Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

ezer6 Creative Commons License 2002.05.21 0 0 955
Igen, már az új. Igen, relatíve sok, de később nyilvánvalóan még több lett volna.
Előzmény: koii (951)
koii Creative Commons License 2002.05.21 0 0 954
Szia "marmota" !

OK. Elfogadom, amit irtál. Előitéleteim nincsenek.
Én még a II.-es 1.6-os dizel golfot vezetgettem réges rég . Persze tudom, fejlődött a dizelmotor is azóta, beszámitottam ezt a tényt is.
Én, ha nem kell igyekezni, nagyon takarékosan autózom (1.3-as Suzuki Swift városban 5.8 l),és jó ha 8 ezer km-t megyek évente.
Én nem akartam senkit lebeszélni a dizelről, csak nekem asszem nem igazán érné meg, és lehet hogy baromság, de mégsem kéne sima dizel autó.
Nem tetszik. Egyéni véleményem, mint hogy valakinek elmegy , vagy tetszik netán, vagy éppenséggel "Brutália" a Thalia.
Ez az én hülyeségem.
No sziasztok!
Minden jót!

cabeza Creative Commons License 2002.05.18 0 0 953
Hali!
Csatlakozom Marmotához, egyetértek a leírtakkal.
Gáz témában kérdezzetek engem. :)
Más:
Volt itt valaki a XVII. kerületből, akinek totálkárra törték a kocsiját. Itt van még? Mi lett vele? Kérem, jelentkezzen!
Üdv:
Cabeza
marmota Creative Commons License 2002.05.17 0 0 952
Sziasztok Thaliások!

Régen jártam erre, de most úgy érzem, meg kell 'védenem' a dízeles autókat.
Koii: úgy gondolom, hogy tévedésben vagy a dízelekkel kapcsolatban, vagy csak előítéleteid vannak velük szemben, ahogy 6-7 éve még nekem is voltak. Bele kell ülni és vezetni egy mai, korszerü dízeles autót - és nagy esélye van, hogy megváltozik a véleményed.

Mert: egy jó dízel motor 1500-as fordulat felett már jó erőben van, a hozzá hasonló köbcentis benzinessel szemben, ráadásul lényegesen magasabb a motor nyomatéka, ami által sokkal jobb a vezethetősége (sebességváltások, emelkedőkön erőtartalék, stb.) Ez a nyomatékkülönbség eredményezi, hogy (a Thaliánál maradva) a 65 lóerős dízelt erőteljesebbnek érezheted, mint a 75 lovas benzinest. (114, illetve 160 Nm, tehát kb másfélszeres a nyomatékkülönbség.)
A Thalia az itthon forgalmazott dízel motorral papíron valóban gyengébb gyorsulásban, mint a benzines. Ez talán ez egyetlen olyan tulajdonsága, amiben elmarad a benzinestől. Ettől függetlenül az sem igaz, hogy a dízelmotorok nem képesek tempós gyorsításokra.

Az árral kapcsolatban: az 1,4 8V Thalia és a dízel között ugyanazzal a felszereltséggel az árkülönbség 250.000 Ft. (egyébként: a Renault most cDi motoros autó vásárlásakor állítólag 100.000 Ft-os üzemanyagutalványt ad az autó mellé, legalábbis ezt hirdeti...)

A fogyasztásról, évi 10.000 km esetén számolgatásom szerint:
gázolaj: 4,7 l/100 km-es fogyasztással (Thalia 1.5 dCi) 95.410,-
benzines 7,1 l/100 km-es " (Thalia 1.4 8V) 158.330,-

A különbség több mint hatvanezer forint, ráadásul aki igazán használja az autóját, az egy évben legalább 15-20.000 km-t megy. Ehhez nem kell taxisnak lenni.
Hozzáteszem azt is, hogy a vezetési stílus miatti fogyasztáskülönbség a benzines motorok esetén sokkal nagyobb eltérést mutat, mint a dízeleknél.
Az is tévedés, hogy a turbódízel annyit eszik, mint egy benzines. Legfeljebb ha kitapossák a belét... (Most egy 1,9-es TD-t hajtok, klímával használva is ritkán sikerül 6 liter fölé tornázni a fogyasztását. És vetekszik menettulajdonságokban a benzinesekkel.)

A gázüzem tényleg olcsóbb, de legalább 150.000 Ft-os beruházást igényel és a tartály elég sok helyet elfoglal a csomagtérből.

Bocs, hogy ilyen hosszú lett. Nem akarok senkit 'megtéríteni', de az általad vázoltnál kicsit árnyaltabb a kép a dízel/benzin vitában. (Mellesleg a francia dízelmotorok egyébként elismerten jónak számítanak...)

üdv: Marmota

Előzmény: koii (947)
koii Creative Commons License 2002.05.17 0 0 951
Szia "ezer6" !

Nem sok ez az értékvesztés egy 1-1.5 éves kocsitól? Vagy lehet, hogy rosszul értettem?
Akkor már neked az új Thaliád van?
Mióta?

ezer6 Creative Commons License 2002.05.17 0 0 950
So-so, 9 kilót. De tényleg jobb lett a kocsi. Nekem mondjuk leginkább a motor volt fontos, de sokkal jobb lett a kocsi úttartása, gördülése is, és sokkal halkabb (mind motor, mind gördülés). Az esztétikumról nem is beszélve.
Előzmény: csucsuka1 (949)
csucsuka1 Creative Commons License 2002.05.17 0 0 949
Jó áron tudtad eladni a régi Thaliát? Mennyit buktál rajta?
Előzmény: ezer6 (948)
ezer6 Creative Commons License 2002.05.17 0 0 948
Helló Mindenkinek,

Én lassan másfél éve nyúzok Tháliát és tökéletesen meg vagyok vele elégedve, az égvilágon semmi problémát nem okozott a kidolgozás, összeszerelés, vagy a műszaki minőség. Nemrég cseréltem újra, leginkább az 1.6-os motor miatt. Nagyon sirály a gép. Változatlanul azt gondolom, hogy toronymagasan a legjobb ár/érték arányú kocsi, és ez így van a megjelenés óta, tehát másfél éve. Ez nem kis teljesítmény.

Előzmény: koii (947)
koii Creative Commons License 2002.05.17 0 0 947
Üdv. mindenkinek!

Hát amint irtam én nem rajongok a dizel autókért.
Többek között azért sem, mert párszáz ezerrel
drágábbak mint a binzinesek.
A fogyasztás különbségből származó üzemeltetési költsége csak nagyon intenziv használat alatt jön vissza. (üzletkötők, taxisok... )
Én évente 7-8000 kilómétert autózom általában, nekem és a hozzám hasonlóknak nem érné meg.
A gázolaj ára sem annyival alacsonyabb már mint korábban volt. Akkor inkább, ha csak az üzemanyag árát veszem figyelembe, azt hiszem inkább a gázüzemű a legalacsonyabb.
Mert, ha a sima benzinesben adott köbcentihez viszonyitva X lóerős motor van, a dizelben lényegesen kevesebb. Kivéve a turbó dizelt.
De az már kb. ugyanannyit eszik mint a benzines.
Csak az a minimális különbség, ami a literre számitott üzemanyagárban van benzin és gázolaj között, az lehet a megtakaritás.
És azért egy adott karosszériát és annak tömegét figyelembe véve, nem lehet egy minimális X teljesitménynél gyengébb motort beszerelni.
Ha jól saccolom egy 1.3 -as körüli benzines motor, egy 1.7 -es körüli dizelnek felelne meg kb.
És ha nyagyobb a hengerűrtartalom a fogyasztása is nagyobb.
De ezeket gondolom Ti is tudjátok.
Én sem akarok száguldozni de azért ha kell, szeretem és jó is ha "lép" az az autó.
Pl. bizonos rázósabb helyzetekből ki lehessen ugrani vele.
De nem fárasztalak benneteket tovább.
Szoval nekem megfelelne a Thalia bármit is mondanak rá (ronda, rossz minőségű, nem tudjuk még mennyire megbizható...stb.)1.4 -es 8V motorral.
Főleg a jelenlegi Suzim után. Eddig csak egy szalonban láttam az újat, és beleültem, de megvallom jól éreztem magam benne.
Úgyhogy, ha meg lesz rá majd az anyagi keretem ezt a márkát és tipust fogom választani. Nem hiszem , hogy sok újat és olcsóbb megoldást tudnának kihozni (akár más gyárak is) mint a Thalia. Ha meg esetleg ez is még jobban felszereltebbb lesz, vagy javitgatnak még rajta , mert kiforrja magát, akkor csak jó szerintem.

No erről ennyit.
CIAO!

kukucs33 Creative Commons License 2002.05.17 0 0 946
Ma kaptam Renault hírlevelet, ebben van:

"Ha május és június folyamán dCi motoros személyautót (Clio, Thalia, Kangoo és Kangoo 4x4, Mégane, Scénic és Scénic RX4, Laguna és Espace) vagy májusban kishaszonjárművet (Clio Société, Kangoo Express, Trafic és Master) választ, akár 1 évre elegendő üzemanyagot adunk hozzá ajándékba."

Esetleg érdemes utánanézni a honlapjukon.

Előzmény: kukucs33 (945)
kukucs33 Creative Commons License 2002.05.16 0 0 945
Hali,

A http://www.renault.lap.hu/ -n olvashatsz pár tesztet az 1,5 dízel Clioról.
A magánvéleményem az, hogy ha most vennék, akkor valszeg a dízelt választanám. Száguldozásra nem vágyom, a fogyasztása viszont elég meggyőző.

Előzmény: adam888 (939)
koii Creative Commons License 2002.05.16 0 0 944
Sziasztok!
Üdvözöllek "bethazs"!

Fantasztikus! Nem is tudom, hogy hogyan köszönjem meg neked az adatokat.
Sokat segitettél!

Mióta van neked Thaliád, és milyen?

Viszlát!

bethazs Creative Commons License 2002.05.16 0 0 943
Szia Koii!

Megnéztem neked a csomagtartó méreteket.
Íme :

Csomagtér :
- Hossz : 1090 mm
- Szélesség : 960 mm
- Magasság : ~ 520 mm

Csomagtér ajtónyílás :
- Hossz : ~ 320 mm
- Szélesség : ~ 800 mm alsó ponton
- Magasság : ~ 250 mm

A Csomagtér ajtó kb. 800-820 mm-re nyílik fel a nyílás alsó pontjától, fűggőleges állapotig.
Nekem volt már dízelem és amit üzemanyagon meg lehet spórolni az kedvezővé is teszi. Viszont érdemes kalkulálgatni, hogy mennyi idő alatt hozza vissza az árát.
Dízelből a kisebb motorost, elég gyengusznak titulálták a tesztelő újságírók.
Itt olvashatsz róla : http://totalcar.hu/teszt/thalia2bem/

Mégis ha nem sport autónak akarod használni, de spórolni viszont szeretnél az üzemanyagon, érdemes ez irányban tovább tájékozódnad.

Előzmény: koii (942)
koii Creative Commons License 2002.05.16 0 0 942
Üdvözlök mindenkit!

Melyik kereskedő az, amiről szóvan?
Vagy ez általános lehet, hogy csúszik az átadás?
Lehet, hogy a kereskedőn kivülálló okok miatt?

A dizel témához nem tudok hozzászólni, én nem szeretem a dizelt, de ez csak az én szubjektiv hülyeségem.

Ha valakinek van már Thaliája és le tudná mérni
a csomitartó szélességét (a legkeskenyebb helyen),
mélységét és magasságát, valamint felnyitott csomagtértetőnél az ajtónyilás szélességét , akkor azt megköszönném. Ennyi info elég lenne ahoz nekem hogy megtudjam befér e az apám kerekesszéke. Nem kéne elcuccolni a széket egy kereskedésbe.

Továbbiakban minden jót!

cabeza Creative Commons License 2002.05.15 0 0 941
Hali!
A 3 hónap teljesen normális, és sajnos az ígérgetés is ismert. :(
A dizel motorra annyit mondanék, javaslom összehasonlitani a nyomaték és lóerő viszonyokat.
A lóerő a fordulattal nő csak. A dizel motorok pedig alacsonyabb fordulaton már nyomatékosabbak.
Én dízelt veszek, ha majd veszek, pedig még nem volt dízelem (mondjuk a mai dízel technológia is egészen más a régi, koromfüstöshöz képest).
Cabeza
Előzmény: lanos15 (938)
aamen Creative Commons License 2002.05.15 0 0 940
ugyanez a dizelmotor letezik a clioban is, 65 es 80 lovas verzioban. az okosok szerint a 65 meg a 80 lovas motor kozott az egyetlen kulonbseg egy toltolevegohuto.
esetleg interjuvolj meg egy markaszervizt, hogy nem-e lehet ratenni ezt a szerkezetet a 65 lovasra, ami a thaliaban van, illetve mennyiert.
Előzmény: adam888 (939)
adam888 Creative Commons License 2002.05.15 0 0 939
Mi a véleményetek a dízel Thaliaról? Egy ilyen vásárlásán gondolkodom,de még bizonytalan vagyok, hogy elég-e egy ekkora motor ebbe az autóba.
lanos15 Creative Commons License 2002.05.15 0 0 938
Hali!

Iszonyúan csalódtam a Renault-márkakereskedőmben. Már tegnapra igérte az autót,de mára már biztosan. Na én várom, hogy hívjon, de semmi. Délutánra már ideges lettem, és felhívtam én. Erre közli, hogy csúszik a szállítás, és csak jövő hét kedd vagy szerda lesz az átvétel napja. Normális, hogy ennyit csúszik?

U.i.: az a 2 hónap ami eddig eltellt, az viszonylag gyorsan elment, de ez a pár nap maga az örökkévalóság.. :(((

koii Creative Commons License 2002.05.14 0 0 937
Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm az információt, bár még a vásárlásom azért eléggé a jövő zenéje.
Alap esetben otthon garázsban van az autóm most is, de ha kimegy az ember a városba és akárhová leteszi a verdát órákra...., asszem akkor van veszélyben. Bár garázsból is vittek el nem egy kocsit , hallottam.
Azt, hogy melyik kereskedőt tartsam szem előtt és evidenciában, ezt az infot még várnám tőletek.
Vagy azt, hogy kinek melyikkel volt rossz tapasztalata, akár a szervizek során is.
Persze én azért szeretek ott lenni a kocsim mellett, amikor bütykölik. Most Suzukim van. A Suzuki Pestnél vettem és oda is viszem szervizbe mindig. Tudom sokan sok rosszat mondtak róluk (de még régi Wartburgos időmből ismerem őket) a lényeg, hogy nem kergetnek ki a műhelyből és végignézhetem mit és hogyan csinálnak. A korábbi kocsimnál (FIAT Tipo) a Boldizsár utcai szervizben közelébe sem mehettem.
Szoval eddig is mindent köszönök, remélem még sokáig életben tudjuk tartani ezt a "topicot"!
Szasztok!

cabeza Creative Commons License 2002.05.13 0 0 936
Szia, koii!
Lehet, ironikusnak tűntem, de komolyan gobdoltam, amit írtam, főleg abból kiindulva, hogy én egy fillért nem alkudtam a kocsi árából. :)
Egyébként meg kell erősítselek, a gyári inditásgátló legfeljebb a csecsemők ellen véd, az én Tháliámat minden további nélkül elvitték.
A sebváltózárat némely Renault szalonban is szerelik, 40-50 ezer FT, azért jó, mert a zárszerkezet nem a kocsiban van, hanem a zárban, amit akár magaddal is vihetsz, tehát szerelőnél sem tudják lemásolni. Meg valami egyébb trükkök is vannak a zárban, amitől tuti, de ezek megitélésében nem vagyok kompetens.
Titan-dypol, vagy ilyesmi a neve.
a kijelentéseddel a risztókról egyetértek.
Üdv:
cabeza
Előzmény: koii (934)
kukucs33 Creative Commons License 2002.05.13 0 0 935
Hali,
A csomagtartó/kerekesszék összevetést szerintem nyugodtan megejtheted a kereskedőnél, az a legkevesebb, hogy megengedjék kipróbálni befér-e. Az egyik ismerősöm is ilyennel kénytelen közlekedni, ami neki van az összecsukva szerintem beférne, de az a biztos ha kipróbálod.
A gyári tetőcsomagtartó tavaly októberben huszonegynéhány ezer Ft volt, végül az egyik Cora-ban vettem egy olasz gyártmányút kb tízezerért, talán kevésbé szép és nem zárható ( a gyárit nem tudom, hogy zárható-e), viszont az ára kevesebb mint a fele volt a gyárinak és az én céljaimra tökéletesen elég (max 50 kg-ig terhelhető).
Váltózárat 40e-ért kínáltak szereléssel a kereskedőnél. Az a lényege, hogy hátramenetben rögzíti a váltókart, mondván, elég feltűnő, ha valaki rükvercben halad huzamos ideig. Tehát: Farral a falhoz kell parkolni, akkor van esélyed :)
Profik ellen a gyári dolgok önmagukban nem sokat érnek, én abban bízom, hogy ezt a típust talán nem nagyon lopják, eddig 2 - 3 Thalia lopásról tudok. Nekem az Autolok 2000 kormányzár van, azt nem tudom, hogy miatta-e, de még megvan a kocsim :)
Előzmény: koii (934)
koii Creative Commons License 2002.05.13 0 0 934
Szia cabeza!
Én csak érdeklődtem, hogy mit szóltok hozzá mennyi esélyem lenne kb. 150.000 .- Ft. értékű "ajándék" kialkudásához. (Ha jól emléxem, olvastam valami ehhez hasonló összegről itt a fórumban) Persze a másik kérdés az, hogy melyik kereskedőt ajánlanátok nekem.
Azért szeretném megtudni ezeket, mert jó lenne tudni, hogy mások tapasztalatai alapján mire lehet esélyem. Szeretném a maximumot elérni , hisz a zsebemről, biztonságomról ill. kényelmemről
van szó.
Nem tehetek róla ilyen vagyok. Ha veszek valamit , mindig sokat járok utána és megpróbálom kiválasztani azt, ahol abban a pillanatban a legjobbat, legtöbbet ill. legolcsóbban kapom.
Ja és felmerült bennem még egy kérdés.
Azt azt hiszem kijelenthetjük , hogy az autóriasztóra kis hazánkban senki sem figyel.
Tehát inkább olyan megoldást szereltetnék be a taligába, ami jelentősen biztosabb a lopás ellen.
Olvastam valami sebváltó zárról !? Mi is ez pontosabban? És kb. mennyiért? Valóban jó ez?
Aszonta valaki, hogy a beépitett inditásgátló szart sem ér! Vagy nem?
Köszi a figyelmeteket!
Irjatok!
CIAO!
cabeza Creative Commons License 2002.05.13 0 0 933
Szia, koii!

A fogalmazásodat nézve, nem vagy eredendően magyarajkú, vagy tévedek? :)
Lássuk:
üzembehelyezést+metálfény+vagy ködlámpát, vagy elektromos tükröket
az annyi mint kb:
50ezer, 60ezer, 40ezer, 40ezer.
Mindenesetre drukkolok, hogy sikerüljön belealkudni az árba, ha igen, még fizetek is neked, amikor kocsit veszek, hogy elgyere velem. :)

A csomitartó méretekben nem tudok segiteni, talán valaki, akinek még nem lopták el.

Üdv:
Cabeza

Előzmény: koii (932)
koii Creative Commons License 2002.05.13 0 0 932
Szervusztok ! Üdvözlök mindenkit!
Olvasgattam a fórumot és sok felmerült kérdésre válasz is kaptam, + jó tippeket.
Remélem még vagytok thalia tulajdonosok itt elérhetőek!
Budapesti vagyok.
Én egy leendő Thalia vásárló lennék. Igaz hogy ez nekem csak jövő nyár eleje felé lenne aktuális.
Most még házfelújitásban vagyok benne az idén.
Remélem a Suzi + Kp. -re meg tudjuk venni, hitel nélkül.
Van egy Swift Cherry 1.3 GC , ezt kéne lecserélnem. 1998. 7. havi. 25.000 kilóméterrel.
A Thaliával kapcsolatban lenne néhány kérdésem:

1:Kinéztem egy Expression 1.4 8V. kiépitést,
esetleg klimával (most Alize). Szeretnék kialkudni egy üzembehelyezést+metálfény+vagy ködlámpát, vagy elektromos tükröket.
Szerintetek mehet ez? Melyik kereskedést ajánljátok? Persze nem csak ebből a szempontból.

2:Sajna szegény apám mozgássérült , és érdekelnének a csomagtartó méretei az ajtónyilás szélességével és magasságával egyetemben.
Jó lenne, ha beférne a kerekesszék. Vagy inkább tetőcsomagtartóra apelláljak? (esetleg ajándékként?)
Asszem , amit irtatok a tavalyi Thaliák hiányosságairól, azt az ujban jórész kiküszöbölték
Pl. lökháritón gumicsik ...stb.

Egyenlőre ennyit szeretnék kérdezni a már igazi tulajdonosoktól.
Köszi előreis!
Üdv.

kukucs33 Creative Commons License 2002.05.08 0 0 931
Bótban nincs ugyanolyan, eggyel nagyobb méretben? Hátha cserélnek....
Egy biztos, hogy ne add le a Suzukival, annál minden megoldás csak jobb lehet! :)
Előzmény: lanos15 (930)
lanos15 Creative Commons License 2002.05.08 0 0 930
Nem suzuki felni, hanem egy aliselio sport felni, ezért fáj érte a szívem. Na mindegy, majd az új Thalia megvigasztal mindenért' :)
Előzmény: kukucs33 (929)
kukucs33 Creative Commons License 2002.05.08 0 0 929
Ha a kerékcsavarok távolsága megegyezik és a tengelycsonkon elfér a felni akkor nyugodtan felrakhatod, de számolj azzal, hogy a kilométeróra "csalni" fog! (megváltozott kerékátmérő)
Esetleg nagyobb oldalmagasságú gumit kellene beszerezned, hogy a különbséget kiegyenlítsd, de nem hiszem, hogy fogsz kapni (meg azzal már tényleg hülyén nézne ki), inkább fordított irányba (nagyobb felni, laposabb gumi)lehetne ezt megoldani.
Szerintem próbáld inkább becserélni a Suzuki felniket 14"-osra valahol.
Előzmény: lanos15 (928)
lanos15 Creative Commons License 2002.05.07 0 0 928
Köszi a válaszokat! Most már tuti, hogy megkopasztom a kocsit, és "csupaszon" adom át. Erről jut eszembe. A régi kocsin 13"-os könnyűfém felnik vannak, amiktől nagyon nehezen válok meg, de a thalianak 14"-osak a kerekei. Át lehet hidalni valahogy ezt a problémát, vagy nagyon hülyén mutatnának rajta a kissebb kerekek?
kukucs33 Creative Commons License 2002.05.07 0 0 927
Ismét bebizonyosodott, hogy ahány ház...
Amikor az üzembehelyezési ktg. részleteit kérdeztem a fickótól, akkor mondta, hogy többek között ezek is benne vannak. Lehetett volna nem kérni és akkor annyival kevesebbe kerül a dolog, de a régi izzóim ebbe úgysem jók, az eü csomag is bontott volt már, szóval a rendőr is pampoghatott volna érte, így meg lett egy új amit magamtól úgysem vettem volna, a háromszög meg kis aranyos, igaz a szellő is elfújja (úgysem raknám ki, nehogy ellopják), de a régi meg akkora, hogy ebben elfoglalta volna majd' a fél csomagtartót. Szóval nagyjából mindegy volt és mivel elég normális árat számoltak a cuccokért (konkrétan az eü csomagot tudom, mert annak korábban utánajártam és annyit kértek, mint a patikában lett volna), mondtam neki, maradjon benne.
De tényleg nagyon észnél kell lenni és mindenre rákérdezni, utánajárni, mert sosem lehet tudni előre, hogy az adott üzletben milyen a hozzáállás, és lehet, hogy mindenért meg kell harcolni velük :) vagy inkább :( ?
Előzmény: Pöppec_kvar (926)
Pöppec_kvar Creative Commons License 2002.05.07 0 0 926
Hmmm...:(
Valahogy meg sem lepodom mar ezen...
De legalabb nem szamlazatak ki! :))
Előzmény: kukucs33 (925)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!