Ma megkaptam a széklet vizsgálat eredményét: bélférgek petéivel van tele.
Ha szürkés színű, nagyon bűzlő székletet produkálnának a gekkóid (főleg az újak) akkor a tieid is fertőzöttek. A hétvégén kapok rá folyékony orvosságot is ami egyben immunerősítő is a hüllőknek. Kérek többet hátha szükséged lenne rá. Meg valószínű kúraként kell majd alkalmazni, hogy ne csak a mostani férgek pusztuljanak, hanem a petékből kikelő újabb férgek is.
Hát igen..ez a "nem vagyok Pesti" dolog nálam is mindíg beüt, igazából még a közelében sem lakom Pestnek..pedíg ott láttak ismerősök jó áron fiatal színváltozat kislány leót, de nemkönnyű nekem odáig eljutni. Ismerősökre meg nemmerem rábízni, h válasszanak nekem egyet:)
Sz'tem próbáld majd meg Te is a börzét, hátha találsz ott egy csinos leányzót Rezsőkének!:) Ha meg nem, akkor mivel úgyis pesten leszel, megtudsz nézni pár kereskedést. Én is így csinálom majd, ha lesz aki eljön velem:)
Igen ott már jártam, ott nincs, a leguánban talán van (bár ott még sosem jártam, csak a weboldalon mintha láttam volna) csak elég necces mert nem vagyok Pesti...
Kis teki terrarisztikai szakkereskedésben próbáltad már? Neten úgyláttam, hogy elég sok hüllő fajta van náluk, meg több Bp.-i ismerős is ezt a kereskedést ajánlotta!
igen ennyit én is tudtam de azért kösz... azt hittem van valami bővebb is róla pl. milyen állatok lesznek kint (mert venni szeretnék Rezsőkének [Lygodactylus Luteopicturatus] egy nőstényt de elég ritka és nemtom hol vegyek)...
PaT PaN: Mekkora ez a terrárium? A barátomat érdekli! Most akar venni leo gekkót..:) Picit befertőztem az állat imádatommal:) Tudsz küldeni a terkóról több irányból képet?
Üdv mindenkinek!
Gear79: Volt már jó pár újszülött Phelsumám, de egy sem született ilyen rendellenességgel. Bár a képen nem látszik a probléma, nem tartom túl valószínűnek, hogy ha hiányos végtaggal született akkor később kinőne neki. Ha más szervi károsodása nincs, ettől függetlenül élhet boldog életet, ha jól van tartva. Ahogy írtad is a természet igyekszik kijavítani a hibát vagyis az állatnak a jelen állapota tűnik normálisnak ezért így próbál boldogulni. Ha lehet külön tartsd, ne a többi újszülöttel.
Egyébként szép a másik két kicsi sok sikert a felnevelésükhöz és a további „gyermekáldáshoz”!
Pár napos tapasztalatból azt kell mondanom, az első tojás nem feltétlenül terméketlen, de talán jobb is, ha az.
Mi január végén hoztuk el a párt az állatkereskedésből, és szűk 3 hét múlva a nőstény megtojt - szóval nem volt ideje rendesen összeszedni magát. Nem számítottunk a tojcira, arra meg főleg nem, hogy kikelhet. Hát kedden kikelt - csak sajnos a kis gekkó jobb oldalsó lábai nem fejlődtek ki rendesen. Ő egy madagaszkári és nem tud mászni. A hátsó lábát úgy-ahogy tudja használni, a mellsőt kezdetben egyáltalán nem, de ahogy a napok telnek, mintha a természet próbálná kijavítani a hibát.
Éppen ezért kérdezném mégegyszer: van bárkinek tapasztalata hasonló esetről, mi várható, volt arra péda, hogy a végtag használhatóvá vált?
Egyébként születése után 3 nappal jött a meglepetés: lett 2 testvérkéje!
Azokat a tojásokat 12 nappal később rakta le a nőstény, 51 napra születtek. Ők gyönyörű, erős, egészséges, vagány példányok!
Köszönöm a gyors választ!:) Akkor remélem várhatom Szamitól a tojásokat!:))
Viszont képzeljétek!!!!!!A színezett gekkót(Jucus) különtettem a bünti terráriumba, és mit látok reggel? Egy db tojáska!:) Eddig nemjött a következő tojás, de olyan, mintha lenne még a hasában! De ha csak ez az egy marad, gondolom vszinü terméketlen,igaz?
Azért kövi hozzászólásban teszek fel róla képet..:)
Tudtommal a leók a párzás után 1 hónapon belül lerakják a tojásaikat. Az, hogy nyugtalanul fel-alá mászkál és sehol sem jó neki az már jó jel....:) A mieink addig szokatlan pozitúrákat vettek fel addig szokatlan helyeken. Gondolom a pocijuknak úgy volt jó napokkal a tojásrakás előtt. Rakjál be egy dobozt nedves közeggel a tojásrakáshoz.
Egy nőstény gekkó hány napig tojásos? Sz'al hány nap után teszi le a tojásokat? A kövér gekkóm tegnap este ásott egy keveset meg össze-vissza járkált, szaglászott. Eddig ezt nemcsinálta, és hátha tényleg tojásos..
Fogalmam sincs, hogy eredetiek-e csak feltettem. Igazándiból nem is érdekel a gekkók színre történő tenyésztése, meg a tenyésztésük sem. Csak a mieinket szeretném egészségesen tartani. Nem is én fényképeztem, egy ismerőstől való a kép. Nem, nem megyek a börzére.
Nem biztos, hogy choko, de nem igazán számít. Amikor vettük, úgy adta a srác, hogy choko albínó hordozó. De nekünk csak az számított, hogy egészséges leányzókat vegyünk. A fényképen nem igazán látszik, de az alapszíne sokkal "cappuccinósabb", mint a másik kettőé.
Nálam a másik, 2 tücsit evett meg tegnap este, inni már láttam vmelyik nap a kis tálkából, de nálamis a meleget keresik! Este is mikor az éjjeli lámpát bekapcsolom, mind2 alámegy, pedíg ott nemlehet valami kényelmes. A sárga viszont nemeszik, innisem láttam, csak becsukja a szemét..ha kopogtatom az üveget akkorsem nyitja ki, nemrétem a viselkedését.