Keresés

Részletes keresés

N.21 Creative Commons License 2023.03.05 0 0 17323

Ez a tegnapi egy határ borzalom volt, a szünet utáni újrakezdések ebben a szezonban sem mennek, szerencsénk, hogy a Honvéd volt az ellenfél. 

Bruschi85 Creative Commons License 2023.03.01 0 0 17322

"A kaposvári városházán köszöntötték az elmúlt év bajnokait, válogatott sportolóit. Halmai Dániel és Antalics Dániel, valamint Szőke Balázs is elismerést kapott. Antalics Dani nem tudott részt venni az eseményen."

forrás: KKKK fb oldala

nissan97 Creative Commons License 2023.02.28 0 1 17321

1. forduló
2023. április 12., szerda

2. forduló
2023. április 15., szombat

3. forduló
2023. április 19., szerda

4. forduló
2023. április 22., szombat

5. forduló
2023. április 26., szerda

6. forduló
2023. május 10., szerda

7. forduló
2023. május 13., szombat

8. forduló
2023. május 17., szerda

9. forduló
2023. május 20., szombat

10. forduló
2023. május 24., szerda

Mint ismert, a play-outba az alapszakasz 9. helyezettje 6, a 10. helyezett 5, a 11. helyezett 4, a 12. helyezett 3, a 13. helyezett 2, a 14. helyezett pedig 1 pontot visz majd. Holtverseny esetén a play-outban elért egymás elleni eredmények döntenek.

Sajnos ez vár ránk ebben az évben!

Bruschi85 Creative Commons License 2023.02.24 0 1 17320

Kása Sanyi bá után elment Dr. Néber Árpád “Néber Doki”...

Még tavaly októberben írtam, mikor álló vastapssal búcsúztunk el Tőle az Arénában, minden jelentős sikerünknél (Bajnoki címek, Kupagyőzelem, Nemzetközi meccsek stb.) ott volt 1983! óta, nekem az ő jelenléte, személye egyet jelent a Klubbal, mióta jártam mindig ott volt biztos pontként, ha ránéztem a kispadra a szakmai stáb állandó tagjaként.

Idézetek a Kaposvári Aranykosár c. könyvből.

- Milyen volt a kosárlabda akkor és most?

- Ég és föld a különbség. Nem volt ennyire gyors a játék, és persze, nem volt ennyi pénz a sportágban. Ma már az eredmény elsődleges, minden más csak ezután jöhet. Szerintem a kosárlabda a legdinamikusabban fejlődő sportág, és a labdarúgást leszámítva a legkedveltebb. Nagyon szereti a közönség. A legtöbb pont, a legtöbb akció erre a játékra jellemző. Más sport nem érhet a nyomába.

- Milyen gyakoriak a sérülések a kosárlabdában, más labdajátékokkal összehasonlítva?

- Érdekes dolog ez, mert sérülésveszély ugyan nagy, de emlékeim szerint ez az a sport, ahol a legkevesebb embert kellett megoperálnom… Monok, Stickel, Ágfalvi ugrik be elsőre. A foci, röplabda több munkát ad… A boka és a térdsérülések a legjellemzőbbek.

- Hogy bírod az izgalmakat a kispadon?

- Sokat idegeskedtem én is, csakúgy, mint a többiek. Sokszor megtalálom a bírókat is… Azt hiszem, mindez hozzátartozik a meccsekhez..

- Tolna megyéből származol, így akár felmerülhet az a kérdés: kinek szurkoltál a Döntőben?

-A kérdés jogos, hiszen Tolnában eltöltött két évtized megmaradt bennem, de egyértelmű, hogy a Kaposvár sikeréért szorítottam… Mindenképpen érdekes helyzet volt, hiszen az öcsémet minden Pakshoz köti, és ő is ott volt a csarnokban. Mindig ellentétes helyzetben ugrottunk fel a helyünkről, más-más pillanatban örültünk. Talán a meccs idejére azt is elfelejtettük, hogy testvérek vagyunk…

Nyugodjon békében, Néber Doki! 

:(

forrás: montázs saját szkennelésből és delfinek.hu-ról

Elvi Szinger Creative Commons License 2023.02.17 0 0 17319

Istenemre nem tudom, akkor épp a büfében dolgoztam ott, biztos nem értem rá :-)

Előzmény: N.21 (17318)
N.21 Creative Commons License 2023.02.16 0 0 17318

Miről volt szó a szurkolói gyűlésen a Kiliánba? :) 

Előzmény: Elvi Szinger (17317)
Elvi Szinger Creative Commons License 2023.02.16 0 1 17317

Az általad említett meccs 1991 november 27-én volt Budapesten a Dózsa György úton. A 128-63-al záruló találkozón Kuzmin (35/27), Dávid Kornél (22), Heinrich (20) ponttal zárt. Beszéltem olyannal, aki eskü alatt vallotta, hogy Kuzmin a meccs vége előtt jutalmul már átöltözhetett :-). A somogyiaknál Vojvoda Gyuri (16), Kovács Laci (10/6) és a Guba (2) is érdekelt volt. Vezetőedzőként ezt is Simon Karcsinak kellett átélni.   

Itt

Az első szezonját az élvonalban játszó Honvéd Táncsics még rosszabbul járt 1981 októberében. Kaposváron, a Gépészeti Szakközépiskola tornatermében (!) rendezett meccsen a Gellér, Heinrich, Recska, Kamarás kvartettel felálló Budapesti Honvéd 141-62-re nyert. A kaposváriaknál Monok Tibor, a KKK későbbi ügyvezetője 2 pontig jutott.

Itt

Előzmény: nissan97 (17309)
Elvi Szinger Creative Commons License 2023.02.16 0 0 17316

Mondjuk a tegnapi első félidőben hét pont híján majdnem sikerült ugyanazt összehozni, mint akkor...

Előzmény: N.21 (17314)
N.21 Creative Commons License 2023.02.16 0 0 17315

bocs, 31 :) 

Előzmény: N.21 (17314)
N.21 Creative Commons License 2023.02.16 0 0 17314

Ez majdnem 30 év távlatából elviselhetőbb azért, mint a tegnapi :) 

Előzmény: Elvi Szinger (17313)
Elvi Szinger Creative Commons License 2023.02.16 0 2 17313

Csak érdekességképp: az említett Tungsram elleni meccsen 100 pontot szereztek a kaposvári játékosok, akik közt ott volt például Kovács László, a somogyiak későbbi ügyvezetője, vagy Vojvoda György, aki ugye Voja édesapja. A somogyiak vezetőedzője Simon Károly volt, aki nem más, mint az Alba ügyvezetőjének, Simon Balázsnak az édesapja. A fővárosiaknál a később Kaposvárra kerülők közül Turcsán Zsolt 23/12, míg az akkor csak 21 éves Orosz Benő 14 pontig jutott. Jön a slusszpoén: a budapesti csapat kispadjáról még ifjabb Knézy Jenő (!) is csatasorba állt és 11 pontot ért el egy triplával.

Innen puskáztam

N.21 Creative Commons License 2023.02.16 0 0 17312

Ez alapján Tungsram már NBA szinten lehetett, nem is Euroliga... 

Előzmény: realfan (17310)
N.21 Creative Commons License 2023.02.16 0 0 17311

Gondolom akkoriban is euroliga meccs szintű sebességgel és kvalitásokkal játszott az ellenfelünk!! 

Előzmény: nissan97 (17309)
realfan Creative Commons License 2023.02.16 0 0 17310

(1992. március 12-én ennél jóval többet, 151-et kaptatok a Tungsram vendégeként. Az a negatív rekord.)

Előzmény: N.21 (17308)
nissan97 Creative Commons License 2023.02.16 0 0 17309

utoljára talán 93-ban kaptunk ennyi kosarat igaz akkor nagy bp honvédtól 128-63 ra maradtunk alul ott ilyen játékosok voltak dávid,kuzmin,halm,boros,henrich akik végig vertek mindenkit a bajnokságba éveken át

N.21 Creative Commons License 2023.02.15 0 0 17308

121 volt ilyen valaha??

szegyen es gyalazat

TYHilton Creative Commons License 2023.02.15 0 0 17307

Értékelhetetlen.

Légiósok közül néhány már holnap mehet nyugodtan amerre lát, Rudezzel az élen.

N.21 Creative Commons License 2023.02.15 0 0 17306

93 pont es ez még csak a 3. negyed

mennyibe is kerül ez a csapat?? szégyen 

N.21 Creative Commons License 2023.02.15 0 0 17305

25,5 perc alatt 81 kapott pont

N.21 Creative Commons License 2023.02.15 0 0 17304

Legalabb a fiatalok sokat jatszanak, ja nem ide

N.21 Creative Commons License 2023.02.14 0 2 17303

Kár, de nézzük úgy, hogy megint játszott a csapat egy igazán izgalmas, valódi rangadót, ahol szintén jó volt a hangulat. Nüanszokon múlt, a Szegeden ellen szerencsénk volt, most pechünk. A 8 sosem volt reális ebben a szezonban sem, akkor meg inkább örüljünk az ilyen meccseknek. Amíg nem tudunk eleve 5 légióssal és minimum 2 valóban jó felnőtt magyarral, valamint  legalább 2 használható u23-sal indítani egy szezont, addig fogadjuk el a 9-10. helyet, cserében pár ilyen hangulatú meccsért, ez van, ez a realitás.

Előzmény: Bruschi85 (17302)
Bruschi85 Creative Commons License 2023.02.13 0 1 17302

Először is mielőbbi felépülést, gyors gyógyulást kívánok Pistinek, várlak vissza!
Másodszor szeretném megköszönni a korlátnál lévőknek, hogy mellettük szurkolhattam.
saját montázs, forrás: delfinek.hu

Idén most álltunk a legtöbben a korlátnál, köszönet a résztvevőknek a koreokért.
Gratulálok az MTE-nek a tegnapi győzelemhez!
Sajnos magunknak köszönhetjük, 2. hazai hosszabbításos vereség Kecsap után, visszanéztem, mindegyik légiósunk hibázott, csapatként vesztettünk, volt, aki támadó hibát vétett, vagy rosszul segített ki, esetleg elerőlködte, ahelyett, hogy passzolt volna a mellette lévőnek, pattanó után a földön fekve lépéshibát vétett, vagy rosszul helyezkedett védekezésben lelépett a triplázóról, buta, felesleges faultot ütött, egálnál stb.
De a legnagyobb gond továbbra is, hogy nincs olyan magyar játékosunk, akiknek bátran oda lehetne adni, hogy oldja meg a végjátékot, nyerje meg a hosszabbítást, remélem ősszel lesz, nincs vezér.
Az utolsó 10 percben nem volt magyar kosarunk, ebben az időszakban, mi 2 büntetőt dobtunk, MTE 7/9, Mike 2/2, azon kívül 2 kísérlete volt összesen, Cakarun 3 faulttal, Omenaka 4 faulttal végigjátszották a 2. félidőt, hosszabbítást, utóbbi győztes zsák, Szeba 7 pont a legtöbb, Chambers és Edwards 9-9 ezek voltak a kulcsok.
Ivan nyilatkozatában most Durázi lepett meg minket, aki 22 percet átlagol és meccsenként 2 triplakísérlete van 30% triplázó tegnap 2/8 25%…
Csapatszinten 71%-kal büntetőzünk, ennél csak a Honvéd rosszabb (66%), ezeken is múlhat a 8 közé jutás, meg azon, hogy ha az utolsó támadásnál, Szeba, aki ÁjBí mellett a másik, aki képes leütni a labdát, magának és másnak is helyzetet kreálni, dobja be, Szögeden DP dobta be, aki most a pályán sem volt, nem tudom miért, mi volt időkérés után felrajzolva, de akkor lássuk a konkrét helyzetet 2,5 másodperc:
MTE elváltja és Toma ottmarad Omenakával, megkapja a triplánál labdavezetés, telik az idő, kidolgozott figura, dobás helyett, Omenaka mellett Durázi is odasegített, esélye se volt dobni, miközben a festékben Mike bent állt Chamberssel, ahelyett Beni kapta későn, egyetlen zárás, se üres elzárás sem volt, annyi, hogy Mike ütközött Durázival, ilyen tessék-lássék módon.
Kár ezért a vereségért is, meg ezért a szezonért is, emberileg szimpatikus légiósaink voltak, jó fej Srácok, Élő-pontszám szerint még 3% esély maradt, de én tegnap lezártam a szezont, eddig 3 meccset nyertünk idegenben, most 4-et kéne, a 2 hazai (Nyír1, Honvéd) után, OSE-MTE is jobb egymás ellen, Sopron 17-tel nyert itt, Kecskemét is nyert 3-mal, Deac ellen 4-gyel mi vagyunk jobbak, de mindegyik riválisunknak kell a győzelem a 8-hoz, én nem látom, hogy zsinórban 5 meccset, pláne 6-ot és 4 idegenbelit meg tudnánk nyerni Ivannal, mert eddig 3 meccset nyertünk zsinórban.
Vízválasztó nyári holtszezon vár ránk, komoly döntésekkel, kíváncsian várom.

u.i: nem értettem a vendégszektor oldaláról a kórusban szidást, mutogatást, k. gyengézést, az A szektorból, ahol álltam a korlátnál mellettem senki nem foglalkozott veletek addig, meg a végéig, remélem nem ez lesz a jövőben a vasi közös pont a szombathelyiekkel, eddig nem ez volt a jellemző, tisztelet a kivételnek természetesen.

A lényeg továbbra is Hajrá Kometa Kaposvári KK!

#Voja gyere haza!
#Mielőbb vissza az Arénába!

TYHilton Creative Commons License 2023.02.11 0 3 17301

Ez a mai vereség sajnos nagyon sokba fog kerülni. Nagy valószínűséggel a playoff reményeknek búcsút inthetünk, vagy legalábbis innen már minimálisak az esélyek.

Hazai pályán ilyen gyenge büntetőzés nem fér bele, végjátékban az elképzelés nélküli labda pumpálás sem, Gabric és Parson hibája pedig megmagyarázhatatlan, meccset eldöntő hibák voltak. Ezek mind odavezettek, hogy a Körmend visszajött és fordított.

Pozitívum a szurkolás ami az idei szezonban egyértelműen a legjobb volt, Vojának szóló üzenet meg különösen nagy jelenet volt.

UI. Az, hogy 2023-ban még mindig ott tart a körmendi tábor egy része, hogy c*gányozni jönnek Kaposvárra az kritikán aluli, minősíthetetlen szurkolás...

TYHilton Creative Commons License 2023.02.11 -1 0 17300

Jellemzően nem... 

Előzmény: kendeffy (17299)
kendeffy Creative Commons License 2023.02.11 -2 0 17299

Kaposvárott megy a mindigfos?

Bruschi85 Creative Commons License 2023.02.08 0 0 17298

"Még tartozunk nektek egy összefoglalóval, jöjjön a ZTE elleni győzelem, egy kis extrával."

https://www.facebook.com/kaposvarikk/videos/1817490845294574

Bruschi85 Creative Commons License 2023.02.06 0 1 17297

Gratulálok a Szöged elleni hosszabbításos győzelemhez Csapatnak, Szakmai Stábnak, idén először nyertünk hosszabbításban, legutóbb idegenben tavaly Sopronban, ugye, akikkel még játszunk.
Külön elismerésem a vasárnap este Szögedre is utazó Szurkolótársaknak, le a kalappal, ügyesen kiszurkoltátok, elismerésem, zengett Tőletek az újszegedi.
Az utóbbi meccseken kevésbé volt jellemző ránk, de megint kaptunk 2 technikait meg 2 sportszerűtlent, amiből több is erősen vitatható és túlzó ítélet volt, túloldal 1 technikai.
DP legjobb meccsét hozta, kulcs palánkra pattintással bőven időn belül, úgy, hogy ő dobta be oldalról és sprintelt a támadóért, Washington ráesett ÁjBíre, ahogy MacReady is írta, de ilyen fújást csak a Honvéd kapott meg ellenünk, mikor Boriszra fújtak tripla közben, utolsó pillanatban.
DP-re visszatérve 6 szerzett labda természetesen szezoncsúcs, Mikenak volt 4 eddig, pontban pedig az előző 2 meccs összegét múlta felül (19), 8 pattanó (4 támadó) 9!! kiharcolt fault, elévülhetetlen érdemei vannak a győzelemben vele még nem kaptunk ki 3 meccs 3 győzelem, remélem folytatódik a sor szombaton MTE ellen.
Amikor Nikola ütötte a parkettát 77-77 után tudtam, hogy megnyerjük, éreztem, egész egyszerűen 77-74-nél úgy, hogy addig büntetők sorát hibáztuk el, nem faultolni, ez komoly taktikai hiba volt, köszönjük, nem véletlenül mondta Nikola okos döntések a meccs utáni interjúban, 48 másodpercnél hoztuk, lepörgetik az időt a vége előtt, beütik, dobunk 2-t, aztán vezetésből támadnak, a kihagyott egál után, pedig még volt 7 másodpercünk, ahol ha nem hagyja el DP félpályánál, nem is neki kellett volna kapni Miketól, Toma már a másik térfélen volt és csak Person volt hátul. Mi bíztunk abban, hogy kivédekezzük egálnál, ahogy a hosszabbításban, mert mindkétszer nálunk volt a momentum, tegnap bejött.
A rájátszás esélyek 8%-ra nőttek, volt ez hét közben 3% is.

DP 0.1:)

forrás: szögedi tv felvételéből

Bruschi85 Creative Commons License 2023.02.02 0 1 17296

http://www.delfinek.hu/hirek/altalanos/2023-02-02/oromkosarlabda-es-mosolygos-gyermekarcok-a-toldiban

"Ezután a lurkók – akik között akadt egy leány is, név szerint, Hanna – megmutatták, mit szoktak csinálni edzésen, majd elkészültek a közös képek, és mindenki kapott aláírást a polójára vagy éppen a cipőjére, aki kért."

:)

saját montázsok, forrás: delfinek.hu

Bruschi85 Creative Commons License 2023.02.01 0 1 17295

http://www.delfinek.hu/hirek/kkk-hirek/2023-02-01/halmai-daniel-marad-hosszu-tavra-szolo-szerzodest-irt-ala-a-fiatal-tehetseg

"– Az edző és a szakmai stáb is bízik a fiatalokban, számítanak ránk, s megkapjuk a kellő lehetőséget, ahhoz, hogy töretlen legyen a fejlődésünk – fogalmazott Halmai Dániel, aki élete első profi szerződését írta alá, majd üzent is a kaposvári utánpótlásban pallérozódó ifjú tehetségeknek. – Sokat és keményen kell edzeni, s sohasem szabad feladni."

Bruschi85 Creative Commons License 2023.02.01 0 1 17294

Gratulálok a Zeg elleni hazai bravúrgyőzelemhez Csapatnak, Szakmai Stábnak!

Ami tetszett, hogy mindenki átérezte a meccs súlyát pályán belül és pályán kívül is, volt ritmusunk, dinamikánk és nagy energiákat mozgósítottunk az utolsó negyedben is, nagyon jó hangulat volt, sokan voltunk, idén a kicsiben a legjobb, azért az Arénában korábban volt már hasonló, többen fehérben, zegiek is normálisan szurkoltak.

Szeba Családja drapikkal, pólókkal csatlakozott, köszönet nekik a támogatásért.

Mind az 5 légiós hozzátett, a védekezés javult DRTG 12. helyre feljöttünk, a pattanózást nyertük, 9 támadópattanó. Nálam Toma és ÁjBí voltak a meccs legjobbjai, kulcsszituációkban léptek elő vezérré. Tetszett DP és Mike kapcsolata a festékben.

Beni +11, ezzel holtversenyben a legjobb volt, amelyikkel ötössel fent volt mindegyik 0 vagy pluszos.

Ami negatívum a kihagyott büntetők (5), 58% csapatszinten gyenge, most belefért, mert a végjátékot kontrolláltuk.

saját montázs, képek forrása a KKKK fb oldala

#Mielőbb vissza az Arénába!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!