)
ibarom Creative Commons License 2002.03.19 0 0 82
jól értem, hogy lcd-n és evf-n már nem látsz semmit, de még simán jó kpet lehet csinálni?? nem próbáltatok valami "célkereszt" szerű :) nézőkét fabrikálni, hogy legalább kb tudni lehessen mit szedsz le? nagyon hülye ötlet? :) (ja, a gyári bőrtokja mennyi védelmet nyújt? merev vagy puha?)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!