Keresés

Részletes keresés

Teresz Creative Commons License 2010.08.15 0 0 1181
Jaj de ló! Köszönöm!
Előzmény: exiefo (1180)
exiefo Creative Commons License 2010.08.15 0 0 1180
De van .
Ha érdekel keress meg, megtalálsz.
Előzmény: Teresz (1179)
Teresz Creative Commons License 2010.08.15 0 0 1179
Kedves exiefo! Elnézést, hogy így ismeretlenül megkérdezlek (bár a rózsás topicban "találkoztunk" már :-), hogy nincs véletlenül "felesleges" kaukázusi kefirgombád? Most találtam el ide a kefirgombaügyi nyomozásomban. Nekem volt pár évvel ezelőtt, de költözés és egyéb felfordulások miatt tönkrement sajnos, pedig nagyon szerettük.
Előzmény: exiefo (1177)
habakobe Creative Commons License 2010.07.29 0 0 1178
Nagyon köszönöm. emil megy.
Előzmény: exiefo (1177)
exiefo Creative Commons License 2010.07.29 0 0 1177
Nagyon szívesen adok Dél-Pest alól , ha megfelel.
megtalálod a mél címem ha érdekel.
Előzmény: habakobe (1176)
habakobe Creative Commons License 2010.07.29 0 0 1176

Sziasztok!

Én még új vagyok a témában, de mivel kb. 3/4- éve iszom a kaukázusi kefírt /fogytam 11 kg-ot :)/ szeretném lipróbálni az otthoni készítést. Örülök, hogy megtaláltam ezt a fórumot, mert hátha tudna valaki a szaporulatából adni egy adagnyi kaukázusi kefír gombát. Sajna fizetni nem tudok érte. Érdről írok és elmennék Dél-Pest, Campona környéke, Érd körzetében érte.

Előre is köszönöm:

habakobe

thefunkyangel Creative Commons License 2010.07.27 0 0 1175
A cukorbetegek kristálygomba fogyasztásáról még annyit,hogy a kevésbé súlyos cukorbetegek (én is az vagyok) fogyaszthatják,de ajánlatos 2 vagy 3 napig érlelni,hogy minél jobban átalakuljon benne a cukor. Aztán lehet gyümölcslével ízesíteni,édesítőszerrel édesíteni stb. És persze mértékkel kell fogyasztani,nem naponta 2 litert.
Én többször is mérem a cukrom naponta és nekem nem viszi fel jelentős mértékben. Mondjuk én gyógyszert is szedek.
thefunkyangel Creative Commons License 2010.07.27 0 0 1174
Sziasztok!

Nekem van eladó Japán kristálygombám, Kaukázusi kefírgombám és Tibeti gombám is (utóbbi kettő majdnem ugyanaz). 500 ft-ért tudok küldeni egy adagot. Ebben benne van a postaköltség is. Kicsit szégyenlek pénzt kérni értük,de nagyon le vagyok égve most és bármilyen kis összeg jól jönne. Nincs sok,csak néhány adag,szóval akit érdekel,az írjon hamar. Köszönöm.

E-mail: thefunkyangel@freemail.hu

Üdv,Enikő
valakiA Creative Commons License 2010.07.27 0 0 1173
Szia!
Én küldök postán.
Előzmény: temp123456 (1171)
Tornagh Atya Creative Commons License 2010.07.27 0 0 1172
Kedves Kefirtársak,

ez az adag ma elkelt. Pár hét múlva újra lesz.
Előzmény: Tornagh Atya (1170)
temp123456 Creative Commons License 2010.07.27 0 0 1171
Kaukázusi kefírgombát keresek.
Sajnos vidéki vagyok, így csak posta jöhet szóba.
Tornagh Atya Creative Commons License 2010.07.25 0 0 1170
Kaukázusigomba-szaporulatomból ismét átadnék egy jó literhez valót (ha kevesebb is lehet, felezhető a feleslegem). Sajnos továbbra is csak a dél-pesti vagy Népliget környéki, személyes átadás működik, postázásra nem vállalkozom.

Privátban lehet jelentkezni.
Minizsarnok Creative Commons License 2010.07.23 0 0 1169
Köszönöm Aranka aktuális :) Ha jössz esetleg a monori kisállat börzére ott is jó lenne, a mail címemre írj egy mailt az enyém publikus és megbeszéljük a részleteket.
Előzmény: valakiA (1167)
BONNIE Creative Commons License 2010.07.22 0 0 1168
Szia!
Jövő héten melyik nap jó neked 4 után? És merre mozogsz?
b.
Előzmény: godagabi (1165)
valakiA Creative Commons License 2010.07.22 0 0 1167
Szia!
Én küldök neked kefirgombát,ha még aktuális.
Előzmény: Minizsarnok (1162)
valakiA Creative Commons License 2010.07.22 0 0 1166
Szia!
Ha még aktuális a gomba én küldök postán.
üdv.aranka
Előzmény: Minizsarnok (1162)
godagabi Creative Commons License 2010.07.18 0 0 1165
Szia!

Engem érdekelne a kefir-gomba, ha van még lehetőség rá...

Üdv:
Gabika
Előzmény: BONNIE (1145)
havelina Creative Commons License 2010.07.18 0 0 1164
Kozben gondolkoztam azon amit irtal... 2-3 alkalommal sikerult jo kefirt kesziteni?
A kefir, amikor kesz, valoban a bolti kefirhez hasonlo konzisztenciaju. Hogy ehhez mennyi ido kell, fugg a kovetkezoktol:
1. Homerseklet
2. Kefirgomba - tej arany

Nagy melegben, kulonosen, ha a gomba mennyisegehez kepest tul keves tejbe teszed, akar 12-15 ora alatt is elkeszulhet.
Ha ekkor nem szurod le, egy ido utan a savo kivalik belole (felul lesz a feherje tartalmu resz, alul a savo, es savanyubb is lesz.) Van aki igy szereti.
Lehetseges, hogy erre gondolod hogy osszement, de valojaban csak tul erleled a te izlesedhez kepest?
Előzmény: frauzini (1161)
J.a.n.e.s.z. Creative Commons License 2010.07.18 0 0 1163
Olyasminek kell lennie, mint a bolti kefir. Elegendő tejet adsz hozzá?
Előzmény: frauzini (1161)
Minizsarnok Creative Commons License 2010.07.18 0 0 1162
Ha nekem vacakolnál a postázással megköszönném sajnos a gombám kis pihenő után sajnos már nem él de nagyon kezd hiányozni a hűtött finom kefír.
Előzmény: meliszio (1128)
frauzini Creative Commons License 2010.07.18 0 0 1161
köszi a gyors választ, akkor ezek szerint biztos a gombámmal van a baj, mert amit produkál az nem kefir hanem összement tej, azt hittem valamit én rontok el a tej típusával:),mert mindegyiket kipróbáltam már és az eredmény ugyanaz!

köszi
Előzmény: havelina (1160)
havelina Creative Commons License 2010.07.18 0 0 1160
Nyilvan a friss tejbol a legizletesebb, de a gomba nem valogatos, nagyon jol el van bolti tejjel is.
Hogy hany szazalekos, az megint izles kerdese (illetve, hogy alacsony zsirtartalmut hasznalsz peldaul dieta miatt). A gombanak mindegy, az elsosorban a tejben levo tejcukrokat dolgozza fel.
Ha nem megfelelo illatu, kinezetu es izu kefirt kapsz, akkor valoszinuleg a kefir gombaddal van valami problema.
Előzmény: frauzini (1159)
frauzini Creative Commons License 2010.07.18 0 0 1159

Sziasztok!
Egy kis segítségre szorulok. Milyen tejet kell adni a kefirgombának????
azért kérdezem mert én már hetek óta kísérletezgetek de eddig alig tudtam valami 2-3 alkalommal kefirt leszűrni!! Legtöbb esetben összemegy a tej, vagyis az nem túl gusztusos meginni. Gondolom nem olyannak kell lennie?!!

Szóval. 1,5 vagy 2,8%??? Síma tartós tej vagy csak friss és nem bolti??

köszönöm
J.a.n.e.s.z. Creative Commons License 2010.07.16 0 0 1158
A candida akkor veszélyes mikor elszaporodik... és nekem nagyon sok tünet a candidára vall! :-/ Sajnos. Pld. colitisem is lett, vörösödés a bőrön spontán, a legkülönbözőbb időben, ált. étkezés után. Amióta eszem a kefírt, azóta jobban vagyok, de nem tudom hogy meddig örülhetek. Sajnos nem 100%-os még az eredmény. :-(
Előzmény: GrabYourTorchAndPitchfork (1155)
J.a.n.e.s.z. Creative Commons License 2010.07.16 0 0 1157
:-) Persze, nem zárom kettőre. De pld. aki nyaraláshoz, vagy valahová el akarja vinni, az simán tegye a befőttesbe és hajrá! Zárt tetővel sem lesz baja, még ha a gáz termeléssel is jár!
Előzmény: GrabYourTorchAndPitchfork (1156)
GrabYourTorchAndPitchfork Creative Commons License 2010.07.15 0 0 1156

"sőt még a nyomást is bírja bizonyos fokig"

Az nem annyira fontos, mert nem kéne rátekerni az erjesztés alatt, csak "rádobni".

Előzmény: J.a.n.e.s.z. (1154)
GrabYourTorchAndPitchfork Creative Commons License 2010.07.15 0 0 1155

""Maga a Candida albicans egy teljesen ártalmatlan emésztőgomba, amely a legtöbb ember bélrendszerében megtalálható anélkül, hogy problémákat okozna.

Amíg az immunrendszer normálisan működik, a gomba nem terjed el és nem okoz panaszokat. Ha azonban bizonyos okok miatt elszaporodik, akkor olyan akut és krónikus tüneteket hozhat létre - minden embernél egyedi, más és más tünetek jelentkezhetnek - amely első látásra nem, vagy csak alig mutat bármiféle összefüggést gombás megbetegedéssel."

Az immunrendszert és az emésztőrendszert teljesen rendbe hozza, az aftámat (pici fekélyek a szájban, de nagyon irrtálóak) teljesen megszüntette, gondolom más fekély és immunrendszeri problémára is jótékony hatással van.

Előzmény: J.a.n.e.s.z. (1154)
J.a.n.e.s.z. Creative Commons License 2010.07.15 0 0 1154
Egyébként itt többen írják, hogy ki miben tartja a kefirt és hogyan erjeszti. Én a legegyszerűbb módot választottam ennek, egy 0.5 literes befőttes üvegben tartom. teteje is van, üveg is, zárható is, sőt még a nyomást is bírja bizonyos fokig.

Valakinek nincsen tapasztalata colitis ulcerosa, vagy IBS tekintetében, hogy a kefir azzal mit tud kezdeni? És candida esetében? Ugyanis valahol olvastam hogy a candidát gombával kezelni tilos, viszont valahol meg írják, hogy a kefir jó a candidára. Szerintem nem gombaölő hatású, max. annyi hogy jobb állapotba hozza a beélfalat és így nem annyira jelentkeznek a tünetek, de a candida az még ott van!
J.a.n.e.s.z. Creative Commons License 2010.07.15 0 0 1153
A tied nem ilyen?

http://www.dolgaim.hu/index.php?l=hu&page=177
Előzmény: Ritabotond (1152)
Ritabotond Creative Commons License 2010.07.15 0 0 1152

Új fogyasztója vagyok a kefírnek. Az interneten rengeteg cikket olvastam jótékony hatásairól. A kérdésem a következő. Az én gombám (állítólag tibeti) lapos. A képeket nézve (amit külön a gombáról mutatnak) és a leírásokból a gomba alakja a karfiolhoz hasonlít. Az enyém lepedőszerűen kerül el.  Csak egy kupacban haszonlít a karfiolhoz. Egyébként nagyon finom  a belőle készült kefír, de biztosan azt iszom, amiről annyi jót olvastam?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!