Tudom ..mi ketetn mar megbeszeltuk..ismerem szemelyesen..az apja elismert iro volt (meseket irt a legszebebn) a fia a jobbik oldalon ,mostanaban nem mint ujsagiro hanem mint media ember mukodik
Ja igen, egy erdekes kis reszletkerdes. Az emlitett "Antiszemita-Zsido Eszmecsere" kb az elso 3-4000 hsz-nel tartott, amikor egy Varga Domokos Gyorgy nevu, ujsagiro-iro az Indexen reszt vett egy rovid ideig. Antiszemitakent volt elkonyvelve, mégis aldozott egy fejezetet egy kesobb irt konyveben mindannak amit a forumon tapasztalt, aminek mondhatnam en voltam a "kozponti szereploje".
Innen letoltheto:
http://www.mounet.com/~gablau/azsidkin.rtf
vagy
http://www.mounet.com/~gablau/azsidkin.zip
Nem tudom, hogy az elso mukodik-e, ha nem ugyanaz van a masodik linken (mindketto a sajat webtaramon, ugyhogy nincs virus veszely).
Én sem emlékszem. Nem ez a lényeg. Pár hetes munka amúgy. Meg is lehet fizetni egy szerkesztőt, hogy csinálja meg, ha úgy érzed, megéri belefektetni. Figyi! Könnyen lehet hogy besteller lenne. De ha így lesz esetleg, az ötletért máris 10%-ot kérek, a mindenkori bevételből....
Ha valaha penz lenne belole, 10% a tied az otletert. Don't hold your breath :). Az alap problema az, hogy nagyjabol kiegtem. 1981 ota forumozom, még internet elotti idoktol kezdve, akkor az ugynevezett BBS-eken keresztul. Egy nagy szenvedely, alkoholizmus semmi ehhez kepest :). Termeszetesen fogalmam sincs hogy mennyit irtam, de az biztos hogy osszeadva sok konyv jonne ki belole. Mindezt sok forumon keresztul. Es mindazok akik ismernek, tudjak hogy ritkan irok feluletes, egyket soros böffentéseket, de gyakran reszletesen kifejtem gondolataimat.
Mindezek ellenere, nem hiszem hogy tobb embert meggyoztem akarmirol, mint amennyit meg tudok szamolni a ket kezemen. Latod, foleg ez tantorit el egy akarmilyen konyv megirasatol, pedig mas tobben elojottek ezzel az otlettel (azok akik már eleve egyetertettek azzal amit irtam [de azzal nem, hogy forum-anyagot foglaljak ossze, ezert igerem be a 10%-ot:)]). Tehat vagy nincs igazam a legtobb kerdesben, vagy tul igazam van, de a gondolataim tul elorejarnak idoben (es emiatt nem ertik meg az emberek tobbsege), vagy az atlagember egyszeruen tul buta. Nem tudom melyik, talan egy negyedik lehetoseg. Mindenesetre itt ulok 62 evesen, es a szenvedelyemen kivul most mar semmi nem maradt hatra, vagyis KIEGTEM. Az igazi gondolataimat nincs energiam kifejteni. Most már en is csak "böffentek", itt ott egy-ket kivetellel, ami miatt most már magamat is lenezem.
Mindenesetre azt kotelessegemnek erzem megemliteni, hogy te voltal az egyike a keves ertekes vitapartnereknek annak idejen. Orulok, hogy Mumu meghivott ebbe az amugy zart klubba (olvasni olvasok tobb mindent, csak nem szolok bele).
Nem biztos hogy jo hir..mar megérünk egy romai katholikus arab szarmazasu puspoköt aki fegyvert szallitatott a palesztineknek. Nevere nem emlekszem, Gavriel biztosan.
Nem magyaraztam meg. Azert erdekes mert megprobalunk beszelgetni egy temarol de megmaradunk ott, hogy "minden jo ugy ahogy most van" es nem beszelunk semmirol ami fontos. Nem arulunk el hadititkot akkor ha beszelgetunk arrol honnet jon az utanpotlas. Az FBI pl. ujsaghirdeterseket is hasznal vagy a honlapjarol is lehet jelentkezni:http://www.fbi.gov/employment/employ.htm
Valtozik a vilag.
En egyszeruen arra keresem a kerdest, hogy van-e beszelgetes arrol Izraelben, hogy merrefele megy az orszag, hogy kepzelik el a jovot. Erdemes-e meg lanyokat besorozni vagy erdemes-e combatra kikepezni oket, ha egyszer ugyis kiesnek par ev multan. Lehet-e fizetett hadseregben gondolkodni. De ugy latom mindez tabu tema, igy meg marad az, hogy...mi is marad?
Aktuallis hir:A palesztinmenekult csaladbol szarmazo Mounif Yaouni puspok lett a lutheranus vilagszervezetnek a vezetoje... 80 %-al valsztotta meg a vilag lutheranus puspoki tanacs
Hogyan valtozott az izraeli terrorelharitas az elmult evekben? Nem a SWAT-teamre gondolok, hanem azokra akik a hatterben csendben a nyilvanossag kizarasaval dolgoznak. Lehet tudni hogyan es kik kozul verbuvalnak?
Jo hir: Ha mar outsourcing es Izrael akkor legalabb Magyarorszag reszesuljon elonyben. A TEVA gyogyszergyar aki mar eddig is Debrecen jotevoje es ha jol tudom a helyi futballcsapat, a Loki szponzora, ujabb csomagolouzemet inditott be, 300 munkassal.
Én sem emlékszem. Nem ez a lényeg. Pár hetes munka amúgy. Meg is lehet fizetni egy szerkesztőt, hogy csinálja meg, ha úgy érzed, megéri belefektetni. Figyi! Könnyen lehet hogy besteller lenne. De ha így lesz esetleg, az ötletért máris 10%-ot kérek, a mindenkori bevételből.... :-D
"valahol megvan nekem az egesz "Antiszemita-Zsido Eszmecsere" topik, amit en inditottam annakidejen, es amikor már tul volt 30,000 hozzaszolason, az Index vezetoseg elhatarozta, hogy az egeszet letorli. Szerencsere adtak valami 2 nap figyelmeztetest, es akkor egy tag valahogy lemasolta az egeszet, kesobb csinalt egy adatbazist belole es elkuldte nekem."
Hmm hmm... kivonatolni kéne és kiadni....
Kiadni? Hol? Hogyan? Nekem nincs turelmem atmenni 30 ezer hsz-en es kivonatolni. Arrol nem is beszelve, hogy majdnem mindenkinek a velemenye "carved in stone" es nincs az a szintu logika a vilagon ami kepes megvaltoztatni.
Nem latok nagy kulonbseget a hivatalos fogalmazok es az en spontan fogalmazasom kozott.
Reteges helyett felelmet hasznaltam,az angol a jelegeben politikai celokat tart jellemzonek (ami nem pontosan igy van,lwehetnek gazdasagi celok is persze konvertalhatjak azt politikaiva peldaul az ukran aktus amivel megakadalyoztak a koolaj szallitasokat Europaba) A gazdasagi cel:olcsobb kolajat kapni,gazdasagi alkalmazas a csovek meglekelese..
A terrornak szerintem van celja: a megfelemlites es annak kibontakozasaba esetleges kovetelsek teljesitese.
Minden esetben kivalo Netanahu fogalmazasaban a "TUDATOS" megfelemlites mert ez a buncselekmenynek az ugynevezett szubjektiv oldala az "anima" az akarat
Jellegzetes meg hogy a cel (tehat a buncselekedet objektuma) mindig a harcban nemresztvevo szemelyek vagy tulajdonuk ( ha a harcban resztvevo lenne akkor az enm terror hanem harci aktus)
A buncselekmeny objektiv oldala maga a cselekedet,. minden modja ahogy ezt elkovetik fegyverrel,mereggel,eheztetesel vagy eppen tartozkodas egy kotelezo cselekmenytol ( eheztetes,szomjasztatas,orvosi segitseg megtagadasa)
A buncselekdet szubjektuma a terrorista maga,az akiezeket a cselekedeteket elkoveti,a buntarsai akik ezt eloekszitik,elhallgatjak. T.I. egy buncselekmeny csak akkor letezik ha ez a negy konsztitutiv resze meg van: szubjekt,objekt,szubjektiv oldal,objektiv oldal.
A Hitet mint mozgato erot ,plane a valast kicserelnem a meggyozodessel
"valahol megvan nekem az egesz "Antiszemita-Zsido Eszmecsere" topik, amit en inditottam annakidejen, es amikor már tul volt 30,000 hozzaszolason, az Index vezetoseg elhatarozta, hogy az egeszet letorli. Szerencsere adtak valami 2 nap figyelmeztetest, es akkor egy tag valahogy lemasolta az egeszet, kesobb csinalt egy adatbazist belole es elkuldte nekem."
Ez igaz.Persze nem csak iszlam terrorizmus van,de mi arrol vitatkotunk.,igy van annak valobban globalis celjai vannak.
Az izraeli harc 1973 l utan mindenkepen terrorista modszerrel folytatodott. Az en megfogalmazasomban a terror:
-egy vagy tobb aktus
-ami kenyszer vagy /es megfelemlitesel tortenik
-egy akarat megvalosulasara..
Legtobbszor aldozatait az ugyhoz nem kozvetlenul kotodo szemelyek tulajdonok szenvedik meg ,sot,neha egyenesen iyg van tervezve is.
Mi tortent maskepen az Izrael elleniakciok soran ?
A terrorizmus logisztikajat ugyanazok a forrasok penzelik ,igy annak novekedese,sikerei befoylasojak mindne frontjat. Az ir,baszk,sot ha jol tudom kurd terrorizmus is iszlamistak penzet logisztikajat hasznaljak,hasznaltrak.. az anank ideju nemet etrroristak is... Ennek a terrorizmusnak tehat nem csak valasos komponense van ,volt.
Elismerem hogy ez a tendencia de...Izraelt a hatara koruli orszagok evolucioi érintik vagy mint Iran egy olyan amelyik elerheti gyilkos fegyverrel.
A hatarmenten:
-Libanon a kisse de nem elege legyengult Hisbollah-al
-Sziria ahol Assad konzekvensen izraelellenes es fedetten tovabb kesziti raketait
-Jordania egy minden percben megbuktathato kiralysaggal amelyben sok palesztin el akik meg megoriztek izraeli hazuk kulcsat..
-Egyiptom ahol kozeljovoben sajnalatos esemenyek tortenhetnek.Mubarak halala kozeldik
-meszibrol Iran aki midnen blokadot tulél es libia aki meg mindig talal penzt az izraelelleni akciokra--
Bar menyire pradoxon,a legelonyosebb a szuniita obol orszagok kozelsege.. Torokorzsag pozicioja meg nem biztos hiszenmeg elottunk van egy iszlamista adminisztracio es a katonasag viadala...
Ez a geopolitikai helyzet.
Kozben szervezodik nyugaton a terrorizmus egy amsik arcot kap majd..infiltralodik az iszlam aaz europai es amerikai ifjusagon bvelulre..lassd az angol,amerikai es nemet ,osztrak ujiszlamistakat..ez az aspektus meg nem annyira relevansnak tunnik de en roszat sjtek.
-sikertelen bekes kozeledes a muszlimokhoz,adminisztracioja elejen.Felreertettek azt hittek átáll
-Kivonulas Iraqbol annelkul hogy a helyzet ott javulna es a nyugatbarat erok erosodnenek..nem sikerult a konfedraciot valosgban atvinni.Szunitak siitakkal haecolni olykor a kurduk is regi koveteleseiket erositik holott ok voltak eddig a klegjobban ki jott nepseg a haborubol. Minden ugy van ahogy kezdodotoo nincs viszont tekintely,nem tudtak eloteremteni egy kormnyzot akit mind a 3 vallas,etnika elfogad es aki ahdseregevel biztositsa a bekeben fejlodes hangulazt..Nem oldottak meg azokat az anyagi kerdesket amelky megoildasavl mind a harom resz elegedett lett volna. Ott hagynak egy maerika ellenes Iraqot ,a nepek tzovabb olik egymast de nincs tekintely amely megsositja az utkozeseket.
-Afganisztanba megerosodik ugyan az initialisan amerikai exportelnok?kassai,de szovetsegbe egyes talibanokkal ,amerika ellenes legalbb is dumaval,a szejjelbonto)pentofugalis) erok taktikajat hasznalja..kialakul egy ujabb afgan hierarhia a Kassai bandai vezetoibol. A drog barok nagy resze segiti ot igy ez a harc sen efficiens
-Afganisztan apropojabol elveszti az brittek tamogatasat es u igy a specialsi viszony is romlik
Afganisztanbol nem johet ki a kovetkezo 10 evben de legalbb az o adminisztracioja alatt ,noveszteni kell az amerikai katonak szamat,uj semmivel sem jobb katonai vezetesel.
-A terrorizmus elleni kulharc nem emgy egy lepessl sem elore,egyes szorvanyos inkabb amerikai mint szovetseges akv cioba el el fognak valakit.BinLaden el hamis volt Omar elfogasa,nonek a nyugati metropolisba a feher terrorista jelloltek szama akiket eddig nem tartottak veszelyesnek
.elesedik a vita a kozos let egyes mini problemajaba de amelyek megerositik az iszlam ellenes harcot. Nem sikerzult egy amaerikai muszlim szervezett mint partnertmegnyerni az amerikai ifjusag esetere
-rongalodik az amerikai-angol viszony
-az o idejebe no a fesultseg Venezuelaval,Ecuadorral es Boliviaval amely petroleum gyarto orszagok anyagiak szempontjabol kepesek fegyverkezniu,erosodik ott az irani kapcsolat egy szovetseg bontakozhat ki
-Cuba meg van koszioni jol,az a kis engedmenya politikai foglyokkal eleg egy idore a belso feszultseg enyhitesere.. Raul Castroval nemsimert egy amaerikai kozeldes ami pedig most eppen lehetseges lenne.
-Pakisztan a "szovetseges" ket lakodalman tancol..kozben erositi bombajat
-ved gul de nem utolso srban eddigi keteves efort Irant egy kisse szobatisztava tenni tokeletesen felsult.
nem kell abbahagyni hanem az alando valtozasokat vagy azt amit annak tartunk eszlenunk es kapcsolnunk a mindnyajunkat erdeklo fotemahoz..Nem szamithatunk nagy valtozasra a tarsainknal de egyutt kovetjuk azt.. zerintem nemsokara asztalra krul az Egyiptomi helyzet.Toluk a hivatalos Egyxiptomtol sok minde fugg,ok orzik a hatart Gazazanal.
Izrael politikajat nemigen vitattuk meg meg ebben a topikban legalabbis. A Kozel Keletben lehet, azt nem olvasom.
Amerikai politikat is megvitathatjuk, a ketto nem zarja ki egymast. Nem nagyon vagyok tajekozva Amerika kulpolitikajarol, itt belul valahogy inkabb a belpolitikara terelodik a szo. A tobbiek lehet hogy tajekozottabak nalam. Miert erzed felsulesnek a kulpolitikat?
A hazon belul megtehetjuk azt amit akarunk,persze hogy aradhat. De miert kerulunk mindig ide visza ? En is Mennyibe tudunk ujat mondani ?
Amerika most megy at egy valtozason..egy demokratikus kiserlet amelynek a veget nem tudjuk elore latni... Obama belpolitikaban tartja magat..kulpolitika egy remes felsules.Errol nem tudnak vitatkozni ?