Olvastam, ki is próbáltam, egy jó, intenzív, pörgős edzésnek bele kell férnie 1 - 1 és 1/4 órába. Mivel nem volt has tegnap, ezért volt 45 perc. 6-7 gyakorlatot meg összesen nem tudok hátra, nemhogy egy alkalommal:)
Ez télleg nem sok, 45 perc alatt csak elsietni lehet egy kombinált edzést. Jobb lett volna vagy minden izomcsoportra 2-3 gyakorlatot, vagy egyre 6-7 gyakorlatot 10-12es ismétléssel,nem?
Újabb hetes szünet után tévedtem be a terembe, hát-váll volt a program. Mivel siettem, ezért a programom is pörgősre sikeredett, alig egyperces pihenőkkel a sorozatok közt. Hátra tegnap a következőket csináltam:
húzúzkodás 3x8 (sajnos nem megy több ennyi kihagyás után)
döntött törzsű evezés 12-10-10-8
hanyatt lehúzás, vagy mi 3x10
Váll:
nyak mögül nyomás 10-8-8-8, majd csak 30 kilóval, amennyi ment
állig húzás 3x10
Az oldalemelés kimaradt, nem volt időm rá. Az edzés 45 percig tartott pakolssal, melegítéssel, nyújtásokkal együtt.
Köszi. Nagy szenvedés lesz az öt kilóméter ma este, de ha ezt megcsinálom, a nehezén már remélem túl leszek. Jövő héten kipróbálom a tengerparti futást is.
Nagyon útálom a hasprést, talán azért, mert hasizomban nulla vagyok, és egy aranyos zsírréteg takarja a hasizmom nyomait is... Szóval most még nagyon szenvedek vele, de majd lesz ez jobb is.
A fejlődés halála, amit írsz, hogy "inkább az, mint a hasprés". Szerintem a hasprés is b*szott jó, meg a harangozás. Az a legállatabb! OK, én is rühellem a lábazást, de muszáj, különben aránytalan leszek.
Izomláz: nekem jóformán mindig van. Egy izomcsoportot egyszer-kétszer edzek egy héten, de utána mindig van izomlázam, még ha kicsi is. Sose szoktam rádolgozni.
Én is elkezdtem egyedül, és két alkalom után abba is hagytam. Most egyik barátommal nyomjuk ketten, úgy, ahogy leírtad, és van motiváció. Milyen krémet tudtok ajánlani izomhúzódásra?
Inkább azt, mint a hasprést... Segítsetek! Kegyetlen izomlázam van, nulla edzettségi állapotban voltam, hétfőn, és kedden rendesen nekiugrottam. Ma megint megyek, jó ötlet ilyenkor futni? Főleg a lábam van bedurranva, jót tesz ilyenkor ha megint megerőltetem? Egy napot már pihent, de ugyanúgy fáj.
Alapjában véve egy jó edzőtárs nálam +10%-ot jelent teljesítményben. Itt a hangsúly a JÓ-n van. Olyan kell, aki hozzád hasonló munkát végez, aki hasonló erőben van, és hasonlóan gondolkodik a testépítésről, kondícionálásról. Ez elég ritka az én környezetemben, de van ilyen.
Utálom azt, aki a saját stílusát próbálja ráerőltetni a másikra. Így fogd a rudat, úgy fogd, így húzzad, úgy húzzad, én meg megszakadok. Nem. Tudom, mi a helyes, ha valaki szól, hogy picit lassabban, picit feljebb a kar, óvatosabban, akkor az OK, de mikor a maga képére akar formálni valaki, az bosszant.
Egy példa: fekvenyomás. Nyomom a súlyt, és elérkezek a holtponthoz, mikor a "segítség" elkezdi a fülembe duruzsolni, rosszabb esetben ordítani, hogy "nyomjad, nyomjad, ez az, gyerünk", én meg beszarok a súly alatt. Ez nem segítség, elmehet a picsába. A mozgás mindig legyen folyamatos, a "jó segítség" az, ha a társ épp csak annyira emel a rúdon, hogy maximális erőbedobással és folyamatosan tudjam kinyomni a súlyt. Ellenkező esetben feszül a hát, a derék, szabálytalan lesz a mozgás, csökken a hatásfok, nő a sérülésveszély.
Én, ha segítséget kérek, mindig elmagyarázom előtte, hogy kérem. A haverommal nagyon jó edzeni, engem motivál, hogy ő picit erősebb, és így igyekszem utolérni. És közös a téma, csajok, autók:) És nem lazsáljuk el az edzést.