Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Tudomásom szerint króm és nem nicasil, de az ilyen gépeknél bármi előfrodulhat, az is hogy néha ilyen néha olyan...
Bejáratás minimum 2-3 géptanknyi benzin, de lehet pár liter is...
bajáratás alatt változó üzemkörülmények között kell használni a gépet, de kerülni kell a max terhelést, ha lehet akkor damilfejjel járassátok be...
Bizonyos időközönként állítsátok le a gépet és várjátok meg, míg visszahűl, így kíméletesen kopnak össze az alkatrészek...
T35X-ből elvileg van univrsal is amihez adnak egy csomó plusz rögzítőcsavart, de ne hadjátok, hogy azt sozza rátok a boltos, mert jóval drágább és felesleges, mivel nektek elég a M10-es csavar a fejben... és ha nagyon nincs T35X, vagy drága, akkor jó a T35 is.
M10-es rögzítésű damilfej megy rá, de ne vegyél gagyit, ha jót akarsz rá, akkor vegyél rá husqvarna T35-ös fejet, de mégjobb a T35X damilfej, a sima T35 legolcsóbb helyeken 5500-6500 között van, az X-es verzió drágább, de jóval komolyabb is...
Háj. Agroforgnál kapsz hozzá fejet. Szerintem nem kéne szétszedni, és kenegetni. Van a szöghajtáson egy csavar. Azt kicsavarod, ott egy zsirzóval nyomsz bele zsírt, és kész. Én biztosan nem tennék bele 1:25 keveréket. SZERINTEM 1:40, és mindenki jól jár. API TC minősítésű kertigép, vagy robogó 2T olajból. Csónakmotor olaj NEM JÓ !
egyik ismerős vett egy alko frs4125ös kaszát ehhez hol lehetne damilfejet kapni pesten?? kellene még kés hozzá valami rendesebb érdemes szétszedni a végét? megkenegetni zsírral stb? teljesen új ment max 1 órát eddig gépkönyve 1:25ös benzint ír tényleg ennyi kell bele? rendes olajjal is? mert kezdésnek ezt tettünk bele de nagyon büdösfüstös így köszi!
Gondolom, az is, de amit írtam, a szerintem a géphez legjobban illő. Hitachi CG-47 is 2.5LE, és simán megy a 3-as damillal. De a szögletest már annyira nem szereti. FS400 is a szögletesnél már picit túlterhelt. Viszi, vág is, de ha felteszed a 2.7-est, érezhetően szárnyakat kap.
Így van. 3-as damil, szerintem, 3LE és felette. 2-2.5LE ==> 2.7-es. 1-2LE ==> 2.4-es. Szögletes damil jobban vág, de jobban terhel. Ha kategória felett használsz damilt, szigorúan csak kör keresztmetszetűt. Szívós, szálas gazhoz aluoxidos damilt, ami viszont nagyon eszi a kiengedő szemet. Valamint még létezik a Flexi-blade, ami baromi vastag, és lever szinte mindent, de mivel fix a hossza, és elég kicsi, így elviszi a kisebb gép is.A baja, szerintem, hogy drága, és nem haladós.Viszont rombolni lehet vele .Van még a Stihl műanyag pengés, arra meg kár szót vesztegetni. Szerintem .
Egyszer -meg jó néhányszor- tudom felvetődőt már a ki milyen damilt használ kérdése. Össze kéne foglalni most így az szezon vége felé a tapasztalatokat.
Milyen átmérőjű damilt célszerű használni a különböző teljesítményű gépekhez. Gondolom én, hogy a vékonyabb damil jobban vág, de nem biztos, hogy "kopásálló". A vastagabb tovább birja, de a gépet is jobban igénybe veszi. Várom a tapasztalatokat a hobbi és profi felhasználóktól.
Gypsy kolléga mostanság a ratioparts aluoxidosára esküszik, de ugye ez már egy drágább damil, de bőven nem a legdrágább...
olcsó damilból meg az agroforgnál kapható grassmaster talán a legjobb, kapható mindenféle méretben és kiszerelésben, egészen a kilóméter hosszúságúig :-)
Kítűnő minőségű, kétütemű motorral szerelt fűkasza. Az új fejlesztésű motor kielégíti a legújabb, kétütemű motorkra vonatkozó környezetvédelmi előírásokat. Vállheveder, vágótárcsa és félautomata damilfej teszi univerzálisan használhatóvá a gépet. Kimagasló ár-érték arány , megbízhatóság és egyszerű kezelhetőség a főbb jellemzői.
Na jó, de így nem gyári állapotú, csak gondolom azért nem költesz rá, mert elég drága móka lenne, meg nem érné meg, mert így is használható, főlleg, hogy egy batár gép, amit csak a dúrvább helyeken használtok.
Miért, Gypsy is vett fs550-est asszem 25ezerért és meg tudta csinálni, biztos nem olyan mint egy új gép, de az árát tutira bőven visszahozza, ráadásul ezek már vaddisznó gépek, másodgépnek tökéletesek, ha kömény területtel találkozik az ember, akkor beveti ezeket... :-)