Keresés

Részletes keresés

gyugyu3 Creative Commons License 2001.12.11 0 0 1924
Udv! En autoban hasznalom a GPSMAP 76-omat, aminek viszonylag nagy a kijelzoje. Sokszor meg az is kicsi nekem vezetes kozben, mert nagyon ra kell koncentralni, ha valamit nezek rolla... Szerintem az etrex-eknek a kijelzoje nem nagyon alkalmas autoban, hacsak nem a midfarrer hasznalja es mondja a kanyarokat ;-)) Autoban szerintem a legjobb megoldas egy olcso laptoppal nezegetni... udv: gyugyu
Előzmény: Chamaeleon (1923)
Chamaeleon Creative Commons License 2001.12.10 0 0 1923
Sziasztok!

Kjr-hez hasonló cipőben járok, én is szeretnék egy GPS-be beruházni, hasonló célokra. Szeretném személygépkocsiban is használni még.

Nekem is a Garmin eTrex sorozata tetszett meg. Elsősorban a Legend készülék felé kacsingatok a Vista-nál jobb ára miatt, bár tudásában korlátozottabb.

Ha tudtok segiteni, akkor engem is azok a kérdések érdekelnének, mint Kjr-t. Valamint az, hogy a 8 Mb belső memória nem nagyon kevés-e. Mondjuk most még nem sok mindent lehet rátölteni itthon, de mire lesz elég 1-2 év elteltével?

Használ-e valaki Legendet, Vistát, és mi a személyes véleménye róluk?

Tajpan Creative Commons License 2001.12.10 0 0 1922
Hello,

Most vettem 2 db eMap-ot, fantasztikus, nagyon élvezem.

Egy hibát azért találtam, leírom, hátha van itt valaki, aki kijavíthatja. Pilisvörösvár helyén Pilisborosjeőt jelez a térkép.

Az eredeti Pilisborosjenő is megvan.

Kjr Creative Commons License 2001.12.10 0 0 1921
GPS-t készülök venni. A gyártók és kereskedők honlapjainak tanulmányzozása és jópár hozzászólás elolvasása után megszületett az elképzelésem:

Garmin eTrex Vista

Tervezett felhasználási területek:

kirándulás, biciklizés, geocaching, útvonal-logolás utólagos elemzésre (mennyire pontos, mennyire van rajta a különböző térképeken, hol/mennyivel mentem), és ha lesz használható Magyarország- és Budapest-térkép, akkor ezek beható tesztelése. Földmérő- és térinformatika szakos hallgatóként nagyon kíváncsi vagyok a beépített térképek használhatóságára, diplomatémát ez ehhez kapcsolódóan igyekszem választani.

Ami miatt kétségeim vannak: nem túl kicsi-e a képernyő, nem felesleges-e az elektronikus iránytű és barometrikus magasságmérő, nem lenne-e jobb egy bővíthető memóriájú gépezet (bár ebben is van 24 Mb), nem fog-e hiányozni a külső antennacsatlakozó (pl. autóban), illetve hogy nem túl drága játék-e?

Mit szóltok, jó választás?

Finrod Creative Commons License 2001.12.10 0 0 1920
Kedves éfdgkldéjg,

Ha atirnam a COMPUMAP-et akkor tutira nem visual c++-ra irnam, az egyertelmu. En se vagyok microsoft manias, es ahol lehet elkerulom.

Mindenesetre alapvetoen az atirasnal nem technologiai hanem ido es penzbeli gondok vannak:

- nem fizetodik ki sajnos egyszeruen a COMPUMAP tovabbfejlesztese

- mast is kene benne csinalni nem csak atirni mas rendszerre

- a COMPUMAP annak idejen arra keszult hogy minimal konfiguracioju gepen elmenjen (286/1 mega ram, ha nagyon muszaj), mert akkor NEM VOLT JOBB. Es elmegy vele. A mai ahhoz kepesti eromuvekre irva termeszetesen mashogy lenne a program megtervezve, mar csak a grafika kezeles massaga miatt is. Csakhogy erre sem idom se penzem se kedvem.

Ergo ha a COMPUMAP elkeszulne valamilyen ablakozos rendszerre, akar gtk akar qt akar winfos api, akar mfc, mindenkepp ujrairas lenne a dolog es nem atiras. Ez pedig nagy munka.

Majd talan egyszer, ha eleg penzem lesz ahhoz hogy hobbibol is ekkora munkaval szorakozzak.

Amugy van Linux ala is mozgoterkep progi. Ha jol tippelek szinten egy sajat terkepformatummal, ambar most hirtelen ezt meg nem mondom neked :)

GPL-es a butitott verzioja. Ergo arra a piacra nem nagyon lehet betorni.

Finrod

Előzmény: éfdgkldéjg (1905)
burvinyek Creative Commons License 2001.12.10 0 0 1919
emilv..igen..az új Bp. oda is betölthető.:)
Előzmény: emilv (1911)
niváskarcsi Creative Commons License 2001.12.09 0 0 1918
Vgyuri:

Egye fene, látom a haszonra hajtasz,adok érte 15200-at.Gyuri gondoltam rád,jó csapat lehettünk volna az év végi GPS chalengen,de a rávaló nem jött össze. Viszont az egyik pont kijelölő én leszek.Tudom a 315 nem nagy szám de nagyon bírja a mostoha körülményeket,és nagyon jó a szeme ,szinte mindig lát elegendő műholdat.Nemrég csináltunk egy Soltvadkert-Óbánya túrát ez aszfalton kb:140km én 170km alatt odavezettem a bandát terepen, a Magellán315 nagyon jól dolgozott.

Akit érdekel a topicon, az készüljön, húsvétkor kétnapos terepjárós buli Soltvadkerten,remélem sátorozni való idő lesz,nem lesz semmi különös csak öszejövünk,hogy jól érezzük egymást.

Előzmény: Vgyuri (1917)
Vgyuri Creative Commons License 2001.12.09 0 0 1917
Niváskarcsi:

Régen találkoztunk, de már akkor megmondtam, hogy a te GPS-edbe nem azért nem lehet térképet tenni, mert Magellán, hanem merthogy 315-ös. Ez nem az a kategoria, ugyanugy, mint a Garminnál a a 12-II tartomány, vagy az eTrex. Ez az alsoház. De hogy bosszantsalak, most vettem a Compumap-hoz 15 ezerért egy 486-os monokróm lapos, klavcsi nélküli lapos notebookot, még igy is jobb térkép van rajta, mint akármelyik monokróm GPS-en.:-))

Előzmény: niváskarcsi (1916)
niváskarcsi Creative Commons License 2001.12.08 0 0 1916
Heló fiúk:Kitartóan olvasom a topicot,de magas nekem mint disznónak a stelázsi.Volna egy kérdésem,tudna e nekem valaki valamilyen Magyarország térképet tölteni Magellán 315-be,és ha igen ez mennyibe fájna nekem?
BadGe Creative Commons License 2001.12.08 0 0 1915
Szerintem fordítva van, ui. a Garmin rájött. hogy a műszerekkel nem megy semmire, így aztán rénszarvasokat integrált a vevőibe, mert azok mindíg tudják a helyes irányt.
Ge.
Előzmény: P.ISTI (1909)
czy Creative Commons License 2001.12.08 0 0 1914
átmeneti

bocs

Előzmény: czy (1913)
czy Creative Commons License 2001.12.08 0 0 1913
Hali!

Ez átmenet, mert a kedves földművelő majd beszántja :-((((

Előzmény: micimacho (1912)
micimacho Creative Commons License 2001.12.07 0 0 1912
Kedves Burvinyek.

Csatlakozom TamiBthez, mármint a fejmérettel kapcsolatban. ;-)

Teccik a sok info, még ha nem is kereshető, de rémlik valami olyan, hogy a földutak esetleg külön lesznek megjelölve... Nem jól emléxem, vagy az csak a véglegesben lesz?

Egyébként látom, sok út ki lett javítva, ahol eddig a szántón repültem, most út került alám.
Ez nagyon jó.

Kösz a frissítést.

Mm.

emilv Creative Commons License 2001.12.07 0 0 1911
Kedves Burvinyek,

az új térkép letölthető GPS III +-ba?

Emilv

Előzmény: burvinyek (1910)
burvinyek Creative Commons License 2001.12.07 0 0 1910
Köszi:) Örülünk , hogy tetszik az új térkép, remélem sokan eljönnek frissíteni.!!

burv

Előzmény: TamiBT (1908)
P.ISTI Creative Commons License 2001.12.07 0 0 1909
Manapság már a Télapónak is sokkal könnyebb dolga van. Csak betáplálja a GPSébe a koordinátákat és hátradol a szánban. A muszer meg a fülébe súgja a szarvasoknak a helyes útvonalat. :-))
P.Isti
TamiBT Creative Commons License 2001.12.06 0 0 1908
Hali! Burvinyek!

"..csak éppen nagy volt a fejem a sok munkától...amúgy se kicsi,..."

- Nem is nagy.. sot! :-) /nincs okod panaszra!/

- Az uj 1.3-as terkepet 24 oraja hasznalom, szupi, koszonet erte, meg a sok munkaert, amit belefeccoltatok. Csak igy tovabb.

- Nezegettem menet kozben a varosban es szupi a POI-k baromi jo szolgalatot tesznek, segitenek, a latvanyos terkep amolyan "etvagyat" csinal az embernek a GPS hasznalatahoz, csak mar mar azon veszem eszre magam, hogy tobbet figyelem a kijelzot mint az utat :-))

- Kellemes Mikulast mindenkinek!

Tami

Előzmény: burvinyek (1907)
burvinyek Creative Commons License 2001.12.05 0 0 1907
micimacho,

távol álljon tőlem, hogy megsértődjek..csak éppen nagy volt a fejem a sok munkától...amúgy se kicsi, de akkor a robbanás határán állt:)
Gyere nyugodtan frissíteni, nem eszlek meg:)
Szlovákia: szóval, a dolog az úgy áll, hogy a GARMIN kiad a distributorainak egy térképkészítő szoftvert, vagy mittomén mit, 15.000 USD-ért. Ezzel készíthet magának mindenki Road& REc térképet, oszt annyi. Azt árulhatja CD-n, akkor ha egy másik gyári MapSource terméket is elad vele.Ez eléggé megnyomja az árat. Gondolom erre pályáznak a szlovákok. Csakhogy ilyet még egyenlőre a német dealer sem látott ( mivel még nincs kész ), pedig ő kap mindig mindent meg legelőször itt Európában. Tehát ez csak ígéret egyenlőre. Mi viszont ezen má túlvagyunk eléggé, MetroGuideja meg nem lesz senkinek.
Amint ez a GARMINos térképgyártó izé kapható lesz ( csak a distributorok vásárolhatják ) mi is csinálunk CD-t. Addig tuti nem, mert leveszi a GARMIN a fejünket...

Petra

micimacho Creative Commons License 2001.12.05 0 0 1906
Kedves Burvinyek.

Távol álljon tőlem, hogy meg akarjalak sérteni, pedig ez történt. Szomorú vagyok. Nem akartam.
De télleg, bocs, és szori meg minden. Komolyan.

Az, hogy reklamálok az új térképért, az amiatt van, mert a régivel is elégedett vagyok, és használom. Szóval megyek frissiteni, ha egyáltalán még beengedtek ezek után. :-(

A beruházás részéről én nem tehetek, de vannak dolgok, amik lassan térülnek meg. Viszont, nem csak Ti dolgoztok ilyesmin, most beszéltem szlovák garmin dealerrel, és azok márciusra ígérik szlovákiát. Gondolom, a többi ország is így áll. Csak nehogy beelőzzenek, és CDn adják, mert akkor megüt a guta, hogy minekünk miért nincs ilyen. :-))

Mint fejlesztő, tudom, hogy szok csúszni a munka néha napján :) sőt a megrendelő is tudja, de azért
minden héten megkérdezi, hogy mikor lesz már meg...

A Wordmap meg tényleg szahar, de hát ez van. Én csak azt szerettem volna megtudni, hogy nincs-e jobb kilátásban valamikorra.

Egy elégedett emapos.
Mm.

PS: Akkor azért télleg lehet menni frissíteni?

éfdgkldéjg Creative Commons License 2001.12.04 0 0 1905
... és mondjátok, élni még azért érdemes? (azért gondolom igen, sőt, mindannyian mégis belevágtatok).
Vgyuri: sejted egyáltalán hogy ha win32 helyett gcc és GTK-ra írnád át, mennyivel több usered lenne a világon (nem is kéne beruházni egy visual c-be, amin önmagában elég húzós...)? (lásd Ozi, csakhogy mostmár több millió unix (sun, bsd, linux, MacOSX) user van, akik csak wine alól látnák, mitöbb "poweruserként" fogékonyabbak a ketyerékre, értsd űrtájoló, mint a húgom...). Sőt, végső soron win alól is futna (cygwin)!

Ge: :-)

Navigate: próbáltátok már itthon az autóklubbal azt amit az adac meg az omtc tud: ha felfújódik az SRS, akkor sms-el elküldi a helyét (lásd siemens mobil tartozék). Szerintem 1-2 GPS-el több fogyna, ha másra is lehetne használni és ha megnézem az A3 és +-ok számát a fővárosban. Szvsz tök jó. Még a mentő is venne belőle :-)

Garmin map: én még nem láttam egyszerű polgár számára megfizethető digitális térképet ami konzisztens, friss és pontos lett volna. Én kirándulásra használom a GPSt, ahhoz meg úgyis a tracklog a lényeg, minden más szinte reménytelen, az autóutak amúgyis agyon vannak táblázva. Asszem Mo-n 2 km2-enként van "civilizáció", ha más nem egy mobil BSS...
Előzmény: Vgyuri (1904)
Vgyuri Creative Commons License 2001.12.04 0 0 1904
Akkor én most sirjak vagy röhögjek? Én minderre már több éve rájöttem. Szegény SoA-ra meg ráijesztettem vele, most nagyon csandben van:-)
Előzmény: burvinyek (1903)
burvinyek Creative Commons License 2001.12.04 0 0 1903
Na ja..kínunkban mi is röhögünk néha:)
BadGe Creative Commons License 2001.12.04 0 0 1902
burvi: még hogy befekteteés :) ha sapnyol honban lennénk akkor már csak a kopja hiányozna a kezünkből, hogy megvívjuk ama nevezetes harcunkat :). Szóval inkább móka és kacagás.
Ge.
Előzmény: burvinyek (1900)
burvinyek Creative Commons License 2001.12.04 0 0 1901
Kedves eMap , IIIplus, és StreetPIlot tulajdonosok !

Magyarország 1.3 ingyenes frissítés irodánkban.
Vadonatúj , pontosabb Budapest térkép, POI adatbázissal. Még nem kereshető ! Csak a 2.64 en fut eMapnél.
Gyertek frissítésre, mert tesztelni kéne a POI-kat.

Navi-Gate Kft.
1131 Budapest
Victor Hugo 18-22

burvinyek Creative Commons License 2001.12.04 0 0 1900
Kedves micimacho !

Tudod, én úgy vagyok vele, hogy igyekszem válaszoilni a kérdésekre legjobb tudásom szerint, és megosztani veletek a lehető legfrisebb információkat. Sajnos, csak azt tudom mondani, amit nekünk mondanak. És evvel túl is tárgyaltam a témát.
WorldMap CD...hivatalosan ez a basemap CD formátuma. Ha neked nem felel meg, akkor nem kell megvenni. Csodát tenni nem tudunk. Kiemelném, hogy mi a GARMIN termékeket forgalmazzuk, nem gyártjuk. Amit a garmin.com-on találsz, azt megrendelheted nálunk. Az, hogy ezen kívül ( egyedül a GARMIN disztribútorai közül )térképet csináltunk a saját országunkhoz, csak egy plusz dolog. Aki ismeri a térkép license árakat, az talán tisztában van vele, hogy ez mekkora befektetés. Ehhez képest, már dolgozunk a következőn, amihez megvásároltunk egy komoly adatbázist, egy vadonatúj térképet az eddigi területekről, plusz még jó néhány város térképét. Ezen kívül egy teljesen új formátumú térképet kell kreálnunmk, aminek szinte semmi köze az előző Road térképhez.Most számolj utána, hogy mennyiért adjuk a Mo.-ot,szorozd meg avval a számmal, ahány emap és StreetPilot van szerinted itthon( nem túl sok ), és rájössz, amire mi is rájöttünk..ez egy nagyon hosszú távú befektetés..
Eddig, amit mi megígértünk, az, ha csúszott is, de végül meglett..én ezt tudom mondani.

Üdv,

Mihály Petra
Navi-Gate Kft.

micimacho Creative Commons License 2001.12.04 0 0 1899
No, látom nagy a megrökönyödés.. :-))

Mm

micimacho Creative Commons License 2001.12.03 0 0 1898
Burvinyek, ez nem volt szép tőled.

Idézetek:
I.
[burvinyek 2001-12-01 18:11:33 (1884)]
micimacho..a base map PC formátuma a Worldmap CD, 24.900,- Ftért akciósan
II.
[burvinyek 2001-11-29 15:09:32 (1878)]
WorldMap CD: autós szempontból Európát tekintva rosszabb, mint a basemap...

Akkor ez most hogy is van? Mi az igazság. A második idézet szerintem is megállja a helyét (tapasztalat)....

Másként meg, legutóbb még az volt a Mo2.0 hír, hogy a fajalatt lesz karácsonykor. Lesz? Mert december vége az 31. Akkor meg legfeljebb reklámpetárda lehet az új verzióból...

Eiffel:
Én küldök neked 25e-et, ha 1 (azaz egy) CDre felrakod az összes(!) európai ország Mapsource térképet...

Mm.

Vgyuri Creative Commons License 2001.12.03 0 0 1897
SoA:

Nem akarsz inkább a COMPUMAP igazán Windows alá rakásában és korszerüsitésében részt venni, abban az általad kértek negyrésze benne van.

Vagy neked ez kiadott (és megfizetett) feladatod, hogy csinálj egy X+1. rendszert, mikor még az eddig X piaci forgalma is pötyögös. Hobbinak, gyakorlásnak, saját erö megmérésének persze ez jó feladat és mindig lehet új dolgokat kitalálni, de ez kevés.

Előzmény: SoA (1895)
Alfred Creative Commons License 2001.12.03 0 0 1896
tiberian:
Azaz mennyi?
Előzmény: tiberian (1894)
SoA Creative Commons License 2001.12.02 0 0 1895
Üdvözletem!

Saját tervezésű, GPS-bázisú navigációs rendszer fejlesztéséhez keresnék olyan személyt, aki tapasztalatai révén elméleti segíséget tudna nyújtani a következő témákban, természetesen nem ingyen:
- pozíció meghatározás alapjai,koordináta geometria elméleti alapok
- táv, sebesség, irány, magasság meghatározása a kiolvasott NMEA, SiRF Binary protokolok alapján közölt koordinátákból.

Válaszaikat (válaszaitokat) előre is köszönöm!

Üdv: SoA

sqa@westel900.net

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!