Sziasztok! Hetek óta idegesít a következő probléma és lövésem sincs hogy mi okozhatja: az Adblock okozza a fejtörést, ui. egy firefox (és egész rendszer) újratelepítés után nem csak azokat a reklámokat blokkolja amiket én mondok neki, hanem magától is dolgozgat és persze olyanokat is kiszűr amiket nagyon nem kellene. Sokszor ott hagyja a banner hűlt helyén a fület, ha rákattintok egy elem kiszűrésére, okézás után nem tűnik el az ablak (Adblock szűrő hozzáadása). Van valakinek valami ötlete?
szrintem bekaptal valamit, ami valamely programoddal kozoskodik, hacsak nem onmagaban fut:) probald ki, hogy ne indits el semmilyen programot (indulaskor se induljanak automatan) es nezd meg mikor jelentkezik, ha: mit fut epp. Esetleg csinalhatsz 1 listat a futo taskokrol amikor jelentkezik a problema.
ha nincs megnyitva a bongeszo, magatol is felpattintja??:) Ki? Mit? Nezd meg milyen programok futnak meg a gepeden. Nem lehet hogy egy msn messanger vagy valami hasonlo okozza? milyen oldalt dob fel az a nem tudjuk ki?:) Gondolom azert a mozillat nyitja meg, mert az a default bongeszo a gepeden, mas koze nem sok lehet hozza.
segítség kellene, mozillával netezek, emiatt írok ide, de ha más topicot tudtok ajánlani az is jo lenne.
netezés közben egyszercsak megváltozik a bongészo mérete, és bejön egy reklámoldal. nyomok egy back-et és folytatom netezést, kb 5 percenként csinálja. írtő guzmis. Ha nincs megnyitva a bongészo magatol is felpattintja.
a spy sweeper nem talál semmit, a spyboot szintén, az ad aware sem. avast a vírusirtom az sem talál semmit.
tudod, van a domina nev, es van a hozza tartozo ip, feloldas az jelenti, megkeresni hozza az ip-t, amit a beallitott dns szervereidtol probal megtudni barmely alkalmazasod mely nev alapjan probalna elerni valamely ip cimet.
Én innen a Noia Extreme 2.0 témát szoktam feltenni, valamint a flashgot nevű beépülőt, amitől a download managerek lesznek elérhetőek. Valamint a FoxyTunes-t ami a zenelejátszót teszi vezérelhetővé a firefox állapotsávjából. Meg még kétmillió hasznos és haszontalan egyéb beépülő. Próbáld ki a mouse gestures-t, érdekes élmény, és sokan szeretik.
ez idonkent igy van, gondolhatod hogy nem ff teszi oda azt az oldalt, hanem a forum.index.hu olyan oldalt kuld neked is ahol ez van:) kis szunetet iktatnak igy be, ha esetleg terheltebb a szerver.
Ha a nézet-ben a szöveg méretét csökkentem vagy növelem, nem jegyzi meg. Hog lehet elérni, hogy megjegyezze?
Annyit már sikerült elérnem, hogy ha középső egérgombbal kattintok egy könyvjelző elemre, akkor új böngészőlapon nyitja meg. Meg lehet valahogy oldani, hogy megtegye ezt "sima" balgomb-kattintásra is?
Most váltottam végre-valahára Firefoxra, és nagyon tetszik, csak lenne pár kérdésem:
1, Google képkeresésnél beállítom a legördülő menüből a méretet (kicsi, nagy, közepes), de nem történik semmi. A hiba csak az én felhasználói fiókomban, és csak Firefox esetében jelentkezik, IE-ben nem.
2, Beépített keresőket (jobb felső sarok) hogy lehet hozzáadni/törölni?
3, Oldalak böngészésekor a már kattintott link (vagy úgy is mondhatnám: már látogatott hivatkozás) nem marad másmilyen színű. Mit kell csinálnom, hogy olyan maradjon?
Először azt próbáld meg, hogy megnyitod a Letöltéskezelőt, és a már eddig letöltött (többezer) bejegyzést kitörlöd. (Ha sokáig nem történik semmi, akkor sincs lefagyva a mozilla, csak sokáig tart a bejegyzéseket kitörölni.)
akkor probald megkeresni hol lehet a profile-ja a jo:) keress ra a prefs.js file-ra. Es google-ba is, hogy megtudd miket hol lehet beallitani :) De itt van par url : http://preferential.mozdev.org/preferences.html http://www.mozilla.org/catalog/end-user/customizing/briefprefs.html
Időközben annyit tisztult a kép, hogy a user a jól működő Mozillája mellé feltelepítette a Netscape-et, amitől -állítása szerint- a Mozillájából eltűntek a postafiókok. (Ha ekkor szól, még kb. 10 perc alatt tudtam volna segíteni a bajon.)
Ekkor nekilátott "hibaelhárítani". Netscape uninstall, nem segített, Mozilla uninstall, majd újratelepítés, nem segített.
Most itt állok, azzal bonyolítva a helyzetet, hogy az asztali gépéről a notbookjára kell helyreállítani mindent, és az eddigi Mozilla helyett a Firefox+Thunderbird párost kívánja használni.
Ezenkívül nem tudom a levelezőszerverét, az emailcímeit, (azt sem, hogy hány db postafiókja van), stb, tehát ezek újrakonfigurálását is jó volna elkerülni.
copy paste, prefs.js-be atirni path-okat. Amugy az a konyvtar lehet barhol, ha oda allitod profile-t:) Ajanlom viszont a mozbackup -ot http://mozbackup.jasnapaka.com/
Ha van egy "Documents and Settings"-beli application datamozilla mappa elmentve, ezt hogy lehet a legkevesebb munkával egy másik gépre áttenni, és az ottani Mozilla alá betuszkolni?
"a Windows kereső miért nem találta" gondolom, ez xp alatt volt. annak sz@r a keresője, csak bizonyos kiterjesztésű fájlokban talál. van rá valami pöcs, de inkább használj valami normálisat, mondjuk agent ransack .p a proginak meg nem megnyomni, hanem meghúzni kell a c-h-t, mivel a gépen belül fut