Keresés

Részletes keresés

shanyi68 Creative Commons License 2018.01.16 0 0 8343

porto idő kérdése ! ( off a következő  berlin lesz márciusban ) 

Előzmény: tucsok13 (8341)
KozO Creative Commons License 2018.01.16 0 1 8342

Miből gondolod, hogy az indulás előtti 2 napon adták el a jegyek 70%-át? Az ülőhelyek számából? Annak a nagy része az utolsó 48 órában indul meg, akkor osszák ki az ülőhelyeket azoknak akik nem akarnak külön fizetni érte.

Az UB mostanában tényleg nagyon zsúfolt, ennek egyik oda a megemelkedett utasforgalom. Tavaly +3000 utassal volt több minden nap, idén újabb +3000 utas / nap, a terminál és az UB kapacitás már nagyon a kezelhetőség határán van. Iszonyat sokan vannak már most januárban, mint ha nyár lenne, erre a nap minden szakában számítani kell. Előfordul a 40-45 perces sorban állás is.

Előzmény: shanyi68 (8338)
tucsok13 Creative Commons License 2018.01.16 -1 1 8341

Hát ezt nagyon jól toltad... az utazás tényleg nem pénz kérdése :)

Porto szerintem még egyszerűbb mert kisebb, könnyebben bejárható gyalog is. Biztosan meglesz hamarosan az is!

Előzmény: shanyi68 (8338)
'szti Creative Commons License 2018.01.16 0 0 8340
Előzmény: monik4 (8339)
monik4 Creative Commons License 2018.01.16 0 0 8339

Sziasztok! 

Tudtok abban segíteni, hogy Lisszabonban vagy a környékén van-e felvonó? Ezen kívül: https://www.telecabinelisboa.pt

Köszönöm!

shanyi68 Creative Commons License 2018.01.16 -1 8 8338

Lisszabon Ultra Low Cost

Megszokhatuk hogy a hideg téli időben a repülőjegy árakat is összehúzza a hideg ! A
csökkenő utazási kedvet,csökkenő jegyárakkal próbálják kompenzálni a légitársaságok.Igy
esett a választásom Lisszabonra ami nyáridőben csak horror áron elérhető.A rövid kint
tartózkodás nem tette lehetővé hogy Sintra-ba és Cascais-ba lemenjek , de Belém és Algés
belefért.

január 12 : A 07 óra 31 perckor induló személy vonattal felvonatoztam Debrecenből
Ferihegyig (Az elektronikus jegyek 2017 december 15.-től 10%-kal csökkentek )A repülőgép
indulásáig a várakozást a mastercard lounge-ban töltöttem.(wizz hk tulajdonosoknak
ingyenes )A biztonsági ellenőrzésnél az A és B oldalon is soha nem látott hosszú sor
állt, ami a terminál végéig ért ! A gépem 16 óra 20-kor indult W6 2393 6090 wizz pont
Airbus a321 .Sokáig azt hittem majdnem üres gép lesz, az indulás előtti 2 napon adták el
a jegyek 70%-át.ülőhelyet nem vásároltam ezért a boarding pass-t csak 2 nappal korábban
tudtam letölteni,de úgy esett jutott ablak melletti hely ( 21a ).Gyönyörű volt a
megérkezés az ereszkedő gép elment az óceánig és onnan fordult a leszálló pálya felé
.Végig repülve a kivilágított várost. Pontos érkezés után buszoztatás T1-re.Az épület
előtti metróban megvettem a 24 órás napijegyet+ kártya (6,8 euro) árustól ,mert ott csak
2 fő állt sorban .Első utam a Marques de Pombal térre vezetett ahol a 20 óra 29-es 753-as
Carris busszal átbuszoztam a Tejo feletti Április 25 hídon.Innen már jól látható volt a
kivillágított Christo Rei (A járat hétvégén nem üzemel,ezért kellett még péntek este
ezzel kezdeni)Portagem-nél leszálltam és a visszafelé busszal visszatértem a Pombal
térre.A szállásomat itt foglaltam 400 méterre a metrótól Braamcamp Sublime Hostel 8 ágyas
dorm 5 euro/éj + 1 euro city tax (leakciózták az el nem adott szállásokat, ezért
átfoglaltam a drágább, de lemondható szállásomat erre.)Nem volt "sublime" de tiszta
volt,alvásra tökéletes,jó helyen.Nem voltam álmos ezért metróval elmentem a Praca do
Comercio-ra és végig sétáltam a Rue Agusta-n.Csaptam egy fél kört a 28-as villamossal
ismerkedve az Alfamai éjszakai élettel. Martim Moniznál szálltam át a villamosról a
metróra.A szálláson egy gyors zuhany után reggelig aludtam.

január 13 :
06 óra 15-kor amikor elindultam a szállásról elállt az addig ömlő eső. 06 óra 30-kor
indult az első metró amivel elmentem Cais Sodre-ig itt átszálltam a 15E jelű villamosra
amivel a végállomásig Algés(Jardim) megállóig mentem.A vasúti síneken átbukdácsolva,az
óceán és a Tejo torkolatához értve a nap is felkelt. 2 éve jártam már az óceánnál ,de
akkor a túlsó oldalán. A 15E villamossal vissza felé a Pastais de Belém cukrászdánál
szálltam le.Korán volt még nem voltak sokan.A cukrászda kis muzeum is a korabeli
eszközökből és látvány pékség is .A sütit (muffinformában készitett krémes 1,1 euro)
megkóstoltam.(A városban kapható "nata" egy kicsit édesebb volt) Innen a szemben
található Padrao dos Descobrimentos a felfedezők emlékművéhez mentem majd végig a Tejo
partján A Belém toronyig.Kellemesen sütött a nap a Jeromosok kolostorához 9 óra 40-re
értem,már tartott bent a mise.A templom belső és Vasco de Gamma sírjának megtekintése
után villamossal vissza mentem a Cais Sodre megállóig. Itt megnéztem a halpiacot és a
TimeOut éttermet.Itt kezdett szemerkélni az eső ,de amíg a Pingo Doce-ban vásároltam abba
is maradt.A belváros felé vettem az irányt.Baixa Chiado-nál szálltam le ahonnan rövid
séta volt (lefelé) a Santa Justa lift amivel felmentem a Carmo templomig.Rengeteg remek
kilátó van a belvárosban ez is egy volt a sok közül.Innen a Rue Agusta-ra mentem nappali
fényekben, utcazenészekkel még hangulatosabb volt mint este.A "pitta" épülete előtt
lefotóztam magam, mint amikor Jeremy Irons jön ki a boltból az Éjféli gyors Lisszabonba
című filmben.
A főutcából nyilik a Rue de Victoria aminek a végében lévő épületben ingyen lift megy fel
a Szt György várba (Elevador Castelo ) a 3.-ik emeleten miután kiszállunk egy utcával
arrébb egy Pingo Doce-ban folytatódik a liftezés itt a 7.-ik emeletet kell választani.Egy
nagyon szép kilátóban találjuk magunkat.Nem volt kedvem a várig gyalogolni (mert még volt
innen távolság ) ezért a kilátó után lifttel ugyanezen az útvonalon lefelé indultam.A Sé
katedrálishoz sétáltam ami nem volt messze,amíg bent pihenttem , kint volt egy gyors
zápor.A katedrális előtt áll meg a 28E villamos ezzel mentem a Santa Lucia kilátóig,
onnan egy megállónyira van Portas de Sol kilátó Innen pár megállóra és egy kis sétára
volt Shenora do Monte kilátó ami az összes közül a leg lélegzetelállítóbb volt.Remek
rálátással a várra.Metróval a Rossio-ra mentem ahol az egyik hires Ginjihna boltban
vettem ( hoztam haza szuvenirnek is kis zárható üvegben ) a nemzeti meggy likörükből(1,4
euro/ pohár).(az íze olyan mint a konyakos meggynek)Leültem a Praca da Figuera-n és
napközben látott "Castello " 737-es számozással közlekedő mikrobuszra kerestem a neten
,hogy honnan közlekedik,akkor begurult elém, ott volt a megállója.Saját erőből már nem
tudtam volna felmenni,de így nem volt gond. A vár előtti részen sétálgattam,de nem mentem
be.Itt is remek utcazenészek voltak.(láttam már sok hasonló várfalat belülről,legutóbb
Szkopje-ban ingyen)A 737-el vissza a metróig és onnan Oriente.
Az Orientén először a Vasco de Gamma bevásárló központot néztem meg, majd a Tejo partra
lesétálva már látszott a 17,5 km hosszú Vasco de Gamma híd.Gyalog kényelmes sétával
elindultam a Vasco de Gamma toronyig.Majd innen a Moscavide metró állomásra ami kivitt a
reptérre ekkor már 17 óra 30 volt az idő. 20 órakor indult a gépem Bergamoba (Ryanair
FR2086 25.50 euro ) 23óra 50kor érkezett meg a teljes utat végig aludtam a felszállástól
a leszállásig. Debrecenbe január 14-én 18 óra 10 kor érkeztem meg W6 7874 járattal
(3150 wizz pont ) Nagyon jó volt, remélem egy Portoi kör is összejön valamikor !

geodo1 Creative Commons License 2018.01.14 0 0 8337

Amiket írtam, azokat onnan érdemes (mondom: szerintem, ezek szubjektív dolgok persze), én is ott szálltam meg. A blogomon írtam is róla valamivel részletesebben, esetleg nézd meg ott, hátha megnyerő lesz mégis (katt a nevemre, ott találod az oldal címét).

Előzmény: Törölt nick (8336)
Törölt nick Creative Commons License 2018.01.14 0 0 8336

Sesimbrában van három napom szállásilag.

Ott nem találtam olyan helyeket ahová érdemes nekifutni. Ha van tipped szívesen fogadom.

(A közelből a Krisztus meg van már.)

Autóval leszek

Előzmény: geodo1 (8335)
geodo1 Creative Commons License 2018.01.14 0 0 8335

Pedig az Arrábida Nemzeti Park vagy a Capo Espichel igencsak szép helyek szerintem.

Előzmény: Törölt nick (8331)
Törölt nick Creative Commons License 2018.01.14 0 0 8334

Bizony!

Ez a kilátás onnan. Várom is nagyon.

Előzmény: tucsok13 (8333)
tucsok13 Creative Commons License 2018.01.13 0 0 8333

Hű, a szállás fantasztikus!! :)

tucsok13 Creative Commons License 2018.01.13 0 0 8332

Köszi, elkezdem majd megnézegetni... egyelőre csak a képeket néztem a térképen, a tengerpartok lenyűgöznek. Nagyon szeretem a tengert, főleg ott ahol fürdésre alkalmatlan mert szeles-sziklás és nincs napágy :-D

Még egy olyan verzióban gondolkozunk hogy Lisszabonból egyből lemegyünk Faro-ra, ott eltöltünk pár éjszakát és csillagtúrázunk (autóval leginkább) erre-arra, majd visszamegyünk Estoral-ba az utolsó 2 éjszakára és kicsit újra körülnézünk Sintra környékén. Nagyon szeretünk autózni, a távolság nem akadály ha érdekesek az utak és van látnivaló út közben.

Törölt nick Creative Commons License 2018.01.13 0 0 8331

Ide tettem fel egy térképet videolinkekkel.

Őszre a körutazásom részeként Lisszabon közelében Obidos, Nazaré, Alcobaca, Fatima, Batalha kört terveztem két napra.

Nazaréban szállok meg itt pár napra: Casa do Miradouro (hátha megtetszik)

Evorát kihagyom, Setubal-nál meg képtelen vagyok érdekes dolgokat találni.

Előzmény: tucsok13 (8328)
tucsok13 Creative Commons License 2018.01.13 0 0 8330

Ez nagyon szuper, pont hasonlóra gondoltam, köszönöm! Kiguglizom a részleteket aztán lehet hogy még kérdeznék ha szabad:) 

Előzmény: Jeff. (8329)
Jeff. Creative Commons License 2018.01.13 0 0 8329

Lisszabontól kb. 110km sugarú körön belül ajánlható települések:

Mafra - Torres Vedras - Peniche - Óbidos - Fátima - Santarém - Évora - Setúbal

https://goo.gl/maps/UKJXVWFE9VP2

Előzmény: tucsok13 (8328)
tucsok13 Creative Commons License 2018.01.13 0 0 8328

Segítséget kérnék, többszöri nekifutásra is tanácstalan vagyok :)

A márciusi hosszú hétvégén megyünk a férjemmel Lisszabonba. Autó megvan. A gondom hogy fogalmam sincs merre induljunk... voltunk többször Lisszabonban (privát és cégesen is), alaposan bejártuk az egész várost, és voltunk Portoban egy hetet + a Duoro völgyben is kirándultunk. Belém, Cascais, Cabo di Roca, Sintra, Estorial megvoltak szintén de oda szívesen visszamegyünk mert csak egy rövid kirándulás volt Lisszabonból. Ez mind tetszett, bármikor szívesen visszamegyünk de most szeretnénk valami mást látni.

Merre érdemes szerintetek indulni, mi az ami pluszt ad ha a fentieket már láttuk? Amiket nézegettem a Tripadvisoron vagy mind itt vannak vagy Madeirán oda meg nem mennénk.. menjünk északra, vagy érdemes inkább lemenni délre, esetleg menjünk csillagtúra-szerűen Lisszabonból egy nem belvárosi, parkolós szállásról hol északra hol délre?

Ötletem sincs... 

Köszönöm előre is!

JÓZSEF5010 Creative Commons License 2018.01.13 0 0 8327

Köszönöm az igen értékes információkat !

Üdv

Előzmény: dalma53 (8325)
KozO Creative Commons License 2018.01.13 0 0 8326

Ez nagyon szuper leírás köszönjük, aki ezek után eltéved az meg is érdemli. :) Az honlapon olvasható hogy árak kicsit emelkedtek azóta, már a 72 órás jegy se annyiba kerül és a Porto - Braga vonatjegyet se kapni már sajnos €6,20-ért. Az általános része viszont nagyon hasznos információk a tömegközlekedőknek.

Mi sajnos csak 4 napra megyünk és nem akarjuk a rövid rendelkezésre álló időnket utazással és buszra várakozásokkal tölteni pályaudvarokon, átszállni, csatlakozni. Szerencsére nagyon olcsó az autó bérlés is ami nagyobb mozgásteret és szabadságot is ad, a szállástól az kinézett célpontig is gyorsabban jutunk el akkor amikor mi akarunk és nem kell előre jegyeket vásárolni sem.

Portóban három történelmi villamos van, a leglátványosabb és leghosszabb talán az 1-es, ami végigmegy a folyóparton az óceánpartig a torkolat mentén.

Előzmény: dalma53 (8325)
dalma53 Creative Commons License 2018.01.12 0 1 8325

2016.októberi bejegyzésem:

"Mivel mostanában a Wizz egész "olcsón" utaztat Portoba, egyre többen szánják rá magukat az utazásra. Kerestem a neten a praktikus utazási tanácsokat és mivel nem találtam, leírom tapasztalatainkat, mert ugyan létezik egy hivatalos honlap, de semmi nem úgy van, ahogy az ott leírva vagyon.
Portóba a rep.térről a belvárosba jutás valóban nagyon könnyű és szerintem egész Európában a legolcsóbb.
Amikor a poggy. megragadása után kijöttök a kijáraton, azonnal jobbra, majd balra kell fordulni, mozgólépcsővel vagy lifttel lemenni 2 szintet. Végig táblák jelzik  M-mel a metrót. Egy aránylag nagy aluljáróban az automatánál kell megvenni a jegyeket, rendszerint van ott egy hiv.egyén, aki beszél angolul, segít a megvételnél. A városba Z4-es jegy kell, ennek ára 1.85+0.60€ = 2.45€ (1óra20percig utazhatsz vele). Az automata portugálul és angolul beszél, nyomkodni kell, majd pénzt bedobni, alul a jegyet kiadja. Nagy pénzt is elfogad, visszaad. Amikor a jegyet magadhoz vetted, fel kell menni a lépcsőn és máris a (lila színű) E jelzésű metrónál vagy. A jegyet a jegyellenőrző automatánál érvényesíteni kell. No és akkor jön a csavar: ezt a jegyet el ne hagyd!!!!!.  Ugyanis mi ellenőrrel ugyan egyszer sem találkoztunk, DE: ez a jegy (mint papír) a 0.60€  A továbbiakban, ha még akarsz közlekedni, vagy a reptérre újra kimenni akkor már csak 1.85€, ezt a jegyet kell feltöltened, ha nincs meg, újat kell venned.

Viszont vigyázz:  ha napi, több napi bérletet veszel, ez a jegy azzal nem tölthető fel, arra újat ad és számol fel. Az 24 órás bérlet ára 4.15, a 48 órás: 8.30 + 0.60€. Mi három napos bérletet vetünk, ami így nekünk: 13.05€ volt. A nap, az első érvényesítéstől indul, a jegyellenőrző automata mindig kiírja, hogy mennyi időd van még az érvényességből. A napoknak nem kell egymást követniük, lehetnek kihagyások, mindig 24 órára engedélyezi az utazást. Tehát a 19.00-kor érvényesített napi bérlet másnap este 18.59-ig érvényes bármilyen metró+buszra.
Csak a városban közlekedésre lehet sima jegyet is feltölteni (pl. a rep.jegyesre) ennek ára 1.20€ és 80 percig érvényes bármire, bármilyen irányban. Az összes látnivaló a városban Z2 és Z4 körzet, de

leginkább a lábbusz az igazi.

Ha Portoból elutaztok, ugyanez a rendszer, ezt a vasútállomáson lehet megvenni, szintén automatából, de vannak pénztárak is.
Guimaraesbe, Bragaba   oda-vissza: 6.20€.

Bragaban, a vasútáll-tól indul a 2 busz, ami felvisz a Bom Jesushoz 1.65€/irányonként (kihagyhatatlan)

A városi sikló az Eiffel híd mellől indul: 2.50€ (Irtó gyors, élvezetes, csak nagyon rövid)
A "budai" oldalon lévő "libegő" 7€  (Ez nem igazán éri meg, gyönyörű, hasonló képeket lehet csinálni a gyönyörűséges hídról)
A nosztalgia  2 villamos (kimegy az óceán partjára) 2.50€  persze irányonként. (Ez fantasztikus!!!) "

A fentieket kiegészítve, kérdésedre a felelet: nem kell megmondani, melyik vonattal fogsz visszajönni, bármelyik Portoba jövő vonatra felülhetsz. (mint itthon)

A Bom J-hoz, az állomás elől ind. a kettes busz, óránként jön-megy, a jegyet a sofőrnél tudsz venni. A busz ott tesz ki,ahonnan egy kisebb fogaskerekű visz fel a templomhoz, lefelé is le lehet jönni vele, de inkább gyalog érdemesebb, mert gyönyörű.

Jó utat, nagyon jó helyre utazol!!!!

Előzmény: JÓZSEF5010 (8315)
Nydqist Creative Commons License 2018.01.12 0 0 8324

Szia!

Nagyon szuper, köszönöm! Na, pont ilyenre gondoltam! :) Tökéletes hely pozicionálás, és információk!

Előzmény: Jeff. (8322)
JÓZSEF5010 Creative Commons License 2018.01.12 0 0 8323

Lekérdeztem a vonatjegyet egy adott időpontra max 29 euro oda----vissza 2 főre, előre vásárlással sokkal olcsóbb ,persze van benne rizikó.

Outward: 2018-03-10

Porto - Sao Bento

Braga

Inward: 2018-03-10

Braga

Porto - Sao Bento

U 15521 | AP 131

09:30

10:25

00h55

€ 14.50 

€ 9.00 

AP 134 | U 15544

18:07

19:00

00h53

€ 14.50 

€ 6.00 

The special offer prices are available for purchases that are made 5, 8 or more days in advance and they are subject to seat availability during the purchase process. These tickets can be reissued but cannot be refunded.

Előzmény: KozO (8316)
Jeff. Creative Commons License 2018.01.12 0 0 8322

Szia!

A Pena kastélyt egészében a Mórok várából is tudod fotózni.

https://goo.gl/maps/6JGnb4CA6EE2

Nekem egy felhős napon így sikerült:

http://indafoto.hu/nagy_istvan/image/25602263-9f00fec5#nagyitas

http://indafoto.hu/nagy_istvan

Az általad mutatott kép a Cruz Alta csúcsáról készült.

https://goo.gl/maps/zom54uWHpkG2

https://goo.gl/maps/jrjcshGcmzB2

Innen is szép képeket lehet rögzíteni: Estátua do Guerreiro (Warrior statue)

https://goo.gl/maps/YFwoimrejPt

https://goo.gl/maps/k3dxPe6pPWz

Előzmény: Nydqist (8314)
Jahno Creative Commons License 2018.01.12 0 1 8321

A távirányítós szarral ugyanez megy, csak nem kézben fogod a gépet. És elég magas állványod van :-)

Előzmény: Nydqist (8320)
Nydqist Creative Commons License 2018.01.12 0 0 8320

Köszönöm a válaszokat! A drón számomra nem jelent fényképezést. A fotózás az az, amikor fogom a gépet, és a saját lábamon állva kézzel állítom be a paramétereket, és látom a kompozíció lényegét, nem egy távirányítós szarral bohóckodom. 

attamatta Creative Commons License 2018.01.11 -2 1 8319

Ez csak a levegőből lehetséges, helivel vagy drónnal, lévén a palota a hegy tetején áll, a Mór Vár is lejjebb van. Azt pl. lehet a Palotából fotózni.

Jahno Creative Commons License 2018.01.11 -1 1 8318

Meg kellene nézni irányban a másik tetejéről, mert én csak ezen az oldalon jártam, fák közt kb. ennyi amit egyszerűbben ki lehet hozni és ott már domb sem volt:

Buzzkill Creative Commons License 2018.01.11 0 1 8317

Próbáld drónnal. Repülőn kézipoggyászként nem vihető, csak feladottban.

KozO Creative Commons License 2018.01.11 0 0 8316

Kétlem hogy eltérne a vonat jegy vásárlás a többi EU országokétól, esetleg a promo jegy árak miatt érdemes 1-2 hónappal előre megvenni.

Sajnos számolni kell azzal is, hogy ha esetlegesen törlik vagy módosítják a (Wizzair) járatod akkor minden előre kifizetett dolgot bukni fogsz. Legyen az szállás, vonatjegy, Andante Tour kártya stb. Szállást előre kell foglalni, de érdemes az ingyenes lemondásra figyelni.

Csak egy tipp, aztán persze lehet nem jól látom, de...

oda-vissza két főnek a vonat €55-60. Az állomásról Bagából a Bom Jesus gyalog 6km, vagy onnan busszal ki tudja van-e és ha igen akkor mikor megy és mennyibe kerül.

Egy kis autó 3 napra €20-ból megvan a reptéren és megspórolod kapásból a két Andante kártyát és a vonatjegyeket. Még teljes biztosítással is megvan az autó €60-ból plusz az üzemanyag legyen 250km-re számolva €10-12, az 72, a jegyeket meg €90 alatt nem úszod meg csak ha előrendeled ami kockázatos és szerintem értelmetlen. Nem leszel időhöz kötve, akkor indulsz és arra mész amerre akarsz, vissza Guimarães se nagy kerülő és vétek kihagyni (esetleg Póvoa de Varzim aréna, vagy egy jó fürdőzés a strandon).

Előzmény: JÓZSEF5010 (8315)
JÓZSEF5010 Creative Commons License 2018.01.11 0 0 8315

Porto -ból  Braga-ba vonattal szeretnék eljutni,érdemes-e előre az interneten megváltani a jegyet ?

A pályaudvaron történő jegy váltás esetén ,kell-e közölni a visszaút pontos idejét stb .A Braga-ban történő közlekedés is érdekelne

Üdv

József

Nydqist Creative Commons License 2018.01.11 0 0 8314

Sziasztok!

Egy kérdéssel fordulok azokhoz, akik voltak már a Pena Palotánál: az épület együttesről honnan lehet fotót készíteni, hogy az egész rendesen látszódjon? A kérdésem lényege, hogy a képeslapfotókhoz hasonló beállítás elérhető egy turistának, vagy azok többnyire légifotók?  Köszönöm előre is az infókat!

Egy ilyesmire gondolok:

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!