Keresés

Részletes keresés

malacgazda Creative Commons License 2004.10.01 0 0 3487
Phü! Végre sikerült beizzítanom a 10.0.-t! Viszi a squidet is és a sambát is. Hangja is állat. Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elégedve. És valami KURV@ gyors, még az UHU-nál is gyorsabb, pedig az se pite!
SzG Creative Commons License 2004.10.01 0 0 3486
Nálam sajna fagy, nem tudom mitől. A meghülyült 10.0-t updateltem meg vele, már nagyon várom az Officialt. :-(
Előzmény: micu (3485)
micu Creative Commons License 2004.09.30 0 0 3485
Az új Mandrake letölthetõ változata. Próbálta már valaki ?
Előzmény: Vandorr (3484)
Vandorr Creative Commons License 2004.09.27 0 0 3484
Mandrakelinux 10.1 Community ISO images for i586 and higher.
Ez miez?
SzG Creative Commons License 2004.09.24 0 0 3483
Sziasztok! Google szerint egy modul nincs befordítva a kernelembe. Lehet az hogy a Mandrake update kernelt is frissített? Milyen kernel van a 10.1 Communityben? Ha valaki tud segiteni abban, hogy egy ilyet letölthessek, pliz dobjon meg egy maillel! SzG
Előzmény: SzG (3481)
malacgazda Creative Commons License 2004.09.23 0 0 3482
Kösz a segítségeket! Egyébként gondoltam, hogy én balfö-kodtam el valamit. Most azon a partíción, ahol az mdk volt, egy suse 9.1 csücsül, de asszem, a 80 gigás nagy vincsimből lecsípek egy olyan 4-5 gigát, oszt fölhajítom az mdk-t, kísérletezgetni:))
SzG Creative Commons License 2004.09.23 0 0 3481
Hát itt valami varázslás van. Leszedtem a shorewallt, feltettem a firestartert, beállíottam, tuti ami ziher rebbotoltam is. Minden szép, minden jó a hálózat működött. Mintegy másfél óráig, akkor megállt,mire visszaültem ide a szerverhez, és újraindítottam a firestartert. A leállítás még rendben is ment, de aztán nem igazán egészségesen akart újraindulni:
Applying Firestarter configuration: iptables: No chain/target/match by that name
iptables: No chain/target/match by that name
iptables: No chain/target/match by that name
Megpróbáltam X alól is elindítani, mire felugrott egy tök érthetetlen ablak:
A megadott jelszó érvénytelen.
Kérjük próbálkozzom újra.

Milyen jelszó lehet ez?
Lehet hogy ez a tűzfal halál összefügg a shorewall leállásával?

Minden 5letet előre is köszönök!

SzG

Előzmény: Törölt nick (3479)
dj Creative Commons License 2004.09.23 0 0 3478
Oks, végülis mindegy, az én sávszélességemmel jó a német is :D
Előzmény: Törölt nick (3475)
dj Creative Commons License 2004.09.23 0 0 3477
A media managerben, vedd fel pl. ezt a 10-es csomagokhoz:
Ftp kiszolgáló: ftp://ftp.gwdg.de/pub/linux/mandrakelinux/official/updates/10.0/RPMS
helyett ezt: ftp://ftp.gwdg.de/pub/linux/mandrakelinux/official/10.0/i586/Mandrake/RPMS
Előzmény: dj (3474)
SzG Creative Commons License 2004.09.23 0 0 3476
Köszi a kimerítő választ! Ha a firestartert használom, szedjem le a shorewallt, és felejtesem el a Vezérlőpulton lévő netmegosztást? Ha jól értem ezzel ugyanúgy tudok netet adni a többieknek a helyi hálón, ugye? Bocs a láma kérdésekért. :-)
Előzmény: Törölt nick (3472)
dj Creative Commons License 2004.09.23 0 0 3474
Az igaz, hogy onnan veszi, és gyakorlatilag veszi is a magyart, csak nem lett feltelepítve a magyar nyelv a kde-hez, azért beszél angolul.

A media managerben, vedd fel pl. ezt a 10-es csomagokhoz:
Ftp kiszolgáló: ftp://ftp.gwdg.de/pub/linux/mandrakelinux/official/updates/10.0/RPMS
Függőséglista: ../base/hdlist.cz

Update-hez:
Függőséglista: ../base/synthesis.hdlist.cz

Akkor tudod az összes csomagot választani és telepíteni.
Előzmény: Törölt nick (3473)
malacgazda Creative Commons License 2004.09.23 0 0 3471
Helló!
Letöltöttem és feltettem a 10.0-t. Az lenne a kérdésem, hogy én szúrok-e el valamit, vagy ez a Mandrake egy igen fapados linux. Ugyanis a KDE angolul van, csak az onnan indított szoftverek (drakconf...) van magyarul. Meg a csomagkezelője is olyan furcsán egyszerűnek tűnik számomra. Meg először csak az első lemezt töltöttem le, gondoltam, majd telepítek netről (á la Suse), de sehol se találtam olyat, ami ezt lehetővé tenné.
Amúgy tetszik, mert állati gyors, gyorsabban fut nálam, mint az UHU 1.1.1 meg a Suse 9.1, szóval van benne fantázia.
SzG Creative Commons License 2004.09.23 0 0 3470
Igazán nem tudom már mi a gond. Uninstalláltam majd töröltem a shorewallt, aztán újra feltettem, de így sem megy a net a többi gépen. Fut a dhcpd, de nem kapnak IP címet a gépek, ha kézzel fix IP-t állítok be neki, akkor sem látják a hálót. Mi lehet a baj, minden ötletet nagy szeretettel várok...
Előzmény: SzG (3469)
SzG Creative Commons License 2004.09.22 0 0 3469
Valahogy összeomlott a shorewall beállításom, megupgradeltem kínomban 2.0.8-ra, de így sem igazán működik. Az eredeti és a most újragenerált beállításokkal sem megy, és ezek alaposan eltérnek egymástól. Ha valaki működő config fájlokat tudna nekem küldeni, nagyon megköszönném!
Strong Bad Creative Commons License 2004.09.21 0 0 3468
Mandrake 10.1 Community Edition letöltést tud valaki?
messages Creative Commons License 2004.09.20 0 0 3466

Hali!

Bocs a zavarásért, de igen nagy a baj!

Hol volt, hol nem volt, volt egy számítógép, és benne az Ő két merevlemeze.

Az elsőn a grub csücsült + az Xp...

A másikon valami windows (hdb? /mnt/winC2) 12Gb, + mandrake9 (hdb5 /..ext3) 3,7Gb, swap (hdb6 0,5Gb), /home 2.3 Gb....

Az első merevlemez béke poraira... kimúlt.

Most odáig jutok, ha elindítom a gépet, hogy: grub>, és nincs tovább...

Suse9.0- ás CDim vannak, azzal el tudom indítani a (telepített rendszer indítása), de

amikor az inditás módjának megváltoztatását kérem, ő kéri a mandrake 1-es lemezt, és hiába teszem be a meghajtóba, csak kéri, kéri... (ja ebből is van 3 lemez)

Én + a linux az 2 világ.

Ja. A gép a fiamé, Ő tanulja, de nem tudja...

Engem molesztál, hogy indítsam el a gépét, mert azon neki rengeteg munkája van.

Programtervező matematikus lesz, ha igaz, én kétlem.

Hogy a rákba lehet ezt a mandrot elindítani?

Azok a hdb?- k szerintem nem jók, mert a másik winyó már nincs a gépben....

A mandrake CD csak frissítést, vagy telepítést ajál fel, ezt nem merem...

SOS please.

Egy vén wines...

kpl Creative Commons License 2004.09.20 0 0 3465
No jó, átbogarászom a dolgot.
Köszi !
Előzmény: Törölt nick (3464)
kpl Creative Commons License 2004.09.20 0 0 3463
Köszi! És az OSS-től hogyan lehet megszabadulni? Egyedül talán az mplayer meg talán a nuvrec-nuppelrec lett kézzel forgatva, azokat utána ujra kell rakni?
Előzmény: Törölt nick (3462)
kpl Creative Commons License 2004.09.19 0 0 3461
Tanács kellene: ha ki akarok igazodni a Mandrake 10.0-ban kapott alsa és oss hangrendszerek rejtelmeiben mit kell elolvasnom ? Kell-e egyáltalán mindkettő vagy meg lehet szabadulni az oss-től ? Hogyan tudom kideríteni hogy melyik progi mit akar használni ?

Ilyenek érdekelnének

kpl
SzG Creative Commons License 2004.09.16 0 0 3459

Sziasztok!

Shorewall segedelmével osztom meg a netet az itthoni hálózatom felé. Eddig DNS szerverkedett is, most meg mintha le akarna erről szokni, hol éps minek kell beállítva lennie ahhaoz hogy DNS szerver is legyen a masina? 10.0-s szűz installal shorewallt használ jelenleg? Az enyém upgradelve van kb 8.0 óta, emiatt nem vagyok benne biztos hogy jelenleg is ez a hivatalos megoldás netmegosztásra, meg tűzfalasdira.

btotyi Creative Commons License 2004.09.08 0 0 3458
próbáld meg betölteni a vga16fb (legalábbis a2.6-oson így hívják) modult.
Előzmény: suhodminyák (3457)
suhodminyák Creative Commons License 2004.09.08 0 0 3457
"ec64: could not change to 8 bpp"
:-(
Előzmény: btotyi (3454)
micu Creative Commons License 2004.09.08 0 0 3456
Filózok azon hogy szép lassan át kellene állnom SuSE 9.1-rõl Debian-ra. Igazából a Sarge végleges verzióját várom (szept. 15-én fog kijönni ha minden igaz). Igazából a dologgal kapcsolatban csak két kérdésem van:
1. Lehet-e Debian alatt rpm csomagot létrehozni ? Ha igen akkor kell-e más mint a debian-os rpm csomag és esetleg az alien ? Csinált már valaki ilyet ?
2. Hol lehet arról némi infót összeszedni hogy hogyan kell Sarge alatt olyan személyes tûzfalat csinálni mint amilyen a RedHat, SuSE, Mandrake alatt van. Valami egyszerû dolog kellene, csak magát a desktop gépet akarom védeni valamennyire.
btotyi Creative Commons License 2004.09.07 0 0 3455
Ja és a ./ azt jelenti, hogy az aktuális könytárban keresse a filet, mert egyébként csak a PATH környezeti változóban megadott helyeken keres,
Előzmény: suhodminyák (3449)
btotyi Creative Commons License 2004.09.07 0 0 3454
Nincs frame buffer támogatásod ezért mondja azt hogy, nem vagy local consolon. Próbáld meg root-ként ./ec64 -vm 320x240 parancssal konzolból indítani.
Előzmény: suhodminyák (3453)
suhodminyák Creative Commons License 2004.09.07 0 0 3453

NevemTeve!

Sajnos mindkét próbán (többszörösen) túl vagyok. A kombinációba bevettem a rootként és sima userként való próbákat is - szintén mindkét fajta console esetén.

Azért ezt még leellenőrzöm, mert így leírva különösen furcsán hangzik, hogy egyik kombináció se működjön, márpedig a this console-nak benne kell lennie az each and every console-ban. :-)

A CRTL+ALT+F1, F2, stb. között ugye nincs lényegi különbség?

Előzmény: NevemTeve (3451)
NevemTeve Creative Commons License 2004.09.06 0 0 3452
A Magyarul - HOGYAN topikban volt szó ilyesmiről, kb (14)-(18) körül...
Előzmény: Törölt nick (3450)
NevemTeve Creative Commons License 2004.09.06 0 0 3451
Ha virtuális terminálon (az a fekete izé, ami a Control+Alt+F1 hatására jön elő) próbáltad, akkor próbáld xterm-ben, illetve fordítva
Előzmény: suhodminyák (3449)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.02 0 0 3450
Halihó!

Ki tudja hol lehet azon változtatni, hogy a konzolos módoknál mindenhol egyforma legyen a karakter kódolás?
Jelenleg a CTRL-ALT-F1-nél van hosszú ékezetes ő, és ű betű de a többi CTRL-ALT-F2-F6-ig csak egy négyzet jelenik meg.
Akár root-ként, akár user-ként lépek be az említett helyeken.

Ugye Mandrake topicban természetesen Mandrake rendszerről van szó.
Abból is a 10.0-ról.
suhodminyák Creative Commons License 2004.08.21 0 0 3449
c64 emulátort szeretnék installálni (ec64). Van egy executable fájl, ami nem indul és a ./ec64 begépelésére a következő hibaüzenetet adja:

ec64: not on local console

Ezt a "./" módszert is csak az mcből tanultam. A sima ec64re bash: ec64: command not found.

Mit jelent ez?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!