Keresés

Részletes keresés

booboo77 Creative Commons License 2017.04.21 0 0 8089

Érdekes ,,utazás,, volt, de tetszett :)

Igen, főleg azt a részt figyeltem részletesen...sztem menni fog :) Annyira nem bonyolult csak észnél kell lenni :D

Igen, sajna jópár évesek a műholdas felvételek, de azért az út még mindig ott van, apróbb változások persze lehetnek.

Előzmény: Pierr_Kardán (8088)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2017.04.20 0 1 8088

Végigtoltad a kis kínait az úton? Le a kalappal, az nem semmi.

Arra azért majd légy figyelemmel, hogy az utakról készült felvételek 1-3 évesek, sok minden változott ezidő alatt.

Persze olyan is van, ami évek óta változatlan, mégis elnézi az autósok 90 %-a, pl. majd Theszalonikinél nagyon figyeljetek a LIDL-nél a balkanyarra, mert azt elég sűrűn elvétik az emberek...

Előzmény: booboo77 (8086)
Okusaba Creative Commons License 2017.04.20 0 1 8087
Előzmény: booboo77 (8086)
booboo77 Creative Commons License 2017.04.20 0 0 8086

Szia alcapone3 :)

Mi szeptember 16-23 ig leszünk az Anestiben. Összeszedtem pár infót és képet az apartmanról, ha érdekel az e-mail címem publikus, írj és átküldöm :)

Először megyünk Sartira, már nagyon izgatottak vagyunk :D

Egyénileg utazunk, így az útról is részletes leírást készítettem, a google map segítségével. A kis figurát leraktam a térképre és végighaladtam az útvonalon, közben jegyzeteltem és így készítettem útvonaltervet főleg a Görögországi szakaszról, a Thesszalonikit elkerülő útról :) Szerbia és Macedonia nem egy nagy kihívás, végig autópálya, nem igazán lehet eltévedni :D  Fénykép memóriám van, így amit látok, azt megjegyzem :P 

Előzmény: alcapone3 (8065)
cobranco Creative Commons License 2017.04.15 0 0 8085

Örülök,hogy tetszett!

Először én is Sartiból egy szervezett egynapos buszos kiránduláson voltam ott.A távolság miatt elég fárasztó,főszezonban sajnos irdatlan a tömeg,de a látvány ugyanaz :)

Mi most egy 10 napos Jón-tengeri szigettúrán voltunk Görögországban,erről készült 9 részes útifilm utolsó darabja volt ez,a többit értelemszerüen ide nem linkelem be/mivel off/,de akit érdekel megtalálja.

Előzmény: itepgolab (8084)
itepgolab Creative Commons License 2017.04.12 0 0 8084

Tisztelt Cobranco!

A kis utifilmeddel hihetetlenul klassz bo egyoras programmal ajandekoztal meg.

Kicsit felve neztem vegig, ugyanis nyaron 1 hetig nyaralok Sartin a kis csaladommal, es nagyon meditalunk a relative nagy tavolsag miatt a Meteorak meglatogatasan. Es azert volt egy kis felelem bennem, hogy megnezve a filmedet lesz e kedvem megegyszer megnezni eloben.

A film megerositett abban, hogy ezt a helyet kihagyni bun.

Nagyon csodalkozom azon az energian, amivel vegig kommentalod a helyeket, akar hatalmas emelkedok alatt is.

A humorod is nagyon bejon, sokkal elvezetesebb egy poenokkal teletuzdelt kisfilm, mint egy szaraz, adatokkal zsufolt "EU-konform" utifilm.

Zarszokent: ha egyszer en leszek a Magyar TV elnoke, akkor (mivel a vegen hianyoztak a sponzorok)

fomusoridoben fogom leadni, es biztos vagyok benne, hogy nezettebb lenne, mint a most futo musoraik.

Remelem a tobbi resz is hasonlo elmeny lesz, mert a kovetkezo szabadnapjaimra tervezem az egesz sorozat megnezeset. Tisztelettel:Peter

Előzmény: cobranco (8083)
cobranco Creative Commons License 2017.04.08 -2 0 8083

Üdv mindenkinek!

Mivel sok helyről szerveznek egynapos buszos kirándulásokat a Meteorákhoz,ezek nagy része a távolság miatt leginkább csak kapkodás,versenyfutás az idővel,a tényleges látnivalóra alig akad idő.

Tavaly csináltam egy részletesnek mondható útifilmet,egy-két infó talán hasznos lehet azoknak akik ide készülnek:

Meteorák "töviről-hegyire" 2016./Görögország/ FullHD 1080p

Felhívom a figyelmet,az idegenvezetés néha „egyedi”. -:)

sigsig Creative Commons License 2017.04.02 0 0 8082

Köszi!

Előzmény: Tevemadár (8081)
Tevemadár Creative Commons License 2017.04.02 0 0 8081

Szia,

Sassonál és Angelonál is lehet robogót bérelni. az 50 cm3 10 eu/nap, a nagyobb 15 eu. Mind a két helyen. Több nap bérlés esetén kedvezmény van. (Egy hétre 8 eu/nap az 50-es)

Quad 50 eu / nap, nagy motor is ua.

Kocsit egy helyen lehet bérelni Sartin, 50 eu szintén, de biztosításait nem ismerem, hogy kell -e még valamit ráfizetni.

Bicikli 5 eu /nap, de nagyon ramatty állapotban vannak, csak falun belül érdemes használni - esetleg. Sarti környéke nagyon hegyes, sokan túráznak biciklivel, de azok a cuccok mind-mind komolynak néztek ki, nem béreltnek!

Az 50 -es motor két főre elég karcsú, de nem ördögtől való, én a feleségemmel többször is megjártuk vele Neos Marmarast. (1.5 óra, 50 km táv. kb. 30km/h)

A legtöbb 50es motor nagyon leharcolt mind a két helyen.

Előzmény: alcapone3 (8079)
Hello holnap Creative Commons License 2017.04.01 0 0 8080

Nagyon jó a Spanos! A part mentén szinte mind. Foglalhatsz magad is magyar nyelven, így olcsóbb pl. Hajni apartman és talán a Hannában is. Inkább a beachet ajánlanám, mint az ófaut kisgyerekekkel, az előbbi is ott van.

Előzmény: kata78 (8063)
alcapone3 Creative Commons License 2017.04.01 0 0 8079

Igen van, de sajna nincs rajta friss infó. Pl nekem tetszene, ha naprakész ár is lenne :(

Előzmény: sigsig (8078)
sigsig Creative Commons License 2017.04.01 0 0 8078

Köszi az infot, Sassos : rákerestem van oldala is :D

http://www.sassosmotorent.com/

Előzmény: alcapone3 (8077)
alcapone3 Creative Commons License 2017.04.01 0 0 8077

Bocs azt nem írtam, hogy üzemanyaggal együtt számoltam és magamból indultam ki. Maga robogot 15eurora saccolom. Én legutóbb Corfun robogóztam ennyiért, Sartin 2004ben voltam. Üzemanyagra csak azert költöttem "sokat" mert mentem is vele bőven...

Előzmény: alcapone3 (8076)
alcapone3 Creative Commons License 2017.04.01 0 0 8076

Szia. Robogót Sassosnál lehet. Azt hiszem bicaj is van. Autó bérlést nem tudom. Moci szerintem 20-25 euro/nap. Több napra lehet tuti lehet alkudni. B kategoriás jogggsi kell hozzá, illetve személyi. Ketten utazhttok 1 robogón. Ilyenkor érdemes 2 ütemü 80ccm est kérni. Esés esetén van önrész.

Előzmény: sigsig (8073)
limenitis2 Creative Commons License 2017.04.01 0 0 8075

Sziasztok! 

Idén júliusban mennénk 10 napra Sartira nyaralni autóval . Bármilyen frissen szerzett tapasztalat utazással vagy szállással szállásfoglalással kapcsolatban jól jönne. Ha van valakinek ilyen vagy a környékéről akkor írjon legyen szíves írjon ide vagy akár privátban: limenitis@citromail.hu  ! 

Üdv.

Horváth Gábor

Pierr_Kardán Creative Commons License 2017.03.28 0 1 8074

Internetes segélyszolgálat ma szabadnapos, tessék a bal oldali keresőbe beírni, hogy robogó!

Előzmény: sigsig (8073)
sigsig Creative Commons License 2017.03.28 -2 0 8073

Sziasztok!

Sartin lehet kocsit / robogót  / biciklit bérelni? Mennyiért és mi kell hozzá?

Kösz

Laci

alcapone3 Creative Commons License 2017.03.12 0 0 8072

Köszönöm az infót. A kék lagúna hajókirándulás nagyon bejött annó. Oda mindenképp el szeretnénk menni most is. Illetve a kalózhajó is tetszene :)

Előzmény: Katana750 (8071)
Katana750 Creative Commons License 2017.03.12 0 0 8071

Köszi a beszámolót. Ha 2006-ban voltál Szártin, akkor szembeötlő változásként fogod látni a Beach beépülését. A 2013-as és a 2014-es nyaralásunkkor is a Sarti Beach Hotelben volt a szállásunk és bevallom nagyon elégedett voltam az éjszakai nyugalommal. A korábbi nyaralásunkkor az ófaluban laktunk és néha bírtam volna nélkülözni a 02-03 óráig is eltartó zenebonát, robogókkal vadulást, reggel a templom harangszavára ébredést! Egyébként továbbra is barátságos hely Szárti. A vendégkör is rendesen megváltozott. 2004-ben voltam először és szinte csak honfitársainkkal találkoztam. Ma már a szerbek vannak többségben meg a románok. Az Emmanuel éttermet meg a hajókirándulást a Sithon hajójával tudom jó szívvel ajánlani!

Előzmény: alcapone3 (8070)
alcapone3 Creative Commons License 2017.03.12 0 0 8070

Off:

Nagyon szivesen írok akár itt is :) Maga az utat busszal tettük meg, hálisten oda-vissza zökkenőmentesen. Határátkelőkön odafelé átlagos átjutási idővel sikerült átkelni. Visszafelé macedón-szerb határ zökkenő mentes volt, szerb-magyar határon kicsit időzni kellett. Előttünk lévő buszról szedtek le valakit. Hogy migráns volt-e azt nem tudom.

Grandtours al mentünk. Sofőrjeik ügyesek, jól vezetnek, bár látszott, hogy néha elegük volt a sok nyaralóból :) (sok dohányos nem értette miért nem állunk meg többször)

Ami nagyon tetszett, az a komp út. Hajnalban érkeztünk meg a kikötőbe, majd kb 1.5 óra múlva indult is a komp. Itt lehetett megvenni a jegyeket. Buszosként nem volt más dolgunk, mint felszállni, de volt magyar aki autóval jött. Neki segítettek a buszsofőrök. (Volt idejük)

Megérkeztünk Korfura. Busz le a kompról gó Sidari. Na először azt hittem idegrohamot kapok, mert az út egy részén csak betonkeverő telepet meg szemetet láttunk( a sok szemét egy sztrájk miatt volt)  Aztán jött a falu. Végre! Ideértünk! Tetszett a látvány. Majdnem minden apartman saját medencével és pálmafával rendelkezett. Benzinkút, bolt és étterem van bőven. Az apartmanunk  becses neve Louvros. Nagyon szép, tiszta. Medencéje karbantartott és ami a lényeg. Tele volt az apartman, de legtöbben max 4-5 fő volt benne. Legtöbbször csak ketten matracoztunk. Ami kicsit zavaró volt, az a part távolsága. De nem gond. Van robogó bérlés. Mi alapból úgy terveztük, hogy amíg itt vagyunk robogózunk minden nap. (100euro alkudva+benya). Amikor elsétáltunk a bérlőhöz akkor jöttünk rá, hogy életünk legjobb döntese volt. Az út amin az apartmantól a partig vagy faluba el tudunk jutni na az kicsit keskeny :) Kb 5 ször volt fejenként halálfélelmünk mire odaértünk. Nagy busz keskeny úton járda nélkül. El lehet képzelni. Kacsasorba mentünk az úton, ha jött egy busz vagy autó húztuk a hasunkat (najó csak én).

Ahogy a robogó a sejhajunk alá került, úgy éreztük miénk a világ. El is indultunk ketten egy 50ccm 4 ütemü robogón bejárni a környéket. Elemkedő van, lóerő nyista. Padlógáznál visszafelé gurulni elég vicces :) Na vissza a bérlőhöz. "Is not good. Please give me more power robogó" Beszarás...értette :D Kaptunk egy 125ccm 2 ütemü vadállatot. Sík területen istencsászár volt. Emelkedőn 20km/h. De felment (Én 95kg asszony 62kg)! Ha sok partot meg akar nézni az ember, vagy 1motor/1fő vagy valami erősebb moci. (Vagy nyaralás előtt fél évvel hard fogyókúra). Én mindenképpen ajánlom a robogó bérlést. Gyönyörű helyekre lehet eljutni. (GPS, igo ajánlott). Calamaki és paleo castrica jött be a legjobban. (Lehet nem így írják).

Árak állítólag kicsit magasabbak a sziget mivolta miatt, de nem vészes. Egy gyros pitaban 2-2.5 euro. Gyrostál 7 euro. Sör, alkohol na az drága. Élet az volt bőven, de ahogy sötétedett beindult a party. Minden kajáldának volt egy hívogató embere, de nem idegesítőek. (3 nap után rájöttem, ha simogatom a hasam mint ha tele lennék, már hozzám se szóltak :) ) 

Fakultativ programra nem mentünk, hisz volt robogó.

Vízhőfok mindig kicsit hidegebb a szigeteknél, ugyhogy itt is ez volt. Persze gyorsan hozzászoktunk, aztán már nem akartunk kijönni. Medúzával, sünnel nem találkoztunk. Ami zavaró volt, hogy néhol találkoztunk colos slagcsővel egy egy parton. Továbbmentünk és kész :)

Összességében jól éreztük magunkat, a robogó bérlés kihagyhatatlan. A helyiek szokásos kedvességgel fogadtak. Eladók egy-két magyar szóval is kedveskedtek :) 

Előzmény: Katana750 (8069)
Katana750 Creative Commons License 2017.03.12 -2 0 8069

Ha Korfu mostanában volt, érdekelne egy élménybeszámoló vagy valami hasonló a szigetről! Ha autóval mentél akkor még nem is üt el a topik témájától. Tudom, hogy van a "korfuról"topik, de kevés ott az élménybeszámoló és sok az okos. Ha mégsem itt gondolod akkor van a "görögországi nyaralás" topik. Köszi ha szakítasz rá időt!

Előzmény: alcapone3 (8067)
Katana750 Creative Commons License 2017.03.12 0 0 8068

Szívesen. Angelo a másik kölcsönzős neve. A 150-es SYM 4ütemü és elfogadható dinamizmusú gép volt. Természetesen nem olyan harapós mint egy 2 ütemű, ellenben fele annyit eszik. Ha egész hétre kiveszed, biztos a Bettivel is meg tudsz egyezni!

Előzmény: alcapone3 (8067)
alcapone3 Creative Commons License 2017.03.11 0 0 8067

Köszi az infót. 20euro körüli árra tippelek. Ha nem lesz jó robogójuk és ettől dragább, szétnézek másnál. Korfun 100euróért kaptunk 7 napra 125cc es 2 ütemű robogót. (B jogsival).

Előzmény: Katana750 (8066)
Katana750 Creative Commons License 2017.03.10 0 0 8066

Mivel 2014-ben voltam Szártin utoljára így én sem vagyok naprakész, ezért felmentem a honlapjukra, hát siralmas. Olyan gépek vannak lehetőségként amelyek már 2004-ben sem voltak bérelhető állapotban(yamaha virago) meg olyan ami nincs is(yamaha dire star) mert 650-es Drag Star volt (van?) de nem nekik, csak a kirakatukban egy holland faszié aki el szerette volna adni. 2014ben 25€/nap volt a bérleti díja egy SYM 150cm3 nagyrobogónak. Az 50-es bokorugrókét nem tudom, de gondolom olcsóbbak! Az utóbbi években eléggé visszafejlődtek a Sassosék. Mondjuk 2x is a válság alatt voltam kint nyaralni, '08-'09 de látványos volt a visszaesés motorok terén meg helyileg is. Remélem '14 óta fellendültek! A honlapjukkal láthatóan nem törődnek. Az Anesti apartmant nem ismerem.

Előzmény: alcapone3 (8065)
alcapone3 Creative Commons License 2017.03.10 0 0 8065

Sziasztok! Idén megyünk Sartiba. 2006 ban voltam utoljára. Sassostól béreltünk robogót. Most is tőle szeretnénk, de az aktuális árakat nem ismerem. Tavaj bérelt valaki tőle? Illetve Anesti apartman-ról van valakinek tapasztalata? :)

Előre is köszi a segítséget :)

József Lóth Creative Commons License 2017.03.04 -1 1 8064

Szia!Hotel George magyar tulaj irtó kedves család!elmúlt két évben ott voltunk és most idén is oda megyünk!Közel van a part a supermarket és a központ is!wifi-klíma-tv van.Mi nagyon szeretjük csak ajánlani tudom!

Előzmény: kata78 (8063)
kata78 Creative Commons License 2017.03.01 -1 1 8063

Sziasztok! 

Mi idén Sartira szeretnénk menni nyaralni. Tudnátok ajánlani jó apartmant 4 fő részére 2 felnőtt  2 gyerek parthoz közeli lehetőleg! Köszönöm

Okusaba Creative Commons License 2017.02.04 0 1 8062

Szia,

mi már két évben is így mentünk. 

Utazási iroda nem szervez repülős utat, magánszervezésben lehet kivitelezni.

Megvettük a repjegyet a Wizz-nél, kerestünk szállást, majd intéztünk transzfert. Pihenni mentünk, így az autóbérlést kihagytuk. A leghúzósabb tétel a transzfer, 120 euro/autó irányonként, így két utas esetében drága, 4 főnél már megérheti. Mi nem vállaltuk be a tömegközlekedést, inkább a transzfert választottuk.

A repülőjegynél és a szállásnál találhatsz akciót. 

Előzmény: hufik (8059)
Katana750 Creative Commons License 2017.02.04 0 2 8061

A WIZZ biztosan repül Thesszalonikibe, de van görög légitársaság is.(aegean airlines) Utána busszal vagy taxival, esetleg bérelt kocsival! 

Tarzy52 Creative Commons License 2017.02.03 0 2 8060

Szia!

Sarti-ba nem megy repülő, mert nincs reptere! Repülővel Salonikiig, onnan bérautó, vagy busz! .......ha jól tudom!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!