Az Értelmi sérültek és Családjaik Jogvédő Egyesülete Népikezdeményezés keretein belül aláírást gyűjt. A népikezdeményezés célja, hogy rávegyük a T. Házat végre vegye tárgysorozatba az ápolási díj megtárgyalását.
Jelenleg az állandó felügyeletet igénylő súlyosan fogyatékos hozzátartozóikat otthon ellátók - a nekik minimálisan járó - a minimálbér helyett nyugdíj minimumot kapnak évtizedeken keresztül.
Célunk, hogy végre a napi 24 órás, évi 365 napos, az államtól átvállalt kötelezettség teljesítéséért a minimálbért megkapjuk.
Aláírásgyűjtéshez hitelesített ív, egyéb információk innen tölthető le:
elsősorban kémény ez, de van egy fajtája a víztornyoknak, ami úgy készül, hogy egy már megkévő kéményre szerelik a víztartályt. (és olyan is, hogy ezt már eleve beletervezik a kéménybe)
egyébként ez pont egy olyan objektum, aminél nem esküdnék meg rá, hogy víz van benne, de ha valaki tud jobb ötletet, hát szívesen venném.
A képet megtaláltam, de amúgy a belinkelt oldalon a Mária Valéria telepről készült képnek örültem a legjobban, ugyanis nemrég olvastam egy erről szóló könyvet, de képek sajnos nem voltak a telepről, így hát nehéz volt elképzelnem... (igaz, rá is kereshettem volna neten, de hát ebben a korban az ember agya mán szita...)