Kedves exiefo! Elnézést, hogy így ismeretlenül megkérdezlek (bár a rózsás topicban "találkoztunk" már :-), hogy nincs véletlenül "felesleges" kaukázusi kefirgombád? Most találtam el ide a kefirgombaügyi nyomozásomban. Nekem volt pár évvel ezelőtt, de költözés és egyéb felfordulások miatt tönkrement sajnos, pedig nagyon szerettük.
Én még új vagyok a témában, de mivel kb. 3/4- éve iszom a kaukázusi kefírt /fogytam 11 kg-ot :)/ szeretném lipróbálni az otthoni készítést. Örülök, hogy megtaláltam ezt a fórumot, mert hátha tudna valaki a szaporulatából adni egy adagnyi kaukázusi kefír gombát. Sajna fizetni nem tudok érte. Érdről írok és elmennék Dél-Pest, Campona környéke, Érd körzetében érte.
A cukorbetegek kristálygomba fogyasztásáról még annyit,hogy a kevésbé súlyos cukorbetegek (én is az vagyok) fogyaszthatják,de ajánlatos 2 vagy 3 napig érlelni,hogy minél jobban átalakuljon benne a cukor. Aztán lehet gyümölcslével ízesíteni,édesítőszerrel édesíteni stb. És persze mértékkel kell fogyasztani,nem naponta 2 litert. Én többször is mérem a cukrom naponta és nekem nem viszi fel jelentős mértékben. Mondjuk én gyógyszert is szedek.
Nekem van eladó Japán kristálygombám, Kaukázusi kefírgombám és Tibeti gombám is (utóbbi kettő majdnem ugyanaz). 500 ft-ért tudok küldeni egy adagot. Ebben benne van a postaköltség is. Kicsit szégyenlek pénzt kérni értük,de nagyon le vagyok égve most és bármilyen kis összeg jól jönne. Nincs sok,csak néhány adag,szóval akit érdekel,az írjon hamar. Köszönöm.
Kaukázusigomba-szaporulatomból ismét átadnék egy jó literhez valót (ha kevesebb is lehet, felezhető a feleslegem). Sajnos továbbra is csak a dél-pesti vagy Népliget környéki, személyes átadás működik, postázásra nem vállalkozom.
Köszönöm Aranka aktuális :) Ha jössz esetleg a monori kisállat börzére ott is jó lenne, a mail címemre írj egy mailt az enyém publikus és megbeszéljük a részleteket.
Kozben gondolkoztam azon amit irtal... 2-3 alkalommal sikerult jo kefirt kesziteni? A kefir, amikor kesz, valoban a bolti kefirhez hasonlo konzisztenciaju. Hogy ehhez mennyi ido kell, fugg a kovetkezoktol: 1. Homerseklet 2. Kefirgomba - tej arany
Nagy melegben, kulonosen, ha a gomba mennyisegehez kepest tul keves tejbe teszed, akar 12-15 ora alatt is elkeszulhet. Ha ekkor nem szurod le, egy ido utan a savo kivalik belole (felul lesz a feherje tartalmu resz, alul a savo, es savanyubb is lesz.) Van aki igy szereti. Lehetseges, hogy erre gondolod hogy osszement, de valojaban csak tul erleled a te izlesedhez kepest?
köszi a gyors választ, akkor ezek szerint biztos a gombámmal van a baj, mert amit produkál az nem kefir hanem összement tej, azt hittem valamit én rontok el a tej típusával:),mert mindegyiket kipróbáltam már és az eredmény ugyanaz!
Nyilvan a friss tejbol a legizletesebb, de a gomba nem valogatos, nagyon jol el van bolti tejjel is. Hogy hany szazalekos, az megint izles kerdese (illetve, hogy alacsony zsirtartalmut hasznalsz peldaul dieta miatt). A gombanak mindegy, az elsosorban a tejben levo tejcukrokat dolgozza fel. Ha nem megfelelo illatu, kinezetu es izu kefirt kapsz, akkor valoszinuleg a kefir gombaddal van valami problema.
Sziasztok! Egy kis segítségre szorulok. Milyen tejet kell adni a kefirgombának???? azért kérdezem mert én már hetek óta kísérletezgetek de eddig alig tudtam valami 2-3 alkalommal kefirt leszűrni!! Legtöbb esetben összemegy a tej, vagyis az nem túl gusztusos meginni. Gondolom nem olyannak kell lennie?!!
Szóval. 1,5 vagy 2,8%??? Síma tartós tej vagy csak friss és nem bolti??
A candida akkor veszélyes mikor elszaporodik... és nekem nagyon sok tünet a candidára vall! :-/ Sajnos. Pld. colitisem is lett, vörösödés a bőrön spontán, a legkülönbözőbb időben, ált. étkezés után. Amióta eszem a kefírt, azóta jobban vagyok, de nem tudom hogy meddig örülhetek. Sajnos nem 100%-os még az eredmény. :-(
:-) Persze, nem zárom kettőre. De pld. aki nyaraláshoz, vagy valahová el akarja vinni, az simán tegye a befőttesbe és hajrá! Zárt tetővel sem lesz baja, még ha a gáz termeléssel is jár!
""Maga a Candida albicans egy teljesen ártalmatlan emésztőgomba, amely a legtöbb ember bélrendszerében megtalálható anélkül, hogy problémákat okozna.
Amíg az immunrendszer normálisan működik, a gomba nem terjed el és nem okoz panaszokat. Ha azonban bizonyos okok miatt elszaporodik, akkor olyan akut és krónikus tüneteket hozhat létre - minden embernél egyedi, más és más tünetek jelentkezhetnek - amely első látásra nem, vagy csak alig mutat bármiféle összefüggést gombás megbetegedéssel."
Az immunrendszert és az emésztőrendszert teljesen rendbe hozza, az aftámat (pici fekélyek a szájban, de nagyon irrtálóak) teljesen megszüntette, gondolom más fekély és immunrendszeri problémára is jótékony hatással van.
Egyébként itt többen írják, hogy ki miben tartja a kefirt és hogyan erjeszti. Én a legegyszerűbb módot választottam ennek, egy 0.5 literes befőttes üvegben tartom. teteje is van, üveg is, zárható is, sőt még a nyomást is bírja bizonyos fokig.
Valakinek nincsen tapasztalata colitis ulcerosa, vagy IBS tekintetében, hogy a kefir azzal mit tud kezdeni? És candida esetében? Ugyanis valahol olvastam hogy a candidát gombával kezelni tilos, viszont valahol meg írják, hogy a kefir jó a candidára. Szerintem nem gombaölő hatású, max. annyi hogy jobb állapotba hozza a beélfalat és így nem annyira jelentkeznek a tünetek, de a candida az még ott van!
Új fogyasztója vagyok a kefírnek. Az interneten rengeteg cikket olvastam jótékony hatásairól. A kérdésem a következő. Az én gombám (állítólag tibeti) lapos. A képeket nézve (amit külön a gombáról mutatnak) és a leírásokból a gomba alakja a karfiolhoz hasonlít. Az enyém lepedőszerűen kerül el. Csak egy kupacban haszonlít a karfiolhoz. Egyébként nagyon finom a belőle készült kefír, de biztosan azt iszom, amiről annyi jót olvastam?