egyvalamit viszont sikerult elerni..ma a szerencsetlen hasas voros macskat egesz nap gyanakodva meregettem,mert bejott a kertembe:) es igen,elovettem a slagot es sikerult jobb belatasra teritenem,hogy ami ebedunk megsem az o ebedje....viszont tenyleg nem etetem,nem akarom szandekosan odaszoktatni...de ha ott van,argus szemekkel figyelem minden mozdulatat csorikamnak,nehogy belecsinaljon a gyerek melle homokozoba,vagy lenyulja a szalamit az asztalrol:)
de a kis budos csak bebujt a gyerek melle a satraba es ott szundikaltak bekesen...ebben nem talalatam kivetnivalot,hogy azonnal karoba huzzam..
Marmint. . .azt koveteled, hogy . . . erveljek? :))
Hat igen. Eljen parlagfu! Vissza a termeszethez!!! (ki is mondta ezt? Jean-Jacques Rousseau? Igaz, semmit sem mondott macskakrol. . .es parlagfurol. . .)
bizonyitsd be elobb,hogy az sem ordogtol valo,a termeszet szerves resze es mar az osidokben is volt.....addig semmi ujitas,tuzet is csiholni fogunk..Fenebe a hulye ongyujtokkal,gyufaval,vissza a termeszethez
Akkor már előbb adok pénzt villanypásztorért. Bocs. Egyszerűen nem értem, hogy neked miért nem jó, ha nem azzal tartom vissza az állatot, ami szerinted a legjobb, hanem azzal, ami szerintem a legjobb. Nem mindegy?? És ezen lovagolsz mióta. És hiányolod a kb ötször leírt érveimet. Nem mondtam, hogy nem lehet megoldani, azt mondtam, hogy szerintem van jobb megoldás, és én inkább azt választom. Szállj már le erről, jó? Tök felesleges időpocsékolás.
Én IS érveljek... tiszta röhej, váááá...
(Egyébként meglep, hogy tüskés ágak vételét javasolod, mikor annak előállítása egy halom szennyezéssel jár, pláne, ha még felületkezeve is van, aztán szállítás, stb, mikor az ember maga is megcsinálhatná, aztán cserélhetné ha kell és kész. Időnként kicsit fura amiket írsz. Illetve majdnem mindig, most itt a következetlenségre gondoltam. Nem kell válaszolni, már irtóra unom, csak úgy megjegyeztem.)
Cukorbeteg sem feltétlen magától lesz az ember, az egészségtelen életmód nagyon komoly kockázati tényező, főleg, ha elhízással párosul. Mégis betegség. A dohányzástól lehet pl tüdőrákot kapni (nem csak attól, nyilván, mielőtt valaki virtuálisan legyilkol ezért is), az is betegség, úgy tudom. Szerintem az, hogy egy betegségnek van OKA (márpedig minden betegségnek van valami, csak max nem tudunk róla), attól az még egy betegség.
csakhogy az allergiasok immunrendszeret nem maga a mogyoro,amire allergias,karositja,hanem a belelegzett levego,a megivott viz,stb,stb.....Nem a mogyorotol magatol lesz gyengebb az immunrendszeruk,hanem a tobbi kornyezetkarositastol,a mogyoro vagy a macskaszor az inkabb csak ennek a tunete
"...a mas felelotlen ember altal okozott kornyezetkarosodasra reagal..."
Nyikk... Mert az allergiás az nem lehet felelőtlen, vagy nem okoz soha környezetkárosodást...? Bocs, de ezen fennakadtam. Meg azon is, hogy az allergia mitől nem betegség? :-o Egyébként ha eltekintenénk a parlagfűtől, számtalan más dologra is lehet allergiásnak lenni, kezdve a füvekkel, nyír, mogyoró, mittoménmi, amiket nem lehet (kell) irtani, folytatva a háziporral, szóval izé. Ja, és ott van még a macskaszőr is! ;) Az ételallergiákról meg aztán tényleg ne beszéljünk, mikor valaki meghalhat egy mogyorótól, vagy ott vannak a méhek, hasonló kimenetellel... az is a sok felelőtlen ember hibája, és nem egy betegség?
nem akarok veled vitatkozni,meggyozni egymast ugysem tudjuk.te igy gondolod,en maskepp....az allergias nem beteg....csak eppen a mas felelotlen ember altal okozott kornyezetkarosodasra reagal.Gondolhatunk itt a kornyezetszennyezesre,a foldek meg nem muvelesere,ahol aztan tenyleg elszaporodhatnak az ilyen novenyek.De ebbe mar vastagon beletartozi a politika is,es ez itt tenyleg OFF... Benazik am a te szervezeted,es ha ismerned,barmit mondhatnal rola,de azt nem,hogy hisztis...Sem a szervezete,sem a termeszete.....
Imadom,mikor valaki erv helyett kinyiltakoztat.Attol meg nem lesz igaza,bar maga ebben a meggyozodesben van..Legy vele boldog a te vas szervezeteddel,de azert kicsit mosolyognek magamban,ha par ev mulva te allnal elottunk a dokinal konyorogve valami allergiaellenes szerert..Nem kivanom,de azert kicsit megis
(A kaszálás max a pollenek mennyiségét csökkenti valamelyest, mag az még így is több, mint elég termelődik, és iszonyú sokáig csíraképes. (4430) De ezzel valami más topikba kéne vonulni...
(Városi parkjainknak meg melyik az aljnövényzete? :-o Az a három szál bokor, vagy a tíz szál fű? Persze ennek is megvan az oka - egy park belátható kell legyen.) )
Nem vagyok az öcséd, nőnemű létemre nem is lehetek. Köszönöm a megértést.
Szóval akkor felületkezeljem is előbb a szúrós ágakat?? Tudod mikor... ja, és még pénzt is adjak érte. És hol is árulják ezeket a frankó szúrós ágakat?
Anyám borogass... És akkor EZ a logikus és felülmúlhatatlan megoldás... Bocs, de mégis inkább maradok a villanypásztornál, ha valaha odáig jutok, az legalább kinéz valahogy, nem szúrkál össze, és még tartós is.
"Rendben, de ez itt egy fórum. Amíg ideírod a megoldásaidat, más leírhatja róla a véleményét. Ha ezen megsértődsz, inkább ne fórumozz."
Az a baj, hogy te nem a véleményedet írod le, hanem mindenáron téríteni akarsz, elég béna "érvekkel". Amíg nem azt mondja valaki, amit te gondolsz, azt a hatást igyekszel kelteni, hogy az illető totál hülye. És ez bizony... ööö, majdnem csúnyát írtam. Mindenesetre a fórum (úgy anblokk az egész) céljától igen messze van.
Egyébként nem sértődök meg, mert rád felesleges lenne bármilféle érzelmet vesztegetni. Az ember válogassa meg, kinek a véleményére ad, ugyebár. :)
Hat ezt konnyu megtenni - az ervediet ugy krealod, hogy a velemenyedet tamasszak ala. Ha valaki mas ervet hoz el - akkor azt egyszeruen egyugyusegnek nevezed, igy gondodkodsz arrol, hogy jol erezd magad. . .
Es azt hiszem te vagy a legnagyobb kozonseged magadnak :)).
Markáns kép alakult ki egy minden helyzetben érzelemmentesen döntő, higgadt gondolkodóról, aki "nem kedveli" a - macskákat -kutyákat -a gazdáikat -az amerikaiakat -a "zombi" szomszédokat -az allergiásokat -a fűnyírózókat
viszont szívesen használ puskát, csapdát, az allergiás genetikai selejteket meg valami gömbbe zárná, vagy mi. Asszem, hozzád képest tényleg szerencsés a legtöbb ember.
Nincs sok értelme ide írni. Aki tényleg megoldásra vágyik, és nem vitatkozni szeretne elsősorban, az lehet, hogy inkább másik topikban kér és kap tanácsot. Normálisat, gyakorlati jellegűt, érzelmi telítettség nélkül. Volt már ilyen. Itt meg élje ki vérszomjas hajlamait, akinek ez hiányzik. Kár időt pocsékolni egy-két szélsőséges ember megnevelésére. Én elsősorban kikapcsolódni és tanulni szeretek a fórumon, bosszankodni sajnos van bőven más lehetőségem. És ha nem lesz kivel ádázul vitatkozni, talán megunják az érintettek, és legalább átmenetileg normális kerékvágásba kerül a topik.
Nora, ne vedd nagyon a szivedre - egyszer talan o is felno es gondolkodasra fogja hasznalni a fejet. . .
" Fő, hogy ne a másiknak legyen igaza." Ez a lenyege - jol latod. Ha nem irsz ide - akkor meg aki ideteved elhiszi, hogy amit magabiztosan eload, az a jo. . .azt kell csinalni.
Ha tudod erzelem nekl csinalni, csak ird be ide a velemenyed, mert maskepp csak a Vastag Szoknyas suletlensegei maradnak itt. . .
Na nem dühítem magam itt tovább. Olvasni sem fogom a topikot, remélem tudom magam ehhez tartani. Nemzeti pakokban is kaszálással ill. legeltetéssel tartanak fönt védett növénytársulásokat. A parlagfű terjeszkedését pedig legalábbis fékezi a kaszálás, mert megakadályozza a magszórást. Mert ugyebár egyéves növényről van szó. Az más kérdés, hogy jobb lenne kézzel kaszálni, és nem azokkal a büdös berregő rémségekkel. De ez már nem ide tartozik. Ha a Rákos-patak partja kaszálás nélkül beerdősödne, nem biztos, hogy ott maradnának a gyíkok. Városi parkjaink aljnövényzete se maradna meg sokáig aljnövényzetnek kaszálás ill. nyírás nélkül, bozóttá alakulna. Ezt nyilván nem gondoltad teljesen végig. Fő, hogy ne a másiknak legyen igaza. A kaszálás nem egyenlő a szántással, hozzászólásaidban pedig kb. olyan romboló hatást tulajdonítasz a kaszálásnak. No de tulajdonképpen szerencsére teljesen mindegy.
Megfogadtam, hogy nem szólok hozzá ebben a vérszomjas topikban, de csak nem tudom megállni. A parlagfű irtásával nem pusztítanak megőrzendő élőhelyeket, az adott földrajzi környezetre jellemző növénytársulásokat. A parlagfű csak bolygatott helyeken versenyképes, a rendszeres kaszálás inkább az eredeti társulások helyreállását segíti elő. Úgyhogy ezt azért ne hangoztasd olyan nagy mellénnyel.
Hat nem leptel meg a valaszoddal - kar, hogy a Tai chi chuan erre nem hat. Marmint embersegre.
Szerencsere nem sok ilyen ember van mint te - igy csak-csak elviseljuk a letezesedet maradando karosodas nelkul. . .
Erzeketlen, tapintatlan es faragatlan ember vagy. Nem is kivanom neked, hogy valtozzal meg, mert akkor meg boldog ember lehetnel. Maradj csak olyannak amilyen vagy - eleg nagy buntetes az neked.