Én ott maradtam Nevergreenre és még tetszett is, bár ugye hajnal négy, fél öt kemény kitétel. Szintúgy kemény kitétel volt TMW "...meg a többi hörgős szar" megjegyzése is. Vegyél vissza, ha lehet.
igazán öröm, hogy mi, koncertlátogatók kellemesen elbeszélgetünk bandákról, fogadtatásról, nézőszámról, de mostmár kutyamód érdekelne, hogy mi a szervezők véleménye: megérte? lesz jövőre is? mi vált be, mit akarnak máshogy stb.
adamskij tényleg többen voltak Gamma Ray-en, bár ha már szociológia, ugye a Pecsában való előfordulási valószínűségre nem csupán a szolgáltatott zene, hanem az elfogyasztott alkohol és a fáradtság faktora is hat, így egyértelmű oksági relációt föltételezni a Gamma Ray népszerűsége és a nézőszám között nem lehet :)))) -- most komolyan: szvsz Immortalon többen is lettek volna, ha nem hajnali 3-kor megy
Adamskij!
En ugy hallottam, hogy egyedul a Gamma Ray-en telt meg a terem, a masodik legnagyobb nyomulas pedig Ossianon volt, egyebkent pedig csak felig volt a terem.
Pasztor Miklos az ertesuleseim Gamma Ray-es reszet mar ala is tamasztotta.
Csak annyi hozzáfűznivalóm lenne, hogy szombaton 3x annyi ember volt mint pénteken, ezt biztos forrásból tudom. Ami nekem feltűnt: Én a keverőnél álltam és néztem a Gammát, Borknagart és Immortalt. Gammán tömve volt, még hátul is nagyon sokan. Borknagaron hátul szórvány, Immortalra többen mentek előre és hátul a keverő előtt bizony űr tátongott.
Nem állítom, hogy elfogulatlanul választották ki az interjúalanyokat, viszont mint SR2000 nézők alátámaszthatjuk azt a megállapítást. Nem a Metalium volt a fesztivál csúcspontja, az biztos.
TMW, pénteken a PeCsa körül az emberek 80%-án black pólók feszítettek, az emberek zöme a Marduk miatt ment, és persze a Tankcsapda itt is jól jött.
Szombaton ugyanez volt a helyzet, de akkor csak 60% volt ez az arány. Mindenesetre a Borknagar-Immortal duót többen nézték meg, mint az Ossiant, vagy a Gamma Rayt.
Én a Sahibot azon az ominózus Voodoo-s koncerten láttam, és nem tenném rá a nyakam, hogy fesztiválzenét láttam/hallottam, olyat, amire ha nem is ezrek, de legalább pár ember bemozdulna, főleg úgy, hogy tök ismeretlen a banda. (P.M.: Altar of Atorms egyébként király volt akkor.)
adamskij: én azért mint már mondtam, egyetértek, csak a Sahib lóg ki (szvsz Rhad szerint is) a felsorolásból. Attól függetlenül, hogy én más műfajt is szeretek, mint a topiccímben foglaltak.
Az meg, hogy a Gorezone-ban milyen fejeket kérdez(het)tek, nagyban alátámasztja a Főnök azon beszólását, miszerint: "Nem kell ezt a true metal szarságot erőltetni!". (Sőt, ha jól emlékszem, egy tavalyi(?) MHH-ban nem éppen jó osztályzatot kaptak a germán (és hasonló zenét játszó) bandák szintén Főnöktől.) Persze ettől még szimpatikus az arc, legalábbis rádión keresztül, főleg a "labancföld" beszólásain tudom halálra röhögni magam.
A Tankcsapdarol en is hasonlokeppen gondolkodtam, egeszen jul elejeig.
Azt talan tulzas lenne mondani, hogy ok mentettek meg a gyori blekdesz-modernbrutal fesztet a buktatol, de az mindenesetre biztos, hogy nagy nevek (Cannibal Corpes, Sodom), meg az osszes tobbi horgos szar ellenere a tomeg nagy resze a tobbi fellepo koze total nem illo Tankcsapdara jott.
A SR-ot sajnos kihagytam, de ugy hallom, most is valami ilyesmi tortent az Ossiannal. Az ember azt hinne, hogy mar mindenki latta oket 10-szer ilyen-olyan fesztivalokon, a tapasztalat meg megis azt mutatja, hogy szukseg van rajuk ezeken a fesztivalokon.
Ami azt illeti szívesen lennénk töltelékbanda a Sahibbal! :))) Olyan tölteléket adnánk, hogy mindenki a mi töltött paprikánkat akarná zabálni a zúzógyomrába! :))) Mi a lelkes amatőrök! :)
Espé, én is hallgattam, érdekes dolgok voltak, meg hát volt egy-két olyan arc, hogy ihaj, de azért objektív módon tájékoztatott. Érdemes volt számolni, hogy hányan mondták pl. a Vanden Plas-t (ha jól emlékszem, senki), de ennek oka szerintem abban keresendő, hogy kikkel beszélgettek el egyáltalán (edzem magam a kérdőívekre, Rhad :)).
Én inkább nem sorolok fel senkit, annyi mindenki van, valakit biztos kihagynék. Nem értek teljes mértékig egyet az előző felsorolásokkal, csakúgy, mint Espé.
Christian Epidemic (bár ők most is voltak), Altar of Storms (ugye, ezt akartad hallani? :)) ), Dying Wish (ők is csak voltak vhogy), Mood (bár én nem szeretem, de nem rosszak), The Art of Dethronement (elfogultság, de megbocsátható :))
akik úgyis jönnek, ha én nem akarom: Ossian, Pgép, Tankcsapda :((
Espé elismerem, hogy a Sahib nem nagyágyú, de szerintem a kezdő, délutáni körbe beleférnének, s utána biztos népszerűbbek volnának.
És persze jöjjön az Immortal is, nagyon szimpik voltak még a kedvesemnek is. meg Amorphis is jöjjön csak.
ne legyen viszont trendy zene (pl. HIM), bár az úgyis lesz, mert ezek miatt veszik a jegyet
adamskij szokás szerint egyetértek, azt azért hallkan hozzátenném: remélem, csak bíztatásnak montad, hogy jó volt az SR2k, mert bizony tudnék kivánnivalókat sorolni még. Persze, összességében az öröm és az elégedettség dominál bennem, hogy ilyen is volt, ezt is megérhettem Mo-n, de azért örülnék, ha jövőre sokkal-sokkal rutinosabb lenne az egész. pl. a szervezők kicsit nagyobb elánnal reagálhatnának a Concertón kvázi "hivatalos" fórumként hirdetett topikon }:-(
Mesterek, van értelme ezen vitatkozni? Ilyen alapon legalább 50 olyan magyar
zenekar van, akik olyan szinten vannak, hogy felléphettek volna az SR2000-en,
ez már csak ízlés és pofon dolga.
Azért azt ne felejtsük el, hogy 1994-ben kijött egy olyan lemez, hogy Extreme
Deformity Internal, és létezett már a Jeanne Dark is. Nem beszélve a Jericho-ról,
Wellingtonról, a tagságbeli dolgokat mindenki ismeri. Szóval a rutin azért ott van,
és nem kéne ezen vitatkozni, csupán azért, mert valakinek a vanília, másnak meg
a csokifagyi a kedvence. Jó volt az SR2000, így tovább, jövőre remélhetőleg még
jobb lesz, még több bandával.
Hat igen, felesleges Kozsoval peldaloznod, mert egy ugyanolyan szar ellenpeldaval en is ala tudom tamasztani az en velemenyemet.
Egyebkent ismered a hozzaallasomat: szerintem ennyi erovel akar a Stainless Steel is fellephetett volna a SR-on: ok is eladtak annyi albumot, mint a SD (na ezt nem tudom, ez csak bloff...), ami meg az igenyesseget illeti: Jurasek Dani az egyik legjobb magyar enekes. Valoszinuleg az egyetlen, akinek meg se kottyan, hogy eric Adams-et vagy Rob Halford-ot enekeljen.
Persze nem akarom a Strongot baszogatni, csak valtozatlanul azt mondom, hogy nem erzem azt, hogy erosebb poziciot kellett volna kapniuk ezen a fesztivalon.