"Amennyiben Ön már rendelkezik Matáv ISDN2 előfizetéssel, nem kell mást tennie, mint megrendelnie a Turbó ISDN díjcsomagot és máris élvezheti a csomag számos előnyét, mindössze bruttó 9900 Ft-os havidíjért."
Na most akkor a Sokatmondó is tartalmaz 40 órás (ugyan nem telefondíjjal, de) Axelero elérést, és 5100-ért. Igaz nem tudok lebeszélni 1600Ft-ot.
A 40 óra net-díja 7200..14400Ft között van valahol.
Így nézve érték-arányos a szolgáltatás díja.
Egyetlen kiszúrásnak az tűnik talán, hogy nem tudod, mikor telt le a 40 óra!
Amúgy azután a free ISP-ket csak azért is érdemes használni, mert az Axeleró ISP hozzáférési díjairól nem szól a tájékoztató. Vagy az a 40 óra felett is ingyenes?!!
Megnéztem:
Az Turbó ISDN olyan komplex díjcsomag, mely egyszerre biztosít kedvezményt az ISDN-vonalon történő internetezésre és beszélgetésre:
dupla sebességű, korlátlan (128 kbit/s) internet-hozzáférés (2 db e-mail postafiók, fiókonként 5 MB tárhely, illetve 10 MB webtárhely),
havi 40 órás, kétcsatornás (128 kbit/s) internetkapcsolat (tartalmazza a telefondíjat),
A havi 40 órás időtartam igény szerint egycsatornás (64 kbit/s sebességű) vagy kétcsatornás (128 kbit/s sebességű) internetezésre is használható hétköznap 16.00 órától 24.00 óráig, hétvégén és munkaszüneti napokon 07.00 órától 24.00 óráig, a (06) 51 3xx xxx behívószám esetén. Ha a használat meghaladja a havi 40 órát vagy a megadott időszakokon kivül esik, a díja napszaktól függően azonos a jogszabályban megállapított mindenkori hatósági árral.
Turbó ISDN-ről az ÉN véleményem, hogy még így is drága. A probléma ott lesz, hogy ingyenes ISP-k nem szívesen támogatják a 2B-s hozzáférést (128k) így a TurbóISDN-t nem fogja kihazsnálni aki ezeket hazsnálja. A fizetős net elérés (ISP) pedig már megint túl drága és pluszkökltség(!) a T.ISDN-nél!!! Én úgy hallottam, hogy a T.ISDN-ben benne van az internethozzáférés díja is.
Más számláján,egy ügyfelemén volt feltüntetve,mert magam még nem hívtam ilyen számot,de csak szóbeli ígéretet kaptam arra,hogy nem lesz benne a számlában,ami nem 100%.A lérdőívet én is kitöltöttem:-)
ADSL ügyben jó híreim vannak: Budapesten a kihelyezett fokozatokba (-ra) a DSLAM-okat (az ADSL eléréséhez szükséges központ-oldali hardvert) elkezték már telepíteni, EPT területen pl. május-júnis magasságában nagyobb tömegben lehet igényelni!
Nem budapesti területeken is rendesen folyik a fejlesztés!
Az ARF központok (Kelet-Mo., Észak-Alföld, BAZ megye északi része főleg) kiváltása is folyamatban van, ez szolgáltatói érdek! Az ADSL elérése kiváltás után már ott sem lesz kérdéses.
Turbó ISDN-ről az ÉN véleményem, hogy még így is drága. A probléma ott lesz, hogy ingyenes ISP-k nem szívesen támogatják a 2B-s hozzáférést (128k) így a TurbóISDN-t nem fogja kihazsnálni aki ezeket hazsnálja. A fizetős net elérés (ISP) pedig már megint túl drága és pluszkökltség(!) a T.ISDN-nél!!!
Az én megítélésem szerint aki SOKAT netezik, maradjon meg az éjfél utáni 50 filléres megoldásnál, napközben meg a nyílvános vagy pl. könyvtári fizetős eléréseket lehetne preferálni, míg nincs ADSL.
Előzőleg Te írtad: "Még a számlán is fel van tüntetve, hívásdíja 17,50 percenként,és nem 10,50."
Most nem ezt írod.. :-)
Most "csak" azt írod, hogy közvetítettnek írja.
De akkor most MENNYIVEL számol?! 17,50-nel (ami szvsz 17,75 vagy valami tört, most Juszt sem nézem meg :-) ) vagy 10,50-nel?
De még egyszer kifejtem: ha és amennyiben a GSM-RLL-eket más kategóriába sorolná az OSS (helyi vagy hk. I. híváskor, persze) AKKOR mindenképp szólj (mint viszonteladó, ez Neked könnyebben is megy!) az iklletékeseknek, mielőtt a HTH vagy a HDb cvagy még rosszabb esetben a GVH milliókat szakít - végülis rólunk!
A honlapon lévő dolgokat én nem minősítem, mert teljesen mások foglalkoznak (természetesen) a frissítéssel, mint akik az infókat szolgáltatják, és azÜSZI infók napi változását naná, hogy nem tudják követni (ami nem Matáv-privilégium, igaz ez a Siemens-től a Motorol-án át a Panasonic-ig :-( )
Most van épp egy online kérdőív-ablakocska az online tudakozónál felbukkanvóan, ahol a "portál" minőségi elemzésére minden használónak van lehetősége. Én nem sajnáltam az időt és kitöltöttem...
Nálunk minden ilyen GSM-RLL hálózati szám 7-sel kezdődik.Alábbiak szerepelnek a Matáv számlán: Közvetített szolgáltatást tartalmaz.Ilyennek veszi a Matáv a mobilhálózat hívását.Így folytatódik:Közvetített szolgáltatást tartalmaznak ezen kívül még a 7-tel kezdődő vidéki kapcsolási számok előfizetési és forgalmi díjai is.A honlapon egymással ellentétes info jelent meg: a főlapon sajtóközleményben közlik,hogy a Hírmondó téves, de a http://www.matav.hu/lakossagiszolgaltatasok/termeklista/osszefoglalo.html lapon a Helyi Helyközi I.-nél megtalálod a 17,75-ös díjszabást(bár a számlába elvileg nem kerül bele
Na nehogy má' a nyúl vigye a puskát !!!
((c) by Pokroni Tanár Úr)
Azt még csak-csak beveszi a gyomrom, hogy a MARUO szerinti betelepülés miatt EGYES, jól meghatározott számmezők hívásakor a helyi hívás ténye ellenére emelt(ebb) díjat fizet a hívó (no tudtommal azért még ez sem él...), DE!
A GSM-RLL egy, a Matáv és a Westel900 (mint lehányvállalata) közötti, belső megállapodás okán gyütt létre, arra a műszaki problémára nyújtva megoldást, hogy
1) a 900MHz-es sima RLL sávokból el kellett húzniuk (nem csak neiki...)
2) az Egyetemes Távközlési Szolgáltatás definíciója szerint, és mint ilyen szolgáltató lévén a Matáv: MINDENKINEK, egyforma feltételekkel KELL biztosítania a Hkt-ben (és környéke) leírt szolgálatokat és szolgáltatásokat. Ha jól belegondolunk, a GSM-RLL MÉG ezt sem teljesíti, erre kaptak is egy felmentést valamelyik rendeletben...
3) a hívó SOHASEM tehet arról, hogy a - vele azonos szolgáltatóhoz tartozó, ti. MOST így korrekt! - hívottat akit (a díjazás szempontjából egyedül számító fizikai elhelyezkedése szerint) vele azonos primer körzetben illetve helységben lehet megtalálni, az eléréshez a szolgáltatójuknak MILYEN műszaki megoldást kell alkalmazni illetve ez a szolgáltatónak milyen többlet-terhet ró az elérés biztosítása (összekapcsolás)!
4)A 17,50 egy általam ismeretlen, teljesen új díj-összeg. Most néztem meg az ÖSSZES csomagot a Matáv honlapon, nnincs ilyen díj.
Tehát
A) ez "kacsa"
B) az OSS-szel gond van (csodálnám)
C) valaki hazudik (nem Te, Ákos!)
Mindenesetre, ha ezt valakinek tényleg így száémlázták ki, havaslom a Hírközlési Területi Hivatal illetékes irodáját felkeresni! (Mail-ben is elfiogadnak panaszokat-bejelentéseket, lásd www.hif.hu!)
Még a számlán is fel van tüntetve, hívásdíja 17,50 percenként,és nem 10,50.
Matáv-Matáv 30 ft, a többi 31,25(Vivendi) 31,75 (Emitel) 32(Monortel) 33,15(HTCC) Ha el akarja számoltatni a költséget,nem keveset bukhat rajta
> Ha táblázatot készít,a díjszabásba érdemes mellékelnie a GSM-RLL irányokba menő hívásokat, hiszen emelt szintű szolgáltatás
Nemigazán. A gsm-rll un. "közvetített szolgáltatás", de díjazási eltérése nincs.
> továbbá az LTO-költséget
Figyelembe lehet venni éppen, de nem túl jelentős azért az eltérés. Persze ha valaki egy "korrekt" dijazási rendszert akar csinálni magának, akkor ezt is bele kell venni. De kérdés, hogy magáncélra, tájékoztató infónak érdemes-e ennyire belemenni a részletekbe...
Ha táblázatot készít,a díjszabásba érdemes mellékelnie a GSM-RLL irányokba menő hívásokat,hiszen emelt szintű szolgáltatás(tegnap jártam friss infóért a Matáv Pontban),persze nem mondtam,hogy viszonteladó vagyok:-) és azt mondta a srác,nem emeltdíjas szolgáltatás,pedig igen) továbbá az LTO-költséget
Nna az egyik helyen van szűrő, csak rosszul nézték meg. A másik helyen meg nem is működik...A balfék felhasználó meg a szemét kivitelezőnek 3000 Ft jattot adott, hogy jöjjön már vissza csinálja meg az adsl-t mert elromlott 1 nap után. ment 10 percig, aztán semmi. A javítás annyi, hogy tegyen fel XP-t a gépre. Őrület, hogy ha két ilyen hülye megtalálja egymást......Na jó ez nagyon off, és vivendi alvállalkozója matáv területen.
Esetleg azt tudom elképzelni, hogy magában a telefon aljzatban benne van egy szűrő, de váltig azt állítja, hogy az egy sima aljzat. a szűrő akkora, mint egy "rendes" aljzat, vonalbe, mellette adsl, szemben a telefonkimenet, és amit én láttam, az olyan szép szürke;-)
Hol van már a falra akasztható szép nagy doboz...:-)
Szia.
Se nem ISDN se nem MATÁV, de itt okos emberek vannak, és biztos segítenek. Ismerősömnek VNET adsl-t kötöttek analóg vonalra. És az ismerősöm ismerősének is. Mindkét helyen A bejövő vezetékre egyszer rá van kötve a telefonaljzat, és vele párhuzamosan az adsl modem. Semmi szűrő. Hogy van ez? Eddigi tudásom szerint itt ugye kellene lenni egy szűrőnek.Már majdnem összevesztem vele, hogy ez így nem lehet, árulja már el a titkot valaki! Esetleg azt tudom elképzelni, hogy magában a telefon aljzatban benne van egy szűrő, de váltig azt állítja, hogy az egy sima aljzat. HELP!
Alapból az utcai fülkéknél szokás közölni az egy impulzus árát! De pl. a Matávnál ez +/-2..5 másodperces hibával működik (megmértem) és annál rosszabb a kijelzés pontossága, minnél olcsóbb í hívásod (tehát pl. a helyi éjszaka a legrosszabb, mert ritkán és pontatlanul jönnek a díj-egységek, aztán ebből lesz majd nálad 12kHz-es impulzus illetve a készüléken infó).
Elvileg amúgy nem mondtak butaságot az ügyfelesek: a kedvezményeket (mint régen a 150Ft vagy ma a Péntek13, Csevegő, de akár az új kialakítású Sokatmondó - persze ez mind Matávos! - csomagok ill. kiegészítő csomagok tarifáihoz képest a legrosszabbat mutatják: az utcai készüléknek megfelelőt) nem tudja figyelembe venni ez a díjindító és díjinfó kijelző "jel", ezért gyakorlatilag nem érdemes használni.
Inkább valami olyan (pl. alközpont és a hozzá tartozó vagy beszerezhető feldolgozó progi) megoldás jöhet szóba - ha nagyon erőszakos vagy :-) - ami méri a hívás idejét a jelentkezéstől a bontásig (itt arra kell figyelni, hogy azért nem tartsd órákig félretéve kimenő "után" a kágyillót, miközben a másik oldal már bontott - mielőtt valaki kiabálna, hogy ilyen nincs: idősek otthona, alközpont: 12 órs tartásidőt mért az alközpont egy valóságban 3 perces beszélgetésre! :-)) ) és az időszak, napszak, nap (munkanap vagy nem) és a beállított díjcsomag szerint számít neked egy kb. pontos értéket.
Szvsz azonban jobban jársz, ha gyártasz egy kis táblázatot, amin a másodpercenkénti (percenkénti) forint-ok szerepelnek helyi, helyközi I., helyközi II (ami nagy valószínűséggel nálad is értelmezett) és III. (azaz belföldi távolsági) hívásokra a megfelelő időszakokra. És a készüléken megjelenő beszélgetési idővel számítva + kapcsolási díj halál pontos (sic!) összeget kell kapnod!
Köszönöm szépen a segítséget. A helyzet az, hogy ma megint felhívtam az ügyfélszolgálatot, hogy lemondjam a dolgot, a csaj azt közölte, hogy nincs is benne a gépben, tehát valószínűleg rájöttek, hogy nem tudnak ilyet szolgáltatni. De akkor minek van fent a honlapon?!
Kis utánanézés után azt mondta, hogy nem tudnak ilyet, mert már nem impulzus alapon, hanem másodperc alapon megy a mérés, és ez díjcsomag - függő.
Hát, szerintem azért valami impulzust csak kiad a masina, na mindegy...
> Úgy vettem észre, hogy alapból tudja a rendszer, a hívásoknál az impulzust kiírja.
Igen, a vfonnal igy van (ha ez a link igazat mond)http://www.vfon.hu/dijtablazatok/kozos/isdn.html.
(A Matávnál külön igenyelni kell - de ingyenes)
> Megrendeltem, de ahogy az utóbbi hozzászólásokat olvastam, elbizonytalanodtam.
Semmi szükség rá.
> 2. A megrendelés után a telefon minden - általam
> elkövetett - beavatkozás nélkül ki fogja írni a beszélgetés árát?
Nem fogja. Az Olimpia készülékben minden bizonnyal be lehet állítani, hogy egy impulzus hany forint. (Lásd a készülék leírását)
> honnan tudhatom meg, hogy a tarifajelnek mi az ára
Ha a vfonból nem tudod kihúzni az infót, akkor talán, ha megméred a két impulzus közötti időt, és a dijtarifa alapján megnézed, hogy mennyit fizetsz azért az időtartamért, és az beírod a készülékbe.
Lehet, hogy ez nem tünik valami pontos dolognak, de vedd figyelembe, hogy ez az impulzus alapján történő kijelzés mindenképpen csak egy 'saccométer' jellegű tájékoztató adatot ad.
Sziasztok. Habár nem Matávos területen (Vivendi :-( ) van problémám, itt találtam olyan fórumot, ahol talán tudnak válaszolni a kérdése(i)mre (sajnos, olyan ügyfélszolgálatot még nem találtam, ahol tudtak volna).
ISDN vonalat szereltek nálunk Elcon NT1+Multi 2G egységgel. Ehhez vettem egy Olympia Berlin 2000 készüléket, ami képes tarifaegységet mérni. Úgy vettem észre, hogy alapból tudja a rendszer, a hívásoknál az impulzust kiírja. Felhívtam az ügyfélszolgálatot, hogy megkérdeztem, hogy impulzusonként milyen tarifára konfiguráljam a készüléket. Ott közölték, hogy a 12KHz-es tarifajelet kell megrendelni havi 350 Ft-ért. Megrendeltem, de ahogy az utóbbi hozzászólásokat olvastam, elbizonytalanodtam.
Kérdéseim:
1. Az NT tudhatja alapból a tarifajelet. Ez esetben honnan tudhatom meg, hogy a tarifajelnek mi az ára?
2. A megrendelés után a telefon minden - általam elkövetett - beavatkozás nélkül ki fogja írni a beszélgetés árát?
Ha valaki hozzáértő lenne olyan kedves, és - akár mailben is - laikus által is érthető módon, szakszavakat többnyire mellőzve :-) megmagyarázná a problémát, és megoldást tudna ajánlani, azt nagyon megköszönném.
Így előre is, üdvözlettel:
Gyula
Kell lennie a telefonnak egy olan funkciójának, melyben átengedi a (nem beszédkapcoslat alatti) DTMF jeleket. Siemens Euroset 30-nál ez 'pgmgomb' * "pgmgomb' és utána mehet a digifon kód.
ja. persze félreolvastalak: pont az ISDN-nél megy...
Próbáld meg a 4,71_2 frimware-t rátölteni (már ha netes) és 2-es hw veriójú. Abban ilyen javítások már benne vannak (pl. újrahívó (CCBS) is megy vele)
Letölthető a Szolnoki Tibor féle oldalról
Borsodweb netmod oldal by Szolnoki Tibor
De töltsd le a többit is, hátha nem jó és vissza kell tenni az eredetit!
Sziasztok, biztos volt mar tema amit kerdezni akarok, ezert sorry.. szoval netmoddal hogyan lehet faxot kuldeni/fogadni? windows xp az OS, es intracom netmod.
Nem a Functional Protokoll beállítást hiányolja?!
(Keypad-del is megy látszólag minden, de pl. a 3PTY - hármas konferencia - "összehívása" analógról nem megy...)
Most nem emlékszem, de talán *11# lenne?!
>Az ISDN csapatnak nem sok köze van a tarifálási rendszerhez ugy sejtem.
Hát ezért nem büszkék :-(
>Persze lehetne máshogy is, de ahhoz a mostani számlázási rendszert gyökeresen át kellene alakítani..
A GSM rendszerekben már megvan, Westelnél is, csak meg kell venni :-)
Mellesleg a hívókártyás megoldások (ugyan tudom jól, hogy nem integráns részei az OSS-félének) miatt is célszerű lenn, épp elég széttagolt. Ha most elkezdenék siránkozni a vezetékes SMS miatt...
>> offline rekord validációt hogyan lehet valós idejűvé tenni.
>A kettő hogyan függ össze?
Hát épp ez az: össze kellene függnie már a fejekben is, de ehhez kéest a számhord. megvalósíthatósági tanúlmánya megint egy n-edik külső rendszerről és x-edik adminisztrációs megoldásról szólt...
de télleg ugyanazt beszéljük (viszont remélem ezzel mások figyelmét is felhívjuk: épp ezért fejtem ki pl. az IN betűszót, nehogy félreérts!), úgyhogy hajrá! :-))
Az újonnan feltett netmod beállításai azonosak lettek az eredetivel?
Gondolok itt az analóg portokon az MSN számok kiosztására.
Mert ha másmilyen, akkor nem csodálkoznék.
Viszont ha azonos, akkor fel van adva a lecke...