Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

krike Creative Commons License 2002.06.06 0 0 1031
Azt nem mondtam, hogy 120-180 között volt a sebesség, 5 személy, klíma.500 km "autópálya", meg kb 50 km város
Előzmény: kukucs33 (1029)
harrypoti Creative Commons License 2002.06.06 0 0 1030
Jól döntöttél teebor!
A tv helyett jól jöhet egy 4 db-os fém köszöbvédő szett (nagyon dögös:)), melynek az ára 16e és magasnyomók a rádióhoz + még valami!
Előzmény: teebor (1026)
kukucs33 Creative Commons License 2002.06.06 0 0 1029
Nekem jó lenne, a jelenlegi 75 lovas benzinesem is kb ezt tudja, de benzinből.
Egyre jobban érik az elhatározásom, hogy a következő az dízel lesz, remélem addigra már a Thaliában is lesz a 80 lovas dci.
Előzmény: krike (1028)
krike Creative Commons License 2002.06.06 0 0 1028
80 paci dCi Clio Bécs oda-vissza 140 körüli utazóval 6 liter körüli átlagfogyasztás.Mindenki döntse el hogy ez jó eneki vagy sem.
pok_ussz Creative Commons License 2002.06.06 0 0 1027
Kiss Katalin, megtaláltam a cetlimet.
:o))
Ez az öt lityós fogyasztás pedig igen szépen hangzik....
Előzmény: pok_ussz (1021)
teebor Creative Commons License 2002.06.06 0 0 1026
Hello!

Nos, pár héten belül én is csatlakozom a Thaliara várók táborához. Ma voltam REnaultHázban. A 25.000Ft-s áremelés tényleg érint mindenkit, de azt mondták, hogy nem ők emelnek, hanem a gyár emeli az árat, de minden autót érint, amit még nem gyártottak le. Ergo, hiába rendelted meg, ha nincs még legyártva, akkor ennyivel drágább, de ezt ők kompenzálják egy 14 colos LG színestvvel... Én megpróbálkoztam tárgyalásokat kezdeményezni, hogy mi lenne, ha inkább az autóra fordulna a pénz, és nem zárkóztak el kategórikusan...

Na kb. ennyi, és majd még írok!

ui: a fórumotok sokban hozzájárult, hogy emellett a kocsi mellett döntöttem! :o)

dCi Creative Commons License 2002.06.05 0 0 1025
Na megválaszolom magamnak mert bosszantott a kérdés: Az ember fizeti a részleteket, kötelezőt casco-t és a végén még nyakadba varnak egy kis plussz adót is.

Benzin és gázolaj adóemelés július 1-én.

2001. évi LXXIV. törvény 73., 159. és 179. §

159. § (1) A Jöt. e törvénnyel módosított 36. §-ának (1) bekezdése - e § (3) bekezdésében foglalt eltéréssel - 2002. július 1-jén lép hatályba.

(2) A Jöt. e törvénnyel módosított 71. §-ának rendelkezései e törvény kihirdetését követô 30. napon lépnek hatályba.

(3) A Jöt. e törvénnyel módosított 36. §-a (1) bekezdésének l) és m) pontjában és (2) bekezdésében foglaltak e törvény kihirdetése napján lépnek hatályba azzal, hogy 2002. július 1-jén a 36. § (1) bekezdés m) pontjában a "100,50 Ft/liter" szövegrész helyébe a "111,80 Ft/liter" szövegrész, a "80,20 Ft/liter" szövegrész helyébe a "89,20 Ft/liter" szövegrész, a "43,00 Ft/kg" szövegrész helyébe a "47,90 Ft/kg" szövegrész, a "22,00 Ft/nm3" szövegrész helyébe a "24,50 Ft/nm3" szövegrész, valamint a 36. § (2) bekezdésében a "80,20 Ft/liter" szövegrész helyébe a "89,20 Ft/liter" szövegrész lép.

Összefoglalva: július 1-én automatikusan kb 14Ft-al emelkedik az üzemanyagok ára literenként, ha addig az új kormánytöbbség nem módosítja a megjelölt törvényt.

Bocs ha hosszú voltam (kicsit offtopic), de szerintem sokunkat érint.
De jó lenne ha egy Renault-s parlamenti képviselő megcáfolná az állítást :-)))))))

krike Creative Commons License 2002.06.05 0 0 1024
Bocsi, elfelejtettem, nekem elsőre 8-ára ígérték a gépet, ehez képest nem nagy csúszás, csak nehéz kivárni:((
krike Creative Commons License 2002.06.05 0 0 1023
Telefonáltam, lelomboztak.Mégsem jött be az autó a kereskedésbe, azt mondták csak ma jön be, és igy csak szerdán vehetem át( ha minden jól megy)sux.A fogyasztás városi dugóban 4,6 - 5,2 ig alakul jelen pillanatban, a haversrác első tankolása 950 km után 44 liter volt, ebből 750 volt városi reggeli - du-i bejárás hazajárás csúcsidőben.
Előzmény: dCi (1022)
dCi Creative Commons License 2002.06.05 0 0 1022
Hali!

krike:
Örömmel olvastam, hogy Neked már ilyen közeli az időpont. Nagyon szívesen vennék élménybeszámolót az első utakról.

Neked a megjelölt időpontra szállították a kicsikét vagy késtek. Úgy tudom július 1-től 25e Ft-tal emelik a Cliók árát, de a megrendelt autókat ez már nem érinti ui a RH átvállalja a különbözetet.

Nagyon kíváncsi leszek a gyakorlati fogyasztási értékekre, mert a gyári adatok elképesztően alacsonynak tűnnek.

Hallottatok róla, hogy július 1-től emelkedhet az üzemanyag fogyasztási adója?

pok_ussz Creative Commons License 2002.06.05 0 0 1021
Szia thalia 1.4,

A telszám 237-2114, az üi. neve Kiss Mónika, ha jól emlékszem. Az adatokat tartalmazó fecnit sajnos kidobtam, azért tippelem csak a nevet, de a szám biztos, elmentettem, amikor hívtak.

Üdv, s sok sikert!

pu

Előzmény: pok_ussz (1012)
krike Creative Commons License 2002.06.05 0 0 1020
Szia!

Ha jól emlékszem , akkor ugyanaz a PSA motor van benne, mint a PUG206 hdi-ben, bár lehet hopgy hülyeséget beszélek.

Előzmény: aamen (1018)
ezer6 Creative Commons License 2002.06.05 0 0 1019
Szerintem jó 5let.
Előzmény: harrypoti (1016)
aamen Creative Commons License 2002.06.05 0 0 1018
en csak kesoosszel fogok venni, eddig biztos voltam benne, hogy dci80 cliot akarok, es nem p206 1.4hdi70-et, de most elbizonytalanodtam, mert jovo heten jon a citroen c3 1.4hdi90...

Előzmény: krike (1017)
krike Creative Commons License 2002.06.05 0 0 1017
Cső!
Dci:
Az enyém már a kereskedésben van, és ha minden igaz, akkor szombaton megyek érte(dCi 80 HP expression Clio) :))))
Megy mint a veszett fene, persze nem egy 100 pacis gép, de ha van helye( autópálya) akkor igen húzós eredményekre képes:)))
harrypoti Creative Commons License 2002.06.05 0 0 1016
Köszi thalia 1.4!

dci!
Úgy látom leszünk egy páran dizelesek is, rajtad kívül legalább már két "öngyújtós" érkezik júliusban!:)) Igaz, hogy nekünk "csak" a 80 lovas kistesója jön, de mindíg a legkisebb a legkedvesebb!:) Igaz?

Üdv és gratula minden rönósnak és külön magunknak, hogy túlléptük az 1000-es határt a topicban!:) harrypoti

Ja, mit szólnátok egy Thália találkozóhoz? :)? :)

thalia1.4 Creative Commons License 2002.06.04 0 0 1015
Szia Harrypoti!

A tapasztalatok: nagyon jók a fényszórók! A reflektort még nem próbáltam, mert egyenlőre csak a városban használtam.
Izzótipus:
1:H1
2:H7
Nagyon tetszik a műszerfal megvilágítása is! A kereskedőhöz egyenlőre nem volt időm visszamenni.
Ha van valami fejlemény, majd írok! Szia!

Előzmény: harrypoti (1013)
dCi Creative Commons License 2002.06.04 0 0 1014
Régen várt álmaim valósultak meg amikor elfogadható árú közös nyomócsöves turbódízel motort megtaláltam egy kisautóban a Clió személyében. Május végén rendeltem is egyet a 80 LE-s változatból. Elég kevés dízel hozzászólás volt eddig a topichoz, de remélem a jövőben ez bővülni fog. Én személy szerint júliustól szeretném bővíteni személyes tapasztalatokkal. :-))
harrypoti Creative Commons License 2002.06.04 0 0 1013
thália 1,4!

Mik a tapasztalatok?
Hogy világít setétben a kicsike duplaoptikás lámpája, milyen izzók vannak benne? H4, H3 vagy valami más?
Visszamentél a kereskedőhöz a hiba miatt?

Bocsi a sok hülye kérdésért, de már én is lassan átvételi lázban égek.:))

pok_ussz Creative Commons License 2002.06.03 0 0 1012
Bocsánat a csendért - zűrös napom volt, teljesen kiment a fejemből az ígéretem.
:o(
Akkor holnap!

pu/zajló.élet

Előzmény: thalia1.4 (1001)
Pöppec_kvar Creative Commons License 2002.06.03 0 0 1011
Sziasztok!

Kicsit elmaradtam az olvasasban, igy mar kevesbe aktualis a dolog, de valakinek meg biztos tanulsagos lehet!

Tehat Renault Nyitrai, Pecs. De sajnos barhol mashol is megtortenhetett volna.
Egy ismerosom (nevezzuk Janosnak) akart itt venni egy 4 eves Meganet. Menezte, tetszett 60 valahany ezret mutatott az ora. Regi vevo volt (!!!), egy honapja ott vettek a szuleivel egy uj Thaliat es a most lecserelendo Astra is onnet szarmazott.

Mar befizette az eloleget is, mikor parom edesapjanak meselte a nagy hirt.
O is jart ott egy-ket hettel korabban, hasonlo kategoriaju autokat nezegetve. Az emlitett darabot is meg akarta nezni, de mikor kozelebb ert, meglatta, hogy az egesz muszerfal ki van szerelve. Mivel csak vmi zavaros rizsaval szolgaltak magyarazatkent, nem is foglalkozott a kocsival tovabb, tul gyanus volt.

Janos mar ugy latta meg a kocsit, hogy minden osszerakva, ora 60 ezer korul.
Adalek info, hogy a kocsi cegauto volt es szervizkonyv nelkul...
Lattatok ti mar 4 eves cegautot 60e. km-el? Az en Thaliamban is tobb km lesz 4 evesen, pedig nem munkaeszkozom!

Miutan hosunk visszament a penzeert, csak hummogtek es meg csak meg sem probaltak gyozni, hogy minden rendben a kocsival... De penzt legalabb visszaadtak.

Vigyazzatok nagyon, nem a jo lelkiismeretukrol hiresek a kereskedok mifelenk! (tisztelet a kivetelnek...)

Bocs ha hosszu voltam.

csucsuka1 Creative Commons License 2002.06.03 0 0 1010
El sem hiszik milyen nagy sz@rt tud keverni! 8-)))
Előzmény: harrypoti (1009)
harrypoti Creative Commons License 2002.06.03 0 0 1009
Így van csucsuka1! :)))))
De majd meglátják: a kis f@sz is tud nagy sz@rt keverni!:))))
Előzmény: csucsuka1 (1008)
csucsuka1 Creative Commons License 2002.06.03 0 0 1008
Akkor úgy látszik a Renault Hungária sem jobb mint a Magyar Suzuki Rt. Csak azt tudnám, hogy ezek a cégek mi alapján válogatják ki ezeket az arrogáns hülye bunkókat, akiknek csak az a dolguk, hogy a jogos vásárlói panaszokat elutasítsanak. Azt gondolják úgysem fog a bíróságra menni egyik kis f@sz sem akinek volt bátorsága az Ő autójukat megvenni. Addig nyalják a s***-em amíg ki nem fizetem az autót, utána meg le vagyok sz@rva.

Magyarország 2002 (úton Európa felé????)

Előzmény: harrypoti (1006)
oregmedve Creative Commons License 2002.06.03 0 0 1007
Teljesitmeny: mindig padlogazt nyomjal, es akkor huz, ahogy kell! :) A legkondi elegge megfogja, szerintem, elozesnel meglepo lehet (ha hozzaszox a klima nelkuli "erohoz").
Előzmény: thalia1.4 (1005)
harrypoti Creative Commons License 2002.06.03 0 0 1006
Thália 14!

A Thália prospektusban van teljesítmény és nyomaték eloszlási grafikon, nézd meg ott.

Felhívott a Renault Hungáriától egy "műszaki szaktanácsadó" és lekezelően azt mondta, hogy ne is foglalkozzunk a dologgal, az úgy jó ahogy van, a galván-medencében a buborékok felkerülnek a magasabb pontokra és azért lesz ilyen. Azt is mondta, hogy több elem is hólyagos lehet de ez nem veszélyezteti a 12 év átrozsdásodási garanciát. Szerinte ez nem is probléma, hasonló kis csekélységekért nem fogják megváltoztatni a technológiai rendet! Ez baromság!!!!
Véleményem szerint ez nem így van, mivel egy alapozó vagy festékrétegnek egyenletesen kell takarnia a védendő felületet. Beszéltem egy ismerős "fogyasztóssal" aki szerint ez minőségi és esztétikai probléma ami, a kocsi eladásakor vevő "riasztó" lehet. Szerinte ez értékcsökkentő tényező és hivatalosan is képviselhető a RH-val szemben.
Lehet, hogy akiknek van ilyen jellegű hibájuk, azoknak érdemes lenne azt garanciális vagy jogi útra terelni!?

A "műszaki guru" megnyugtató tájékoztatása után kaptam egy levelet is, ami nagyon udvarias volt és jelezték, hogy természetesen jelzik a problémát a törököknek. A hibát a megrendelés napján (május vége) vettem észre, talán elsőként! :) - :( Írtam is a RH-nak egy szép levelet amire az a "műszaki azthisziőmindentjobbantudja" válaszolt.
Ezért írok még egy levelet a RH-nak, hogy szívből gratuláljak az emberük lekezelő és átlátszó magyarázatához. Persze az már egy kicsit keményebb lesz és megküldöm a francia anyacégnek is!:)

Na ennyit a hólyagosodásról!

Előzmény: thalia1.4 (1005)
thalia1.4 Creative Commons License 2002.06.02 0 0 1005
Gratula Simine!

Kíváncsian várom majd a dízeles tapasztalatokat. Én nem bántam meg eddig, hogy a benzinest választottam. Azért az a 98 lóeró az érezhető! Igaz, csak 2000-es fordulat fölött jelentkezik a nyomaték. Erről jut eszembe, nincs valakinek nyomatékeloszlési, ill telejesítménygörbéről információja, esetleg képe? A maximális nyomatékot, meg teljesítményt az tudom, milyen fordulaton adja le a motor. ( a 16-szelepesé érdekelne!)

Előzmény: simine (1004)
simine Creative Commons License 2002.06.02 0 0 1004
MEgrendeltunk egy dizel Alizet ABS-el (hars). Semmit nem alkudtunk:( Julius 17 +nehany nap ugyintezes.

simine

thalia1.4 Creative Commons License 2002.06.01 0 0 1003
Szia Rajnai!

Semmi plusszt nem kaptam a késlekedés miatt. ( na jó, egy plussz kulcstartót...) Az alku alpján nekunk annyi volt a kedvezmény, hogy csak 50000-et kelett befizetni kp-ban, és elég jól számolták be az előző autót.

Előzmény: rajnai (1002)
rajnai Creative Commons License 2002.06.01 0 0 1002
Szia thalia1.4!

Majd az idő megmondja, hogy jól döntöttünk-e. A lelkesedésed mindenesetre biztató!

Nekem is az a véleményem, hogy egyre több Thalia fog Pécs útjain is szaladgálni. Én annyira még nem figyeltem, hogy van-e új a városban, régiből viszont már sokat láttam.

Az én ügyintézőm F.T., eddig szimpatikus a srác. A szerződés aláírása előtt rákérdeztem, hogy mi van azzal a késlekedéssel, mert hallottam, hogy vannak náluk problémák, de azt mondta, hogy rátartással adta meg a július 28-át. Az ajánlatot egyébként egy nem kereskedő srác tette, mert akkor éppen nem ért rá egy értékesítő sem. Számomra sokkal meggyőzőbb volt, mintha végig kellett volna hallgatnom a szokásos kereskedői szöveget. Remélem, nem fognak szórakozni velem, ugyan nő vagyok, de én is tudok az asztalra csapni, ha kell!

Ajándékként a vonóhorgot, illetve a vizsgáztatást kapom. Nem nagy szám, de úgy vettem észre, hogy minden kereskedőnél kb. ennyi van bent, legalábbis itt Pécsett. (40-60 ezer Ft-nyi "ajándék"-kal próbálnak csábítani.)És abból a szempontból korrektek voltak, hogy elég volt 100 eFt előleg. (Ha már nem lehet kártyával fizetni...)

Neked mit sikerült kicsikarni a késés miatt?

Előzmény: thalia1.4 (1000)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!