Ja, tényleg! Hogy lehet az, hogy a Takasago istállóban 2 mongol is van (Asashoryu, Asasekiryu)? Ha jól tudom minden heyában csak egy külföldi lehet.....
Nem tudom lehet-e olyan, hogy csak 1 komusubi van a banzukén, és Miya marad maegeshira. Mondjuk az egész borulhat, ha Kotooshu nem lesz ozeki (bár én is bízom benne).
Holnap Kaio Kisenosatoval meccsel, és +lehet a cím megvédése. :D Kotomitsuki is kiszállt a yushoért való küzdelemből. Chiyonak még van egy halvány esélye. Asa megint nyert, az idei 80. győzelme!
Most néztem, hogy az orosz Wakanoho, aki a jonidan osztályt megnyerte szeptemberben, most sd30e rangban van, és 5-0-val áll. Lehet, hogy jövőre már a makushita osztályban lesz?
Nagyszeű, nagyszerű! Csak így tovább! Egy 5-2-vel mondjuk már lehet esélye a sandanmere? Egy 6-1 gondolom tuti osztály váltást jelentene!?
Ja, majd elfelejtettem, hogy ha Asa nyeri a bashot, akkor ugye megdönti Taiho rekordját, a zsinórban elért yuhsok számát tekintve?
Valamelyik japán oldalon olvastam, hogy sokan nem szeretik Asahsoryut, mert nem nagyon tiszteli a hagyományokat, és pl. volt, hogy nem kimonóban jelent meg, pedig állítólag egy yokozunának úgy illik. Meg felajánlották neki az állampolgárságot, és nem fogadta el.
Sőt, ha tartja ezt a formát, akkor ez lehet az ötödik zensho yushoja. Uh... most nézem, hogy idén eddig mindössze öt veresége volt; Tochiazuma, Kotooshu, Kokkai, Futeno és Aminishiki tudták megverni.
Asashoryu 9-0!!! És Kotomitsuki meg kikapott! Azt hiszem ezt a yushot talán már borítékolni lehet, hacsak valami "csoda" nem történik. Holnap Amaval küzd a yokozuna.
A yokozuna továbbra is hibátlan. Vélhetően Kotooshu most nem fog a yushoért küzdeni, csak az ozeki címért. A yokozuna 2 meccses előnye tetemesnek tűnik. Dejima eddig pocsék, ha így folytatja, akkor könnyen a juryoban találhatja magát az egykori ozeki. Kotonowaka és Ama győzelmének örültem. :D
Ama valóban szimpi versenyző. Annak idején Terao és Mainoumi volt hozzá hasonló őket is kedveltem. Most 4-2-vel áll, ami nem rossz. Holnap Iwakiyamával meccsel, tőle legutóbb a Nagoya Bashon kikapott. Egy kachi kosival biztosan élete legjobb helyezését érheti el. Sőt eddig az előtte álló meageshirák többsége elég csehül állnak eddig (Hokutoriki 1-5, Futeno 0-2-4, Kakizoe 1-5, Wakanosato 0-0-6, Dejima 0-6, Iwakiyama 2-4, Kisenosato 2-4), szóval egy jelentősebb ugrás sem kizárt. Neki is drukkolok.