Keresés

Részletes keresés

inabu Creative Commons License 2000.04.18 0 0 113
Sziasztok!
Most jöttem be a gátról.
Minden segítő kézre szükség van, éppen ezért ezt a szöveget 10 percenként el fogom küldeni. Én Nagykörűben voltam, Szolnoktól északra 30 km. Kőtelek és Tiszasűly alatt.
Nagyon sok a munka, és a legrosszabb, hogy kizárólag a helybeliek elképesztő erőfeszítésén múlik minden, ugyanis a szervezettség még mindig nulla (nem a helyi). Ez abból is látszik, hogy aki segíteni akar, azt sem tudja, hová menjen. Ráadásul a tv teli van Tiszasűllyel, meg Kőtelekkel, holott Nagykörűre legalább annyira ráfér a segítség. Konkrétumokat nem akarok közölni, mert aki megy, az úgyis látja mi van, a többieket pedig nem akarom riogatni.
Én is vissza fogok menni dolgozni, mert nagyon hálásak a helybeliek.
Szerintem, ha odaszóltok telefonon, még szállást is biztosítanak. Rengeteg helybéli dolgozik, és egyre többen érkeznek az ország más részeiből is. Volt olyan, aki már három napja nem aludt semmit, de a többség is csak néhány órára megy haza enni, vagy pihenni.
Minden tiszteletem ezeké az embereké, mert a többségük nem azért van kinn a gátak mellet, mert ott lakik, hanem mert úgy érzi segíteni kell. Amikor már kevesen voltunk, egy autó körbement a faluban hangszórókkal, és fél óra múlva már kb. kétszázan pakolták a zsákokat.
Tisztában vagyok azzal, hogy a média nem akar pánikot kelteni, de azért nem ártana, ha tudatosítaná az ország lakóiban, hogy igenis szükség van a segítségre.Úgyhogy aki tud, az menjen és segítsen.
econ Creative Commons License 2000.04.18 0 0 112
Azt biztos munka mindenhol lesz, Szolnok ma még csak csatát nyerhet, de messze a háború vége még messze van.
Az áradó folyóval szemben küzdeni szerintem sokkal nagyobb kihívás persze ha a háttér munkában pl.: zsáktöltésben veszel részt ami ugyan olyan fontos teljesen mindegy hogy hol dolgozol.
Előzmény: trebb (109)
inabu Creative Commons License 2000.04.18 0 0 111
Sziasztok!
Most jöttem be a gátról.
Minden segítő kézre szükség van, éppen ezért ezt a szöveget 10 percenként el fogom küldeni. Én Nagykörűben voltam, Szolnoktól északra 30 km. Kőtelek és Tiszasűly alatt.
Nagyon sok a munka, és a legrosszabb, hogy kizárólag a helybeliek elképesztő erőfeszítésén múlik minden, ugyanis a szervezettség még mindig nulla (nem a helyi). Ez abból is látszik, hogy aki segíteni akar, azt sem tudja, hová menjen. Ráadásul a tv teli van Tiszasűllyel, meg Kőtelekkel, holott Nagykörűre legalább annyira ráfér a segítség. Konkrétumokat nem akarok közölni, mert aki megy, az úgyis látja mi van, a többieket pedig nem akarom riogatni.
Én is vissza fogok menni dolgozni, mert nagyon hálásak a helybeliek.
Szerintem, ha odaszóltok telefonon, még szállást is biztosítanak. Rengeteg helybéli dolgozik, és egyre többen érkeznek az ország más részeiből is. Volt olyan, aki már három napja nem aludt semmit, de a többség is csak néhány órára megy haza enni, vagy pihenni.
Minden tiszteletem ezeké az embereké, mert a többségük nem azért van kinn a gátak mellet, mert ott lakik, hanem mert úgy érzi segíteni kell. Amikor már kevesen voltunk, egy autó körbement a faluban hangszórókkal, és fél óra múlva már kb. kétszázan pakolták a zsákokat.
Tisztában vagyok azzal, hogy a média nem akar pánikot kelteni, de azért nem ártana, ha tudatosítaná az ország lakóiban, hogy igenis szükség van a segítségre.Úgyhogy aki tud, az menjen és segítsen.
econ Creative Commons License 2000.04.18 0 0 110
Az árvízadó segíthetet volna a gátépítésben és az újjáépítésben.
Kár hogy nem lesz, ez biztos forrás lett volna.
Ha nem lesz forrás a segítség is megragad az igéretek szintjén.
Előzmény: Törölt nick (97)
trebb Creative Commons License 2000.04.18 0 0 109
Most gondolkodom, hogy hova is kellene menni. Az a gnod, hogy Nagymarosról nekünk Martfű egy kicsit messze van. Szolnok inkább a vasút útjában van, és nem kellene átszállnunk.

Remélem azért Szolnok még fogadókész lesz a hétvégén is.

Előzmény: econ (106)
trebb Creative Commons License 2000.04.18 0 0 108
Egy illlen erős ember is lejön?? :)

Előzmény: RAMBO (101)
BABY-G Creative Commons License 2000.04.18 0 0 107
Klassz,hogy nem csak háromnapos-csoda volt ez a kezdeményezés.Klassz,hogy egyre többen jönnek,és hogy sokan a tetőzés utánra is gondolnak.Mert nem az a legrosszabb,hogy hol fog tetőzni,hiszen elég magasra lettek a zsákok rakva,hanem az,hogy az utánna következő néhány napot,hetet is kibírják a gátak.Óriási nyomásnak vannak kitéve!A nyugalom pedig csak látszólagos Szolnokon.Mindenki nyugtat minket,de aki kint van az tudja mekkora a veszély. A hétvégén már volt ahol átszakadt a gát, igaz ugyan,hogy csak kisebb helyeken,és negyed órás munkával helyre lehetett rakni,de kezdetnek elég ijesztő volt.Én alapvetően optimista vagyok,az voltam mindig,de nem hiszem, hogy ezt az egészet simán meg fogjuk úszni... Bár ne lenne igazam!
Előzmény: MrPete (80)
econ Creative Commons License 2000.04.18 0 0 106
Vannak új képek:

http://www.esoft.hu/tisza2000/index.html

A hétvégén utazók inkább már Martfűre induljanak, ott lesz akkor nagy a baj, de Szolnokon is akad munka még a hétvégén.

És már a Körösök mellett is árvíz rekordok dölnek, oda is kell a segítség.

Ardu Creative Commons License 2000.04.18 0 0 105
Sziasztok!
cosmopolival ma sajnos nem tudtam kimenni :-(( (tegnap este már nem tudtam a neten lenni, mert a férjem otthon szétszedte a gépet...)

trebb,
ha addig nem megyek, akkor 22-én rám is számíthatsz

trebb Creative Commons License 2000.04.18 0 0 104
Érdemes lenne még lemennünk most a hétvégén? 04.22.-re gondoltam. Lennénk kb 5-en fiúk, esetleg csajok is. Szal gyors választ kérek, akkor rámozdulok a szervezkedésre.

Köszike.

Előzmény: BABY-G (103)
BABY-G Creative Commons License 2000.04.18 0 0 103
Sajna egyetértek emmi-vel.A média nem túl megbízható forrás.Kijönnek egy kamerával,és kiszúrják az egyetlen lányt az aktuális gátszakaszon(ez voltam én),mondván milyen jól fog mutatni a TV-ben,hogy még ő is...,és nincs pánik,még a Várhegyi Attila(Ex-polgármester-szolnok!)is felemelte a lapátot a fényképezés erejéig,meg amúgy is a Torgyán végig repült helikopterrel a Tisza fölött,és úgy döntött,nincs gáz... Szóval ennyit a sajtóról!
És a tetőzéssel kapcsolatban is reálisak a hírei. Az egész ország imára kulcsolt,vagy lapátot ragadó kezeire szügség lesz ahhoz,hogy a tiszai gátak kibírják az elkövetkezendő néhány hetet...
Előzmény: emmi (73)
BABY-G Creative Commons License 2000.04.18 0 0 102
Klassz,hogy nem csak háromnapos-csoda volt ez a kezdeményezés.Klassz,hogy egyre többen jönnek,és hogy sokan a tetőzés utánra is gondolnak.Mert nem az a legrosszabb,hogy hol fog tetőzni,hiszen elég magasra lettek a zsákok rakva,hanem az,hogy az utánna következő néhány napot,hetet is kibírják a gátak.Óriási nyomásnak vannak kitéve!A nyugalom pedig csak látszólagos Szolnokon.Mindenki nyugtat minket,de aki kint van az tudja mekkora a veszély. A hétvégén már volt ahol átszakadt a gát, igaz ugyan,hogy csak kisebb helyeken,és negyed órás munkával helyre lehetett rakni,de kezdetnek elég ijesztő volt.Én alapvetően optimista vagyok,az voltam mindig,de nem hiszem, hogy ezt az egészet simán meg fogjuk úszni... Bár ne lenne igazam!
RAMBO Creative Commons License 2000.04.18 0 0 101
Hello!

Most hétvégén is mentek? Engem érdekel a dolog.

Rambo

Munchausen Creative Commons License 2000.04.17 0 0 100
Hello,
Az alábbi oldalon kint vannak az aktuális és hivatalos adatok, no és az előrejelzés is, hogy mi várható!
HYDROINFO

Üdv -=Munchausen=-

Előzmény: econ (94)
cosmopoli Creative Commons License 2000.04.17 0 0 99
kedves emmi,

Nagyon kedves toled, de ezert kar kifaradnod reggel, biztos megtalalom(juk) a homokdepokat, plane mert itt a topikban eleg jo infot adtak rola.

Az ejszakai muszakrol most meg korai nyilatkoznom, szerintem majd csak ott dol el.

Megegyszer kosz.

Előzmény: emmi (96)
cosmopoli Creative Commons License 2000.04.17 0 0 98
kedves Ardu,

Bocs de egesz delutan ne voltam netkozelben.
A 8.05-os vonatra gondoltam a Nyugatibol. Megelelne az neked?

Emil megy egy telefonszammal, mert holnapig mar nem leszek a neten.

cosmopoli

Előzmény: Ardu (95)
Törölt nick Creative Commons License 2000.04.17 0 0 97
emmi, 2000.04.16 16:10

miert kar, hogy nem lesz ado?

Előzmény: econ (94)
emmi Creative Commons License 2000.04.17 0 0 96
Ardu! Cosmopoli!

Ha valóban jöttök és helyismerettel nem rendelkeztek, kimegyek elétek a vasútállomásra!
Reggel 7-ig írjátok meg, melyik vonattal jöttök!

Ha elkerülnénk egymást, a vasúttól a 6-6Y-7-8-8y járatok valamelyikére szálljatok fel. A Tisza híd eltéveszthetetlen, utána akár a Tiszaligeti megállónál akár utána a Kertvárosnál szálltok le, tárt karokkal fogadnak!!
Tudtok maradni az éjszakai műszakra is?

Molotovics! Téged is várunk dolgozni!

Előzmény: Ardu (95)
Ardu Creative Commons License 2000.04.17 0 0 95
cosmopoli!
(Ha még olvasod ezt a lapátolás előtt.)
Kedd reggel melyik vonattal mész?
Előzmény: cosmopoli (93)
econ Creative Commons License 2000.04.17 0 0 94
Kis izelítő az árvízből:
A zagyva és a Tisza Szolnok környékén

http://www.esoft.hu/tisza2000/index.html

Kedves Militovics szerinted még mindig hazudnak?

Kár hogy nem lesz árvízi adó.............

cosmopoli Creative Commons License 2000.04.17 0 0 93
Kedves Ardu,

En kedden reggel megyek Pestrol vonattal Szolnokra. Pillalatnyilag meg egyedul vagyok, de ez meg remelhetoleg valtozhat holnapig. Ha van kedved, mehetunk egyutt.

Előzmény: Ardu (91)
Ghanima Creative Commons License 2000.04.17 0 0 92
Molotovics: IGNORE ON!!
Ardu Creative Commons License 2000.04.17 0 0 91
Sziasztok!
Megpróbálok kedden vagy szerdán lemenni.
Kedden kik mennek és honnan?
Törölt nick Creative Commons License 2000.04.17 0 0 90
mit tudtam en a naiv fejemmel, hogy az uj divat szerint a pentek a jovo het utolso munkanapjat jelzi.
egyebkent orulok, hogy nem lesz arvizi ado es a tarcaktol vonjak a penzt, ahogy remeltem. jo hir, nem? vagy megint atraznak, ahogy mar annyiszor? lehet, hogy itt is hazudnak.
Előzmény: econ (89)
econ Creative Commons License 2000.04.17 0 0 89
Ezen a héten pénteken szombaton, de lehet hogy már szerdán, hátha...
Törölt nick Creative Commons License 2000.04.17 0 0 88
Tessek haver, mondom en. hazudnak. most szovegelj!
Előzmény: emmi (73)
Törölt nick Creative Commons License 2000.04.17 0 0 87
tevedtem. megesik. fenntartom, hogy lattam egy 50 koruli egyhen elhizott egyent, aki azt mondta, hogy penteken ill szombaton szolnokon tetozik.
Előzmény: _Twister (67)
econ Creative Commons License 2000.04.17 0 0 86
Mi Szolnok felett egy kis falunál dolgoztunk, ott is elég gáz a helyzet, még mindig...
A gáton találkoztam Szentesről, Szászhalombattáról, Kaposvárról, Győrből és Budapestről jött emberekkel akik saját költségen és főképp ingyen jöttek dolgozni a gátra. Köszönet érte!

Aki akar segíteni ne sokat gondolkozzon, hanem jöjjön...

Takocaa Creative Commons License 2000.04.17 0 0 85
Hello!
Én ma jöttem haza Szolnok környékéről. Búvárként dolgotam lent (önkéntesként). Szerintem a helyzett sokkal szarabb mint ahogy az a TV-ben látszik.
Amit ajánlani tudok: aki jelentkezik a Polgári Védelemnél annak segítenek, hogy hová menejen.
Az önkántesek kapnak szállás kaját ... kb ennyi .
Talán üzemenyeg téritést. Gondolom, hogy ez mindenkivel így van, bár mi "felkérésre lettünk" önkéntesek.
Szóval ha tudtok menjtek......
Nem csak búvárra lenne szükség!!!!
Az a döbbenetes hogy voltam olyan faluban ahol a gát tetején egy darab homokzsák sem volt lerakva,
azt, tegnap kezdtek csak el kapokodni. Egyszerüen nem értem, hogy mire vártak!!!!!!!

Artur_TFB Creative Commons License 2000.04.16 0 0 84
Kösz, hogy jöttél, kár, hogy nem találkoztunk. Bárkit szívesen látunk és ne aggódjatok, nincs semmi "bürokrácia". A Tisza közelében van egy halom olyan hely, ahol ha a közelbe mész, máris kaphatsz egy lapátot a kezedbe és egy köszönetet az arcodba. A hivatalos rész ennyivel le is van tudva, melózhatsz ameddig bírod. Nyugodtan gyertek Szolnokra, az a biztos megoldás. Szükség esetén innen át tudnak csoportosítani máshová, illetve az itt megtöltött homokzsákok jelentős része utazik a környékbeli településekre.
A nyugalom sajna csak látszólagos, egyre idegesebbek és feszültebbek vagyunk szinte valamennyien. Tavaly megnyugodtunk, hogy ekkora víz csak 30-50 évenként jön, az idén szintén "statisztikázott" valaki és azt mondta, hogy ekkora víz csak 500 évenként fordul elő. No, de mi lesz, ha jövőre az 5000 éves "statisztikai valószínűség" mossa a lábunkat?
Mára ennyi, megyek alszom egy kicsit és reggel húzok vissza zsákot hordani. Hálózat helyett gátat építünk, ez most fontosabb. :-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!