"Valamilyen vírus vagy mi pusztítja a férfiakat és kicseréli nőkre a hídon és a hajón. Oda se neki."
Van egy olyan jelenet az epizódban, amikor két nő beszélget egymással, férfi meg sehol. Rögtön a legelején. Én is megijedtem, de aztán kiderült, hogy csak arról beszélgetnek, hogy mit vegyenek fel az összejövetelre, úgyhogy megnyugodtam. A következő részbe tehetnének egy olyat is, amikor párkapcsolati problémákról beszélgetnek.
De jó, hogy olvasom néha ezt a fórumot. Nekem egyáltalán nem volt meg, hogy egy egy új széria kezdődött. Tényleg olyan az egész mint a régi Star Trek sorozatok.
Miért írtad oda, hogy "-seci"? Ott van a hozzászólás felett a neved, abból már rájöttünk, hogy ki írta, nem? :)
Egyébként igen, egész jó volt ez a második rész is, bár kissé ez is kidolgozatlan volt, a történetírás minősége, összeszedettsége még mindig nem érte el a régi sorozatok átlagos szintjét, persze azt is értem, hogy a karakterépítés miatt nem lehet ennyire cselekményközpontú rögtön minden rész az elsőtől az utolsó percig. De ez eddig tényleg Star Trek-ízű, ahol mondjuk agyatlan, túltolt harci jelenetek, melodrámás hisztik és arrogáns, menősködő karakterek nélkül is ki lehet bírni egy epizódot, a legénység pedig ST világában elfogadható, hihető karakterekből áll és nem Elnórt meg Raffit kaptunk, akik kb. annyira illeszkednek a ST világába, mint amennyire Győzike egy Macbeth előadásba. Pike személyében pedig végre egy karizmatikus vezetőt is kaptunk, ami a Discoveryből hiányzott, a Picard meg hát, szóra sem érdemes e téren (sem).
Jól bemutatott, fontos momentum volt benne. A helyzet megmutatta, hogy az Elsődleges parancsot nem lehet minden esetben betartani, ezért lett módosítva irányelvnek. Szerintem ez egy nagyon jól eltalált dolog.
Hát igen, bár nekem itt most a Picard-al való kontraszt volt leginkább szembetűnő. Egyszerűen mintha az azért készült volna, hogy ahhoz képest bármilyen sorozat jónak tűnjön. :D
Egyébként ugyan nem Star Trek, de végre itt a The Orville 3. évadának az előzetese is, új kinézetet kapott a hajó belülről és van egy új karakter is, egy fiatal nő, de ezeket kivéve úgy tűnik sikerült ott folytatni, ahol abbahagyták: https://www.youtube.com/watch?v=dKCILxahpv4
Én nem merem dicsérni, mert az az előző két sorozat pilotja után sem jött be :)
De Pike-ban bízok, a Discovery is az ő jelenlétével lett jó/jobb, s remélem nem is rontják el. Ha meg nem menne az írás a profiknak, licenceljenek rajongói történetet, vagy esetleg a STO-ból (ott legalább történetet tudnak írni, ha legprogramozni nem is :D)
Volt vele millió kis probléma, vannak olyan elemek, amik nem igazán illettek ide. A ST világ szabályai itt sem érvényesültek maradéktalanul, pl. szerintem a vulkániak csók helyett csak az ujjaikat kellene, hogy érintsék.
DE Azt kell mondanom, hogy a történet alapjaiban legalább egy Star Trek-es történet volt. Persze, semmi új, egyedi vagy érdekes nem volt benne, faék egyszerű történet, de a szellemiség, a mondanivaló a régi Star Trekek béke-párti humanizmusának abszolút megfelelő volt. Végre! Ezt legalább sikerült eltalálni. Emellett a hajó kinézete is olyan volt, ami modern, de azért mégis hű a TOS időszakhoz. A karakterek között volt pár totálisan érdektelen, de voltak érdekesebbek is, akik végre nem egy lakókocsiban szívtak füvet vagy kényszerzubbonyban sikítoztak a ST jövőjében, emellett pedig, egyenlőre legalábbis ebben a részben nem attól erős nő egy erős nő, hogy bőrkabátban, arrogáns stílusban leckéztet meg egy férfit.
Szóval szerintem ez egy nem túl emlékezetes, "biztonsági" történet, de legalább nem rohad ki a nyelvem a számból, ha azt mondom erre, hogy ez egy Star Trek.
Az animációs sorozatokat nem néztem végig még, de a többiről azt tudom mondani, hogy ez a sorozat eddig még okés, a Discovery elég gyenge és idegesítő, a Picard viszont egy agypusztító katasztrófa. Toronymagasan a Picard a legrosszabb mind közül, ami a történetet illeti. És nem tudom, hogy ez a sorozat milyen lesz 1 évad után, nem vagyok túl optimista, mivel ugyanazok az emberek dolgoznak ezen a sorozaton is, de ha legalább ezen a szinten megmaradnak, akkor legalább elmondhatjuk, hogy maradt valami a régi ST univerzumból ma is.
Az átlag magyar újságírót ez - mármint a téma totál ismeretlensége - nem szokta megakadályozni az írásban..
Amúgy meg tanulságos a cikk. Jól lejön belőle, hogy milyen a mostani közönség. Aki a cikkíróhoz hasonlóan az első Abramsverse moziból ismerte meg a ST világát és már a Beyond (az egyetlen nézhető Abramsverse film) se annyira tetszett neki, a klasszikus sorozatokon meg unatkozott. Nem véletlenül olyan a DIS, amilyen. Ennek a közönségnek készül.
Engem nem a leszbi része zavar, hanem az egész viselkedése, nagyon irritáló egy karakter. De úgy néz ki csak ő marad és Hetes az újak közül. Már biztos nem lesz Rios, Ági, Soji és a nindzsa. Laris sem lesz, nagyon úgy tűnik.
"Én biztos Raffit dobtam volna ki, és a mostohafiát. Előbbi egy hülye pi.... idegroncs, a másik meg tud kardozni"
Egyetértünk. Vagyunk ezzel igen sokan. Sajnos mostanra oda jutott a világ hogy kötelező kipipálni a diversity checkboxot, és ha kirakják akkor jön a woke-ok támadása.
lison Pill (Jurati/Borg Queen) már bejelentette, hogy nem szerepel a harmadik szezonban
Később én is olvastam. Értem én, hogy kell a hely a régieknek, de pont az érdekesebbnek tűnő karaktereket írják ki?
Én biztos Raffit dobtam volna ki, és a mostohafiát. Előbbi egy hülye pi.... idegroncs, a másik meg tud kardozni. Kb ennyi szerepük van. Ági hibrid karakterével lehetett volna valami érdekeset csinálni, de hát ez van.
Picard feladata lesz megmenteni az univerzumot (ismét)
Q ezt imeg is említtette, hogy miért kell mindig ilyen nagy veszélynek lenni, nem lehetne pl. csak egy bolygó?
Alig feltűnően szóltak ki a nézőknek. :)
A Paramount Plus Angliában június 22-én indul, így itthon még tovább kell rá várni, lehet tényleg csak ősszel jön. Addigra meg vége lesz az SNW-nek. Elég rendesen kitoltak a világ nagy részével a fejesek, miért nem lehetett együttműködni a Netflixxel vagy az Amazonnal??
Kedves Dávid (a cikkíró)! Sajna van egy rossz hírem: a Voyager még a klasszikus Star Trek volt (és még az Enterprise is részben), s akkor a TNG/DS9 páros zsenialitásáról se feledkezzünk meg. Nem attól jó egy Star Trek, mert csili-vili, lens-flare meg pörög ezerrel. Nem is kell mindenképpen reflektálnia napjaink problémáira. Történet a lényeg, a mondanivaló, az hogy elgondolkodtató. Egy Inner Lightban vagy In the Pale Moonlightban sincs semmi akció, mégis a legjobb epizódok közé tartozik. Ahogy az off Babylon 5 sem a csihi-puhi miatt jó vagy az általad említett Star Warsban a prequel mozikban sem a fénykardozás adja a történet sava-borsát. De lehet, hogy én öregszek rosszul. :(
Az utolsó rész tényleg megmentette az évadot, de pont az a négy dolog volt benne, amit vizionáltam: elnagyolt lezárások, deus ex macina, simán elfelejtett történetszálak, cliffhanger a következő évadra. És szerintem nem kaptunk választ arra, hogy mi is volt ez az egész? Mi volt Q szerepe/indítéka? Mit hozott létre Q és mi volt tőle független? A lezárásnak adott magyarázat eléggé légbőlkapott (nekem).
Alison Pill (Jurati/Borg Queen) már bejelentette, hogy nem szerepel a harmadik szezonban, azaz valószínűleg azzal indítanak majd, hogy ami átjön a féreglyukon, az első lépésként vaporizálja a borgot és Picard feladata lesz megmenteni az univerzumot (ismét). Megint egy dupla-résznyi történet széthúzva egy évadra..
Nem volt rossz a befejezés, de nem is szólt olyan nagyot. Végülis csak lezártak mindent, bár hogy Q-nak miért kellett így végeznie az rejtély maradt. De egy utolsó csettintéssel azért csak segített, ezt eltaláltam. :)
Sajnálom, hogy ...... nem fog szerepelni a 3. évadban, neki kapnia kellett volna egy spinoff sorozatot.
A plusz szereplő tényleg nagy meglepetés volt, rá sose gondoltam volna, hogy megjelenik. Legalább, a finoman szólva is megosztó ,karaktere kapott egy szép befejezést.
Szóval a 3. évad Ágiról és a járat rejtélyéről fog szólni? Talán nem lesz olyan roszz, majd meglátjuk.
JJ (Jameson...) rebootolni akarta a Star Treket, úgyhogy ott még rá is lehet fogni, hogy kellett ez+az a levesbe... más kérdés, hogy a végeredmény nem igazán lett élvezhető, és a kevesebb fan service több lett volna...
A Strange New Worlds első része szerintem nagyon szépen meg van írva. Van benne egy kis jól megírt vulkáni kultúraépítés is. Én azt az Enterprise sorozatban is szerettem.