Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Azok még elöltöltös golyós kovás pusekok voltak..Azóta csak hollywoodi filmekben jön be a házi páncélautóval,odahegesztett 4es vaslemezzel 800fegyveres ellen,stb.
Karabély elvileg átnyomja a 10es lemezt is közvetlen közelről...30as páncélzatról persze már vidáman lepattog.A ragasztott üveg viszont általában megfogja az első párat,csak amikor egy tárat lőnek rá,akkor előbbutóbb szétesik.
Meg nehéz is. Ned Kelly és bandája Ausztráliában csinált magának ilyen páncélt, ekevasból. Egyszer a National Geographic-on volt egy film, ott rekonstruálták. Mozogni alig lehetett benne, célozni egyáltalán nem. Sok lövést kibírtak, de aztán lábon lőtték őket - ott nem volt páncél. :-)
Szerintem akad millió..a kevlar nem épp titkos dolog,millió helyen alkalmazzák.A lexan,szénszálak,ragasztott sokrétegű üvegek sem nagy csodák,utóbbi még akár házilag is produkálható.Kazánlemez talán a legesélytelenebb..nem véletlenül "vesztek ki" a lemez test-páncélok már a huzagolt csövek megjelenése előtt.Még ha nem is lövik át,a csontjaidon fog megtámaszkodni és átadni az energiát..nem próbálnám ki.
Az első flak mellények félig töltött homokzsákból, más megoldásban kazánlemezből készültek. Érdekes lenne valami anyagot találni a modernkori "páncélokról".
Oké,gondoltam akad errefelé aki tudja a megoldást.Én is láttam a sorozatot,a széteső lövedék roppant meglepett,érdekelt volna a magyarázat.De a dagadt fegyverszakértő (?) 'hölgy' a fejét rázta amikor kérdezték meglepett hőseink,hogy akkor most ez expanzív lövedék ami deformálódik becsapódáskor vagy miért ólom reszelék formájában kell kikaparni a víz aljáról.
Lőttek ők mindenre abban a részben,ahol a könyvet is átlőtték..azért 3-4cm üvegport is szivesen kipróbáltam volna a helyükben,állítólag a világ legelső golyóálló mellénye ebből készült:)
Csupán felidéztem amit láttam.Többre nem is tudok vállalkozni.
Ezt a sorozatot mostanában ismétlik.Mellesleg,a napokban egy olyan rész volt amikor könyvre lőttek 25 méterről.Talán 3cm vastag volt a könyv.Egy .22LR kaliberü puskábol lőtték és megállt a lövedék a könyvben aztán .357 Magnum revolverrel is lőttek.Annak a lövedéke átment a könyvön.