Üdv mindenkinek, lehet nem teljesen ide tartozik amit írok, előre is elnézést kérek érte, de gondolom pár ember jártas a témába. Egy VST-s dologgal kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Pár napja ráakadtam a C64-es SAM felolvasó gép egyik továbbfejlesztett VST-jére, gondoltam jó lenne kipróbálni, pont ugyan azok a gépi hangok, mint amit pl. Dr Alban első albumán az intro alatt lehet hallani.
Egy wavosaur nevű programot letöltöttem hozzá amivel elvileg használni kell, működik a plugin megtalált mindent, de hangot az Istennek nem ad ki. Letöltöttem az ASIO4ALL-t is hogy boldoguljak vele, de eddig minden próbálkozás eredménytelen. Rendszerem megfelelő (64 bites) változatot töltöttem le. Mivel tudnám megszólaltatni a plugint ?
Ez a Jim Atwood vagy életművész, vagy nagyon tud - mindenesetre ezt ki fogom próbálni.
Kaptam ismerőstől pár Akai CD-t, az E-MU ESI4000 elég korrektül beimportálja őket (macerásabb nyilván mint a saját lemezek, de vállalható....) - Akaihoz ugye töménytelen anyag van, kábé 50-60 CD-t ajánlott a cimbi, hát már a címek elolvasásába belefáradtam, annyi van... meglátjuk mit lép rá a Yamaha.
Köszönöm én is az infot és az ötletet - regisztráltam az 50GB-os ingyenes tárhelyre, meglátjuk mennyire lesz korlátozott a sávszélesség....
A 2 ünnep között remélem eljutok oda, hogy image-t csinálok az A3000-es CDkből és felrakok párat legalábbis próbaképp...azóta még jópáran jelezték, hogy érdekelné őket az anyag - meglátjuk, rajtam nem fog múlni.
Köszi, engem érdekel. A mega.co.nz egy megfelelő site erre, könnyű regisztrálni is.
Anno ilyen anyagok egy az egyben való kopizásához a CDRWIN progit vagy az Alcohol 120%-ot használták, továbbá asszem a Kontakt soft sampler is olvassa közvetlen, pc-s használatra (.nki formátum).
De lehet hogy mai iso maker progik is megeszik másolásilag ezeket.
Idén májusban kezdtem kergetni az általam használt Yamaha A3000 Samplerhez gyári hangmintákat ill. CD-ket. Akkoriban - és azóta is, bár ritkán- az Ebay-en futott néha 1-1 hirdetés, ezekben vagy egyenként árulgatták olyan 15 font + postáért a lemezeket, vagy egyben a 8-9 létező gyári lemezt adták 50-60-70 fontos árakon.
Namost magyar ember lenni ugye spórolós, ahol tud :o) szóval nemrég sikerült cserebere útján szert tennem az A3000-4000-5000-re kiadott 8 gyári CD + Standards lemez összeállításra, valamint ezken kívül még 1-2 további érdekes gyári 3k lemezre.... most úgy 11-12 CDm van ezekhez.
Annak idején többen segítettetek hasznos oldalakkal, linkekkel főképp az E-MU ESI-szériához való CDk ügyében. Az Audio WareZ (audioz) oldalon például majdnem minden ilyen CD megvan, letölthető, image-ből kipörkölhető...a teljes Classics EIIIX sorozat (8 lemez) és a Formula 4000 is (egyedül nekem ebből az Earth Tones nem sikerült, az valamiért hibásnak tűnik a rar-ból kicsomagolva, és sajna mindenhol ez a verzió van fent...) - de ígéretet kaptam egy kedves kollégától ennek a hiányzó CD-nek az átmásolására is.
Nos, ezt most azért írtam le, mivel szeretném valahol megosztani Veletek a Yamaha A-szériás lemezeket, és ehhez várnék ötleteket (tárhely, oldal, etc.) ill. hogy hogyan tovább, milyen úton-módon tudnék én ezekből használható image-t (iso, bin) csinálni, ami majd kiírva menni is fog, illetve végső soron hol lehet ezeket vajon "büntetlenül" felrakni, megosztani....hmmmm.
Minden építő ötletet és segítséget előre is köszönöm, üdv. Peti
Előtte azokat is ismeretlennek jelezte, de a driverük után feltelepültek, a modem is, a LAN is, de nincs rá szükség így letiltottam. Amúgy a LAN ikonja ott villogna nekem mindig hogy nincsw csatlakoztatva, modemet meg nem is tudom itt mihez kötni. Szóval nem tudom mi lehet az, mert a hangchip is rendben van.
Az valószínűtlennek tűnik, hogy minden más jó, ez meg pont rossz az USB kábelen. Amit érdemes megnézni valamilyen MIDI monitorral, hogy mit küld ki, amikor a fader-t mozgatod. A leírása szerint az 1-es csatornán B0-17-XX-et kell látni, ahol 00-7H között van XX ahogy mozgatod. Ha ezt jön ki belőle akkor a fogadó oldalon van a gond.
Nekem is lenne egy kérdésem. Talán itt lesz valaki a segitségemre tud lenni. :)
Hol is kezdjem...... talán a lényeggel.
Vestax vcm 600
Mac mini
Traktor
Ableton
Ezeket használom s a midi controllerrel van gondom. Minden mőködik rendeltetés szerüen. Csak a 6 csatornának a csúszkái nem. Miután megcsináltam a midi mapping-ot minden müködik ahogy kell de a csúszkák nem felcsúsznak hanem fel ugranak a tetejére. De amint másik csúszkát(MASTER, TEMPO) programozok be neki akkor azzal szépen felcsúszik ahogy kell s illik.
Remélem érthetöen irtam le. Ez a probléma jelenkezik bármelyik zeneszerkesztésre használatos programnál.
Kérdésem az lenne mi a fészkes fene a baj. Controller hiba? Beállittási gondok? USB kábel? Öszintén meg mondom, lövésem sincs.
Talán lesz itt valaki aki tudja a választ.
Köszönöm hogy elolvastál s hogy idöt szakittasz a válaszadásra ha van egy épkézláb ötleted.
amúgy meg minek venne (mert nem nekem kell) egy olyan hangkártyát 30-50eFt-ért amiben 20-30eFt érték az analóg be/kimenetek mennyisége/minősége miatt van, tekintve, hogy sima DAC-ként fogja használni
ha elolvasod amit írt, zongorázni kell a barátnőjének hirtelen felindulásból
Köszönöm, akkor nekem lehettek kicsit irreális elvárásaim egy ilyen belépő szintű billentyűzettel kapcsolatban. Csak nem szerettem volna, ha valami hírhedten nem ajánlott zajos szart veszek meg a kategórián belül, de ha szerintetek mind hasonló az ilyen kezdő cuccok között, akkor ez van.
Ezek mind belépőszintű midi billentyűzetek,a komoly nem itt kezdődik kezdőknek pötyögni jó,de elég silány a mechanikájuk is meg a tudásuk is.Nekem eddig volt 7 db midi billentyűzetem.. eddig ami minőségi az a Roland-Edirol,M-Audio,Emu,Cme a többi csak gyerekjáték.Másrészt vegyél egy studio hangkarit Focusrite,M-Audio,Steinberg stb és akkor nem lesz késés mint a vonat állomáson.Kicsit rá kell áldozni de utána már lehet komolyabb szintre lépni a zeneszerkesztésben és ebben a Daw világban vst-k stb stb..