Csak mert írtátok ,hogy az autóbérlés drága. ...37000 HUF-ért van Toyota Yaris egy hétre, biztosítással. Vagy van valakinek tapasztalata..van még valami plusz költség.?. ..(Benzinben kivül :-) )
A tömegközlekedés mint olyan nem létezik. Vannak menetrend szerint közlekedő buszok de nagyon drága, ezekkel csak turisták utaznak szóval inkább hívnám menetrend szerű turista transzfernek. https://www.re.is/iceland-on-your-own/
Meg lehet venni neten a jegyet, érdemes is előre.
Az autóbérlés is nagyon drága de jobban kijössz összességében mintha busszal mennél Aból Bbe Bből Cbe.
Mi a Landmannalaguar túrához mentünk / jöttük busszal amúgy kocsival mentünk egy teljes sziget kört.
Majdnem 3 hétig voltunk és életem legdrágább útja, több int fél misi volt fejenként pedig pár éjszakát leszámítva végig sátraztunk.
Ha érdekelnek konkrét részletek szívesen válaszolok.
Skandináv árakra készülj. Ha elvagy néhány fokban, esőben, szélviharban is a vadkempinggel (vagy legalább szelíddel :D), akkor sokat tudsz spórolni a szálláson.
Reykjavíkba még jól be lehet jutni tömegközlekedéssel, meg ha minden igaz, akkor a legfőbb látnivalókhoz is (Geysir, Gullfoss, Þingvellir, stb.), de ha messzebb, ritkábban járt helyekre is mennél, akkor már nagyon ritkán van busz. Mindenképpen az autóbérlés a nyerő, amihez persze a költség miatt nem árt, ha többen mentek.
Ez az új Wizz járat engem is lázba hozott.Tudja valaki,hogy lehet a Keflavik repülőtérről bejutni Reykjavikba?Milyen lehetőség van az országon belüli közlekedésre,és mennyire vannak az árak elszállva?Köszi aki válaszol.:-)
Amikor számoltam (pár éve), az jött ki, hogy 3 hétig kellene maradni, hogy értelme legyen. Így viszont 32 nap összesen: 2*2 nap a Budapest-Dánia út, bár őrültek lenyomhatják egyben, és 1 teljes hét a hajózás oda-vissza, ha Feröeren megállunk 2 napra, amit nyilván nem érdemes akkor már kihagyni. 32 nap pedig elég sok. Nekem beleférne nyáron :-) de társaságot nehezen találnék hozzá.
és a dolog anyagi vonzata is érdekelne. anno Szicíliába jóval olcsóbb volt leautózni, mintsem repülni és bérelni. Kappadókiába kb u.ott voltunk a bérléssel is. Kiváncsi lennék Izland viszonylatban hogy van ez (bár már megvan a repjegy meg az autó "jó" áron.... )
Erre akartam kilyukadni én is. Ha már szóba került, miért nem osztjuk meg a tapasztaltakat nyilvánosan, nem ezért van a fórum? A komp-téma engem is érdekelne.
Ha nem titok, megosztanád a publikus részleteket a tervezés és megvalósítás fázisairól?
Mikor keztél el szervezkedni, mikor foglaltál kompjegyet, milyen méretű járművel mentél, stb-stb.
Persze az is érdekes lehet, hogy milyen célból mentél és merrefelé jártatok a szigeten.
Ha nem itt, akkor írhatod magánba is az infokat. A címem él.
A kérdés azért merült fel bennem, mert 2014-2015 fordulóján egyszer már felmerült a kiutazásom, de akkor kissé elrémített a komptársaság árajánlata, így aztán tavaly végül lemondtam az utazásról. Hátha van jó ötlet és egyéb megoldási lehetőség, amire eddig én nem jöttem rá. :-)
2015-ben járt valaki innen Izlandon autóval, lakóautóval vagy terepjáróval? Leginkább olyanok válaszát várnám, akik végig keréken tették meg az utat, nem csak ott béreltek járgányt.
Lonbonból oda júl 27 WOW 37 ezer , vissza aug. 10 BA 33 ezer volt szeptemberben . Most már (vagy már most!) jóval drágább! Bp-London oda Ryanair 13-ért (ezt elsiettem...:)) vissza szintén BA akkor épp 17-ért (!)
Konkrétabban mennyi az a jóval kevesebb, ha megkérdezhetem? Van most Air Berlin, elég jó menetrenddel éppen 100e alatt, ez elsőre nekem nem tűnik rossznak, érdekelne h valóban az-e.
Én még nem találkoztam velük (ahogy néztem, amerre eddig jártunk, nincs is könyvük más nyelven, mint német), de nagyon jónak néznek ki1
Jó, hogy mondtad,a bookdepositary-t, ott is szoktunk rendelni, meg is nézem.:)
Nos, ha megveszi az ember együtt az LP-t is (ami szemtetlenül drága itthon), akkor a száll. ktg-et figyelembe kb u.ott van, mint az amazonnál (pláne, ha nem fogadja el az ember az Amazon valuta konverzióját
(amúgy a két cég valahogy összedolgozik, csak más az árképzésük. Konkrét vásárlásnál érdemes megnézni, hogy épp melyik kedvezőbb)
Ha budapesti vagy, a Villányi úti térképbolt (meg asszem a Kálvin téri is) szokott rother-t árulni, vagy hoznak be rendelésre (ha szerencsés vagy, van is az üzletben, és bele tudsz nézni), bár külföldről mindig olcsóbb rendelni :.
Esetleg nézz körbe a bookdepository-n is, én mindig innen rendelek könyvet, térképet stb. Stabilan a legolcsóbbak, és ingyen szállítanak Magyarországra: http://www.bookdepository.com/
Mondjuk ha kirándulást tervez az ember, Rotherrer nem nagyon lehet mellé lőni.