Sziasztok. Kinek mi a tapasztalata önjárós fűnyírókkal kapcsolatban?
Én úgy vettem észre hogy az első kerék meghajtásút sokkal könnyebben lehet kezelni mint amit most vetten hátsókerék meghajtásút. Gyümölcsfák és cserék között kell szalonoznom bő 1000-1500nm-en. Kinek mi a tapasztalata illetve milyen önjárós fűnyírót ajánlana? Az sem hátrány ha fűgyűjtős is.
Másik jelölt ez lett volna: Hyundai HYD-415B-4. Melyik jobb? A Hyundai, vagy a Scheppach? A Lildl Parkside-ról azt mondták, hogy ugyanaz mint a Scheppach (mármint hogy a Scheppach gyártja a Parkside-nak, és csak a színe más).
Gondolkoztam még kisebb motorral venni, de a 900 W kicsit kevésnek tűnt. Vagy elég lehetett volna? Magas gaz, fűkaszálás ágvágás célra.
Ennyi erővel nyugodtan vehettél volna Strauss-t is. Minőség szempontjából a kínálat alja mindkettő.
Mondjuk nekem is van egy strauss-fajzat bozótvágóm. Működik. Csak ráz, hangos, kényelmetlen a kormánya, rossz az egyensúlya (fejreáll, ha elengeded), vacak a damilfej, vacak a védőburkolat, sokat eszik, és nehéz elindítani. A benzin is folyik belőle valahonnan mindig.
Most rendeltem egy Scheppach MFH 5200 4 az 1-ben gépet. Ismeri valaki? Milyen minőség?
Még Hyundai-on és Strauss-on gondolkodtam, utóbbiról lebeszéltek (pedig olcsó lett volna). A Sceppach nevet sose hallottam ezelőtt. Mennyire megbíható márka?
Szét lett szedve a gép, kitakarítva, alapjáraton szépen jár, de amikor húzom a gázt kicsit hullámzik a fordulat, mire gyanakodjak? Gyertya nem lett cserélve, ill. 95ös benzinből lett bele keverék készítve, ezeket könnyen tudom próbálni hétvégén, más tipp?
Bosch Art 23SL szegélynyíróhoz keresnék orsót damillal.
Tavaly még ezen a cikkszámon rendeltem:
F016800385
Ez pedig egy új cikkszám:
F016800569
De jelenleg egyikre sem találok sehol, mindenhol készlethiány van. Néztem volna csak damilt is (bár nem tudom, azt hogyan lehet az orsóra fűzni), de azt sem találok.
Van valakinek ötlete, hol lehet kapni, esetleg van-e kompatibilis termék?
Szia! Én ha most akarnék venni önjárós fűnyírót tuti hogy Hondát vagy a Stihl gépeit választanám. Mindkét típusnál van belépő szintű önjárós kivitel.
Nekem konkrétan egy öreg 1998 Honda Hrb 476 gépem van. Használtan vettem 2019 ben. Kés kuplungot és a két hátsó kereket cseréltem rajta, mert az előző tulajnál azok elkoptak. Azóta én bérbe nyírok vele, néha elég nehéz körülmények között, sokszor kap akkora ütést a futómű, azon csodálkozom nem törik ki a kerék. De semmi baja, semmi deformáció. Brutál gép, pedig nem az ipari kategória. Olajcsere időben és a levegő szűrőn se sporolok. Szerintem ez a gép otthonra minimum 30 év.... A másik pedig a Stihl, olyan gépeket sajna még nem használtam, de szemügyre többet is vettem már és elég meg győzőek azok is. Például RM 248 T is jó belépő szintű gép lehet otthoni felhasználásra. Szerintem.