Keresés

Részletes keresés

muanyag Creative Commons License 2002.01.09 0 0 2014
Bocsánat, azt hiszem félreérthető voltam:
Nem én írom a kellőképpen alábecsült "ingyenes" GPS_LOG nevű programot, hanem azt már évek óta sok vitorlázó repülő használja a világon. Én csak Magyarországon is használhatóvá akarom tenni elsősorban magamnak, de semmi problémát nem látok abban, hogy mindenféle ellenszolgáltatás nélkül bárkinek odaadjam, bármelyik fejlődési szakaszában. Ez nem üzlet vállalkozás, mintahogyan az sem üzletből csinálja, aki a GPS_LOG-ot fejleszti. Azt hiszem jelentős a használhatósága, szerintem kb 80%-a egy, 500 USD-ért kapható hasonlónak.
Ha valakit érdekel:
Az ingyenes: http://acro.harvard.edu/SOARING/ssa_programs.html
A fizetős:
www.winlipot.com
sui Creative Commons License 2002.01.09 0 0 2013
Nemtom miért van az, hogy az 'ingyenes' szó hallatán elkap a harctéri ideg... :)))
sui Creative Commons License 2002.01.09 0 0 2012
Vgyuri:

+/- 3 méter a pontossága a barometrikus magasságmérőnek kalibrálás után.

A pontos cím: XIII. Victor Hugo u. 18-22. :)

Előzmény: Vgyuri (2007)
helion Creative Commons License 2002.01.08 0 0 2011
Nagyon szépen köszönöm az infót!
Előzmény: Vgyuri (2007)
BadGe Creative Commons License 2002.01.08 0 0 2010
Hát azt, hogy 2 évvel ezelőtt kb innen indultam és hogy sok sikert kívánok. Egyébként találkoztam valamelyik expón egy sráccal (tavaj április) aki(akik) ilyen progit készítettek, éppen iPaq-ra és ha jól emléxem küldött is nekem légtér koordinátákat.

vajon ugyan arról van szó?

Ge.

Előzmény: rugo- (2009)
rugo- Creative Commons License 2002.01.08 0 0 2009
Nocsak...BadGe mit szólsz ehhez? (Az AM mikor lesz ingyenes? :-))
Előzmény: muanyag (2008)
muanyag Creative Commons License 2002.01.08 0 0 2008
Ipaq-on futó GPS_LOG nevű ingyenes, vitorlázó repüléshez való szoftverhez készítek térképet. Nagyon nagy segítség lenne, ha tudnátok küldeni tarck fileokat, amiket fel tudnék használni a térképkészítéshez. Gondolok magyarországi utak, folyók lenyomatára, amit szkennelt és kalibrált térképre raknék és arról pontokat levéve építeném be mondjuk egy főútvonal nyomvonalát a GPS_LOG térképadatbázisába.
Vgyuri Creative Commons License 2002.01.08 0 0 2007
Helion:

Elvben a legegyszerübb GPS is jó, mert a koordináta a lényeg, az 10-20 méter pontossággal jön a GPS-en, tehát a lerakó és a keresö között elvben 20-40 méter eltérés lehet. Ez egy meredek hegyoldalban ugyanennyi magasságkülönbséget is jelent. (A fene a pofáját annak, aki ide teszi a dobozt :-) Tehát a magasságinformáció is érdekes lenne, ha barometrikus eredetü (SUI: annak mennyi a pontossága?) és pontosan beállított. Most csak az a kérdés, hogy ez a néhány eset megér e 40-50 000 forint többletköltséget. A térképszolgáltatás terepen szinte használhatatlan, ezért, ha csak cache-elésröl van szó, és nem autós navigálásról is, nem ér többletköltséget.

GPS szaküzlet geocacholoknak. Navigate: Victor Hugo u. 16.-18 V. emelet. (miért nekem kell ezt megirni :-)

Előzmény: helion (2006)
helion Creative Commons License 2002.01.07 0 0 2006
Hi!
Ez a 2000 hozzászólás elég sok ahhoz,hogy nekiálljak végigböngészni.Gondolom,nem először,de meg szeretném kérdezni,hogy Budapesten hol található GPS-szaküzlet.
Meg az is érdekelne még,mint a témában zöldfülűt,hogy caching-hez elég-e egy olcsó gép(60-70 e.),avagy megéri-é a drágább cuccokat megcélozni.
Azért kérdezem,mert az általános leírásban az etrexek nem igazán különböznek egymástól,tán csak egy-két paraméterben,aztán van egy százezres különbség az árukban.
Valamint fontos-e a magasságmérő,vagy elég ha csak a koordinátákat tudja a gép.?
előre is köszi!
sui Creative Commons License 2002.01.07 0 0 2005
Sajnos az eTrexLegend-en még nem megy a magyar térkép. Majd valamikor fog.....
Valóban nem veheted meg CD-n a térképet, úgyhogy ha letörlöd be kell jönni és feltesszük újra. Az utazgatásra vonatkozó kérdés gondolom vicc volt. :)
Sajnos egyelőre ez a helyzet, talán változik majd a Garmin álláspontja e téren és lehet CD-t is forgalmaznunk hamarosan.
Előzmény: Csuhás (2000)
torban Creative Commons License 2002.01.06 0 0 2004
találtam közben egyet: eMapzone
de csak demo és úgy is műxik..:(
Előzmény: torban (2003)
torban Creative Commons License 2002.01.05 0 0 2003
Kedves NAGYTDÁSÚ topictársak !

Legyenszíves valaki adjon/küldjön/javasoljon nekem egy olyan progit, amellyel a trackjeimet könnyedén tudnám 3D-s rajzon ábrázolni. Volt már egy ilyen példa itt, de nekem pilótavizsgásnak tűnt...

kösz

BadGe Creative Commons License 2002.01.04 0 0 2002
Hát én nem is ismerem a másikat szóval az ActiveSynch szerintem teljesen jó indulásnak. De szerintem látogasd meg az iPaq fórumot, mert ez itt egy picit off topic :)

Ge.

Előzmény: TamiBT (2001)
TamiBT Creative Commons License 2002.01.04 0 0 2001
Hali BadGe, emilv!

- Koszi a tanacsokat!

- Az "ActiveSync"-et raktam fel.., de kaptam egy masik dobozos progit XTND
http://www.extendedsystems.com/ESI/default.htm

- Nem ajanlod az ActiveSync-et?

Tami

Előzmény: BadGe (1998)
Csuhás Creative Commons License 2002.01.04 0 0 2000
Sziasztok!

Most keszulok gps-t vasarolni, igy volna nehany kerdesem amire talan tudtok valaszolni. Egy etrex
legend keszulek tetszik nekem. Azt kerdeznem hogy a
beepitett terkep az mar javitott terkep? Azaz kerheto-e a keszulek az uj magyarorszag terkeppel?
Ha ez nem lehetseges, akkor eleg-e a legend 8Mb memoriaja az egesz terkep letoltesere? Eddigi informacioim alapjan a forgalmazo nem ad cd-t hanem
letolti a terkepet a keszulekbe. Nos mi van ha elveszik? Ok, ok feltoltik ujra, de mindig nekem kell utazgatnom? Illetve ha mar ott a terkep akkor
nincs lehetosegem a nyaralas idejere masik terkepet
betolteni?

Csuhas

emilv Creative Commons License 2002.01.04 0 0 1999
Szia TamiBT

Az iPAQ-em RS232 és usb porton van összekötve WIN98-cal, az ActiveSync gond nélkül megtalálja.

Javasolt programok:
Magyarország: AeroMap. www.aeromap.hu
Bár az algoritmusuk lakott területen (sűrűbb úthálózat) pontatlanságot okoz.

Európa: TomTom CityMaps, TomTom RoutePlanner www.tomtom.com

Egyébként sok hasznos dolgot találsz a következő címen: http://joe.mehaffey.com/

emilv

Előzmény: TamiBT (1996)
BadGe Creative Commons License 2002.01.04 0 0 1998
Az iPaq-on a soros kapcsolator állísd 19200-re, ezek után az ActiveSync (tényleg azt telepítetted?) minden bizonnyal megtalálja a gépet, létrehozol egy partnership-et aztán már nyugodtan vissza lehet állítani 115200-ra a sebességet a kisgépen (Start -> Settings -> Connections -> PC)

itt egy iPaq-os fórum:
http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9046998

Ge.

Előzmény: TamiBT (1996)
Vgyuri Creative Commons License 2002.01.04 0 0 1997
Mivel sok az új kút, ezért irtam, hogy helyleirással kell pótolni a hiányt. (Ha leirja, hogy a piripócsi leágazástól 1 km-re az erdő sarkán, az a Compumapnál elég). Egyébként a Compumap 500 000-es autótérképe 1995-ös, relaive fiatal, a 200 000-es is 1991-es, de ez sem jelent semmit, mert például Debrecenben csak az utóbbi 2 évben 4 benzinkutat adatak át. Mi a francnak...?)
De ha kell, természetesen a vadászházakat és golfpályákat is vállalom.
Előzmény: BadGe (1995)
TamiBT Creative Commons License 2002.01.04 0 0 1996
Szasztok!

- Kaptam egy iPAQ-ot :-))) Mit tudok vele kezdeni? (GSP ugyben persze :)

- NT4-en probaltam RS232-on a kapcsoatot osszehozni de nem ment, akinek van ilyenje annak milyen OPsys-en megy? mert az NT-re gyanakodok. Az effektus az, hogy NT elinditom az M$ programot elkezdi keresni a COM portokat iPAQ csipog eszleli, hogy van kapcsolat de az NT-n tovabbra is azt látom, hogy a kapcsolatra var...

- GPS -hez valo progik merre talalhatoak? URL?

Elore is koszi!

Tami

BadGe Creative Commons License 2002.01.03 0 0 1995
Gyuri, akkor már inkább a vadászházakat meg a horgásztavakat vedd le mert az mégiscsak esélyesebb, hogy hasznos lehet. Szerintem az elmúlt 20 évben elég sok kút épülhetett. (Roads and recreation) esetleg a golfpályákat is bejelölhetnéd :)

aztán ilyenek, hogy nemzeti park, tájvédelmi körzet, lőtér, fegyverraktár meg ilyesmi. (tengeralattjáró támaszpont :)

Ge.

Előzmény: Vgyuri (1994)
Vgyuri Creative Commons License 2002.01.03 0 0 1994
SUI:

Ha nem is vatikáni valutáért, de én vállalom, hogy a Compumap-pal leveszem a koordinátát a 200 000-es térképröl. Az nem lehet annyira pontatlan, (a térkép rajza miatt) hogy meg ne lehetne találni egy benzinkutat ezen koordináta alapján.
Igy csak ahhoz kell kimenni, ahol nem tudnak (vagy akarnak) pontos helyleirást adni. A régebbi kutak rajta is vannak a katonai térképeken.

Előzmény: sui (1992)
micimacho Creative Commons License 2002.01.03 0 0 1993
Sui.

Má aszittem elfelejtkeztél rólam.
De nem. :-)) Köszönöm.

Mm.

sui Creative Commons License 2002.01.03 0 0 1992
micimacho:

Ez egyáltalán nem kényes kérdés.
A kezdetekben volt olyan elképzelésünk is, hogy fizessenek a POI-k a felkerülésért. Nem volt túl népszerű pedig nem kértünk sokat érte. (Pl. egy benyakúttól sem érkezett pozitív visszajelzés.)
Ekkor a lelkesedésünk is alább hagyott, mert ugye ingyen senki sem szeret dolgozni. Aztán később barteleztünk egy céggel, akik ezzel is foglalkoznak (adatbázis gyűjtés) és most ennek az eredményét látod a GPS-ben. Természetesen ez tovább fog bővülni, egyszerűen csak idő kérdése.

Ahhoz viszont, hogy pl. az összes MOL-kút felkerüljön, biztos, hogy fizetniük kell. Ez azért van, mert az összes külterületen lévő kúthoz (és rengeteg kis településen lévőhöz is) ki kell menni, megmérni a koordinátát és úgy felrakni a térképre. A nagyobb városokban lévőkkel nincs ilyen gond, mert ott van lehetőség a cím geokódolására.
Hátha olvassa ezt a fórumot valamelyik üzakút-társaság illetékes elvtársa... :)

Előzmény: micimacho (1981)
Lokator Creative Commons License 2002.01.02 0 0 1991
sárga. mármint az én dobozom színe. :-)))))
A repülôn amikor Athén felé repültem 2 sztyuvi is szívrohamközeli állapotban kérdezte, hogy ugye nem mobil. :-)))
BUÉk!
Előzmény: P.ISTI (1990)
P.ISTI Creative Commons License 2002.01.02 0 0 1990
Boldog ÚjÉvet Kívánok mindazoknak, akik nem érzik cikinek kis fekete dobozok bámulását a buszon, az autóban, a dugóban, a sportpályán, az erkélyen, a múzeumban, A REPÜLON, a strandon... na nem folytatom, szóval waypointokban gazdag újévet!
P.Isti
BadGe Creative Commons License 2002.01.02 0 0 1989
Hali gyerekek, éppen az ország nyugati felében veszek fel néhány útvonalat, ami leginkább keszthelyt (nagyon esetleg zalaegerszeg...)jelenti, visszafelé még nem tom, lehet, hogy tapolca felé megyek (és veszprém és szfv) de lehet, hogy a balcsi déli partját választom. Akinek van kedve egy kis kávéra meg térképészeti tárgyú dumára az hívjon. SUI megmondja a számot ha kell.

Ge.

Bujjék!

élljen az internet, most ugyanis épp keszthelyről jrok. Nagyon tetszik. Egészen mintha bekapcsolták volna a kultúra szimulátort a "nagy" szimulátor magyarország névvel illetett részében is :)

gelleri Creative Commons License 2002.01.02 0 0 1988
Köszönöm a válaszokat, én is valami ilyesmire gyanakodtam. Szóval a pontossági kör jelzésértékű, és annak megfelelő.

Lenne még egy kérdőjelem:

Hogyan lehet elérni, hogy az eTrex Venture a benne lévő kisebb városokat is megjelenítse a térképen? Mert csak a nagyvárosokat és fővárosokat látom "pan" módban, pedig azu apróbb városkák is szerepelnek az adatbázisban (ha rájuk keresek, megjelennek).

Köszi és nagy BUÉK!

Péter

Kjr Creative Commons License 2002.01.01 0 0 1987
Nem a képernyő felbontása, pixelszáma a lényeg. Nagyon okos, hogy a térkép nagyításakor egy határon túl megjelenik az "overzoom" felirat, ilyenkor már a térkép pontosségán (vagy nebezzük felbontásnak, de ugyanarra gondolunk) túl nagyítottuk, csak a vektoros ábrázoláson ez nem látszana, ezért jó a figyelmeztetés.

Ha pl. egy 1:50.000-es térképet digitalizál valaki, ahol a legkisebb még megkülönböztethető távolság (0,1 mm) a terepen 5 méter, akkor ne próbáljunk távolságokat ennél pontosabban levenni a térképről, akármekkorára nagyítjuk is fel.

Előzmény: Vgyuri (1984)
czy Creative Commons License 2001.12.31 0 0 1986
Kompenzáld egy kis pözsgővel :-)
Előzmény: Vgyuri (1985)
Vgyuri Creative Commons License 2001.12.31 0 0 1985
Még nem ittam annyit, hogy ne tudjam a nevem, mellébillentyüzni viszont józanon is tudok

Varga György

Előzmény: Vgyuri (1984)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!