Keresés

Részletes keresés

MidiTom Creative Commons License 2015.12.22 0 0 1869

Milyen host progival nézted? Vagy működik ez standalone módban is?

Előzmény: Törölt nick (1868)
Törölt nick Creative Commons License 2015.12.22 0 0 1868

Üdv mindenkinek, lehet nem teljesen ide tartozik amit írok, előre is elnézést kérek érte, de gondolom pár ember jártas a témába. Egy VST-s dologgal kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Pár napja ráakadtam a C64-es SAM felolvasó gép egyik továbbfejlesztett VST-jére, gondoltam jó lenne kipróbálni, pont ugyan azok a gépi hangok, mint amit pl. Dr Alban első albumán az intro alatt lehet hallani.

Egy wavosaur nevű programot letöltöttem hozzá amivel elvileg használni kell, működik a plugin megtalált mindent, de hangot az Istennek nem ad ki. Letöltöttem az ASIO4ALL-t is hogy boldoguljak vele, de eddig minden próbálkozás eredménytelen. Rendszerem megfelelő (64 bites) változatot töltöttem le. Mivel tudnám megszólaltatni a plugint ?

Egy kis videó a pluginról :

https://www.youtube.com/watch?v=_2pYiaxQrIc

Abstrax Creative Commons License 2015.12.21 0 0 1867

Na ez is érdekes!

Ez a Jim Atwood vagy életművész, vagy nagyon tud - mindenesetre ezt ki fogom próbálni.

Kaptam ismerőstől pár Akai CD-t, az E-MU ESI4000 elég korrektül beimportálja őket (macerásabb nyilván mint a saját lemezek, de vállalható....) - Akaihoz ugye töménytelen anyag van, kábé 50-60 CD-t ajánlott a cimbi, hát már a címek elolvasásába belefáradtam, annyi van... meglátjuk mit lép rá a Yamaha.

Előzmény: djuice (1865)
Abstrax Creative Commons License 2015.12.21 0 0 1866

Köszönöm én is az infot és az ötletet - regisztráltam az 50GB-os ingyenes tárhelyre, meglátjuk mennyire lesz korlátozott a sávszélesség....

A 2 ünnep között remélem eljutok oda, hogy image-t csinálok az A3000-es CDkből és felrakok párat legalábbis próbaképp...azóta még jópáran jelezték, hogy érdekelné őket az anyag - meglátjuk, rajtam nem fog múlni.

Előzmény: djuice (1864)
djuice Creative Commons License 2015.12.20 0 0 1865

+1

http://bit.do/A3000edit

Itt a fószer azt pedzegeti, hogyan ír át Emu stb disceket Akai formátumra, amit már nyel a Yamaha is mint kacsa a nokedlit.

djuice Creative Commons License 2015.12.20 0 0 1864

Köszi, engem érdekel. A mega.co.nz egy megfelelő site erre, könnyű regisztrálni is.

Anno ilyen anyagok egy az egyben való kopizásához a CDRWIN progit vagy az Alcohol 120%-ot használták, továbbá asszem a Kontakt soft sampler is olvassa közvetlen, pc-s használatra (.nki formátum).

De lehet hogy mai iso maker progik is megeszik másolásilag ezeket.

Köszönjük a felajánlást a hitközség nevében! (:

Előzmény: Abstrax (1863)
Abstrax Creative Commons License 2015.12.20 0 0 1863

Kedves Fórumtársak!

Idén májusban kezdtem kergetni az általam használt Yamaha A3000 Samplerhez gyári hangmintákat ill. CD-ket. Akkoriban - és azóta is, bár ritkán- az Ebay-en futott néha 1-1 hirdetés, ezekben vagy egyenként árulgatták olyan 15 font + postáért a lemezeket, vagy egyben a 8-9 létező gyári lemezt adták 50-60-70 fontos árakon.

Namost magyar ember lenni ugye spórolós, ahol tud :o) szóval nemrég sikerült cserebere útján szert tennem az A3000-4000-5000-re kiadott 8 gyári CD + Standards lemez összeállításra, valamint ezken kívül még 1-2 további érdekes gyári 3k lemezre.... most úgy 11-12 CDm van ezekhez.

Annak idején többen segítettetek hasznos oldalakkal, linkekkel főképp az E-MU ESI-szériához való CDk ügyében. Az Audio WareZ (audioz) oldalon például majdnem minden ilyen CD megvan, letölthető, image-ből kipörkölhető...a teljes Classics EIIIX sorozat (8 lemez) és a Formula 4000 is (egyedül nekem ebből az Earth Tones nem sikerült, az valamiért hibásnak tűnik a rar-ból kicsomagolva, és sajna mindenhol ez a verzió van fent...) - de ígéretet kaptam egy kedves kollégától ennek a hiányzó CD-nek az átmásolására is.

Nos, ezt most azért írtam le, mivel szeretném valahol megosztani Veletek a Yamaha A-szériás lemezeket, és ehhez várnék ötleteket (tárhely, oldal, etc.) ill. hogy hogyan tovább, milyen úton-módon tudnék én ezekből használható image-t (iso, bin) csinálni, ami majd kiírva menni is fog, illetve végső soron hol lehet ezeket vajon "büntetlenül" felrakni, megosztani....hmmmm.

Minden építő ötletet és segítséget előre is köszönöm, üdv. Peti

Előzmény: djuice (1791)
Törölt nick Creative Commons License 2015.08.23 0 0 1862

az jó

Előzmény: poiuyt172 (1861)
poiuyt172 Creative Commons License 2015.08.23 0 0 1861

Igen, valóban így van, sokat segítettél, köszönöm!

(És az editor programjában még az outputot is be kellett állítani...  #&@~%/!!!)

Viszont érdekes módon a learn funkció így sem szuperál, az összes potihoz ugyanazt a CC értéket rendeli.

Mindegy kiszúrtam vele, bár munkásabb a dolog, de az editorban egyenként hozzárendeltem a virtuális potikat,

a kontrollerekhez, elmentettem, átküldtem és nagy a boldogság! :-) 

Előzmény: Törölt nick (1860)
Törölt nick Creative Commons License 2015.08.23 0 0 1860

a manual szerint (88. oldal), ha USB-n használod, kettő MIDI portként látszódik (PCR1-2)

a programozásnál megadható, hogy az üzenet melyik porton menjen ki (20.oldal)

lehet nálad a másikon küldi? v, egyiken sem?

Előzmény: poiuyt172 (1859)
poiuyt172 Creative Commons License 2015.08.23 0 0 1859

Megint gondom van...

Adott egy Edirol PCR 300-as midi bill., próbálom a potmétereivel vezérelni a vst hangszert, learn funkció, tekergetem a potit,

a képernyőn nem történik semmi sem. Próbálom ezt más potikkal is semmi. Mindezt USB kábellel követem el.

Ha viszont ugyanezt csinálom adapteres táppal és midi interfésszel DIN-en keresztül, akkor működik a dolog, adnak jelet a potik.

Mit lehet a baj? Köszi előre is! 

Törölt nick Creative Commons License 2015.08.15 0 0 1858

a LAN-nal nekem is úgy volt korábban, hogy állandóan ott volt, hogy nincs bedugva, de most már nincs ilyen Win 7 alatt

Előzmény: djuice (1857)
djuice Creative Commons License 2015.08.15 0 0 1857

Előtte azokat is ismeretlennek jelezte, de a driverük után feltelepültek, a modem is, a LAN is, de nincs rá szükség így letiltottam. Amúgy a LAN ikonja ott villogna nekem mindig hogy nincsw csatlakoztatva, modemet meg nem is tudom itt mihez kötni. Szóval nem tudom mi lehet az, mert a hangchip is rendben van.

Előzmény: Törölt nick (1856)
Törölt nick Creative Commons License 2015.08.14 0 0 1856

szerintem mind2-t engedélyezheted a BIOS-ban, az lehet meg is oldja a gondot (lehet pont a modem az?)

nálam is wifin jön a net:

Előzmény: djuice (1855)
djuice Creative Commons License 2015.08.14 0 0 1855

Bocs, vmiért lehagyta a screenshotot...

Előzmény: djuice (1853)
djuice Creative Commons License 2015.08.14 0 0 1854

Ja, hát igen, az különösen mindenes editor, ellenben nem freeware!

Előzmény: poiuyt172 (1852)
djuice Creative Commons License 2015.08.14 0 0 1853

Ugyan nem midis a kérdés, de remek szg. szakemberek járnak ide néha. (:

Asus A7N8X alaplapon van vmi cucc amihez a win7 nem talál drivert. Hogy lehetne belőni mi volna az?

(Megjegyzem bios szinten tiltva az onboard 56k modem és LAN port mert wifit használ nethez)

Drivert innen telepítettem https://driverscollection.com/?H=A7N8X&By=ASUS&SS=Windows%20XP, ebből mindent megtalált, kivéve a sárga kérdőjeles "izét". 

Ötlet? Tud vki segíteni?

Manual: http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/socka/nforce2/a7n8x/e1859_a7n8x.pdf

poiuyt172 Creative Commons License 2015.08.12 0 0 1852

Találtam egy programot, a neve Midi Quest, ezzel gond nélkül megy a sysex küldés!

Köszönöm mindenkinek, aki hozzászólt!  :-)

djuice Creative Commons License 2015.08.12 0 0 1851

Próbáld inkább a MidiOx programot!

Előzmény: poiuyt172 (1850)
poiuyt172 Creative Commons License 2015.08.12 0 0 1850

Korg MS 2000 fórumból töltöttem le, meg próbáltam a szintiből a számítógépbe importált fájlt is visszaküldeni, de ugyenez volt az üzenet.

Előzmény: Törölt nick (1848)
poiuyt172 Creative Commons License 2015.08.12 0 0 1849

Őőőőő, Cubase-ből sysex-et küldeni, azt hogy? SX3-at használok, de nem találtam ilyen opciót. 

Előzmény: MidiTom (1847)
Törölt nick Creative Commons License 2015.08.12 0 0 1848

Biztos MS2000 sysex az, amit be akarsz tölteni...?

Előzmény: poiuyt172 (1846)
MidiTom Creative Commons License 2015.08.11 0 0 1847

Más programból (pl. a Cubase vagy Sonar) próbáltad a sysex küldést?

Előzmény: poiuyt172 (1846)
poiuyt172 Creative Commons License 2015.08.11 0 0 1846

Sziasztok!

Van egy olyan gondom, hogy szeretnék a Korg MS2000-esemre patcheket átküldeni midin keresztül, de nem működik a dolog.

MS2K Patch Buddy nevű programot használok, kijelölöm az adott SysEx-et, send, az Ms2000 kiírja, hogy Now Receiving,

majd pár másodperc elteltével a program kiír egy: SysEx transfer fail -  Data Load Error üzenetet.

Viszont visszafelé működik a dolog, tehát az MS2000 patch-eit tudom fogadni a programmal, el is tudom menteni SysEx fájlként,

de visszatölteni a szintire már nem tudom.

Swissonic midi interfészt használok, Cubase-ben rendesen küld-fogad üzeneteket.  

Előre is köszi a segítséget!

Törölt nick Creative Commons License 2015.07.25 0 0 1845

Szia!

Az valószínűtlennek tűnik, hogy minden más jó, ez meg pont rossz az USB kábelen. Amit érdemes megnézni valamilyen MIDI monitorral, hogy mit küld ki, amikor a fader-t mozgatod. A leírása szerint az 1-es csatornán B0-17-XX-et kell látni, ahol 00-7H között van XX ahogy mozgatod. Ha ezt jön ki belőle akkor a fogadó oldalon van a gond.

pld.:

Előzmény: maylo xy (1844)
maylo xy Creative Commons License 2015.07.25 0 0 1844

Sziasztok

Nekem is lenne egy kérdésem. Talán itt lesz valaki a segitségemre tud lenni.  :)

Hol is kezdjem......     talán a lényeggel. 

Vestax vcm 600 

Mac mini

Traktor

Ableton

Ezeket használom s a midi controllerrel van gondom.  Minden mőködik rendeltetés szerüen.   Csak a 6 csatornának a csúszkái nem.   Miután megcsináltam a midi mapping-ot minden müködik ahogy kell de a csúszkák nem felcsúsznak hanem fel ugranak a tetejére.   De amint másik csúszkát(MASTER, TEMPO) programozok be neki akkor azzal szépen felcsúszik ahogy kell s illik.   

Remélem érthetöen irtam le.   Ez a probléma jelenkezik bármelyik zeneszerkesztésre használatos programnál.  

Kérdésem az lenne mi a fészkes fene a baj.   Controller hiba?  Beállittási gondok?  USB kábel?    Öszintén meg mondom, lövésem sincs.  

Talán lesz itt valaki aki tudja a választ.  

Köszönöm hogy elolvastál s hogy idöt szakittasz a válaszadásra ha van egy épkézláb ötleted. 

Törölt nick Creative Commons License 2015.07.23 0 0 1843

nekem +8 :)

amúgy meg minek venne (mert nem nekem kell) egy olyan hangkártyát 30-50eFt-ért amiben 20-30eFt érték az analóg be/kimenetek mennyisége/minősége miatt van, tekintve, hogy sima DAC-ként fogja használni

ha elolvasod amit írt, zongorázni kell a barátnőjének hirtelen felindulásból

Előzmény: Törölt nick (1840)
Vikusz1977 Creative Commons License 2015.07.23 0 0 1842

Köszönöm, akkor nekem lehettek kicsit irreális elvárásaim egy ilyen belépő szintű billentyűzettel kapcsolatban. Csak nem szerettem volna, ha valami hírhedten nem ajánlott zajos szart veszek meg a kategórián belül, de ha szerintetek mind hasonló az ilyen kezdő cuccok között, akkor ez van.

Törölt nick Creative Commons License 2015.07.23 0 0 1841

A kopogásról meg annyit hogy az mind mechanika függő meg az hogy szétvered vagy tudsz rajta játszani érzéssel..

Törölt nick Creative Commons License 2015.07.23 0 0 1840

Ezek mind belépőszintű midi billentyűzetek,a komoly nem itt kezdődik kezdőknek pötyögni jó,de elég silány a mechanikájuk is meg a tudásuk is.Nekem eddig volt 7 db midi billentyűzetem.. eddig ami minőségi az a Roland-Edirol,M-Audio,Emu,Cme a többi csak gyerekjáték.Másrészt vegyél egy studio hangkarit Focusrite,M-Audio,Steinberg stb és akkor nem lesz késés mint a vonat állomáson.Kicsit rá kell áldozni de utána már lehet komolyabb szintre lépni a zeneszerkesztésben és ebben a Daw világban vst-k stb stb..

Előzmény: Törölt nick (1839)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!