Keresés

Részletes keresés

Carina_S Creative Commons License 2016.07.17 0 0 10920

Én nem erről a jelenetről beszélek. Ez a hiányzó 3:29 perces jelenet a filmnek pontosan a közepén lévő sírásós jelenet.

A magyar és a német verzióban a film legelejébe kalamoltak bele!

Eredeti sorrend:

1. Alan beszél az öreggel váltólázas Freddyvel, aki elárulja neki a kincs létét.

2. Címfelirat-jelenet a bárral, a szép lányokkal, a tippadó csajjal, és a helyi szerencsejáték-maffia főnökével, aki dirigálni akar, hogy melyik ló nyerhet, és hogy melyik nem.

3. Alan átveri a maffiafőnököt az ígérgetéssel és annak be nem tartásával.

4. Alan a maffia elől az öreg Freddy kunyhójába bújik, bunyóznak, megveri őket, Freddy odaadja Alannak a térképet és megmutatja neki rajta a kincs helyét, majd Alan a feltápászkodó maffiózók elől felszökikCharlie hajójára.

Összevágott, megváltoztatott sorrend (minden jelenet megvan, csak a sorrend helytelen):

1. Címfelirat-jelenet a bárral, a szép lányokkal, a tippadó csajjal, és a helyi szerencsejáték-maffia főnökével, aki dirigálni akar, hogy melyik ló nyerhet, és hogy melyik nem.

2. Alan beszél az öreggel váltólázas Freddyvel, aki elárulja neki a kincs létét.

3. Alan átveri a maffiafőnököt az ígérgetéssel és annak be nem tartásával.

4. Alan a maffia elől az öreg Freddy kunyhójába bújik, bunyóznak, megveri őket, Freddy odaadja Alannak a térképet és megmutatja neki rajta a kincs helyét, majd Alan a feltápászkodó maffiózók elől felszökikCharlie hajójára.

A megváltoztatott verzióban a pirossal kiemelt jelenet lett átvágva a második sorrendi helyről az első sorrendi helyre! Ez a változás.

A sírásós jelenet mindkét filmváltozatból hiányzik, az csak a legeredetibb filmváltozatban van benne!

Előzmény: ka_TARZI_s (10917)
ka_TARZI_s Creative Commons License 2016.07.16 0 0 10919

Vagyisa BR/HD verzióban már megint benne van.

Előzmény: ka_TARZI_s (10917)
ka_TARZI_s Creative Commons License 2016.07.16 0 0 10918

Nem tudom csak nekem új-e, de az elmúlt hetekben felkerült az yt-re az Aladdin, a Bombajó boxoló és a Bulldózer HD verzióban.

ka_TARZI_s Creative Commons License 2016.07.16 0 0 10917

Akkor a Magyarországon ismert Kincsami nincs verzió kezdése más, mint az eredeti/teljes változaté?

Azt tudom, hogy a magyar verzióban van egy kihagyott jelenet, amit a moziban/mokép verzióban még vetítettek.

Előzmény: Carina_S (10916)
Carina_S Creative Commons License 2016.07.16 0 0 10916

"[...]a német verzió nem valami jó, ráadásul vágott is[...]"

A német filmeseknek az volt a dilihoppjuk, hogy a Bud-Spencer filmek zömét megvágták, sőt, volt olyan is belőle, ahol a megvágott jeleneteket összevissza keverték sorrendben (lásd a "Kincs, ami nincs" első jelenetsorai, amiben a magyarok is utánozták őket a címjelenetek megcserélésekor).

Egyszerűen nem akarták felfogni, hogy éppen a sikeresebb filmkezdet érdekében az első jelenet mindig egy érdekfeszítő jelenet volt, amiből a nézők megtudhatták a cselekmény elindító mozzanatait, és csak aztán mondták be a filmcímet a szereplők és a főrendezők neveivel együtt, és azután jöhetett a filmek cselekmény-része a második jelenettől a filmek legvégéig. ---> Ez így jobb filmrendezés, mintha az első a filmcím és a filmstáb lenne, mert az érdekfeszítő bekezdés rögtön leragasztja a nézőt a tévéhez!!!!

Előzmény: Mikey-Soft (10913)
Carina_S Creative Commons License 2016.07.16 0 0 10915

Bud Spencer temetése

Terence Hill beszéde Bud Spencer temetésén

Így búcsúzott Terence a színésztársától, barátjától (magyarra lefordított feliratozással):

Bud Spencer emlékére: Legviccesebb jelenetek

<< Én ennyit tudtam összeszedni Bud Spencer temetésével, és a tiszteletére összeállított emlék-videókkal kapcsolatban... .

Az emlék videóban Bud Spencernek leginkább a Terence Hill-el készített közös jeleneteik kerültek be.

Remélem, még majd valaki összeállít egy másikat is, amelyikben a szólóban készített jelenetek vannak zömükben, pl. a Piedone Afrikában-ból az a részlet, ahol Margy neveti, hogy "milyen fura ember ön", nem tudva, hogy éppen a szemüveges gazfickót kínozza vízbefojtásos vallatással a luxusmedencében; vagy az utána jövő rész, ahol Caputo balféksége meghiúsítja a sikeres kivallatást, mert beesik a medencébe; vagy a Piedone Egyiptomban-ból azt, amikor a vörös sapkás arabot észre téríti: "Idehalgass, a Svéd gyilkos!!! Vallassz, vagy nem?!! Nem beszélsz?!! Olyan laposra verlek mint ezt a szőnyeget!!!"; vagy a film végén, amikor a Svédet kézrekeríti: "Nem akarom megváltoztatni a képedet, mert akkor új személyi igazolványt kell készíteni neked!!!!"; de van még több is, ezt a négyet csak ötletadónak "húztam elő a kalapból"... !

A lényeg, hogy ilyen kitűnő színművész nem egyhamar akad, aki ennyire emberi figurákat játszott ilyen szórakoztató formában!! :-)

Tincia Creative Commons License 2016.07.14 0 0 10914

Sziasztok!

Azt lehet tudni, hogy hol helyezték nyugalomba Bud Spencert?

Azt tudom, hogy a Montesantói Szűzanya Bazilikában volt a ravatalozója.

Köszönöm szépen!

Egy Bud Spencer és Terence HIll rajongó :)

Mikey-Soft Creative Commons License 2016.07.14 0 0 10913

A szomorú apropóból elkezdtem bepótolni az eddig általam nem látott filmeket a párostól, az Akit Bulldózernek hívtak került sorra az imént, mivel ebből már létezik rendes Blu-ray változat is, pár hónapja kiadták az olaszok, gyaníthatóan a Jorry által már korábban említett 4K-remaszterről készült, mivel nagyon szép a képe, csak az eleje és a végefőcím életlen picit (a német verzió nem valami jó, ráadásul vágott is). A képarány is végre az eredeti szélesvásznú.

Viszont elég sok az angol nyelvű szöveg, nem tudom, ez már annak idején sem került leszinkronizálásra? A főcímről nem is beszélve, mivel az RTL elég szépen belerondított azzal, hogy Both András (a csatorna hangja) rámondta a film címét, annyira elüt onnan. Maga a szinkron sem teljes értékű, egy mondatnál átváltott olaszra.

Moziban a stáblista magyarul volt vajon kiírva, mint a Piedone Hongkongban-nál?

Törölt nick Creative Commons License 2016.07.11 0 0 10912

Írtam egy félig ismertetőt, félig kritikát Bud Spencer önéletrajzának első részéről. Aki még nem olvasta, annak azt ajánlom, csak óvatosan, mert van benne egy-két poén, amit lelőttem. :)

Törölt nick Creative Commons License 2016.07.11 0 0 10911

A szóló filmjeik közül is van egy-két jó, pl. a Szuperzsaru

Én a Szuperzsarut nem sorolnám a jobb szólófilmek közé. Persze, nagyon jó film, de én sokkal inkább előnyben részesítem a Bombajó bokszolót, Banános Joe-t, Vigyázat, Vadnyugat!-ot. 

Előzmény: ron89 (10909)
Bulsara1 Creative Commons License 2016.07.11 0 0 10910

Piedone-ból csak az Afrikában részhez nincs Bujtor szinkron. A többit én mindig Bujtorral nézem, úgy nagyon szerethetőek szerintem.

Előzmény: ron89 (10909)
ron89 Creative Commons License 2016.07.11 0 0 10909

És a karamell is kifogyott?

Nekem a Bűnvadászok a legnagyobb kedvencem, már csak a zenéje miatt is.

További kedvenceim: Nyomás utána,  Nincs kettő négy nélkül, Kincs, ami nincs, Különben dühbe jövünk és a folytatása is :)

A szóló filmjeik közül is van egy-két jó, pl. a Szuperzsaru.

Érdekes, hogy a Kránitz-os szinkronos filmek nekem sem annyira jönnek be, ezért nem szeretem annyira pl. a Piedone filmeket.

Előzmény: ka_TARZI_s (10901)
Mikey-Soft Creative Commons License 2016.07.11 0 0 10908

Nem véletlenül nincs a Mindent bele, fiúk!-ból HD verzió, sajnos sehol nem létezik belőle teljesen vágatlan kópia, ahány ország, annyi változat, összerakni apró darabokból meg totál képtelenség. Párszáz hozzászólással ezelőtt ki lett vesézve a téma.

Előzmény: ka_TARZI_s (10906)
Inner Circle Creative Commons License 2016.07.11 0 0 10907

Én mondom, kegyetlen világban élünk.

Előzmény: ka_TARZI_s (10901)
ka_TARZI_s Creative Commons License 2016.07.11 0 0 10906

Ha jól nézem ebből még nincs HD verzió a youtube-on.

Előzmény: F1 Hierro (10903)
ka_TARZI_s Creative Commons License 2016.07.11 0 0 10905

javítás:

Abszolút top:

És megint dühbe jövünk

Bűnvadászok

Kincs, ami nincs

Nincs kettő négy nélkül

Aranyeső Yuccában

pici - de tényleg pici szünet

Szuperzsaru

Én a vízilovakkal vagyok

Nyomás utána

Különben dühbe jövünk

Fél lábbal a paradicsomban

Nekem bejött még az Aladdin is (utóbbi főleg gyerekként)

Szégyenlem magam, de a Szuperhekusokat nagyon-nagyon régen láttam, az Ördög Jobb és bal keze filmeket szintén, azokat újra kéne nézni areális értékeléshez. Hamarosan megteszem.

A Bombajó boxoló és a buldózer is jó filmek.

A Banános Joe annyira nem jött be, talán a Kránicz szinkron miatt is.

Melyik az a filmjük, amelyik úgy kezdődik, hogy egy repülőt vezetnek valahol latin-amerika fölött? Asszem a Mindent bele fiúk. Azt is régen láttam, de úgy emlékszem az is jó.

Előzmény: ka_TARZI_s (10902)
Inner Circle Creative Commons License 2016.07.11 0 0 10904

Az És megint... akkora ász, hogy még önmagánál is jobb? (A BSTH M.Schumachere? ;) )

F1 Hierro Creative Commons License 2016.07.11 0 0 10903

Igen, az a Mindent bele, fiúk!, vagy Gyémántvadászok, a VICO-s szinkronnal.

ka_TARZI_s Creative Commons License 2016.07.11 0 0 10902

Abszolút top:

És megint dühbe jövünk

Bűnvadászok

Kincs, ami nincs

Nincs kettő négy nélkülAranyeső Yuccában

pici - de tényleg pici szünet

Szuperzsaru

Én a vízilovakkal vagyok

Nyomás utána

És megint dühbe jövünk

Fél lábbal a paradicsomban

Nekem bejött még az Aladdin is (utóbbi főleg gyerekként)

Szégyenlem magam, de a Szuperhekusokat nagyon-nagyon régen láttam, az Ördög Jobb és bal keze filmeket szintén, azokat újra kéne nézni areális értékeléshez. Hamarosan megteszem.

A Bombajó boxoló és a buldózer is jó filmek.

A Banános Joe annyira nem jött be, talán a Kránicz szinkron miatt is.

Melyik az a filmjük, amelyik úgy kezdődik, hogy egy repülőt vezetnek valahol latin-amerika fölött? Asszem a Mindent bele fiúk. Azt is régen láttam, de úgy emlékszem az is jó.

Előzmény: F1 Hierro (10880)
ka_TARZI_s Creative Commons License 2016.07.11 0 0 10901

Szombaton ettem egy pisztácia fagyit.

Sajnos itt vanília, tuti-frutti, rumos dió és kávé nem volt.

Inner Circle Creative Commons License 2016.07.10 0 0 10900

A 10880-as hsz-től erről beszéltünk. Arra vársz, hogy valaki leásson helyetted? ;)

Előzmény: ESZ-361 (10899)
ESZ-361 Creative Commons License 2016.07.10 0 0 10899
nektek melyik a kedvenc DP TH filmetek?
nekem a Nincs kettö négy néltül és a nyomás utána :)
ESZ-361 Creative Commons License 2016.07.09 0 0 10898
kiérdemelte bud hogy szobrot kapjon
F1 Hierro Creative Commons License 2016.07.08 0 0 10897

"-Szép, ugye?

- Hmm. Csak a kutya nem sikerült igazán.... Hé, az ott a kő?

- Az. Nyugalom, senki se gondolja majd, hogy valódi!"

Előzmény: Inner Circle (10895)
Mantis Screamer Creative Commons License 2016.07.08 0 0 10896

:)))))))))))

Előzmény: Inner Circle (10895)
Inner Circle Creative Commons License 2016.07.08 0 0 10895

Egymillió dollár az mégiscsak egymillió dollár! ...Vagy nem?!

Előzmény: stevebi (10894)
stevebi Creative Commons License 2016.07.08 0 0 10894

Szobrot kaphat Bud Spencer Magyarországon

Az ötletgazda Tasnádi Szandi szobrásznő, aki anyagárban készítené el az alkotást. A rajongók már Terence Hill meghívását szervezik a szoboravatásra. Tovább »

forrás: divany.hu

Attilio Lombardo Creative Commons License 2016.07.04 0 0 10893

A Rabló-pandúr című 1982-ben készült filmjét keresem Budnak. Egészben magyarul sehol sem találtam meg.

Nem tudjátok elérhető-e egyáltalán valahol a neten ilyen formában, esetleg valakinek megvan?

Mantis Screamer Creative Commons License 2016.07.04 0 0 10892

A pályafutásuk elején és végén votlak felejthető próbálkozások, a félig komoly filmekkel.

Még Eli Wallach sem tudta pl a Bosszú El Paso-bant felhozni, pedig ő volt "A mexikói bandita" az ikonwesternekben (és ő csak két éve halt meg 99 évesen LOL).

http://www.imdb.com/name/nm0908919/?ref_=tt_cl_t1

Előzmény: ESZ-361 (10889)
stevebi Creative Commons License 2016.07.03 0 0 10891

Terence Hill beszéde Bud Spencer temetésén

Terence Hill is köszöntötte barátját a búcsúztatón Rómában, a temetési szertartáson. A videó olasz nyelvű, de a hangulat miatt mutatjuk nektek.  UPDATE: Egy kedves rajongó Füléné Gábor Ildikó lefordította a beszédet! " Bud mindig egy mondatot ismételgetett: mi[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!